Äntligen :)



Nu saknas bara lite ramar till lite hästfoton som jag beställt för länge länge sedan, (tur att jag fått presentkort på ikea) det ska ju bli en hästbyrå med alla ridkläder i :) den får man gömma i sovrummet. 
Men helst av allt skulle jag vilja ha en tv på byrån också men det krävs ju att vi måste dra en antennkabel in dit men så småningom kanske det blir så. Då kan jag ju somna i sängen istället för soffan varje kväll :)
Imorgon blir det nyårsfirande i Norrsundet med lite folk så hoppas på en trevlig kväll!







Lite presenter som jag fått, det är märkligt att många saker går åt de turkosa hållet ;)

Klubbmästerskap

Idag avgjordes KM i hoppning på GRS och vi va ju med i privathästklassen som gick i 1,10m, Lotti har ju känts väldigt bra hoppmässigt ett tag så kände mej ganska lugn men det va ju ändå första gången vi gick direkt in i 1.10m så lite nervöst va det. Men nu är det ju så lyxigt att utebanan är i toppskick så slapp vi ha en lite trång framhoppning inomhus. Helt sjukt snart nyår och vi kan använda utebanor och det är fullt av golfare på golfbanan!
Framhoppningen gick iaf bra, blev lite stressigt men vi hann iaf, hon blev pigg när jag började hoppa och ville dra iväg efter hindrena men gjorde inget dumt.
Inne på banan skötte hon sej bra och vi hade g. bra flyt men tyvärr så rev vi sista hindret :-( fick lite svårt att få plats med dom 4 galoppsprång som skulle vara där fast vi kom lagom på hindret före. Men tror inte det hade varit nå bättre att rida på 3 heller för de hade varit alldeles för långt. jaja hon kändes fin iaf och det kändes g. lätt så jag är nöjd =) Sofia som va så snäll och kom och hjälpte mej va snäll och filmade också =)
 
 
Nu ska Lotti få en liten minivila på 6 dagar så hoppas hon inte hinner hitta på alltför mycket bus i hagen.
Jag har tittat lite på tävlingsterminen och min plan är att ta det lite lugnt i början av året och tävla lite mer när de blir ute sen. Första starten blir dressyr i Högbo (hoppas hon kan börja slappna av där tillslut om hon får gå flera klasser) Dom har 2 dagar 8-9/2 så förhoppningsvis kan vi starta båda dagarna. Sen blir nog första hopptävlingen första helgen i Mars och då är det på GRS igen, om man räknar med KM så blir det 4:e tävlingen i rad på hemmaplan =) Men hon trivs ju bra där och hoppar g avspänt så ser inget negativt med att vi får samla rutin på hemmaplan där båda känner sej lite trygga =) ev. så blir kanske även nästa tävling ändå också där när Horse festival är 17-20/4 Och den helgen blir nog även den andra dressyrstarten den helgen också även den i Högbo. Sen börjar ju utesäsongen så då får vi se vad som händer. Det känns ju inte som att vi har speciellt bråttom så jag måste ju inte åka på tävlingar med små trånga framhoppningar och i dressyren vill jag lägga lite mer tid på träning nu i början på året. Lotti blir ju vuxen på riktigt nu när hon blir 8åså det är bäst hon visar vad hon går för i år ;)
 
Mot kvällen fick jag besök av Anne-Li och Olivia visade upp sina yttersta danskunskaper och ville helst inte gå och sova men efter 5 extra danser så va de ok =) Trevligt va de men deblir ju alldeles för sällan man ses.
 
Men den där byrån blev ju klockan för mycket för att kunna spika på idag också men imorgon ska den nog bli färdigställd =)

Byrån är

Inte klar..... Började skruva på den natten till lördag men lyckades klanta till det och få in 2 skruvgrejjer i samma hål och den va helt omöjlig att få ur igen så det va bara att lägga ner :( som tur var kunde pappa få ur den. Så efter födelsedagsfirande idag så fortsatte jag men de blev stopp igen då jag kom till att spika fast baksidan, tror inte det blir så poppis om man hamrar vid 24 tiden. Gjorde lågdorna istället då och de va ju lite hamrande på dom också men hoppas jag inte väckte någon:)
Födelsedagen har mest bestått av städning och matlagning och som tur var frågade jag Karin om hon ville fixa Lotti idag, jag hade aldrig hunnit!
Fick massa fina presenter som presentkort, en fin tävlingsskjorta till hoppningen, sängkläder, massa ljus/lyktor. Bara bra saker :) 
Maten jag bjöd på va tacos i olika former. Paj, enchiladas och vanlig tacos. 
Till efterrätt en supergod blåbärscheesecake som vi fick på Saras bröllop i somras å god blev den :) 
Man kan ju undra vad de va i Olivias saft ;)

