Födelsedag

Den va igår och tillbringades på jobbet 9.30-19 så den dagen va det inga problem att veta vad man skulle göra:) Fick ett par hörlurar till mobilen av Micke på morgonen iaf. Superbra!

Idag kom det en och provred Lotti för att bli medryttare och jag tyckte det kändes jättebra och Lotti visade sej från sin bästa sida. Hon är ju inne i nån bus/trotsperiod nu, 7-års trots va det nån som sa det kanske stämmer:) har iaf bytt till groov igen nu så vi får se om det blir nån skillnad. Vi red iaf upp till ridhuset, jag lånade Latina. Vi red inte så länge där men det såg iaf bra ut för Hanna som hon heter och hon verkade tycka att Lotti va rolig också. Vi ska rida ut en gång tillsammans också så det är bara att hoppas att Lotti uppför sej då också:)

På eftermiddagen kom min familj och Mickes familj på lite fika marängswiss (är det kalas så är det) det blev de istället för tårta och gott va de:) jag fick iaf fina presenter, lite lotter och pengar, en sudokukortlek, armmobilväska, duschtvål mm och ett turkost schabrak.
Jag har ju blivit lite tokig i turkost så i julklapp fick jag turkosa lindor och gummisnoddar av Petra. Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra för jag har ju en turkos huva också (som även den är från Petra) så det jag funderar på är om jag vill ha schabraket i allround eller dressyrmodell... Hmmm fick i allround men kan byta till dressyr om jag vill. Jag tror att jag ska ta hem luvan och se om färgen matchar med schabraket och i sånna fall behåller jag det också har jag en ide på dressyrschabrak. Men matchar inte färgerna så byter jag till dressyrmodellen för jag vet att de matchar med lindorna eftersom de är samma märke. Vilka bekymmer va:) Måste säga att jag är väldigt nöjd och glad över alla julklappar och presenter i år ( kunde iofs kunnat få vara nån miljonvinst på lotterna också:))

Nu är det bara nyår kvar att fira och de blir i Norrsundet med Linda, David och Maja, och väldigt god mat ska vi tillaga:)

Schabraket och lindorna: snyggt va?!!


De var de

Lika snabbt som den kom så är julen över:) lika trevlig som alltid med alldeles för mycket julklappar.
Vi va ju som sagt i Norrsundet på morgon/fm och traditionsenligt så startar dagen med en promenad för killarna och gubben;) men i år följde jag också med och Olivia fick åka pulka efter Orri vilket uppskattades.
Sen grötfrukost innåhållande hela julbordet men jag höll mej till gröt och skinkmacka då och skinkjansson ( tycker inte om riktig jansson så då måste man passa på ) efter de julklappsutdelning.
Sen åkte jag till stallet och red innan vi åkte vidare till Strömsbro för att titta på Kalle, fast tror inte det var någon av oss som tittade men tvn va ju på iaf:)
Sen åt vi och senare kom tomten med julklappar. Jag fick som sagt en massa bra saker som pengar, presentkort, biobiljetter, kläder, strumpor, mm. mm. Olivia fick såklart massa saker som tex. sop+skyffel, mopp+hink och damsugare ( hon kanske ska satsa på städerska ) kläder, spis+tillbehör, flaska+matlåda ( för dagispicnic ) och massa leksaker.
Juldagen blev väldigt lugn med lite film och pulkaåkning i Strömsbro på fm och sen bara slappa hemma. Va till stallet och mockade också.

Idag va jag och red på fm, hade utsläppet men hade glömt ställa klockan :-/ vaknade 08.01 shit!!!! Va i stallet 08.30 iaf så hästarna märkde nog inte av de så mycket. Red upp till ridhuset sen och Lotti kändes riktigt fin idag också. Tränade lite delar ur LA:1 programmet och det gick bra, avslutade med att rida igenom LB:1. På vägen hem blev det lite kalabalik men vi överlevde de också.
På lördag kommer det en tjej och provrider Lotti så jag hoppas det går bra. Hon som provred tidigare hör inte av sej nå mer så det va tydligen ingen att ha. Tycker det borde vara lättare att säga att man inte vill än att bara strunta i att svara på sms och säga att man ska höra av sej. Pinsamt för henne om man stöter på varann nån gång bara.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten och vara på jobbet kl 7 som gäller, tror det blir en jobbig dag tur det bara är 2 dagar den här veckan:)

Lite julbilder


Uppesittarkväll

Det är dagen före julafton de:)
Jag har laddat med 2st bingolotter och en harry boy.
Vi kommer att tillbringa kvällen och natten i Norrsundet och även förmiddagen imorgon med frukost och julklappar sen är vi i Strömsbro på em och kvällen imorgon. Har blivit så dom senaste åren och det funkar toppenbra tycker vi:)

Hobbitfilmen va iaf bra, vi såg den i 3D och de är ju faktiskt lite coolt;) Hobbitarnaa boenden är ju verkligen mysiga, kanske framtidens bostäder:)

Jag skulle ju inte ha nån gran inne i år men det blev så ändå.


