Lite film

Här kommer  iaf film från banan i tisdags på träningen. Dom 2 första hindrena är inte med för det blev ett litet stopp på vattnet då dom kom lite tokigt=)

Hallååå!!

Här ekar det dålig uppdatering, den som har den här bloggen måste ha väldigt mycket att göra ;-)

Nä men det har väl hänt lite smått och gott, en till hoppträning har passerat och det gick jättebra. Maria var pilot och det va bara tävlingshinder framme så det blev riktig banhoppningsträning:) några missförstånd blev det men dom va jätteduktiga båda två. Jag looovar att filmer kommer ikväll!

I måndags va jag upp till sjukhuset och fick gipset bytt så nu känns det lite renare men obekvämare. Fingret såg inte så fint ut, väldigt tjockt och blått. Får se på tisdag vad det blir för ordinationer sen då:)

I lördags så red jag med Petra till ridhuset, det va tur att vi hade sällskap bland alla skotrar och plogande traktorer. I början kändes det bra i ridhuset men efter ett tag började det rasa snö från taket och Lotti blev spänd och stark, eftersom jag håller tyglarna mellan fel fingrar så blir jag mycket svagare så red ett tag till men sen va det lika bra att avsluta. Hon fick motion iaf:)
Annars har jag haft mycket hjälp av Hanna och det verkar gå bra för henne och Lotti, Eva rider ju också en dag/v så det går ingen nöd på fialottan:)


Hur puckad är jag???

Alldeles nyss så tänkte jag att jag kan nog ta ut fingret ur gipste bara en snabbis för att titta på de för jag får nästan ut de om jag vill men kan meddela att jag inte tänker försöka igen för fy satan vad ont det gjorde när jag böjde lite för mycket och ja nu fattar jag varför gipset sitter där!!! (Kanske för att slå dom puckade i huvudet)
Har iaf fått tid för återbesök med röntgen och att träffa operationsläkaren men de är den 5/3 så det blir 3 vecker efter op dom sa att det skulle bli efter 2 veckor:( men det är väl bara att dras med paketet 1 vecka till... Men det värsta är att det börjar bli så äckligt, undra om man kan få det bytt?

I onsdags på hoppträningen så va Maria snäll och red Lotti och det gick jättebra:) Hon va lite spänd och springig i början men det är ju aldrig lätt att rida en häst man inte är van med. Hoppningen gick iaf, Maria tycker hon hoppar väldigt annorlunda mot hennes hästar. Lotti har ju rätt bra teknik så när hon hoppar med ryggen också så får man en skjuts i rumpan:) Dom hoppade iaf lite studs och en serie med trav in och några enkelhinder. Jag filmade lite men kan inte lägga in de från mobilen så kanske kommer dom under helgen. Maria ska rida henne nästa träning också så de är ju väldigt bra så det inte behöver bli ett långt uppehåll i hoppningen. Jag har inte ridit nått i veckan men imorgon ska jag ta mej upp igen:)

Idag när jag skulle hämta Olivia på dagis så ringde Sara och frågade om jag ville gå på köpis en sväng så jag och Olivia åkte dit och strosa lite, shoppade inget men Olivia fick äta på Ikea och vi tog en fika:) Olivia hade iaf full koll i vagnen.


Bortskämd i helgen

Jag har haft en väldigt lugn helg och varit rätt bortskämd hela tiden:)
Började med att i fredags jobbade jag till ca. 16.15 och sen åkte jag hem en snabbis innan jag åkte till Strömsbro och fick mat där. Micke och Olivia va båda i Norrsundet, Olivia hos Mickes föräldrar och Micke hos David så jag fick en skön natt i ensamhet och kunde sova hur länge som helst. Vaknade såklart vid 05.30 men lyckades somna om och sov väl till 08.30 de är ju länge:) Linda hörde av sej och ville ha sällskap på lite loppisar mm så jag fick väl ställa upp:) Vid 14.30 åkte jag till stallet och tog en ridtur, hade inte ridit på en vecka ju!!! Där va man bortskämd igen eftersom Petra redan gjort allt till Lotti så jag behövde bara rida. Gick väl rätt bra va lite svårt att hålla i tyglarna bara, fick ha dom mellan ringfingret och långfingret så man blev väl inte lika finkänslig:) red iaf fram och tillbaka till sjön och sen red jag lite på gårdsplanen. Hade ingen lust att möta massa skotrar mm så vi höll oss i närheten, Lotti skötte sej bra iaf och jag provade tom lite väldigt lugn galopp:) sen åkte jag ut till Norrsundet och blev lite mer bortskämd med mat hos Mickes föräldrar och bus med Olivia. Sen ville Linda att jag skulle titta på melodifestivalen hos henne så Olivia fick sova kvar en natt till och jag sov också kvar och fick sovmorgon igen. Sen åkte jag och Olivia direkt till min farmor och blev bjudna på lunch och fick även med mej 2 matlådor och efter de åkte vi till babysimmet där vi mötte Linda och Maja. Eftersom inte jag kan bada och Micke inte va hemma så va Linda snäll och badade med henne vilket gick jättebra:) Nu på kvällen har jag varit och tagit in hästarna, Hanna har ridit idag så det gick fort och alla hästar skötte sej exemplariskt när jag tog in (Tur för dom de).