Nu måste jag sova så jag orkar upp till Km imorgon, fast de är inte så tidigt banbyggnad 11 så runt åtta lär jag kliva upp. Godnatt

Fullt upp

Idag har jag verkligen haft fullt upp! Tur man har tagit ledigt dessa dagar :) Fyller ju tydligen år imorgon så det är bara att fixa lite godsaker till dom som vill komma. Hade tänkt att bara våra familjer skulle komma på lite mat men nu blev det lite mer folk och mera mat ;) hehe fast de är bara trevligt. Jag började iaf dagen med att plocka lite och vid 10 kom pappa och hjälpte mej med att skruva upp lite hyllor på toaletten och lite saker på Olivias rum. Jag skruvade ihop hallmöbeln som jag äntligen köpte igår och den va dessutom nedsatt med 250:-, köpte även byrån som jag velat ha och den va nedsatt hela 500:- så det va ju verkligen passande :) annars brukar just det man vill ha inte vara på rean. Men byrån har jag inte börjat skruva ihop än och bävar för att öppna kartongen! 
Jag har möblerat om lite på Olivias rum också men hon har ju så mkt saker så det är svårt att få till det bra. 
Vid 16 tiden åkte jag och Olivia till Ica Maxi för storhandling till kalaset. Linda passade på att åka dit samtidigt så vi kunde göra sällskap. Handlade allt till mat och dessert (blir ingen tårta) men Micke får kompletera lite saker imorgon. 
Efter handlingen hade Micke kommit hem och åkte med Olivia till Peggy och jag åkte till stallet. Blev en kort men intensiv tur g mkt galopp med en del byten. Hon va g pigg men skötte sej bra. Tycker hon blir bättre med bytena då hon även om hon inte byter direkt och det blir några extrasteg innan bytet så gör hon det g avspänt och inga bakutsparkar eller liknande. Dom sista bytena gjorde hon direkt på kommando och dom känns bra men hon är säkert lite efter i bak. Jag tycker Lotti en period nu har varit lagomt pigg även ute går hon fram bättre. Hon kan nästan bli lite stark ibland. Jag har trott flera gånger att hon ska hitta på bus eller vara pigg och känslig på hoppträningarna men så är hon alldeles lagom. Hon blir g. stark nu för tiden när man hoppar men gör inget dumt. Jag tänkte idag när jag red att de kanske är så att vi börjar bli mer samspelta eftersom jag tycker att hon är som jag vill ha henne nu. Men de kan ju lika gärna vara väder och årstid som gör de :) Lotti fick en slicksten från tomten.
Igår tog jag transporten till ridhuset och hoppade lite. Det va jag och 3 islandshästar där :) men Lotti skötte sej utmärkt. Hoppade fram på volt över några cavalettibommar. Sen hade jag byggt en linje med trav in på en 5,5 och sen två språng till ett räcke. Lotti hoppade fint och eftersom de va mer folk där så kunde jag hoppa lite högre. Vä väl runt 1.15-1,20 sista gången. En snäll islandsmamma hjälpte mej att höja men hon undrade om hon verkligen skulle höja 3 hål. Hehe. Å hon tyckte det såg såå härligt ut när vi hoppade. Nu är vi laddade för hopp KM på söndag som går i 1.10m. Åter till dagen. 

När jag kom hem vid 20.40 började jag med desserten och även en del av maten är gjort. Det blir flera olika rätter i morgon fast egentligen är det bara en sak ;) Höll iaf på till 23 men nu känns det skönt att ha lite gjort. Lär ju hålla på till sista sekund imorgon iaf. 
Nu blev det precis min födelsedag ;) 
Undra om jag orkar börja skruva på byrån.... Kanske kan knäppa med fingrarna så vips blir det så här!

