Shopping

Idag har det blivit lite shopping, jag har varit på köpis med Irene och hennes gulliga Millie och även en kompis till Irene. På vägen dit stannade jag till på Valbo ridsport och köpte en rumpvärmare att ha på sadeln så nu längtar man ju nästan till nästa uteritt=) sen på köpis blev det en ny jacka

Egentligen så va det inte jätteviktigt med en ny jacka men då kan jag använda den gamla i stallet istället eftersom den jag har där börjar bli väldigt gammal och sliten. Det känns ju bra att köpa en ny vardagsjacka istället för stalljacka som det brukar bli=) Den va skön och inte svart som jag alltid brukar köpa och kostade 499:- hade kostat 999:-
Va över till skohuset på hemvägen och där blev det ett par "ugs" eller vad det heter, fast dom va lite finare (tycker jag) med knappar på sidorna. Tycker sånna skor är ganska fula men sköna=) 100:- kostade dom

Men upptäckte att dom nog är gjorda för att det ska vara snö ute för stenarna gick rakt igenom så dom får nog vänta tills det blir vinter, om det blir det nån gång=/
Sen köpte jag faktiskt lösnaglar =) Känns lite småtöntigt men jag tycker det är kul och vill gärna ha fina naglar men jag vill inte lägga massa pengar på de och göra själv blir aldrig riktigt bra så jag slog till på lösnaglar idag så man får känna sej lite fin på nyårsafton och jag tycker faktiskt att det ser ganska verkligt ut. (dock inte på bild med blixt)

Nu ska jag bara försöka hålla dom fina ett tag, jag borde ju lyckas till imorgon iaf men man vet ju aldrig=)
Sen blev det 3 för 2 pyjamasar åt Olivia.

Jag och mamma va ut på en morgontur men det gick nästan bara att skritta idag när det frusit på igen. VILL HA SNÖÖÖÖ!!!!!!!! Ska det behöva vara så här hela vintern?

Igår red jag träning för Uffe och det kändes bra Uffe verkar nöjd med våra framsteg. När jag red för honom första gångerna så var ju både jag och Lotti lite ur form och vi kände ju inte varandra helt heller så jag tror att Uffe trodde nog inte då att det skulle bli så stor skillnad så pass snabbt, det är kul=) Vi gjorde iaf lite tagen framdel och bakdel, tror att det heter så nu och benämningen bogen in har försvunnit. Det gjorde vi både i trav och galopp. sen gjorde vi diagonal sluta och det gick super åt ena hållet och ganska bra åt det svåra hållet=) sen serpentiner med först skrittövergångar på medellinjen och sen halt+rygga dom sista blev bra. Sen i galopp med enkla byten det är hon faktiskt riktigt bra på men ibland blir det fel galopp när vi ska fatta vänster om jag har lite för bråttomt. Vi gjorde även halvt igenom till förvänd galopp en kortsida men det va lite svårt i vänstergaloppen, där vill hon byta när man kommer mot sista svängen men tillslut lyckades vi. Åt andra hållet gick det jättelätt på en gång så nog blir det bättre allt.
Imorgon får hon vila och på söndag kanske det blir ett lättare dressyrpass eller uteritt för att ladda upp till 2-dagars hoppkurs måndag+tisdag. måste ju träna lite till KM också men det blir nog bara ev. på söndag och dagen före så det blir inga riktiga dressyrpass men vi kan ju iaf rida igenom programmet någon gång, vi får ta tävlingen som en träning helt enkelt. Lotti är ju iaf finast hur det än går=)

