Rovdjuret Olivia

Stackars Pelle blir jämt attackerad=)


Idag  eller nu va det visst igår=) har jag och Micke varit och ätit på Subway.. gott gott.. efter att vi hade varit på föräldrarträff på fm där Olivia mest rullade över hela golvet medans dom andra sitter och oroar sej för att deras barn som är 2 månader äldre inte börjat vända sej än.... ojoj hoppas hon lugnar sej snart och inte har för bråttom med allt=)
Maten som vi börjat med (gröt och potatis) har än så länge gott i utan problem, ska prova med lite morotspuré snart också.

Fialottan kämpar på och i torsdags va vi på hoppträning för Alex och det gick väl skapligt iaf, hon va jättefin när vi red fram, red utan stigbyglar i förvänd galopp på båge och över galoppbommar. sen hoppade vi lite lydnadsövningar med studskombination, hinder volt hinder mm. och det gick bra men vi ska komma till lite mer ridning emellan hindrena. Det har ju varit övningar dom sista gångerna där hindrena kommit snabbt och korta svängar mm. och då har ju jag mer tänkt att vi ska hinna svänga dit och sen dit och ibland blir det lite stressigt så vi ska lägga in lite mer volter om det behövs ibland för att hinna slappna av lite emellan och få fram halsen igen och därmed blir ju sprången bättre också=) Vi ska alltså inte jämt tänka på att göra övningen helt rätt utan ta lite mer tid på oss.... Men vattenmattan går iaf bättre och bättre, kunde tom. springa i en volt bredvid den=)


Fina Lotti!

Nu vill jag att det ska komma lite snö så det blir lite ljusare ute och lite mer julkänsla...

Bra träningar!

Jag och Lotti har tränat igår och idag, det har känts riktigt bra faktiskt. Igår va det hoppträning för Alex och de va mest en styrövning typ, vi började med att trava fram på lite bommar. Vi red som en fyrkantig åtta så vi skulle vända runt lite på bakdelen i svängarna, och Lotti travade faktiskt avslappnat över bommarna på en gång och hon lär sej ju väldigt fort hur man ska göra en övning så efter ett tag när vi skulle fatta galopp och galoppera vissa sträckor så vill hon gärna fatta före mej för hon vet ju att vi ändå ska göra de=)
Sen när vi skulle börja hoppa så började det såklart med vattenmatta och då blir det ju lite spänt på en gång. Hon stannade en gång på den men sen hoppade hon, sen skulle man vända runt och hoppa tillbaka på ett däckhinder. Men eftersom hindrena stog som ett V typ så blev det ju att vattenmattan kom precis bredvid i landningen efter de hindret så jag vågade inte rida på henne ordentligt för jag va rädd att hon skulle kasta sej för mattan i landningen så det blev lite missförstånd där. Men sen flöt det på bättre=) Den avslutande banan kändes riktigt bra, vi hoppade den två gånger och det gick bra båda gångerna, va 90 graderssvängar på fyra galoppsprång och även kortsväng på tre språng. När vi hoppade mattan från andra hållet hoppade hon på en gång iaf.

Idag har vi ridit för Uffe och det va en riktigt bra och passande träning för oss, det märks att man ridit några gånger för Uffe nu det känns som att han börjar få en plan hur vi ska bygga upp allt så jag tror nog att jag ska fortsätta rida för han så ofta jag kan och även vara med för Hanchen när hon kommer. Vi jobbade iaf på i lägre form, eller egentligen va det att jag skulle rida på bakbenen i en jämn bjudning för att hon skulle sträcka ut i fram för att få upp och komma igenom ryggen. Det skulle kännas som att jag ville rida henne på framdelen fast när hon tog för mycket stöd skulle jag rida på bakifrån. Lotti jobbade på bra och kändes riktigt nöjd. Som Uffe sa: Hon ser väldigt positiv ut och har inget emot att bli riden. Hoppas det är så=)

Här är Lotti i sitt nya fina täcke utanför ridhuset.


Eftersom Hanchenträningen förra helgen blev inställd så ser vi fram emot nästa som är om 2 veckor.
Blir nog kanske en helklippning av fialottan snart också.

Å just de jag börjar ju bli proffs på tradera, nu har jag lagt ut tre saker till försäljning bl.a. ett täcke jag la ut de för 650:- och sist jag kollade va det uppe i 821:- jag har försökt sälja det på bukefalos för 800:- så jag får ju göra en bra affär hoppas jag=)

Idag har Olivia fått äta lite gröt och efter några skedar så tror jag faktiskt att hon tyckte det va ganska gott. Hon blir ju 4 månader idag så nu får vi börja med lite smakportioner.

Trött tjej

vända vända vända

Det är Olivias bästa nöje för tillfället men bara åt ena hållet, men nu kommer hon även från mage tillbaka på rygg men då är det direkt över på mage igan=) fast hon egentligen inte tycker om att ligga på mage!

