2011-09-29Idag är jag och Olivia hundvakt åt Sture, så mysigt så=) Vi ska strax gå ut på en promenad, den utlovade solen börjar faktiskt komma fram nu. Sen blir det städning och matlagnaing, jag har nyss gjort efterrätten till imorgon när Patrik och Lisa kommer på besök, maten blir tacos alltid lika gott och enkelt=)

Ska baka en kaka också till min och Petras hästloppis på lördag, då måste ni komma och fynda! Vi bjuder på fika också;) En massa utrustning, täcken, schabrak och massa annat finns att köpa.

Lotti och jag hopptränade i tisdags och som vanligt skötte sej Lotti galant men jag va lite sämre än gången innan.. Vi avslutade med att hoppa bana och vi hoppade den två gånger så andra gången skötte även jag mej=) Blir spännande att tävla på lördag, antagligen så kommer hon väl stå emot lite mer och titta på allt runt omkring men det är ju inte så högt så det är väl bara att sparka på=)
Idag blir det en tur i skogen och imorgon träning för Uffe.

Igår kom Olivia på hur man fick allt i babygymmet att röra sej också. Titta här!

Nej dax att gå ut.

2011-09-25

På hästfronten har det inte hänt något spännande. Förutom att Lotti varit brunstig och hälsat på lite i ponnyernas hage=) Hon och Plopp har ju nämligen någon väldigt stark dragning till varandra. Ända sedan Lotti var 1 år har dom inte kunnat gå tillsammans för Plopp betäcker henne (äckelgubben) han va ju då 14 år. Vi tänkte att året efter när Lotti var 2 år så borde han ju inte hoppa upp eftersom hon blivit större då. Men fel hade vi Plopp hade jagat iväg dom andra så det var hästar lite här och var över ägorna=) Nu när Plopp är 18 år och Lotti 5 år så är dom precis lika sugna båda två när hon är brunstig.

Idag var jag hästledig så jag och Olivia tog en promenad till staden och inhandlade en höstoverall åt fröken eftersom den vi har är för stor fortfarande och det börjar ju bli kallt ute. Den här blev det:

Lite stor men hon växer ju snart i den=)

Olivia har börjat försöka ta och vifta lite efter saker nu så snart blir det väl fullt av leksaker här..
Vilar lite med giraffen Gina och marsvinet Hampus:


Oftast blir det ju bilder då hon ser så nöjd och glad ut men det är ganska ofta hon inte är det också=)

Den glada bilden får avsluta inlägget

Superträning

I tisdags hopptränade jag och Lotti för Alex och det gick jättebra=) Vi började med att hoppa lite styrkeövningar/linjer och avslutade med en bana där vi även la till några enkelhinder. Vi kom bra på varje hinder och jag va nästan mest nöjd med mej själv som red i bra galopp hela tiden och inte började ta något i henne=) Lotti gjorde allt som hon skulle och va inte ens fjantig för läktaren där det va massa folk... Dressyr är väl tråkigt så hon måste hitta på lite saker att titta på. Förra dressyrträningen kom hon på att bokstäverna var farliga mitt i träningen, fast bara 2 av dom=) tokfian...Från en träning förra sommaren när jag red (antar att Petra hoppade på kryckor då)

Nu blir det lugnt för Fian ett tag, nästa inplanerade träning är hoppträningen nästa vecka och sen blir det hopptävling på helgen 85cm börjar vi med=)

Träningarna

Ja igår tränade jag ju för Eva Å med två hästar, både Lotti och Latina. Va ju säkert minst ett år sedan jag satt på Latina och ännu fler år sen jag red henne ordentligt och då höll vi ju mest på med sånt här:


Men kul va det och Latina är ju en riktig dressyrhäst nu=) Det är nog bra när man nu för tiden bara rider unghäst att rida en utbildad häst också. Vi tränade mest galopp (byten och förvänd) superduktig va hon.
Lotti va också duktig även hon fick göra lite förvänd galopp men hon hade nog hunnit bli lite för trött innan vi började med de så det va jobbigt tyckte hon men kämpade såklart på ändå.
Ikväll blir det hoppträning för Alex.

Olivia som sovit från 21.30-07.15 utan att vakna inatt har varit på vägning och mätning, snart är hon uppe i 5kg 4950g va det idag. Växer så det knakar=)

Inte länge sen hon va så här liten.

