Snart drar jag=)

Nu står det inte på förren jag och Lotti beger oss mot Sundsvall. Jag måste åka före 17 för jag tänkte hinna röra på henne en sväng när vi kommit fram och det tar ju drygt 3 timmar att åka.
Jag hoppas att det blir en trevlig helg, dock så ser ju inte vädret så bra ut under lördag men vi får hoppas på de bästa.
Det blir nog inget bloggande i helgen för jag har ingen dator med mej och blogg uppen vill inte fungera=( Kanske blir nån film på fb istället beroende på hur det går=)
Nu måste jag packa färdigt och åka och handla också.
I helgen är det bara jag och Lotti.


118 Lyckonummer???

Jag hoppas att 118 ska bli mitt nya lyckotal. Lotti har nämligen precis samma häatnummer i Sundsvall i helgen som hon hade i Gagnef. Så nu hoppas jag att det går bra och att det är någon mening med att ha samma nummer. Är ju skönt att slippa ändra iaf=)
 
Annars har det inte hänt så mycket på hästfronten nu. Jag hopptränade förra onsdagen och Lotti hoppade jättefint men vi hoppade inte så högt eftersom hon gått hårt på helgen. Jag hade tänkt köra vattenmattaträning på ridbanan idag och även fått dit nått hinder men det tyckte inte vädergudarna eftersom det regnat hela dagen och då går det inte att rida på våran ridbana. Alex ska rida Lotti på onsdag och sen måste jag åka till Sundsvall på torsdag kväll. Jag hoppas att det inte blir alltför dåligt väder i helgen så gräsbanan blir dålig.
 
Olivia går ganska mycket nu även om det fortfarande är lättare att krypa så väljer hon ibland att gå=) 1-årsdagen närmar sej med stormsteg.
Midsommarafton blev en trevlig dag med frukost hos Mickes föräldrar, lunch hos David och Linda. Sen åkte vi ut till Furuvik för stångresning och dans, även ett varv med djurtittande hann vi med. Vi avslutade kvällen med grillning hemma hos oss, supertrevligt.
Det blir inga bilder idag tyvärr. ska försöka ordna en gåfilm på Olivia till nästa gång=)

Debuten

Gick superbra=) Visserligen rev hon två hinder men med tanke på underlaget och att det var tredje dagen på hennes första meeting så gjorde hon det jättebra och det såg inte alls speciellt svårt ut för henne och Alex va nöjd efteråt och tyckte det va bästa rundan hittils och att det kändes ganska lätt. Samt att vattenmattan var med även idag och hon tittade inte ens på dom idag, fast hon rev det hindret men de var mer bara lite slarv.
Här kommer lite bilder från 1,20m

Först framhhoppning




Sen inne på banan


Lite plaskigt va de=)




Film som är väldigt skakig när det zoomas


Nu känns det väldigt bra inför Sundsvall, vi kör samma upplägg med en klass om dagen 1,10+1,10+1,20 så hon hinner spänna av inför sista dagen. Då är det ju på gräs också och mycket större bana så det blir nya svårigheter.
Lotti blev iaf väldigt glad av att få komma hem igen, hon såg nästan lite deppig ut idag innan starten. Det tar på krafterna att bo borta=)

Här kommer lite blandade bilder från helgen som jag inte lyckats lägga upp innnan.
image description
Inför första starten

image description
image description
Fina tjejjen

image description
Fina rosetter tyckte jag=)


Vissa slipper ju bli blöta iaf


Perfekt fönster tyckte Olivia

En väldigt bra och trevlig helg trotts lite dåligt väder, hit åker vi nog fler gånger=)



Sista dagen

Lotti var ju som sagt felfri igår trots vattenmattor och regnväder så var hon mycket mer avslappnad igår och det såg lekande lätt ut. Idag blir det 1,20 debut:) banan är väl någorlunda vattendränkt men inte alltför tungriden.

I övrigt så är hon ganska lugn och äter och dricker som hon ska. Hon har grävt mycket så vi lämnar nog en förstörd ridhusbotten efter oss:-/ men jag vet iaf en som kommer bli väldigt glad över att komma hem:)

Igårkväll va det ryttar/grillfest på kvällen och som tur var så sken faktiskt solen ett tag då också så det va riktigt gott och trevligt med en trubadur också:) det är mysigt att vara på meeting men man blir ganska trött också:)

Det får bli bilder när jag kommer hem för de vill inte fungera:(


Felfri

Lotti va felfri i 1,10m idag=) Här kommer filmen. Internet är så segt på datorn så jag lägger bara upp filmen nu så bloggar jag från mobilen istället.

Dag 1 Gagnef

Bilen med Lotti bak i släpet rullade från stallet ca. 07.10 och vi va framme i Gagnef vid 9.30. Alldeles lagom för att hinna besikta före 10. Lotti va lugn och snäll i sin box. Vi har sån tur så vi står i lyxstallet=) Vi står i ridhuset istället för i tältstallar. Väldigt bra om det blir dåligt väder imorgon också, borde ju inte vara någon risk för översvämning iaf. Det är jättebred gång mellan boxraderna också så man kan ta med barnvagnen in tom. Jämfört med dom trånga stallarna med ca. 1m lerig gång i mitten. Riktigt flyt=)
När vi hade packat in allting så knoppade jag Lotti och gjorde iordning för start i 1.10. Hon va superfin på framhoppningen, hoppade oxern lite spänt först vet inte om det var nån skugga eller nått. Som vanligt så blir hon ju spänd när hon kommer in på banan och hon va ganska spänd hela banan men tog sej runt med en rivning och hon hoppade vattnet(plättar) på första försöket=) det kanske börjar släppa snart.