Det kommer ett eget inlägg om julen och tomtarna som Olivia fick träffa :)


Gonatt


dan före dan före dopparedan

Va iväg på Hanchenträning med Lotti igår och måste säga att träningsmässigt avslutade vi året med flaggan i topp, Lotti kändes fin och jobbade på bra. Galoppen kändes helt ok och vi provade på med lite byten men där är det svårt att få henne å byta jämt, oftast är hon efter i bak men de är bara att nöta på =)
I traven gjorde vi lite skolor som också kändes helt ok. Petra följde med på träningen så här kommer lite film.
 

Hanchen tyckte att Lotti va väldigt fin i kroppen och blank=) Får väl se när hon kommer nästa gång och försöka vara med 2 dagar då.
 
Idag va jag, Olivia och pappa ute på en runda dels till farmor i bönan för att önska lite god jul och pappa skulle köpa lite fisk hos fiskhandlarna, sen åkte vi raka vägen ut till köpis för att köpa massa rör mm som pappa skulle ha. Olivia fick rida lite ponnyridning också då Lena Sjöström va där med 2 ponnysar =)
Sen skulle jag och Olivia åka ut till Lotti men kände att det tog emot idag så mamma va snäll och fixade till Lotti när hon åkte ut för att ta in dom så kunde vi åka hem och få upp granen mm istället så de va skönt.
 
Vi postisar jobbade idag (söndag) i år, 4 timmars sortering men jag behövde inte jobba utan har jobbat lite extra under veckan istället så de va ju skönt att slippa fixa barnvakt mm. Men Micke va och jobbade och på hans jobb fick alla som jobbade idag en MEGAstor fruktkorg och ett delicard där man kan välja på olika matdelikatesser. Snacka om generöst!
 
Är det någon som vill ha lite frukt? Det är typ en årsranson för oss =) Jag vet inte ens vad mycket av de är för nått eller hur man äter de.... Men lite saker vet jag ju vad de är iaf!
Imorgon jobbar jag 10-19 och sen åker vi ut till Norrsundet på uppesittarkväll. Tar in hästarna på vägen bara och Olivia kommer redan vara där då så hinner förhoppningsvis säga godnatt till henne iaf =)

 

Sista hoppträningen

Jag klippte Lotti igen i tisdags morse och de va väldigt välbehövligt nu när det är så varmt hela tiden och pälsen va ju nästan fullt utväxt sedan förra klippningen. Det va ju inte optimalt att klippa när man skulle iväg och jobba men de gick bra iaf, jag började med att bremsa så jag kunde klippa hela halsen och sen kan jag ta av den på resten av kroppen. Det är skönt att hon kan sitta fast på gången så man kan göra de själv. Tänkte innan att jag kanske skulle prova klippa halva benen också om jag hann. (De gjorde jag ju egentligen inte) med en timme kvar tills jag började och ingen frukost så började jag med de ;) men de gick bra, det va bara lite på bakbenen som hon reagerade. Idag hann jag frisera manen lite också så nu börjar hon se lite sportig ut igen :)
Hon va iaf blank under pälsen även om hon blir råttfärgad :)
Sista hoppträningen har ju varit nu och den gick väl rätt bra. Vi gjorde 2 olika övningar, den första va kryss 7 korta språng till oxer och sen 7 korta till kryss igen. Oxern höjdes eftersom så eftersom man kom i kort galopp fick hon ta i mer och mer. Till sista höjningen frågade Leif några om dom ville hoppa högre men till mej va de "du ska hoppa högre" ojoj vi börjar bli för bra ;) haha men de blir ju så högt då, tänk på stackars mej som ska med över också! Men de är ju kul när man märker att de går bra. Tappade bort räkningen på sprången första gången bara men sen gick det bra. När dom andra va klar fick vi komma igen för att hon skulle få ta i lite mer men han tycker att hon är lite nonchalant ibland så han la på en bom snett över hindret, och jag tyckte han kunde sänka lite då men icke. "Ni klarar de" å ja de gjorde vi men jäklar va hon hoppade när hon titta till på bommen, är glad att jag landade i sadeln ;) sen sänkte han lite så hon inte skulle överhoppa sej så mkt. Leif skulle ju aldrig göra något som man inte klarar av och han gör ju inte saker som blir för svårt/jobbigt för hästen heller. Han tycker att vi ska utmana Lotti lite ibland för att få henne ännu starkare men sen gör man ju något lättare nästa gång och de är väl så man måste bygga upp allting som behövs för att komma vidare:) självklart är det mycket för mej också att jag behöver känna att vi klarar mer än jag tror, och visst går det ju framåt iaf. 