Snart jul

Dan före dan före dan före dopparedan idag :)
I morse hade jag utsläpp och sen red jag och Petra till ridhuset och Lotti kändes toppenbra:) jag krävde inte så jättemycket av henne och lät henne gå i en g lång form. Det ända som va lite svårt idag va förvänd glp i höger varv men när vi lyckats med en kortsida så gav jag mej, vi får träna mer nästa gång:)

I onsdags så fick vi vara med och hoppa för Leif igen, de va vi även veckan innan men då va hon lite konstig och grinig i början men nu va hon som vanligt:) Hoppningen gick bra förutom den farliga vattenmattan och det farliga dödskalleplanket. Men den avslutande banan kändes jättebra! Förhoppningsvis ska jag få plats för Leif nästa termin:)

Idag skulle jag ha tränat för Ia Eriksson men det blev inställt pga för få deltagare:( jag som va så laddad nu. Måste ju varit typ i juni jag tränade för någon i dressyr sist. Men hon kommer den 11/1 igen så då jäklarns:)

Ikväll ska vi på bio "Hobbit" hoppas att den är väldigt bra så man håller sej vaken hela filmen, 2 tim och 50 min. Olivia är utlånad till Norrsundet;) så då får man passa på. Hon ska på sin tremännings kalas.

Mina gullfior:)


Dåligt dåligt!!!

Dålig bloggmotivation:( men här kommer en liten snabbrapport om helgen som tillbringades i Mora med Linda och Maja, en riktig tjejhelg:)
Vi åkte i fredags till Mora vandrarhem, ett riktigt mysigt boende med gemensamt kök och tv-rum. När vi kom dit vid 19.30 va det bara en äldre man som var där så det va riktigt lugnt. Vi installerade oss och sen va det dags att natta barnen. Lite struligt innan båda sov men ingen större fara. Vid ca. 22.30 kom två familjer till och klampade runt, lite sent att komma kanske men dom hade väl åkt långt.
Lördagsmorgonen började med frukost och julkalender innan vi åkte till Tomteland. Vi va jätteduktiga och kom fram i bra tid innan det öppnade. MEN hade vi biljetten med oss? Såklart inte. Tur att det inte tog mer än 15 min att åka till vandrarhemmet iaf.
Vi hade iaf en trevlig och snöig dag med tomtar och troll, god lunchbuffé och roliga teatrar.
På kvällen köpte vi med oss gröt som vi åt på vandrarhemmet, mysigt:) det hade kommit ännu mer folk som skulle bo där så det va väldigt mycket barn och den stackars ensamma gubben som aldrig hade varit med om så mycket folk där, men han tyckte nog att det va trevligt med sällskap för gud va han pratade.
På söndagen begav vi oss till Orsa björnpark för att se lite djur, men att dra barnvagn i snöiga uppförsbackarna där va ett riktigt träningspass kan jag lova. Blev dock väldigt besviken då parken kändes helt öde, det va typ vi och 2-3 sällskap till som va där så vi behövde ju inte trängas direkt men sen va vissa bitar dåligt plogade och alla avstickare där man kunde läsa om olika djur mm va helt oplogade. Det kändes liksom inte så besöksvänligt:( men vi fick iaf se alla djur utom järven. Och björnarna som låg i ide såg vi ju inte heller. Men vargar, isbjörn, leopard, tigrar och lokatt såg vi iaf:)
Men en lyckad helg blev det iaf!

Den här veckan är jag ledig vilket ju är väldigt skönt när man har mitt jobb, jag behöver dessutom inte jobba på lördag som alla andra postisar måste göra.
Imorse åkte vi (jag,Olivia och Sture) till Sara på lite skinksmörgås sen åkte vi ut till Lotti och tog transporten till ridhuset där Sara red. Dom fick trava lite cavaletti och sen hoppa ett litet hinder på en åttvolt. Jag tycker både Lotti och Sara skötte sej galant:)
Imorgon blir det nog en hemmadag med lite städning och ev. bakning. Har Sture imorgon och på onsdag också så nån promenad ska vi nog klara av också:)

Lite blandade bilder från helgen:


Julbord

Åhhhh!!!! Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg men den där j***a blogg appen slutade fungera så allt försvann:( nu blir det mer kortfattat. 
 
