Klippt å klart

Här kommer äntligen filmerna =)
 
 
Man ser ju tydligt hur högergaloppen blir som i två delar och dom där bakbena inte vill vara med. Ändå tyckte jag att jag fick igång galoppen bra på framridningen men så fort hon blir minsta lilla spänd så är det svårt att få henne rund i galoppen.
Det va ju kul att vi fick vara med i tidningen idag också =)
 
http://gd.se/sport/ridsport/1.6433944-angelica-och-happy-lotti-vann
 
I söndagskväll blev det klippning av både Lotti och Plopp, båda hästarna skötte sej jättebra=) Lotti fick ha brems på från början när jag klippte längst upp mot huvudet. Man skulle ju kunna tro att Lottis hög av hår skulle vara större än Plopps men icke...
 
Igår red jag upp till ridhuset och hade satt på kandaret och faktiskt så va vi kompisar hela passet =) Hon va lite fjantig på ena långsidan och tittade till lite ibland på saker men inte så det störde så mycket. På slutet började dom dessutom bygga fram hinder så det blev extra bra miljöträning. Jag gjorde mycket skolor och dom känns faktiskt väldigt bra, spec öppnorna neb seb är det ju det där att hinna få till dom på tävlingsbanan. Fick ju en 7:a på en öppna sist vi red de på tävling så vi kan ju. Jag red igenom MsvC:1 en gång och travdelen kändes bra medans galoppdelen kändes sådär, men när vi trimmat på ett tag till blev den betydligt bättre och jag avslutade med att galoppera henne i låg form och sedan i trav såklart.
 
Idag va det hoppträning som också gick riktigt bra (spec. banan) så nu är vi laddade inför hopptävling på söndag 1m och 1.10m på GRS så det är skönt med hemmatävling igen =)
 
Nu ropar sängen på mej och imorgonkväll är det dags för den långa bussfärden till Ullared ;-/ Det blir nog roligt =) Jobbigt bara att man blivit förkyld lagom till nu..
 

Seger

Jiippii det blev seger på tävlingen:) 68,29% red vi ihop 
Lotti kändes rätt fin, hon hade kommit igång ordentligt på slutet av framridningen men sen blir hon ju lite spänd inne på banan och jag tyckte jag tappade henne lite i formen nån gång och skritten va inte riktigt så bra som det brukar. Men vi hade bra tryck i traven så det blev tom. lite hastigt ibland, i galoppen va hon lite stum bak men vänster får mer poäng än höger iaf. Fick 4 åttor också på bl.a en skänkelvikning och korrektheten :)


Det va extra roligt också att Sussie blev tvåa med Smirnoff:) hon vann dessutom klassen före så verkligen en superdag för dom! Smirnoff har utvecklats väldigt mycket sista tiden så dom är väl värda placeringarna :)

Det är jag och Sussie som har hästar ;) får väl se om man får vara med i tidningen i veckan då. 
Jag hade två snälla hästskötare med mej också trots en sen lördagkväll :)

Sara och Lotti innan det blivit helt svart ute.
Film kommer inom kort!

Tävling

Idag är det dags för tävling MEN jag startar 18.29!!! Så ja det är ju ett tag kvar om man säger så :) LA:1 ska vi rida på STORK. Känns lite konstigt att tävlingarna började för en timme sedan och själv ska man åka ut till stallet runt 14-14.30. Lång dag för arrangörerna iaf. 
Jag red Lotti lite på banan igår på morgonen innan jobbet och hon kändes väldigt fin, lite trött bara men de är ju inte så konstigt med den långa pälsen hon har (blir nog klippning imorgon). Jag tog henne några varv på linan först bara för att kolla av och sen red jag, checkade av alla saker som ingår i programmet (ryggning, förvänd, skänkelvikning, volt och ökning) ville inte göra nå andra saker så hon blir förvirrad idag. Galoppen kändes bra igår också spec. vänster och i höger gjorde jag mycket tempoväxlingar så den blev också rätt bra till sist :) Kändes skönt att kunna vara nöjd efter ett 30min pass. 
Fast jag trodde jag skulle få det jobbigt när jag hämtade in henne från hagen, jag släppte ut och gjorde klart stallet först. När jag gick ut för att hämta henne ser jag en tokig häst springandes i skogen med tokryck a la Lotti ;) när hon såg mej tvärvände hon och stack iväg. Tog en näve hö och när jag kommit ner en bit kom hon galoppandes till mej och tog höet sen tänkte hon sticka igen men synd för henne att hon redan satt fast :-) 

Ska väl gå och kolla om Olivia är vaken nu som passande nog tagit sovmorgon:)
Häromdagen när jag hämtade henne på dagis så plockade hon två löv och sa stolt att de va ett litet löv och ett stort löv. Jag är beredd att hålla med!
Hoppas på en positiv tävlingsrapport sen då ;-)

Lugnt

Idag på em/kvällen har jag haft det väldigt lugnt för Olivia sover i Norrsundet så det blir skönt imorgonbitti också när man inte behöver åka till dagis före jobbet :) Det ända jag har gjort är att tvätta en maskin och städat lite men ingen häst och ingen mafgmatlagning har jag pysslat med...så skönt... 