Efter hon hoppat så kunde vi ta det lite lugnt igen och åka och titta boende och äta lunch mm. sen åkte vi tillbaka och pysslade med Lotti och tittade på tävlingarna. Mot kvällen gick mamma och Lotti ut och betade medans jag gjorde kvällsmys i boxen=) Hon har varit lugn hela dagen så det blir spännande att se om hon grävt till Kina inatt.
Jag hade lite bilder men dom vill tydligen inte bli inlagda=(
En bild och film kommer iaf. Nu laddar vi för nästa dag.




Nu är det kört

Olivia går!!! Lite vingligt och stapplande än så länge men med tanke på att hon inte gick i förrgår och lyckades ta ca. 3 steg igår och idag har hon gått flera meter så dröjjer det nog inte innan hon springer=)


Lotti har genrepat inför helgen både idag och igår och hon har skött sej riktigt bra med några misstag. Dom runda vattenmattorna har hon hoppat helt obehindrat och avslappnat, igår låg dom under utsprånget på en trekombination och i siste språnget låg den på närmare 1,30.
Den svarta mattan har hon stannat på en gång båda dagarna men inte blivit helt fastfryst utan fortfarande påvärkbar. När hon hoppade den från andra hållet gick det bra på en gång.
Nu är det väl bäst att börja packa så man får med sej allt. Blir ju så mycket när man måste packa för både sol och regnväder för man vet ju aldrig vad det blir. Kul ska det bli iaf=)

Strömsholm

Jag, mamma och Olivia va till Strömsholm i lördags och tittade på GRS elitlag. Det brukar ju inte gå så bra för dom där och inte heller den här gången men det är iaf mysigt att vara där och strosa runt och vi hade tur med vädret också. Det va iaf ett GRS ekipage som gjorde en superbra runda i sin andra svårklass start och de var kul att se. Det är ju verkligen inte en lätt bana att rida på där.

Min hoppträning i torsdags gick iaf bra, jag va lite ringrostig i början men Lotti skötte sej bra hela tiden. Vi avslutade med att hoppa vattenmattan och hon hoppade på en gång, visserligen med draghjälp men det är inte alltid det brukar hjälpa ändå. Nu laddar vi inför kommande helg i Gagnef fre-sön. Hon är anmäld 1,10 fre, 1,10 lör och 1,20 sön så får vi se hur det blir=) Alex ska rida henne tis+ons den här veckan så får hon ta det lugnt på torsdagen. Så den här veckan består av packning till både häst och barn och mej själv.
Vi fortsätter iaf med vattenmatteterapiträning=)



Olivia har tagit några småsteg, så snart så=) och digga till musik gör hon hela tiden.

Nationaldagen

Är det idag och jag känner att det varit lite dåligt uppdaterat här....

Den här dagen har iaf varit en bra dag med picknik i Engesberg tillsammans med 2 barn till och deras föräldrar, skulle vara fler men dom kom inte av olika anledningar. Mysigt va det iaf.
Sen åkte jag direkt ut till stallet och tog ett dressyrpass på skogsridbanan, vi hade ju sådan tur så vi fick sällskap dit också av Petra och Latina=) Lotti kändes väldigt fin och hon blir verkligen starkare i galoppen, jag kunde sitta på en liten volt och ha henne i en rund och låg form utan att behöva driva speciellt mycket alls och hon gjorde det bra i båda varven. och vi kunde även rida förvänd galopp på volten dock svårare åt ena hållet men det gick iaf.

Igår red jag ut på en ordentlig tur med mycket galopp, jag tog pelhammet och hon va riktigt fin och duktig. Man får ju passa så att det inte bara blir att hon springer och böjer på nacken och knäpper av i ryggen, men man kan knappt ta i henne för hon blir så känslig så man måste rida med sitsen och benen så det är ju bra=)

Hon hade det lite lugnt över helgen, det var ju ändå bara regnväder så det gjorde väl inte så mycket, men nu är det full fart fram till tävlingshelgen nästa vecka i Gagnef, så imorgon blir det hoppträning=)

Helgen tillbringade jag och Olivia i Dalarna hos Anne-Li och även Sanna var med, väldigt trevligt hade vi med middag på lördagkvällen och lite hästpyssel och pizzamys på söndagen. Olivia skötte sej bra också ;)

Jag har fått en ligg/sittpuff av Micke som man kan ha både inne och ute men Olivia tror att det är hennes.
Blöjan har hon stulit ur väskan, tydligen väldigt rolig att hålla i.


Lotti stackarn har ju snällt fått dela sin box med vattenmattan och tro det eller ej men inatt så har hon ätit från den=) tog bara 6 nätter....

Vattenmattaterapiträning

Har Lotti varit på i två dagar hemma hos Idehäll, Yvonne har jobbat med vattenmattorna från marken och Alex har ridit. Dom va ganska nöjda med resultatet. Hon går ju inte på dom men klarade av att gå i en smal gång emellan mattor och stå still och äta där. Hon vågar inte äta direkt från mattan men om en hand är emellan gick det bra. Nu har stackars Lotti en matta inne i boxen=) Hon lär ju inte ha kunnat sova speciellt bra inatt stackarn... Men jag tycker att hon va ganska modig redan igår kväll när jag la in den för hon vågade sej fram till krubban iaf och fick inte helt panik av att den va där.

Olivia håller på för fullt och träna på att stå utan att hålla i sej.


Klättringen är det ju inget fel på iaf.


Nä jobbet kallar

RSS 2.0