På lördag blir det sista Hanchenträningen för i år, frågan är kandar eller inte??
Sen nästa helg är det KM i både dressyr och hopp så troligtvis är jag väl med på båda :) 

Idag på jobbet fick jag en liten julklapp av en på mitt distrikt, så snäll jag måste varit :)

Den va god!

Ljusafton



Så här fint va det på Olivias dagis idag och dom större barnen sjöng massa fina låtar. Vi kom när dom redan hade börjat sjunga så Olivia va med och dansade när dom sjöng, hon va fascinerad av gitarren också :)

Igår tog jag och mamma transporten till ridhuset (lite lata) men när det började regna massor så va det väldigt bra med transport :)
Mysigt med sällskap, synd att vi bara åkte i typ 3 min ;)
Jag tog kandaret igår och det gick bra, galoppen va ganska bra igår, det är lite svårt att hålla trycket ibland men hon jobbade på. Gjorde lite skolor och dom kändes bra. Jag anmälde mej för Hanchen till helgen så då får vi bli lite tuktade igen:) sista hoppträningen för i år är på onsdag och sen blir det KM 28-29/12 i både hopp och dressyr så får väl se om vi är med på båda. 

På em igår åkte jag och Olivia till Lervik på luciashow som va väldigt underhållande, dom är duktiga att komma på saker varje år. Olivia blev nöjd när hon fick en ridtur också. 





Inte så lätt att se vad den sista bilden föreställer men de va så jädra bra nummer. En spegelritt mellan en 6-årig godkänd hingst e. Totilas och Sleipner ;) dom fick verkligen till både bytesserier, galoppiruetter och passager med hingsten, Sleipner hade lite svårare med sina åtta ben och passade på att rulla sej lite när de blev för jobbigt :) det är ju alltså människor under täckena. Hoppas att nån lägger in en bra film på fb. 
På slutet va de lite myror i brallan:)

Nu har Olivia somnat skulle jag tro och antagligen gör jag de snart också men vi hann titta på julkalendern iaf. Den är bra i år :)




Jul

10 dagar kvar till julafton och faktiskt känner jag att jag ligger ganska bra till med julklappar för engångskull! Tillbringade några timmar på köpis idag, blev 3 klappar iaf. Några har jag köpt redan och några kommer förhoppningsvis med posten i veckan och till Micke vet jag en sak jag ska köpa i veckan. Har tom slagit in lite klappar idag och ska slå in några till nu :)

Har några saker jag skulle vilja ge mej själv i julklapp också så kanske kan de inhandlas något av de efter julstöket :) Har tänkt länge (flera år) att jag ska köpa en rymlig byrå för kläder men har aldrig kommit till skott. Har lite krav på att det ska vara stora lådor också så den rymmer mycket. Många som ser bra ut är det ändå jättegrunda lådor i, men har nog bestämt mej för en Hemnesbyrå nu då den är lagom stor :)

Va på Jysk för ett tag sedan också och fick se en bänk som jag skulle vilja ha i hallen. 

Har kollat efter nå korgar som jag ska sätta i hallen på väggen för vantar mm så Olivia når men med denna bänk är ju lådorna perfekta för de så slipper jag skruva i väggen också :) 
Sen ska vi köpa en högre stol till Olivia också och det har kommit en ny sort på Ikea som jag tänkte slå till på (nån gång)
Får nog bli efter jul iaf ;)

Igår fick Olivia vara pepparkaksgumma på dagis när dom hade lite luciafirande. 


 
Micke va på bio igårkväll så jag och Olivia åkte till stallet och fixade åt Lotti innan vi åkte till Pappa/morfar och fick tacos. (Mamma jobbade)

Varför bara dra 2 när man kan ha 3st på trillan;)
En trött Olivia. 