I söndags red vi ju för Hanchen och jag är faktiskt rätt nöjd. På slutet blev hon iaf ordentligt lösgjord i traven och jag tycker även att galoppen kändes lite bättre än sist:) 
Kandaret på:)
Nu laddar vi för Storvik på lördag och sen 2v senare blir det årets sista dressyrtävling på Högbo RK och där rider vi MSV C:1.

Jag glömde berätta sist att Ville tävlade hoppning i lördags... Dom red 80cm och fick med sej en rosett hem :)
Så fina så!
Idag på em/kvällen har jag haft det väldigt lugnt för Olivia sover i Norrsundet så det blir skönt imorgonbitti också när man inte behöver åka till dagis före jobbet :) Det ända jag har gjort är att tvätta en maskin och städat lite men ingen häst och ingen mafgmatlagning har jag pysslat med... snt
Frida va där och tävlade så hon tittade på Ville och sa att det såg så bra ut och Ville fick massa beröm.. Han är omtyckt iaf :) men hur skulle man inte kunna tycka om han!
Till våren måste jag ta mej iväg och titta om han tävlar åt vårat håll :)

Nu är det dags för sängen så man orkar med arbetet imorgon!Kraxande kråka

Det är Olivia de ;) Hon va hes imorse när hon vaknade och så låter hon fortfarande. Men det verkar bara sitta i halsen som tur är och hon är ju inte direkt tystare för de så hon lider nog inte=)
 
Idag har jag och Olivia haft en riktig mor och dotter dag för Micke har varit på 24-timmars kryssning från igår så vi startade med en slapp morgon hemma och sen runt 11 åkte vi till stallet och tog in Lotti för ridning på en gång, jag hade ingen aning om hur ridbanan va men hade inget annat val eftersom jag hade Olivia med mej men den gick att rida på som tur var. Vissa ställen hade fryst på men det gick iaf att rida på en stor volt så det räckte. Red bara lite lösgörande så länge som Olivia ville sitta i vagnen och sen fick Olivia rida runt lite vilket hon uppskattade=) Dock lät hon lite väl kaxig när hon ropade "mamma spring mamma spring" tror dock inte att hon tänkte på att Lotti kan börja springa då ;)
 
 
Lotti gick raka vägen till utgången och gräset när jag inte höll i men Olivia höll stadigt i tyglarna så hon fick inte ner huvudet ;)
 
Lotti börjar dessutom se ut som en nallebjörn men jag tänkte avvakta med klippningen ett tag till. får se om jag klipper henne till Högbodressyren den 9/11 eller om jag kan hålla mej ännu längre!
 
Imorgon är det Hanchenträning och nästa helg åker vi till Storvik och rider en LA:1.
 
Nu ska jag sätta mej i soffan och antagligen så ramlar det väl in en full Micke snart!

2 veckor

Ja om exakt 2v sitter jag på bussen mot Gekås (Ullared) förväntansfull med dubbla känslor. Lång bussresa men kul att äntligen få åka dit :) önska att man hade lite mer pengar att slösa på bara! Men nu får jag tänka efter lite mer och köpa de jag verkligen behöver ;)

I söndags trimmade jag i ridhuset, tänkte ta ett lugnt pass med kandaret men Lotti va spänd och fjantig på flera ställen så det blev lite diskussioner emellanåt och passet blev betydligt längre än planerat utan att ha tränat på det jag tänkt men tillslut kunde hon iaf springa runt hela ridhuset g. avslappnat. Det som blir mest drabbat när hon ofta spänner sej är galoppen som ju är markbunden ändå så det är jättesvårt att jobba med den då. Avslutade iaf med att göra lite byten och vi fick faktiskt till några rätt bra :) men på söndag ska vi rida för Hanchen så hoopas på en lite mer avspänd häst då. 

Hoppträningen igår gick däremot väldigt bra, vi red fram först utan stigbyglar och gjorde öppnor och slutor som kändes bra. Sen började vi med en övning där vi skulle rida typ som i en åtta över 2 hinder och behålla samma galopp hela tiden så det blev förvänd galopp ibland. Det va svårt i början att landa i förvänd och hålla den för Lotti gjorde ju som man brukar och böt galopp över hindret och när vi lyckades landa i rätt galopp va hon snabb att byta efter :) men efter några varv hade hon lärt sej och det gick bra även när vi bytte till den andra galoppen. Sen hoppade vi på en rak linje med oxer 5 korta språng till räcke med vattenmatta och sen 6 korta till en oxer sen vände vi på det också. Avskutade med bana på 1.10-1.20 och det gick jättebra så Leif va nöjd och vi behövde inte göra om nått :) Kanske får bli hoppkarriär nästa år istället!!