Igår va jag och Lotti på hoppträning för Alex efter att först ha varit med Petra på vägarna hela dagen, så man va lite trött när det va dags att åka till stallet igen. Men träningen gick bra, det blev riktig styrketräning med serie, studsar och trekombination med oxrar. Lotti blir ju alltid lite spänd precis när man börjar hoppa och bommar på marken är ju farligare än hinder, men bara hon har gjort övningen en gång så gör hon det mer avslappnat gången efter. själva serien började med 6 travbommar i sväng innan första hindret och från ena hållet va bommarna läskiga hela tiden=) knasfian, men hon gör ju iaf vad man ber henne om...
Hanchenträningen som vi hade sett fram emot blev tyvärr inställd pga för dåligt underlag, så vi får se fram emot nästa gång hon kommer. Men det kanske va tur efter den jobbiga hoppträningen..

Olivia fick alldeles nyss ta sej ett bad och retsticka som jag är så stoppade jag även ner katten i baljan efter henne=)

Blöt katt, men han va faktiskt duktig och fräste inte ens=) nästa gång blir det schamponering också.
Nu ska jag äta lite mat och sen åka och ta in pållarna

Olivias första vändning

Alldeles nyss har Olivia Kämpat och kämpat med att vända sej från rygg till mage och gissa om hon lyckades.

Här är några försök


Nöjd tjej efter några försök
Efter ytterligare några försök så ville även vänsterarmen lyda och alla försök gav resultat=)


Igår tränade jag och Lotti för Eva Åhlander och det gick fint, Lotti lyssnar mycket bättre på mej nu och är snabbare i reaktionen och det gör väldigt stor skillnad med den nya sadeln också, jag är verkligen nöjd så jag hoppas att Lotti är det också. Nu ser vi fram emot fredagens träning för Hanchen.

4 fel

Ja 4 fel blev det för mej och Lotti idag på tävlingen, det va 90cm på GRS. Men det kändes bra hela banan jag kom bra på alla hinder och lite nära på det jag rev men ingen katastrof. Petra tyckte att jag red snabbt=) det gjorde jag nog också för jag hade snabbaste tiden, men det behövs ju inte eftersom vi rider i unghästavdelningen. Tror att det beror på att jag ska komma bort ifrån att sitta och plocka och lägga in extra galoppsprång så då sätter jag lite mycket tryck i henne istället men så småningom så hittar vi säkert ett mellanting=)
Här kan ni se våran runda:

I veckan blir det lite hårdkörning för stackars Lotti, fast hon tycker ju om att jobba. Imorgon ska vi träna för Eva i Trödje, på torsdag hoppträning för Alex i Olstorp och på fredag dressyrträning för Hanchen i Lervik. Det blir första gången jag rider för Hanchen med Lotti så det blir spännande. Sen får hon det nog lite lugnare, tänkte vara med på Alex hoppträningar på torsdagar så länge hon håller på innan juluppehåll men det blir nog inte jättemycket dressyrträningar, kanske är med för Uffe någon gång då och då i alla fall.

Nya leksaker

Förra inlägget gjorde jag från mobilen eftersom blogg.se numera har en app. Men jag förstår inte hur man gör för att få bilder där man vill, jag klarar bara av att få dom sist i inläggen=( så om det ser lite konstigt ut ibland så förstår ni varför=) Olivia har fått lite nya saker som en hoppgunga och en gåstol/bil. Hoppgungan tyckte hon va jätterolig, den trodde jag hon skulle gilla eftersom hon vill stå jämt. första gången va hon lite försiktig men gångerna efter har hon börjat studsa och tjuta lite=) Gåstolen når hon inte ner i än men den är lite rolig att sitta i en stund ändå och spela musik mm.. Här är Olivia i hoppgungan första gången. Här kommer hon i bilen. (inte så bra kvalitet på den)

Imorgon ska vi på bebisträff hos Frida Karlsson i Valbo och vi blir nog ganska många den här gången, i alla fall 6 stycken om inte fler=) Är ju så många som fått bebisar i år. Babyboom 2011.
På lördag ska vi till Norrsundet och få  å jag bara längtar, ska bli så gott med tacos. Känns som det va år och dar sen jag åt de, de va i alla fall veckor=)Nej nu tror jag att vi ska ta en tur till lervik och titta lite på Gabyträning och skriva upp oss på funktionärslistan inför helgen.

2011-11-03

Två fina nyklippta hästar, Lotti har blivit klippt för första gången i sitt liv och hon var jätteduktig.
I måndags longerade jag Lotti lite på gårdsplanen med nya sadeln på och på slutet fick hon ha en lös gummisnodd så hon gick i lägre form. I tisdags red jag och Petra till ridhuset och jag fick prova nya sadeln, den kändes väldigt bra och det blev stor skillnad. Jag kände mej mycket stadigare och Lotti var duktig. Idag ska vi hoppträna för Alex i Olstorp, vi ska ju tävla på söndag så vi behöver träna lite:)


RSS 2.0