Tävlingen

Ja ni kanske undrar hur det gick?? Vi började med LC:1 och allt kändes jättebra på framridningen, fin och avslappnad. Men rätt som det var i ett hörn så kom hon på att skuggorna hade börjat komma, (P jag har glömt att säga de men jag lyckades den här gången också =/ en lårkaka blev det) men jag har redan förträngt de haha. Men vi kom in på banan och började rida runt utanför banan och hon blev väldigt spänd och tittade på alla skuggor mm. men slappnade av lite mer när vi började programmet, så förutom att det var skugga under hela staketet som hon var rädd för så va hon väldigt fin emellan. Det resulterade i att vi fick en 3:a på korrektheten eftersom vi inte va på spåret så ofta=) men även 7:or så fort hon slappnade av och en 8:a på sista uppridningen.. 55,18% blev det.
I andra klassen LB:1 så gick det mycket bättre, hon tittade bara lite i hörnorna så jag kunde rida lite bättre vägar, fick iaf en 6:a på korrektheten här. 57,93% blev det men den domaren va låg så jag var nöjd med de.
Det är bara att träna vidare. Nu blir det nog ingen mer dressyrtävling i år, kanske bara KM om det blir något sånt.Redo för avfärd i sin egen transport..Anne-Li var också med med sin fina Freden (travhäst som klår dom flesta ridhästar) och dom va sååå duktiga och knep 5:e platsen i LC:1 och fick med sej ett fint schabrak hem=)


Idag blev det en mysig uteritt, jag red Plopp och Sara var med och red Lotti. Imorgon blir det dressyrträning för Eva, det ska bli roligt fast Petra har ju lurat mej till att rida Latina på träning också och de kan ju bli spännande men kul=)

Laddar

Har precis laddat upp för morgondagen med min egengjorda vit chokladglass, det va grejjer de=)
Även gjort det som börjar bli tradition att ha med på tävling, bulgursallad med kassler blev det denna gång. Med turkisk yoghurt till är det den perfekta tävlingsmatsäcken...
Ska ju alltså åka till Österfärnebo imorgon och rida LC:1 och LB:1, och nu har jag tom. kollat igenom LC:1 programet. Kan ju vara bra att göra de innan tävlingen iaf. Rider jag fel imorgon så har jag bara mej själv att skylla fyfy...

Olivia har haft en riktig vara nöjd dag, sov en lång stund på dagen (vilket hon inte brukar göra om vi är hemma) och somnade direkt när jag la henne för natten.

Lotti har fått ladda med en uteritt med Eva, det tyckte hon nog va alldeles lagom=)Lotti som gullig bebis..

Petra hoppas att det är ok att jag snor massa bilder av dej på gullfian??=)

Nu är det väl bäst att ladda med lite sömn också.

Olivias inläggTja jag heter Olivia och är enKaxig (handen)DivaSka vi slåss??Haha de va allt från mej...


Gofian=)

Inställt

Hoppträningen blev inställd idag=( Fick man reda på halv sex och den börjar sju... Istället fick det bli ett dressyrpass i ridhuset vilket i och försej passade bra in i planeringen den här veckan innan tävlingen på lördag. Det kändes iaf bra, jag trodde att hon skulle vara spänd och jobbig bara för att det blåste och var väldigt skumt ute men så fort vi började trimma på så slappnade hon av och fick riktigt gung i traven, det va bara när det blåste till i porten eller alla väggar som knakar av blåsten som hon spände till lite. Men man får passa hela så man inte fastnar i det bekväma travgunget och underhålla hela tiden med ökningar och halvhalter, galoppen kändes jättebra på en gång det är bara i vänstervarv man måste få med bogarna ordentligt för att få till volterna.
Jag tränade lite delar ur programen och sen red jag ett program som jag tror va ungefär som LC:1, hade ju inte tittat på de än och det var ju ett år sedan jag red det sist.

Nej nu är det dags att mata och natta Olivia som har fått byta från vaggan till spjälsäng då hon sprattlade runt alldeles för mycket och fick ut ben både här och där, nu har hon större plats att röra sej på=)


Vagga


Spjälsäng

2011-09-13

Har inte något speciellt att rapportera men ikväll är det dags för hoppträning för Alex i Trödje, vi kommer att vara inne vilket känns ganska skönt men det var ju längesen fialottan hoppade inne så vi får väl se vad hon tycker=) Säkert lika duktig som vanligt.

I helgen är det dags för dressyrtävling igen i Österfärnebo, LC:1 och LB:1 ska vi rida då.. Vi gjorde den första starten den 4/9 i Ockelbo (första sen hon blev min iaf) och då gick det mycket bra så vi kom 2:a i LC:2 på 67,14% och 3:a i LB:1 på 64,14% men det kanske va lite "nybörjartur" så vi får väl se hur det går den här gången, det är mycket mer starter nu också.


Välkommen till min nya blogg!

Nu ska jag göra ett nytt försök med att börja blogga igen, men eftersom mycket har ändrats i mitt liv så fick det bli en helt ny blogg. Den kommer i alla fall att till största del handla om min nya häst men även om lilla Olivia och hennes uppväxt.

Happy Lotti

 

Olivia


RSS 2.0