Hoppning på ÄRK

Igår åkte jag och Lotti med Petra som hästskötare till Älvkarleby på hopptävling, jag hoppade 90cm och Alex hoppade 1m så att hon skulle få starta henne en gång innan Högbo.
Hon va såklart spänd som hon brukar vara i första klassen fast hon stod emot lite mer än vanligt på hindrena men vi  tog oss iaf runt felfritt ända till sista hindret som hon rev med bakbenen=/
Här kan ni se rundan:


Sen var det Alex tur i 1m men det gick inte alls som jag hade hoppats, hon va ännu spändare nu och fick två stopp. Ett på vattenmattan så de va väl inte så mycket att säga om och det andra på en oxer med en blå planka i som stod i ett läskigt hörn. Hon kanske hade blivit lite trött och det va ju första utetävlingen så jag hoppas på att hon är mer taggad på onsdag i Högbo. Det svåra är ju att hon blir så opåverkbar när hon blir spänd vilket gör det hela mycket svårare. Men det är bara att åka på massa tävlingar så börjar hon snart slappna av mer.

Petra fick iaf massa fina bilder=)





Imorgon åker jag med Lotti till Alex för ett nytt genrep inför onsdag så jag hoppas hon sköter sej. Hon får iaf träna ute då.
Sen åker vi ut till Norrsundet och hälsar på finglidarna som har kommit hem från en härlig (tror jag) semester, förhoppningsvis blir det lite fölmys på vägen också=) Å justde idag är det visst valborg också... hmm den firade jag här=)

Laddad

Hoppträningen igår gick jättebra och Lotti va i finform, inga men från hovbölden märks och jag hoppas verkligen att den inte gör sej påmind igen. Så nu är vi laddade för tävling på söndag i Älvkarleby, fast jag rider ju bara 90cm och Alex 1m. Lite tråkigt faktiskt för nu när jag börjat få mycket bättre känsla så är man mer hoppsugen=) Men ska bli jättekul och se hur det går för Alex och Lotti i sommar också.
Men nu så har jag ju fått sadelbekymmer istället, har länge känt att jag skulle vilja ha en hoppsadel med bättre stöd (även när jag hade Ville) men ändå tyckt att min sadel är skön samtidigt så det har inte blivit nån ny men nu när Alex börjat rida så tycker hon inte om min sadel. Hon har en Stübben edelweiss NT De Lux som ser väldigt skön ut och passade bra på Lotti så nu håller jag på och letar efter en begagnad sån men det var inte lätt för dom flesta som säljer verkar ha 32 i bomvidd och Alex va 31. Men man blir mer och mer förvirrad när man tittar på annonser för alla skriver olika på bomvidder och använder bokstäver istället för siffror och skriver olika om vilka storlekar som motsvarar normal eller vid mm. Är ju tråkigt att köpa en och de blir helt fel.

Avslutar med lite bilder från förra hopptävlingen, hon är ju en bit över ibland=)





FiaLotta

Jippi nu har jag en Fialotta istället för halt Lotta igen:)
Hovslagaren va ju till Lotti måndags och så fort hon började gräva lite så började det sippra ut vätska där hon varit öm i hoven, så det var en liten hovböld som kommit av stengallan. Lotti blev direkt mindre öm när trycket släppt så dagen efter red jag en sväng på henne och det kändes precis som vanligt, har ridit idag också och det kändes bra så vi åker på en lugn hoppträning imorgon och på söndag blir det hopptävling i Älvkarleby där jag rider 90cm och Alex rider 1m så hon får känna lite inför 1.10 på Högbospelen:)


Halta Lotta

Fialotta har blivit halta lotta:(
I onsdags när vi kom till Uffeträningen så va Lotti jättehalt i bak så det var bara att promenera hem igen.
Men jag är ganska säker på att hon trampade på någonting när vi va ute och red på tisdagen för hon blev lite konstig i traven ett tag men sen skrittade vi bara så jag tänkte inte så mycket på det.
När vi hade gått hem från träningen så klämde jag igenom hoven och hon ömmade på ett ställe, jag tog av skon för att se så inget satt fast under men såg inget konstigt. Det fanns en liten grop men det är ju svårt att veta om den va ny eller gammal. Det blev iaf ingen skillnad när jag satte på skon igen.
Så hon har vilat sen dess och hon är fortfarande öm på samma punkt och haltar. Men hovslagaren kommer i morgon så jag hoppas hon hittar nått.
Det innebar ju att vi fick stryka oss från tävlingen igår:( jag hoppas att hon inte behöver missa nå fler tävlingar nu.