Fingret är det oftast bra med, gör ont ibland bara. Har inte tagit så mycket tabletter i helgen så hoppas jag inte behöver de när jag ska jobba heller. Tycker inte om att äta massa piller egentligen men man vill ju inte ha för ont heller så det är väl bara att packa med lite tabletter i fickorna till jobbet:) blir oftast värre mot eftermiddagarna.
Ska nog lägga mej snart och läsa boken som jag har börjat på "varför gråter inte Emma" verkar äntligen ha hittat en bok som jag fastnat i. Har typ fyra påbörjade böcker!


Piller piller

 
Mycket tabletter får man pillra i sej men de är väl bättre än att ha för ont, totalt 14 tabletter per dag. 
Råkade somna en stund på soffan ( som så många andra gånger) men nu har jag tagit mina 4 tabletter så förhoppningsvis kan jag somna om snart. 
Natten till idag så var jag vaken mellan två till strax före fem men sen tog jag piller så då kunde jag somna om till slut men du vakna såklart Olivia 6:) Micke och Olivia följde med och tog ut hästarna så de va skönt. Jag försökte täcka för alla hål på bandaget så gott de gick, vill ju inte ha nån infektion.  
Sen jobbade jag 12-19, kände mej rätt trött men blev lite piggare mot kvällen. Fick väldigt ont ett tag efter jag hade sorterat massa mm. men som tur var finns ju pillrena;) imorgon ska jag jobba 6.30-15. 
 
Det gick väl iaf bra på operationen igår, eller jag hoppas väl de sov ju jag:) tror att jag sov ca. 1,5-2 timmar. Det va skönt att somna som man hört, speciellt eftersom dom gav nått så man typ va full innan:) Trevliga läkare och skötare va det där i sandviken, mest lite äldre herrar som va roliga. Blev väl g. pigg på en gång när jag vaknade men lite virrig va man nog ett tag, glömde bl. a. nyckeln kvar i skåpet där jag hade kläder mm när jag hämtat telefonen:) Micke hämtade mej sen fast bilturen hem va inte så behaglig, kan ju säga att den torra mackan och juicen kom upp igen iaf. Sen några timmar senare kom nästa virrmoment när jag upptäckte att bara ett finger va i det där jättepaketet. Skulle räkna nått på fingrarna och kom ju liksom till 5 redan på pekfingret hela tiden. Provade säkert 5 gånger tills jag fattade:) skyller på att både lillfingret och ringfingret va bedövat så det kanske va därför de kändes så. 
Sen åkte vi ut till Norrsundet och hämtade Olivia som hade fått sova där och jag fick i mej lite mat och en halv semla:)
 
Kunde ju såklart inte få Lotti till lervik på kvällen, vad tänkte jag liksom!!! Så jag hoppas hon är snäll med Eva imorgon trots att hon vilat 2 dagar. Jag tänkte försöka ta mej upp i sadeln en stund på lördag:) måste försöka hitta nån bra vante bara om det är kallt. 
Nä dags att försöka sova då.
 
 
 
 

Operation

Suck, det blev operation av mitt stackars finger:( skulle aldrig gått och fått de röntgat.... Eller jo det är väl bra att få det fixat men känns ju lite drygt.. Dessutom måste dom söva mej tydligen. Det är väl bara att bedöva tycker jag!!! Å inte nog med de så ska jag opereras i Sandviken, tur i oturen att Micke är hemma sjuk så han kan skjutsa mej. Så ikväll och imorgon bitti måste jag duscha med huddesinfektionsmedel och inte äta nått imorgon, ska opereras vid 10.

