Trist väder

Idag har det verkligen varit trist väder men det blev en bra dag ändå som fylldes av lunchbesök hos Sofia, mycket trevligt med god mat och mycket fina doppresenter till Olivia, sen lite shopping på Jysk och dollarstore. Börjar få lite ordning på gardinfronten men nu ska dom bara upp också=)
Sen mot kvällen åkte jag ut till stallet med noll ideér om vad jag skulle hitta på med Fialottan, kände inte för att rida för hon kommer ändå gå tor-sön och reds även igår och imorrn är det hoppträning. Tänkte att jag bara skulle longera lite så hon fick göra nånting men då skulle Petra precis iväg till skogsbanan och tömköra så vi följde med på en promenad framotillbaka, helt perfekt sysselsättning tyckte Lotti. Trots det trista väder som varit idag så var det en underbar kvällssol.
Imorgon är det dags för efterlängtad hoppträning. Snart så ska damen få börja hoppa på allvar men då blir det pilotbyte=) spännande och kul ska det bli.

I helgen ska jag och Micke på min 25-års present, det här:
Ska bli väldans trevligt så får vi bo på hotell lör-sön och Olivia ska vara med mamma och pappa och sova borta själv för första gången. Men de går nog alldeles utmärkt=)


Olivia har shoppat

Ja idag blev det en tur på staden efter att vi på morgonen hade släppt ut hästarna och fixat till Lotti. Vi gjorde sällskap med Linda och avslutade med varm macka på flanörcafeét (kommer inte ihåg vad det heter) Men gott var det fast det hade räckt med halva portionen:) Annars var det bara Olivia som shoppade det här:


Äntligen

Nu går det att kommentera igen=) Så göööör de=P

Division 3 dressyrIdag har det varit dressyrtävling i Ockelbo med Div 3 omgång 1 och mitt (jag är lagledare) duktiga jag tog en andraplacering=) Jag kom även 6:a individuellt på 66,9% av 33st så jag är jättenöjd med de fast jag tyckte att vi fick väldigt bra betalt för våran ritt för hon va väldigt spänd på domarkortsidan. Men fick fina omdömen så det är ju roligt..
Red LC:2 innan också och den kändes g. bra hon va faktiskt mindre spänd i den klassen då fick vi 63,9% och kom 5:a precis utanför placering.
Jag åkte ju själv i morse så jag sadlade hemma och allt gick bra förutom att Lotti tyckte det var jätteläskigt på tävlingsplatsen och höll på och fjanta för saker och la i backen när vi skulle till ridhuset, tror det va för att vi typ var ensamma där i början. Är nästan bättre att det är fullt med hästar så hon inte har tid att titta på farliga saker=)
Mamma och pappa kom sen till andra klassen och sen körde mamma hem Lotti så hon inte behövde stå i transporten i flera timmar. Tack för de <3
Jag liftade med en annan till Trödje och när jag kommer till stallet så har Petra fixat nästan allt.... supertack=)

Olivia har varit hemma med pappa och dom har varit på babysim som även farfar följde med på, ser ut som dom hade supermysigt=)


Dopbilder

Kom hem för ett tag sen efter en helt ok träning för Uffe så nu är vi laddade för tävling på söndag kl. 07.07 typ!!!!!!!
Eftersom tävlingen börjar 8 och man dessutom ställer om klockan då och jag såklart fick startnr. 2 så kommer det kännas som 7!!!!!!!!!!! Men lär väl överleva de också;)

Nu har jag fått massa fina bilder från dopet så här kommer några:

Kapellet, ser inte så roligt ut den här årstiden men annars är det fint


I kapellet


Ombytt och klar

Dopklänningen är 86 år gammal från Mickes sida, men de var det sista Olivia brydde sej om som drog i kragar och rosetter allt hon kunde=)

Lika intresserad av psalmen som mor och far


Helt omatchande dukning i bygdegården (visste ju faktiskt inte vad det var för färg på dukarna)