25 år

Jaha då har man gått och blivit 25-åring då=)
Känns faktiskt ingenting, har ju knappt kommit ihåg att jag ska fylla år förren typ idag. Blev iaf lite tårta på kvällen idag när Min och Mickes familj kom förbi på lite firande.
Fick jättebra och roliga presenter, presentkort på köpis och på H&M, och av mamma och pappa fick jag/vi biljetter till Robert Gustavsson Jubileumsshow med showmeny, det är alltså sådär så man sitter och äter under föreställningen. Känns riktigt lyxigt=) det va även hotell med frukost och Stockholm á la Carte kort, så jag känner att vi måste hitta på nått att göra på söndagen när man ändå har gratis inträde till massa saker. Någon som har nått och rekommendera är väl typ alla museum, båtturer, hovstallet mm. som finns att välja på. Jag funderar lite på om fjärilshuset kan vara roligt? Aja hinner ju fundera lite det är den 31/3 vi ska åka. Känns som man har massa kul att se fram emot nu, både Göteborg och Stockholm=)
Olivia fick vara med sin mormor idag medans jag städade och gjorde tårta mm. tack för de=)
Lotti va  Karin snäll och tog hand om idag, igår blev det en liten uteritt i mörkret och dagen föra var vi till ridhuset en sväng. Hon fick det ganska lugnt över julhelgen med hoppträning onsdag, vila torsdag, Karin red ut fredag, vilade lördag+söndag så hon tycker nog det är helt ok att få jobba lite igen.
Imorgon blir det träning för Uffe och måndag+tisdag hoppträning i Lervik. Sen så börjar Alex träning på torsdag också men vi skippar första gången eftersom det är dressyr KM på fredagen också så det blir mkt ändå. Men jag har iaf bestämt mej för att jag ska hoppträna varannan vecka för Alex och rida dressyr varannan vecka för Uffe. Tror att det blir bra både för ekonomin och tiden, osså hinner man ju träna lite själv emellan och Hanchen kommer ju en gång i månaden också+tävlingar så vi har nog att göra ändå=)
Jag har anmält till första tävlingen den 28/1 på STORK dressyr LC:1 och LB:1 tror jag de va=)

Vi har fått gjort om lite här hemma eftersom Olivia ska få sitt nya rum rustat så måste Mickes skrivbord vara i köket så då köpte vi ett nytt på en gång fast det tog jag och han tog mitt=) så igår skruvade jag IKEA skrivbord från morgon till kväll kändes det som men blev ganska nöjd med min nya hörna.

Egen whiteboardtavla tom. och dessutom så kom Mickes pappa med en lyxig kontorsstol igår så den tog jag också=) Är dock mindre nöjd med att Micke måste sitta i köket men det är sånt man får leva med.
Den fina skålen som syns på bilden köpte Micke till mej idag och även den här


Fina saker fast jag fick dom direkt i påsar så nått paket har jag inte fått öppna idag. Det är väl bara att inse att man börjar bli gammal och inte får öppna paket längre=) Är iaf jätteglad för det jag fått!
Nu måste jag kolla klart på Zorro.

Julafton 2011

Nu är det över, årets julfirande. Olivias första jul=) Det har varit alldeles lagomt och jättemysigt med massa paket. Olivia har fått massa leksaker, kläder och lite till sitt blivande rum. Jag har bl.a. fått spotifyprenumeration, pengar, myströjja, filt, biocheck mm. bara bra saker=)

Massa klappar.
Dagen började med att vi åkte till stallet för att släppa ut pållarna, dom fick lite extra morötter=) Sen åkte vi till Norrsundet för typ brunch, massa gott så gröten orkade man nästan inte med, Micke och hans far+bror brukar ta en skogspromenad med hundarna innan så vi andra hinner hungra ihjäl... Efter maten va det julklappar.
Sen åkte vi en sväng till Mickes fafar i Bergby innan vi for vidare till Strömsbro.

Olivia hos gammelfarfar.

Sen blev det lite kalle och mat och mera julklappar=) Sen en lugn kväll. Vi sov kvar i Strömsbro så det blev första gången för Olivia att sova borta men det gick jättebra, jag fick gå upp en gång vid tre och mata henne sen sov hon till 8.30. Pappa har gjort irodning mitt gamla rum och skaffat en resesäng åt Olivia så vi kunde sova där.
Antar att nästa jul kommer bli lite livligare när Oliva springer omkring och river i alla saker=)

SVRF är ju roliga också som har kommit med nya regler om reklam på kläder och utrustning. Om man t.ex. har en logga på nån utrustning så får den bara förekomma en gång och inte vara större än 3*1cm (hur många loggor är så små) och många schabrak kan ju ha logga på båda sidorna. Om jag fattat rätt så gäller det på hela tävlingsområdet på kläder & utrustning och och på tävlingsbanan för täcken (men de får man väl ändå inte ha på tävlingsbanan så) Blir många som får ändra tävlingsutrustning skulle jag tro. Det ända jag kommit på för mej är våra fina dressyrskydd=( Sen är det väl några schabrak som man inte kan använda.
Det är väl bara att hoppas att dom ändrar reglerna igen. Det blir ju inte lätt för alla butiker att få saker sålda.

Lotti fick lite julvila så hon fick vila både igår och idag så imorrn blir det nog en tur till ridhuset för lite lösgörande sen måste vi träna på lite inför KM. LB:1 ska vi rida då.

SNÖ!!!!