Igår va jag ju iaf upp till sjukhuset och kunde gå direkt till röntgen så där gick det fort, Yvonne va ju med som sällskap och de va skönt att slippa vara själv för eftersom de va brutet så blev det mer väntetider. Dom tog iaf två röntgenbilder först och på den ena syntes inte så mycket men på den andra såg man tydligt frakturen, såg lixom ut som ett Y i benet, men han tyckte det såg stabilt ut och trodde det skulle räcka med gips i 14 dagar. Men sen tyckte han fingret såg förkortat ut och ville ha en till bild från en annan vinkel och på den bilden såg det inte speciellt fint ut. Då va lixom inte alla ben och flisor på rätt ställe:) så då fick vi gå till akuten och ta en nummerlapp, va inte så mycket folk där så behövde inte vänta så länge, sen fick man först komma in i ett rum där dom tog lite uppgifter mm sen fick man vänta igen men då gick det fort så fick man komma in och träffa en läkare sen (han va söt) :-P Han undersökte fingret och kollade känsel mm. Sen fick vi vänta rätt länge inne på rummet och de va segt. Till slut fick vi flytta ut i korridoren och sen komma in och bli gipsad. Allt som allt tog det ca. 3 timmar hade säkert tagit mycket längre tid om jag inte hade haft min "remiss" :)

Jag blev ju lite sen till jobbet men va väl där till ca. 16 så blev en kort arbetsdag, idag fick jag jobba 7-16, dom ordnade så jag kunde vara inne. Har väl insett att jag inte kan jobba imorgon men på torsdag hoppas jag:)
Maria har lovat att hon kan rida Lotti på hoppträningen imorgon så ska bara försöka få henne till lervik.
Mitt gipspaket.


Filmen

Filmen från 1m igår kommer här, det var ju som sagt inte den bästa rundan då jag inte vågade lite på henne men vi tog oss runt och det va målet. Hade iofs varit roligt att få prova hoppa muren men det blir nog fler gånger=)
Man ser på utsprånget i kombinationen (sista hindret) att hon verkligen inte vill hoppa på det blåa i mitten på bommarna och det va ju samma som hon stannade på i 90cm så dom va väl väldigt farliga!!
 
Nu har jag precis kommit hem från lervik och ponnydressyren och den flöt på bra och undanplockningen gick snabbt och smidigt. Jag frågade han som va sjukvårdare vad han trodde om mitt lillfinger och han tyckte att jag skulle åka upp och röntga de. Lustigt nog så va han röntgenläkare på sjukhuset och det hade jag ingen aning om, så jag fick en "remiss" på en papperstallrik =D och jan gå direkt till röntgenavdelningen och säga att jag ska träffa han=) Är ju skönt att få veta om det är något eller inte. Det är ju väldigt praktiskt att jag inte börjar förren 14 imorgon och att Yvonne ska komma strax efter 12 så hon kan följa med mej, dagis är stängt imorgon så Olivia får vara med farmor tills Micke slutar.
 
Skrev i förra inlägget att det skulle vara bild på Lotti men de va de ju inte, hon va ju iaf fin i sitt turkosa på tävlingen
 
Jag har fått reda på varför Lotti blev så konstig en period nu också då hon inte ville fatta höger galopp bl.a. och att höger galoppen va dålig mm. Det va Annika(hon rider Latina) som berättade att en dag när hon släppte ut Latina så hade Lotti kommit och gosat lite med Annika men rätt som det va så upptäckte hon att Latina gått ner till skogen och fick tvärbråttom och kastade sej om får att springa ner men hade halvvägs gått omkull rejält och nästan gjort en kullerbytta så det gnistra om skorna och det va på högerbogen/sidan hon hade landat. Inte så konstigt att hon va lite stel och mörbultad kanske stackarn...
Nu ska jag titta på ponnyakuten=)
 
 

Mycket

Mycket att rapportera nu, får bli en snabbgenomgång av veckan:)
Måndag blev det kort uteritt, slog på en sko på Latina först sen red vi ut tillsammans och när vi galoppade som mest så flög en till sko av så det va bara att bege oss hemmåt igen.
Tisdag blev vilodag och på onsdag va det dags för hoppträning som vanligt, den gick väl helt ok, vattnet farligt. På slutet hoppade vi högt på en linje oxer-räcke-oxer med 4 galoppsprång emellan.
På torsdag hade Hanna henne.
Igår va det Ia träning och den gick riktigt bra tycker jag, hon fick riktig shwung i traven, blev lite stark men ändå en skön känsla, på slutet gjorde vi lite öppnor och i vänster varv lägger hon gärna huvudet på sne så försökte få henne rakare där. Hon blev riktigt trött på slutet och orkade knappt trava av:)

Idag va det ju då hopptävling i Söderhamn men den gick väl inte så superbra, vi kom dit i lagom tid men när min klass satte igång gick det superfort. Det va inte många som hann hoppa fram, sen fick man startsignal innan man ens hunnit in på banan och Lotti blev superspänd där inne. Hoppade iaf 1+2 men sen på trean la hon på en tvärnit och jag flög av :(
Andra klassen hann jag gå in på banan en start före så vi kunde skritta runt ett tag där inne och hon blev lite mer avspänd, vi tog oss runt med 4 fel, inte den bästa rundan men de fick duga:)
Film kommer.
Mitt lillfinger fick sej en smäll vid avramlingen så det är väldigt tjockt och blått nu, hoppas inget är trasigt bara.