Olivia gör entré


Självklart skulle "låtsas"syster sitta bredvid


Paketöppning


Fina tårtan


Sen var hon helt slut och somnade som en stock i vagnen

DopFina doptårtan som Linda gjort med Olivia i sin björnoverall på toppen=)Massa gofika blev det efter dopet, nu är frysen full i fikabröd så är det någon som är sugen är det bara att komma=)

Vi hade ju iaf dopet i Böna kapell, alldeles lagom stort när man inte är så många. Olivia skötte sej bra förutom att hon höll på och drog i rosetterna och kragen på klänningen hela tiden=) Men hon tyckte inte om när prästen tog henne så då grina hon lite men annars höll hon låda som vanligt. I början tittade hon jätteintresserat på prästen när hon pratade. Det var en bra kvinnlig präst som vi hade och själva ceremonin gick väldigt fort tycker jag, trodde att det skulle vara mycket mer långdraget.
Efter dopet hade vi fika i bygdegården. Superbra lokal som varmt kan rekomenderas vid olika tillställningar.
Massa fina presenter fick Olivia också bl.a halsband, hennes fötter i gips, pengar, barnservicer, instrumentset, kläder mm. jättetack för allt och tack till mamma och pappa som fixade massa med dukning och fika och Yvonne för fikabröd och såklart Linda för tårtan=)
Har inga bilder på oss från dopet just nu men det kommer nån dag.....
På kvällen åkte jag och Sara ut till Linda på tacos och filmmys, en trevlig dag.Lite häst måste det pratas om också, va ju på hoppträning i torsdags och Lotti skötte sej bra. Lite spänd i början som vanligt när vi red cavaletti och galoppbommar, men med tanke på hur lite vi hoppar så är det ju inte så konstigt. Sen hoppade vi fram på en linje som stod på medellinjen, tre hinder med två korta galoppsprång emellan också höjde hon det sista eftersom. Vi avslutade med två olika banor.
Har försökt gjort en fin ritning av den första längsta banan. Hoppas ni fattar=) den ena oxern är det vattenmatta under och den andra traktordäck. Hon va jätteduktig med vattenmattan.

Den här veckan måste man ju jobba igen=( Men det blir dressyrträning på onsdag iaf och uppladdning för tävling i Ockelbo på söndag med div 3 dressyr..
Nu ska jag visst åka till Köpis och titta på Ulrik Munter med Linda och några barn=)

Min gulliga unge <3

Hur söt är inte min unge, när jag tyckte att det var dags för en mysig powernap i soffan med mamma så tyckte inte Olivia de utan ville hellre klättra runt i soffan så hon fick väl göra de ett tag tills hon skulle bli trött. Men så efter ett tag så kom hon och la sej tillrätta som vi brukar ligga och efter en liten stund somnade hon:) sååå söt!!!!

Förutom de så va vi till lervik en stund på morgonen och tittade på lite hoppträning fast Olivia körde rally med gåstolen i cafeterian istället.
Sen va Olivia med mormor medans jag och Sara åkte till stallet och longerade Lotti som var duktig. Sen har jag varit till tandläkaren också, alltid lika kul=/

Imorgon ska vi först till BVC för koll sen blir det baka bullar och degen avslutas med hoppträning.

Nu är det färdimyst, dags att väcka den lilla.


Bättre underlag:)

Känner mej så påhittig med rubriken:) eller inte!
Men underlaget är iaf bättre så nu blir allt lerigt istället, men de är ju bättre än att det inte går att rida iaf. I söndags red jag ut på morgonen och då va det fortfarande lite hårt men galopperade på g mycket då och igår kväll red jag också ut men då drog jag på dressyrutrustningen och trimmade lite i kolsvarta skogen. Lotti skötte sej bra men tyckte inte det va nå roligt att träna halter:) Jag ville att hon skulle göra halter i avslappnad form men så fort man gör en halt så tror hon ju att det är något farligt som kommer och hon tycker inte om att stå still om det är lite småläskigt, det är precis som att försöka stå still vid ett läskigt hinder det tycker hon inte om:)
Idag får hon vila och på onsdag ska jag nog göra nått från marken, antagligen longera. Tömkörning får bli sen när man kan vara på ridbanan villet man nog kan ganska snart. På torsdag blir det hoppträning.