Äntligen så ligger det lite snö på backen, frågan är väl hur länge den får vara kvar hoppas över julen iaf och sen får det gärna komma lite mer snö. Jag och Lotti va ut och galoppade en sväng i snön på morgonen. Mysigt=)
Imorgon blir det hoppträning för Leif, det är nog bra att vi får hoppa en gång innan hoppkursen den 2-3/1 annars blir det så långt emellan.
Lotti har fått blivit helklippt nu också så nu är hon råttfärgad=) Hon va iaf duktig när jag klippte men vill inte vid huvudet så det är inte så fint men de får man ta=)

Julpyjamas=)

Olivia har varit på läkarundersökning idag och fått vaccinationssprutor det va inge kul=( men det gick över snabbt.. allt annat var bra, nu väger hon 6770g och är 62,5cm lång.
Här kan ni se en liten film om vad hon har för sej om dagarna annars:


Tänk att det bara är 4 dagar kvar till julafton nu, det känns lite konstigt men nu har jag iaf fått upp granen och lagt lite klappar under så julkänslan ska infinna sej mer=)



Den här fina tavlan fick min farmor, ska hitta på nån fin bild till Mickes mormor också.


Fina Lotti!!!!!

Det blev ju ingen Uffeträning idag men jag och Lotti tog en tur till ridhuset iaf. Å så fin hon var idag, det är ju inte ofta det går bra när man rider själv men idag flöt allt på:) Vi började rida fram lite och gjorde även lite skrittarbete i början skänkelvikningar, bakdelsvändning och lite ökad skritt. Sen red jag bara en stund innan jag red igenom LB:1 programmet (är ju snart KM) det gick helt ok, hade inte så höga krav för vi hade ju inte ridit fram så länge men det flöt på bra och övergångarna från höger till vänster varv som varit lite sämre än tvärt om var som bortblåst. Tror även att hon ställde upp sej ganska bra. Hon var ju inte ett dugg trött efter de så det va bara att rida på ca. 30min till:) vi gjorde lite skänkelvikningar, öppnor, ökningar i traven. Lite tempoväxlingar i galoppen och avslutade med enkla byten som hon gjorde jättebra så vi gjorde bara ett åt varje håll. Även ryggning har hon blivit duktig på:) sen blev hon trött och svettig. Hon va så väldigt arbetsvillig idag, lite springig och pigg i början fast på ett bra sätt som gjorde att hon jobbade på extra bra:)
Efter ridpasset är hon så duktig när vi ska mocka så väntar hon snällt när jag hämtar grep och hink och sen går hon efter hela tiden, Ville stod ju hellre vid porten och väntade på att man skulle bli klar:) jag tror att jag och Lotti börjar bli bra kompisar, även om jag tror att hon fortfarande kan försöka testa mej lite på vissa saker men aldrig för att vara dum. I ridningen så tror jag att det är som spärrar hela tiden som man ska komma över tillsammans som t.ex i början så var galoppen svårast och traven va bra och galoppen var mycket bättre i vänster varv sen har galoppen bara blivit bättre och höger varv har varit lättare ett tag och nu är den ganska liksidig. Även varvbytena som blev lite ostadiga och nu är mkt bättre. Man måste ju ha något som krånglar lite för att utvecklas hela tiden:)
Blev långt det här men hon va så duktig idag.... Gullfian!
Nästa år tar vi fler sånna här:


Rusten

Ja nu är köket färdigt, jag kan väl inte säga att jag är supernöjd med tapeten men det finns ju inte så många fina att välja på när man bor i Gavlegårdarna:) fast när golvet blev bytt också så såg det mycket bättre ut. Det är ju iaf mycket bättre än det va innan. Ni får se före och efterbilder.
När man uppdaterar bloggen från telefonen så hamnar alla bilder längst ner:( jag har iaf inte kommit på hur man gör annars men jag hoppas dom ändrar de nån gång.
Idag skulle jag ha ridit för Uffe men jag blev visst själv så då blev det inget. Det får bli en tur till ridhuset iaf. Nästa termin så blir det mer regelbundet för Uffe så då ska jag nog hålla mej till han och Hanchen. Inte bra med för många kockar:)
Jag har anmält mej på hoppkurs i lervik 2-3/1 lär ju inte bli så mycke hoppat annars, är ju jobbigt och tar sån tid om man ska bygga själv. Tänkte kanske vara med på någon av Leifs träningar nästa vecka om det finns någon plats i nån grupp som passar.


Mina tjejjer



Olivia fick en ridtur på Lotti i hagen idag (stillastående), på Lottis nya rena täcke, är nog skitigt nu=/

Igår var det Uffeträning och den gick bra, vi fick göra lite bogen in/öppna och tagen bakdel/sluta och diagonalskänkelvikningar dom kändes riktigt bra.. avslutade med lite serpentiner i trav och även i galopp med enkla byten. Jag har tyckt att övergångarna från höger till vänster varv har känts lite sämre men igå kändes det mycket bättre.