Har iaf varit på julbord på furuviks brygga idag och de va väldans gott, mest nöjd va jag över att dessertbordet va mycket bättre än tidigare år. Jag har iof. aldrig ätit i furuvik förut men maten är ju nästan precis lika som på Axmar. Det va mina föräldrar och Mickes föräldrar och bror som va där. Olivia fick vara finklädd med sin juloutfit:)
 
I fm va jag och Lotti ut på en riktig pulsningstur, bitvis va det upp till armbågarna på henne där det drivit upp mycket. Men helt orörd snö måste ju vara bland det mysigaste som finns:) bra träning är det iaf. Själv höll jag i mej i manen medans Lotti  plöjde, provade lite galopp också men de va för mycket snö så vi fick ta de på mer plogade vägar. 
 
Igår va jag hos Sofia på jättemysig glöggkväll, när Sofia är i farten är det alltid välordnat med musiktävlingar, julklappsbyte och massa annat skoj:) alltid lika trevligt. 
Men sedan vid ettiden så skulle jag och Sara promenera hem till henne för att sova, det är en promenad från söder till norr i stan. Jag lyckades med att vurpa 2!! gånger. Första gången såg ingen förutom Sara och Rebecca men andra gången (vi hade lämnat av Rebecca) typ mitt i söderbacken så slår jag i backen igen och Sara fortsätter gå hon och jag kan inte resa mej för det smärtar i knäet samtidigt som man skrattar och försöker få kontakt med Sara..... Pinsamt. Sen blåhöll Sara i mej resten av vägen hem. Jag bjuder på att alla trodde att jag va kalasfull, alltid roade det någon:)
 
Ville har hoppat klubbhoppning idag med sin ägare Fanny och dom fick en clearroundrosett:) så duktiga! Måste verkligen få till någon dag som jag kan hälsa på han men tiden bara rusar.
 
Avslutar med lite härliga vinterbilder:
superkul att åka spånbal:)
 
Härligt insnöad
 

Stackars Lotti!

Åkte på hoppträning för Leif tidigt idag, den börjar 8. Det gick väl lite halvbra :) framridningen gick bra sen skulle vi hoppa en slinga med först två kubhinder och byta galopp över båda sen ett räcke på långsidan och sen två kubhinder till. 5 galoppsprång mellan varje skulle det vara men Lotti tyckte att den lila plankan med döskallar på va jätteläskig så hon slappnade aldrig riktigt av fast vi hoppade den flera gånger. Det blir svårt att få till resten av slingan bra när hon går och spänner sej för ett hinder. Sen hoppade vi en trekombination med två räcken och en oxer. Där tyckte jag att det va lite högt på en gång när vi skulle hoppa in på oxern så en gång blev det lite tokigt men resten av gångerna gick väl bra från båda håll.
Men sen när jag skulle åka hem kom jag på att Lotti aldrig fick nån mat innan jag åkte. Stackarn!

Jag har annonserat efter medryttare till Lotti då Karin som hjälper mej inte har så mycket tid och jag känner att det blir lite för dåligt ridet vissa veckor. Har fått massa svar så det kommer en och provrider på söndag. Hoppas att det ska kännas bra:)

Just nu ligger jag i sängen och laddar för att ta en tur till köpis eller nått, måste ju köpa julklappar! Men vet inte vad jag ska köpa till folk så då vet jag inte vart jag ska börja.

Va ju och fotade Olivia på barnens hus förra helgen, så här blev det:)


Härliga vinter

Nog har vintern kommit allt :) myspys...
Lite väl kallt just nu bara men det har ju sin charm det också, bara att klä på sej.

I veckan blev det lite dåligt med ridningen men va iaf och hopptränade i torsdags (trodde att jag skulle få plats för Leif i onsdags men det va fullt) vi gjorde iaf några styrkeövningar och i en serie va sista hindret riktigt högt på slutet:)
Veckan som kommer ska jag nog träna för Leif iaf för den här veckan kan jag rida på morgonen så då brukar de vara lättare att få plats.

Idag red jag med Petra upp till ridhuset (har skaffat ridhuskort nu) Lotti kändes bra förutom att hon fjantade på några ställen i ridhuset. Galoppen kändes mycket bättre än den gjort på sistonde och även traven i vänster varv där hon ofta kan få taktmissar va mycket bättre. Blir skönt att ha tillgång till ridhuset hela vintern nu så vi kan trimma på, men nu är det härligt underlag ute också:)

I fredags hade vi julfest på jobbet och det va trevligt, blev tom några snapsar och utgång på krogen så nu har jag fått min årsranson av festligheter tror jag ;-)
Igår mådde man ju som man förtjänade men det hade kunnat vara värre.
Nästa helg blir det först glöggfest på fredagen och sen julbord på furuviks brygga på lördag men då blir det lugnare tag :)

Lite julpyntat har det blivit i helgen också men jag tycker att jag hade så lite julpynt i år så det måste nog kompletteras lite :)


RSS 2.0