Lotti då?
Hoppträningen i onsdags gick bra, hon fjantade på samma ställe som förra veckan i ena varvet men gav sej efter ett tag. Hoppningen gick jättebra förutom att hon hade lite svårt med travbommarna före ett hinder och vill galoppera istället. Hon brukar annars ha lätt för de men va ganska taggad på hindrena. 
Idag va vi ut på en tur, det är så tråkigt att snön töat bort men blev g  mkt trav och galopp iaf. Imorgon får nog kandaret åka på :)

Veckan

Lottis vecka
Måndag: Tog transporten till ridhuset och red ett dressyrpass, fin häst spec. i galoppen. 
Tisdag: Karin hade Lotti men hon va inge pigg så blev vila för Lotti. 
Onsdag: Hoppträning som gick bra förutom att Lotti blev rädd för läktaren på ett ställe och sen när vi skulle galoppera över bommar i högervarv började folk resa sej och kom ner på ridbanan och ändrade ett hinder precis där och det va även en kisspöl där och för en spökhästhjärna blev det för mycket och kortslutning ett tag, det låter ju löjligt men man känner när det inte skulle hjälpa hur arg man än skulle bli utan det bästa bara är att vänta ut henne och tillslut kunde vi nästan komma normalt på bommen. Tror Leif förstod också för han sa inte att jag skulle bli arg och sen är han nöjd med att hon vid hoppningen sen när vi skulle hoppa en linje med de hindret så tar hon hjälpen och tar sej över fast hon inte är bekväm med att behöva springa där men hon stack iväg efter så blev väldigt trångt till hindret efter, men kom igen och då va det lite mer avspänt och vägarna blev bättre. Fast hon blir spänd ibland så tycker Leif att sprången är bättre och att hon kommer upp lätt från marken även om galoppen blir lite markbunden. Är nöjd med träningen iaf:)
Torsdag: Jobbade kväll och Lotti vilade. 
Fredag: Sofia hade Lotti, snöstorm ute men hon ville rida ändå ;) det gick bra för dom. 
Lördag: Härlig morgonuteritt med mamma och Plopp med perfekt underlag så man kunde både trava och galoppa, härligt med snö!
Ev. blir det ridhuset imorgon. 

Annars har det inte hänt så mycket i veckan, köpte en ny ljusslinga till altanen (dom nedersta lamporna blinkar)
Syns ju inte på bild men det blev faktiskt mysigt, trodde att det skulle bli irriterande men icke :)

Första riktiga snön kom äntligen men Olivia storgrinade när jag lämnade henne för att hon ville vara ute i snön. Men när jag hämtade fick hon äntligen gå i snön och hon valde alla ställen med mest snö och låtsades ramla flera gånger. Snö är verkligen riktig barnlycka!




Igårkväll fick vi mat och en trevlig kväll hos farmor ock Kalle och idag är man äckligt mätt efter julbord på furuviks brygga så inte behövde man svälta denna helg heller ;)

Idag när vi va i stallet såg jag att en stackars get fastnat i höhäcken, försökte få loss den men de va omöjligt så fick ringa dom som äger dom och åkte hem sen men dom fick nog loss henne på något sätt iaf. 

Nu är det godnatt!


Blåsig dag

Ush vad det blåste idag. Sara va snäll och tog Olivia när jag åkte ut till Lotti, blev en skrittur i stormen med ytterst lite trav. Så tråkigt nu med det hårda underlaget så imorgon får det nog bli ett pass i ridhuset med lite dressyrtrim. 
Efter stallet hämtade jag Sara och Olivia så åkte vi in till stan för bockinvigningen och innan den gick vi till Berggrenska gården där jag visste att de va ponnyridning och Olivia tyckte det va såå kul att få en tur på skorpan :)

Sen va de Lucia och Sean Banan på scenen vid bocken. Fiiina bocken!
Hoppas den får stå till julafton iaf. 
Invigningen avslutades med en väldigt tjusig fyrverkerishow

Dagen avslutades med Max, Mys och solsidan :)




Jag hann med lite julpyntning i fm också men skulle behöva städa undan lite mer och byta/nåla upp gardiner. Fick upp ljusslingan på altanen och även ett ljusnät som jag aldrig använde förra året men det ville inte lysa :( även en liten gran som Olivia fick hade trasiga lampor så får se om man kan köpa nå nya till den. 
Nu är det sängen innan det är dags för en ny vecka igen. 


RSS 2.0