Idag har det varit babysim igen och det märktes att Olivia kände igen sej, vi fick förbereda dom lite för att dyka genom att hälla vatten på huvudet och säga samma ord varje gång så dom ska lära sej att hålla andan när man säger ordena. Det tog bara några gånger så fattade hon...

Nu har Olivia precis åkt iväg med Linda till furuvik och ska hejja på tomten och vi ska strax åka till Axmar för julbord=) mmmmmmmmm......


2011-12-08

Ikväll va det sista hoppträningen innan jul och vi avslutade med flaggan i topp:) det gick mycket bra, det va lite travhoppning och en serie, en trippel mm. Den avslutande banan va iaf trav in på upphöjda cavaletti avsaktning till skritt trav igen och travhoppa ett räcke, trav igen och hoppa en serie med två studs kryss ett galoppsprång oxer sen två små räcken med fem galoppsprång emellan, fick göra den två gånger det gick bra båda gångerna:) hade hoppat lite högre på en trippel innan. Men jag tycker det är jättebra att det varit mycket styrka och lydnadsövningar nu så vi får jobba ihop oss ordentligt.
Men ush vad jobbigt det är när det helt plötsligt är så kallt ute och man ska koppla på transport mm. Fast det är mysigt med snön som gör det betydligt ljusare ute.

I helgen känns det som att det är fullt upp, imorgon är det Uffeträning och sen ska Micke på jobbfest så jag och Olivia åker nog till Strömsbro.
På lördag är det babysim och sen julbord på Axmar brygga mmmm. Olivia ska vara hos ett par kompisar i Norrsundet så då kan vi äta i lugn och ro:)
På söndag blir det ridning på morgonen och sen måste det städas, och köket måste tömmas för dom kommer och tapetserar och byter golv nästa vecka. Hoppas att det blir fint.

Min gulliga unge har fått byta till sittvagn och jag tror att hon tycker det är mysigt när man får se lite om man är vaken.


Babysim & Hanchenträning



Igår va vi på babysim för första gången och jag tror att Olivia tyckte det va ganska mysigt, hon va i alla fall bra på att skvätta ner sin mamma och sej själv=)

Idag har jag och Lotti varit och tränat för Hanchen Ressle i lervik, det gick jättebra Lotti va så fin och kämpade på trots det tunga underlaget. Vi avslutade med att klara två kortsidor i förvänd galopp (en åt varje håll) på första försöket. Hon va så fin i vita skydd å allt=)
Jag försökte klippa ihop en liten film, en bajspaus fick komma med....
Det va flera stycken som efteråt sa att hon va så fin=)



Nu är det bara att träna på inför vårens tävlingssäsong (fast den börjar nog i januari) och hoppas på att Lotti så småningom kan slappna av lika mycket inne på tävlingsbanan så alla ser hur fin hon är=)

Ska nog försöka få någon att filma lite på nästa hoppträning så ni får se lite sånt också=) är sista gången för Alex nästa vecka men jag tror hon skulle ha nån 2-dagars under juluppehållet. Lotti ska väl få en lugnare period också men hon blir ju bara dryg i stallet då så det är nog lika bra att hålla igång lite grann hela tiden...


Hoppträning

Idag har jag och Lotti hopptränat för Alex och det gick mycket bra, tänkte hela tiden på att jobba henne mellan hindrena/övningarna och hon var mjuk å fin och höjdpunkten va att vi hoppade vattenmattan direkt utan att tveka:) Det är lite roligt för Lotti och Alex häst (Sacculus) som Moa är med och tränar på är precis lika dana när det gäller bommar på marken och farlig vattenmatta (fast där är Lotti lite fjantigare) men inte idag... Vi hoppade lite olika småbanor och även en 5,5.

På söndag ska vi äntligen få träna för Hanchen också, det ser vi fram emot. Ska nog försöka få med nån som kan filma lite:)
Imorgon blir det nog lite longering med inspänning och på lördag rider Eva.

Idag va det ju 1/12 också så då fick man ju börja på chokladkalendern:) jag har även tänkt att jag ska följa julkalendern på tv, den verkar faktiskt helt ok inte massa rymd och datasaker utan snö och riktiga människor som det ska vara.
Imorgon ska jag på julfest på jobbet men det blir nog vanlig mat, trevligt att träffa alla men vad sätter man på sej??? Det löser sej.
Olivia öppnar kalender:)


RSS 2.0