Nu så

Här kommer en film som jag har klippt ihop=) Blev kanske inte jättebra men nånting iaf..

Det kommer det kommer

Den som väntar på nått gott..... Det där Olivia inlägget som jag utlovat kommer nån gång=) Ska ju klippa ihop nån rolig film men det är så mycket som jag vill ha med och måste ha både tid och ork för att få ihop det.
Har ju dessutom jobbvecka nu så då blir det inte så mycket tid över. Men så länge kan ni få se en film när Olivia fick se sitt rum för första gången=) inte jättekul men nånting iaf.


Egen fotölj har hon också=)

Ojoj

Ja den här veckan har ju bara sprungit iväg i en väldans fart precis som jag trodde, Oliviainlägget kommer imorgon:)
Torsdag-söndag har/är det Horsefestival som gjort att tiden gått så fort, i torsdags va jag bara där som åskådare och fredagen var jag funktionär en klass. Men idag har jag varit där från 11-21 och hjälpt till nästan hela tiden medans Olivia varit hemma och busat med pappa. Idag gick ju första omgången i elitserien/allsvenskan där Grs tog en fin andraplacering. Imorgon blir det bara dit en stund som åskådare innan det blir babysim på em.
Lotti har fått haft en litehalvlugn vecka med tävlingen i måndags vila tisdag lite lättlongering på onsdagen hoppträning som kändes riktigt bra på torsdagen och vila fredag. Lördag+söndag har Karin henne så då går hon väl mest i skogen. Hon får vilamåndag också men sen är det uppladdning för Storvik på Lördag som gäller då vi ska debutera på lång bana med LB:2. Kul!

Efter jag hade longerat i onsdags så fick Lotti nått intressant att titta på så jag passade på att knäppa massa fina bilder som får avsluta dagens inlägg.


Hopptävling i Ockelbo

Igår åkte jag, Sara W och Lotti till Ockelbo för hopptävling 90+1m vi lämnade av Olivia hos Mickes föräldrar på vägen.
Tävlingen gick väl lite sådär, i första klassen var hon jättespänd. Framhoppningen va ute och de var ju jättebra så man kunde rida fram ordentligt för dom första sprången hoppade hon jättespänt, va ju längesen man hoppade ute=)
så vi hoppade fram g. mycket tills hon blev avspänd.
Sen fick man hoppa fram ett språng på första hindret för att dom skulle vänja sej med ljuset och de va bra för då va hon superspänd och rev. Sen hoppade vi hela banan med ett riv på hinder 6 där det stod lite farliga saker bredvid så hon försökte springa på sidan och då kom vi för nära. Sen började hon slappna av på dom 2 sista hindrena.
I andra klassen va hon mycket mer avspänd från början och jag är rätt nöjd med den klassen trots att vi fick 8 fel. Det började lite svajigt för jag trodde att hon skulle titta på lurvhindret, förstår inte varför jag tror de jämt när jag vet att hon egentligen inte tittar på speciellt mycket. Vi fick ett stopp på hinder 7 men de va inte så mycket att elda upp sej över och sen hade vi lite otur på sista hindret (kombinationen) då ryttaren som skulle rida efter kom ivägen så jag fick bromsa in och då rev vi insprånget. Sen gjorde väl piloten massa mindre bra saker men hade iaf en bättre känsla i andra klassen och av nån anledning kändes den lättare än den första klassen=) Ni får se här:


Tänkte att jag skulle skriva massa saker om Olivia också men det får nog bli ikväll eller imorgon för nu ska vi bege oss iväg=)

Påsklov:)

Haha ja det känns nästan som att jag har påsklov eftersom jag är ledig veckan som kommer. Men det känns som det kommer hända saker hela tiden så dagarna kommer nog gå alldeles för fort.
Fredag(idag): ska jag åka med Lotti till Alex och senare ska vi äta i Strömsbro.
Lördag: är hästledig, ska till Norrsundet på påskfirande.
Söndag: Rida och förbereda för tävling, Mys med Sara på kvällen.
Måndag: hopptävling Ockelbo, Sara följer med och Olivia får vara i Norrsundet.
Tis,ons: händer väl inget speciellt men sen tors-sön är det Bilmetro horsefestival på GRS och då brukar tiden flyga förbi. Fast jag kan ju inte hjälpa till lika mycket som jag brukar men lite iaf:) Tänkte att Lotti ska få en liten minivila då, fast hon håller ju redan på och välter ut vattentunnan i hagen varje dag så hon blir väl mega rastlös då så det blir som sagt bara minivila:) Sen är det massa tävlingar på g. Upptäckte att det var tävlingar inplanerade typ 7 helger i rad:) vet inte riktigt vilken/vilka jag ska välja bort, fast några är ju bara en klass, och en är på en torsdag så då blir det ju g. långt till helgen efter så det skulle nog inte vara för mycket för henne men vi får se:)

