Sadel

Idag har det varit full fart, eller inte egentligen men det känns som de. Det började med att jag igår ringde till Mustang (ett ställe som provar ut och säljer sadlar), jag har tänkt ringa länge men glömmer de jämt under deras telefontider. Men nu kom jag ihåg det och jag vet att om man vill ha tid en lördag så brukar man få vänta ett tag men då hade dom fått in ett återbud idag kl.11. Så det var lika bra att ta den och åka. Det ligger vid Arlanda så det är ju en bit=/ Men väl där så gick allt bra, hoppsadeln pumpades full med luft så den kunde jag behålla som jag ville. Dressyrsadeln tyckte han inte va jättebra så det blev att prova ut en ny som jag ville=) Fick väl prova ca. 5-6 sadlar och den jag fastnade för var Crown warmblood, den hade djupt säte, bra knästöd som passade mina ben och va smalt skuren i sitsen så det känns som man kommer lite närmare hästen, precis vad jag va ute efter. Så här ser den ut:

Just den här är inte min. Kåporna ser inte allt för roliga ut men den va i alla fall skön med bra knästöd, det är väl huvudsaken så jag hoppas att jag blir nöjd.
Sen va det ju min gamla sadel då som skulle bytas in eller säljas och jag vet ju att man inte brukar få mycket i inbyte så jag va mer inställd på att försöka sälja den själv, men dom fick värdera den och då säger hon att dom kan betala 7.500:- och jag som hade tänkt sätta ut den för 8.000:- med prutmån för lite repor, så de va ju bara att byta in så va man av med de jobbet. den nya sadeln va faktiskt inte så mycket dyrare heller så det va bra flyt idag, annars brukar det ju alltid bli dyrare än man tänkt sej när det gäller sadlar=)
Olivia provade också lite sadlar.


Vi kom hem från Mustang ca. 16.00 då lämnade vi bara av Lotti (Petra hade ju varit så snäll och mockat) ssen åkte jag hem och åt lite och lämnade Olivia hemma för att sen åka tillbaka ut till Trödje med mamma och klippa Plopp och ta in hästarna. Nu är jag lagom trött så godnatt!

Justde glömde säga att vi fick stanna i poliskontroll på vägen dit också, polisen frågade vad släpet vägde eftersom jag bara har B-kort och jag sa att det väger så man får dra den med den här bilen på B-kort, han säger Ok om du säger de så, vi har i alla fall ingen våg. Han verkade inte kunna så mycket om släp och vikter=)
Om jag minns alla gånger så har jag fått stanna i poliskontroll 6 gånger och mamma 2, jag har haft körkort i 7 år och mamma ca. 30 år... orättvist tycker jag=)

Hoppträning

Nu har jag precis kommit hem från hoppträning i Lervik för Leif. Det va längesen jag hoppade i den här gruppen sist typ i maj kanske. Då va man ju van att komma hem mitt i natten varje onsdag men nu är man ju mer som en pensionär som lägger sej vid 22 varje kväll:) Som tur var så bytte Petra med mej imorgon så jag slipper åka och släppa ut hästarna, tack för det:)
Ja träningen gick iaf bra det va bara vattenmattan som var farlig och den har ju Leif alltid med men de är ju bra så vi får träna, hon har ju hoppat massa mattor med Alex på tävlingar men det är ju en bättre pilot då också tror jag inte hon hinner tänka lika mycket när den kommer mitt i banan. På träning hinner hon väl se den och förbereda sej på den mer. Vi hoppade en S-båge och en kombination och det gick finfint. Har anmält oss till 90cm på GRS den 6/11 så de får bli det sista i år. Ska nog försöka klippa damen snart också, det ångade på bra om henne idag. Får se vad hon säger om klippmaskinen bara:)