Imorgon är det ponnydressyr på GRS så jag ska vara tävlingsledare på em/kvällen men först är det babysim med Olivia:)

Mitt stackars finger och fina Lotti:


Bad och bad

Den här helgen har Olivia badat fredag, lördag och söndag. Överlycklig tjej :) i fredags va ju Sara och mamma på babysimmet med henne sen på lördagen va jag, Micke och Olivia med David, Linda, Maja, Vilja och Viljam på fjärran. Ett helt gäng alltså, 4 barn och 4 vuxna, jag fick leka mest med dom äldre barnen medans Linda tog dom mindre.
Idag va det det vanliga babysimmet, Olivia skrattar/flinar mest hela tiden när hon är i vattnet. Kanske hon blir en simmare (billigare än ridning iaf), jag höll på ett tag med simträning och de va riktigt kul :)

Själv va jag i stallet på fm och red till ridhuset, blev väl inget jättekrävande pass men jag kände mej nöjd med att hon kändes bra från början. Inga taktfel i traven från början i vänstervarvet och högergaloppen kändes också bra. Gjorde lite skänkelvikningar och dom kändes ganska jämna åt båda hållen, blev även lite annat smått och gott. Blev lite programdelar på slutet så då blev hon lite taggad och får bråttom med allt så jag avslutade med att försöka göra trav-galoppövergångar utan att hon blir så stark i traven efter galoppen, sen när man vill få igenom halvhalterna i traven så är hon så känslig så det nästan blir tvärnitar ibland.
Ska iaf bli roligt med Iaträning på fredag, känns som att det borde gå bättre än förra gången men man vet ju aldrig 😉
På onsdag är det hoppträning som vanligt så jag hoppas den går bra så vi är laddade inför lördagens tävling. Då ska Lotti få ha sin turkosa hoppoutfit 😃

Olivia redo för att bada med Sara


Film

Nu har jag fått filmen från förra helgen i Storvik då vi kom 3:a i Lb:1, En glad överraskning att man blev filmad utan att man visste de=)
 
I veckan har det inte hänt så mycket, jag tömkkörde i måndags på ridbanan men det hade hunnit bli lite halkigt så jag tänkte att jag försöker att få lite samling och mer aktivitet bakifrån men det är ju inte det lättaste med tömkörning att hålla rätt stöd och drivning hela tiden och även hålla rätt på tömmarna, men i ena varvet tyckte jag att hon jobbade på bra men i det andra va det lite svårare att få riktig reaktion i henne. Hon gick mest i ett och samma tempo men lite fick hon väl jobba iaf=) Hon är duktig på att bli tömkörd så det skulle vara kul att vara med på kurs någon gång när man har råd....
 
I onsdags va det hoppträning för Leif och den gick bara bra förutom vattenmattan då, Den va nog farligare än aldrig förr den här gången...suck... men nån gång ska hon väl vänja sej. Leif provade att gå på henne lite mer den här gången (jag visste ju att det inte hjälper) men det är ju värt att prova en gång iaf. Lotti stänger ju av helt när hon blir rädd så den snärt hon fick på stjärten gav inte ens en reaktion. Hon hoppar ju oftast andra gången man rider emot när hon stannat en gång och tittat på den men man vill ju komma över på första försöket. Men som sagt så gick allt annat jättebra, det va banhoppning med lite relaterade avstånd, kombination, trippelbarr mm. Vi hoppade två varv på banan det första va väl ca 90cm och sen på 1m cirka. Nu är jag taggad för hopptävling nästa helg=)
Lotti fick sova med BackOnTrack skydd i fram efter träningen för hon är inte helt fin i benet som hon slagit på sej än, jag hade förväntat mej trasor av dom på morgonen men dom va hela så då vågar jag nog använda dom fler gånger.
Igår tog vi en uteritt på morgonen och jag tänkte att det får bli ganska mycket skritt men det va perfekt underlag på asfaltsvägarna fortfarande så det blev mycket trav istället, jättebra=)
Imorgon blir det nog en tur till ridhuset för lite dressyrtrim, om en vecka är det träning för Ia igen.
 
Olivia ska få bli hämtat av mormor på dagis idag och sen ska troligtvis mamma och Sara åka och ta igen ett babysim som vi har missat (Sara badar) sen får Sara och Olivia åka hem till oss och vänta tills jag kommer hem vid 19 så ska vi äta lite god middag =) Mysigt för dom medans en annan får jobba...

RSS 2.0