Olivia klättrar och har sej, ramlar, grinar och klättrar igen. Hon har fått en lära gå vagn så det dröjjer väl inte länge förren hon springer runt med den:)
Olivias rum ska bli tapetserat idag och i slutet på veckan byter dom golv så kanske att hon får flytta in till helgen.

I helgen ska vi ha dop också i böna kapell med fika i hembygdsgården efteråt, tror det kommer bli mysigt.

Nu ska vi åka och släppa ut pållarna sen får vi besök av Maria och Milton för en promenad och kanske lite sånt här:)


Tråkigt underlag

Det är så tråkigt när det blir sånt här fruset underlag när snön är borta så igår blev det en skrittur med lite travövergångar bara, men det tycker nog Lotti är skönt:)
I onsdags va det iaf träning för Uffe och det gick bra, vi fick börja ganska direkt med att samla och göra överstrykningar då hon skulle bära sej själv. Sen gjorde vi lite byten, skolor, ökningar i trav+galopp. Jag tycker Lotti va duktig och Uffe tycker det är jättestor skillnad på henne.

Snart har man ju jobbat en vecka också så då får man en ledig vecka:) Det var bara i måndags som det strulade med moppen men annars har det gått g. bra, i tisdags fick jag åka till skutskär och det är alltid lika kul att träffa alla där. Idag är det förhoppningsvis lugnt.

Olivia har ju varit hemma med Micke hela veckan och förutom att hon har börjat vakna så tidigt så har dom nog haft det mysigt:) Hur får man ett barn att sova längre?!
Nä bäst att börja jobba nu!


Min fina häst


I går va det dressyrtävling för mej och Lotti på GRS så det var nära och bra men det blev en lång och lyckad dag=)
Jag red först en LC:1 där vi fick ihop 66,67% och fick en 3:e placering. Lotti skötte sej bra trots att det låg en livsfarlig sandhög på ridbanan, men hon fick titta på den ordentligt innan vi startade så då gick det bra=) Jag hade en grov miss i travökningen då det blev galopp istället men det var helt och hållet mitt fel. Sen var hon lite pigg/spänd i galoppen.
Andra klassen var LB:1 och där fick vi 67,24% och tog den 5:e och sista placeringen. Här var jag jättenöjd med Lotti och våran ritt, hon brukar ju vara sämre i andra klassen och bli trött/spänd så det lätt blir galoppinslag så fort man försöker sätta lite tryck men igår blev det inte en enda taktmiss och jag hade g. bra tryck i traven. Hade ingen riktig miss i den här klassen. Det var samma domare och eftersom jag fick mer poänng i den högsta klassen så bekräftar ju det att vi va bättre där=) Är jättenöjd med 5:e platsen va ju g. hård konkurrans.

För den som orkar titta så är båda ritterna här:


Efter prisutdelningen så åkte jag hem med Lotti för att sedan åka tillbaka för att vara tävlingsledare tills tävlingarna var slut och allting undanplockat, kom väl hem ca. 20.30 och åkte före 7.

Idag har jag ju börjat jobba också och det var ju med blandade känslor man åkte i morse. Det började ju bra med el-torsk på moppen och så hittade jag inte överallt heller men tillslut tog jag mej runt iaf. Det är tur att man har en ledig vecka att se fram emot=)

Olivia far fram överallt och ska klättra på allting nu så det är bara att hålla koll men ibland blir det lite vurpor så då grinar man lite men sen har man glömt vart man ramlade så är det bara att börjq klättra igen.


Nä nu är det väl bäst att sova så man orkar med att jobba imorgon.

RSS 2.0