God Natt


Happy Lotti -06


Igår fick Lotti springa av sej på ridbanan, det tyckte hon va väldigt roligt.... Först longerade jag lite men inte med nå inspänningstyglar eller så men hon va jätteduktig lyssnade bra på alla komandon (är väl ett proffs som lärt henne) ;) och kunde tom galoppera lätt som en plätt på volten som hon alltid haft svårt med förut. Sen släppte jag henne och först gick hon bara efter mej men när jag jagade bort henne och hon upptäckte att hon faktiskt va lös så satte hon fart och galoppera runt runt flera varv. När hon efter ett tag va nöjd tog hon lite matsäck i ett hörn och sen sprang hon lite till=)
Idag hade jag tänkt att jag skulle vara med på hoppträning för Leif men eftersom den andra damen bestämt sej för att inte äta ur flaskan så vågar jag inte lämna henne hemma. Men idag så är Petra så snäll och motionerar Lotti lite så får hon vila imorgon. Jag lyckades faktiskt tvinga i Olivia flaskan idag så jag hoppas det blir som vanligt snart igen. Hon har för övrigt fått vaccinationssprutor idag i båda låren, lillsnuttan. Men det gjorde nog inte så ont för hon skrek när hon fick dom men det gick över snabbt=) Igår fyllde hon 3 månader och är nu uppe i 5620g. Vi är anmälda till babysim också på sjukhuset men det börjar inte förren första veckan i december men det ska bli jätteroligt, hoppas Olivia tycker de också=)
Dags att åka till Trödje och mocka lite då.


2011-10-15

Idag känns det som en riktig slappdag hästledig och allt. Får nog bli en promenad till Strömsbro sen när vi ska dit och äta vid fem eftersom pappa och Henke har fyllt år så man rör sej nånting idag.

Igår fick jag rida mammas lektion i lervik för Gitta eftersom inte Plopp är igång än. Det gick mycket bättre än i måndags hon var mycket mer framme och arbetsvillig, undra om hon kan ha haft lite träningsverk i måndags... Nu va hon mer som vanligt iaf. Idag rider Eva W och imorgon får hon nog vila. Eva Å tyckte att hon skulle ha lite mer mat så hon får mer energi till att stärka sej så nu provar vi med lite groov så får vi se och B-vitamin för pälssättningen också. Men i år ska nog Lotti få prova på att bli lite klippt:)
Undra om jag ska anmäla oss till hopptävlingen på Grs, det är ju så hemska framhoppningar när det är inne men om jag bara hoppar 90cm så behöver man ju inte hoppa fram så mycket. Skulle ju vara kul:)

Nej nu vill barnet ha lite mat, mamman med!


Pippitröjja

Olivia har fått en jättefin pippitröja som Birgitta har stickat (hon äger gården där vi har hästarna) verkligen jättesnällt:)
Lotti och jag red för Eva igår och det gick väl lite sådär, hon stod emot lite och då blir jag lite klämmande men det blev bättre på slutet iaf:)
Idag har vi bara varit ute på en skogstur och nåra varv på skogsridbanan.


Duktig pålleIgår va vi och tävlade hoppning i Högbo 80+90cm båda var clear round och vi fick två rosetter med oss hem=)
Vi hade lite bättre flyt i första klassen men det var väl helt ok i den andra klassen också. Det blev tyvärr inget filmat men nästa tävling ska jag se till att det kommer på film.
Mamma kom på att det nog är bra när Olivia är med på tävlingarna för sen jag köpte Lotti har vi gjort 4 tävlingar och på två av dom har vi fått två rosetter och just dom två har Olivia varit med på och inte dom andra.. hon är min maskot=)
Dagen avslutades med att vi åkte till Sussie och åt Langos vilket var väldigt gott.. mmm..


Idag har det bara varit slappdag, skulle ut och gå en sväng men precis då började det regna så det blev bara en väldigt kort sväng, sen var jag och tog in hästarna. Fy vad mörkt det är nu man har ju inte vant sej med mörkerkörningen än.
Imorgon rider jag mammas lektion för Eva eftersom Plopp är halt, ska kolla på honom imorgon så hoppas att han är bättre då..lillponnyn..


Redo för den korta promenaden=)

Laddad

Ja nu är jag laddad inför hopptävlingen på lördag, det ska bli roligt nu när man provat hur hon var på tävling en gång. Hoppade lite på banan vid stallet idag och det gick som på räls:) både jag och hästen skötte oss.

Imorgon ska jag och Olivia på föräldrarträff, den här gången skulle vi prata om kost. Jag längtar tills hon är 4 månader så man får börja ge smakportioner:) har ingen lust att amma längre än nödvändigt jag. Hon har fått en stol nu också så det är bara maten som saknas:)

Imorgon eller idag är det visst nu:) fyller pappa år och han ska få den bästa presenten! Två salamikorvar, en brännvinsost, 6-pack miniportello flaskor och en dumlepåse.. Tror ni han blir glad? Är ju omöjligt att hitta på nått at köpa, blir ju alltid typ strumpor, vantar eller nått sånt. Nu får han iaf nått han tycker är gott:)

Nä dax att sova nu!


RSS 2.0