Micke brukar ju ha som tradition att vara Postkärring på jobbet på skärtorsdagen men eftersom han inte jobbade då var han ju tvungen att ha en liten påskkyckling med sej också:)
Dom va runt på några olika postkontor och även på mammas och Mickes mammas jobb(äldreboenden), väldigt uppskattat.


Tillbaka i vardagen

Helgen blev mycket trevlig med god mat och superbra show, kändes som showen höll på ca. 30min fast den höll på i 90min.
Vi åkte med SGS bussen 8.30 från gävle, Olivia lämnade vi av i Strömsbro där hon verkar ha stortrivts i helgen och hon sov dessutom 11 timmar i sträck så det blev inte allt för jobbigt för mormor och morfar=)
Vi kom till Stockholm vid 10.30 och då gick vi runt i lite butiker och shoppade lite (bara till Olivia) eller Micke köpte ett mobilskal.

Skitcoolt tycker han=)

Efter ett tag tog vi oss till hotellet som vi skulle sova på, å ja vad ska man säga om de. Fängelse, färja, flygplatsgångar ja en kombination av det kändes det som när man skulle ta sej till rummet och badhus också eftersom man gick igenon toalett/omklädningsrum. Rummet va i storlek som en färjehytt med två sängar, iiiiskallt på rummet och golvet (hittade knappen på elementet till slut) g. stor toalett iaf men med lite fuktskador. jaja nog överlevde vi att sova där en natt iaf men det kanske inte är något hotell man rekommenderar=)
Frukosten va iaf god. Sen tog vi en liten tur och åt en halvdålig lunch innan vi slappade lite på hotellet.
Kl. 18 på lördagkvällen va vi på plats på Djurgården och Cirkus där vi skulle äta gott och se Robert Gustavsson. Det var verkligen finmiddag med eskort till bordet som var dukat med flera bestick och flertalet glas, Jag tänkte: utifrån och in=) Kändes inte riktigt som att man passade in bland massa tjusiga Stockholmare. Men god mat fick vi med lax i förrätt och oxfilé till huvudrätt, även en god efterrätt unnade vi oss=)

Våran utsikt över scenen


Försöker sitta fint=)

Kl. 21 var det dags för showen som tog slut i ett nafs sen var det bara att försöka ta sej hem. Vi va inte superbra på att hitta busshållplatser men vi kom ju både dit och hem iaf.

På söndagen gick bussen hem kl. 13 så vi hann bara med lite snabbshopping (bara till Olivia igen) eftersom butikerna öppnade 11. Vi åt lite goda lunchmackor på Waynes innan det bar av hemmåt.

Jag tog en jättegod fetaostfyllt wrap.

Vi kom till Gävle vid 15 då åkte vi till Strömsbro och träffade en glad Olivia och sen var det direkt iväg på babysim.
När vi kom hem så satte Olivia igång och kröp ordentligt på en gång, hon har ju tagit nå enstaka steg förut men nu kunde hon helt plötsligt krypa=)


Idag var det jobbvecka igen så det var bara att pallra sej iväg imorse och dela ut den aptunga reklamen och alla deklarationer till Bomhusborna, det är ju så kul när man är klar och vill skynda sej tillbaka så går moppen 0,2km/h i uppförsbackarna och det är g. lång bit in när man är klar. Ok att man blir omcyklad ibland men omgådd känns lite pinsammare.

Nu på kvällen har Jossan varit och masserat Lotti och hon var näst intill i toppform=) Känns jättebra, det betyder ju att man kanske gör någonting rätt med henne. Här kan ni läsa om vad Jossan gör http://www.multihorse.se/ kan varmt rekommendera henne.
Det ända som var va att hon va lite stum i höger halsmuskel och höger insida lår och nån sak till som jag inte fattar vad det betyder på papperet. Det var iaf inget som jag behöver jobba nått speciellt på nu.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag och Fialottan ska hitta på men på Onsdag blir det iaf träning för Uffe=)



RSS 2.0