Idag va jag och Olivia ut till stallet och fixade. Började med att gå till Lotti som va ensam ute och gosade lite, Olivia gav henne ett äpple så hon blev glad :) Lotti har alltid varit så himla snäll och försiktig med Olivia ända sedan hon låg i vagnen som hon stoppade in hela huvudet i, När Olivia vill leda så går hon sakta och hon vill gärna gå och snusa på Olivia när vi är i hagen även om Olivia inte alltid uppskattar det:) Men det är svårt att få bra bilder när inte Olivia vill stå kvar. 
Lotti har iaf lite sällskap av dessa när inte Latina finns längre!

Härliga höst

Riktigt härligt ridväder idag så jag och Lotti tog en tur i skogen. Men Lotti fick jobba på ordentligt då jag hade satt på gramanen för att få henne att jobbi i lite mer avslappnad form och få upp ryggen, hon är ju gärna rätt spänd när man rider ut. Vi skrittade en bra bit först och sen lite trav såklart innan hon fick jobba på i galoppen, hade gramanen ganska kort från början och Lotti har verkligen jobbigt med höger galoppen när hon måste samla ihop sej ordentligt och speciellt med fattningen. Vänster är inga problem och där spårar hon även bra. Men jag red iaf fram och tillbaka flera gånger på en bra galoppsträcka så först hade jag henne kort och red lite tempoväxlingar och sen fick hon lite längre tyglar och fick gå i lägre form och större språng, hon tar inte alls ut sprången lika bra i höger galopp och hamnar på dubbla spår. Sen fick hon gå kort några sträckor igen och redan då hade hon lättare för högerfattningen även om hon stannade och backade lite först för det är verkligen jobbigt för henne att få in de där vänsterbakbenet. Avslutningsvis fick hon sträcka på sej igen och spårade faktiskt bättre då också så det är nog välbehövligt jobb för damen =)
Efter ett svettigt pass är det såå skönt att komma ut och få rulla ordentligt i hagen=)
 
 
 
Hoppträningen i onsdags gick bara bra och Leif tycker att hon har blivit starkare och får till fina språng. Och som han sa så hoppar hon med hela kroppen samtidigt nu och inte som i två delar där det blir ett långsamt språng och framdelen nästan hinner landa innan bakdelen kommer =) Lät ju lite konstigt det där men det märks ju verkligen för språngena är mycket lättare att sitta kvar i nu och man får inte den där skjutsen i rumpan så ofta. I våras trodde jag aldrig att jag skulle kunna rida högre än 1m för jag kunde ju knappt sitta kvar men nu har vi ju startat två 1.10m som har känts g. lätt även om inte resultatet blev så bra sist =)
 
Igår va jag, Olivia och Sara W hem till Linda på lite tacomys och hade trevligt sen sov jag och Olivia hos Sara så det är fullt upp ;) Imorgon blir det stallet på morgonen men sen är nog resten av dagen ganske lugn iaf.
Nu ska jag göra iordning mej och Olivia för att åka på lite middag och fira pappa+Henke som fyllt/fyller år, Micke har redan dragit iväg med Henke på nått.
 

R.I.P

Tack för allt du lärt oss
Fina Latina, även om det va längesedan jag red henne så hann vi ändå göra mycket ihop på den tiden främst i hoppningen där jag fick prova på att rida på 1,20 nivå dock med dom ständiga 4 felen :) men en hel del placeringar fick vi i hoppningen också. Sen en framgångsrik dressyrkarriär med Petra, mängder av vinster och placeringar fick ni och fler hade det garanterat blivit om benen hade hållit :(

Men en som kommer sakna dej väldigt mycket är den lilla busiga tonåringen som haft dej som tryggheten i livet. Nu får hon bli vuxen på riktigt och klara sej själv ett tag framöver, förhoppningsvis finner hon en ny vän i livet så småningom. 
Det är för orättvist!!

Filmerna

Börjar med filmerna från hopptävlingen först 1m
 
 
Och 1,10m
 
 
Igår va vi ju då iväg på dressyrtävling i Söderhamn jag, Olivia, mamma och Petra också Lotti såklart =) Det började regna strax efter vi kom fram och det blev bara värre =( Så inte bästa förutsättningarna och att Lotti va livrädd i ett hörn gjorde ju inte det hela bättre så inga toppoäng blev det men iaf en 7:a på första öppnan =) slutade på 58,7% Känns ju ändå som en rätt ok lägstanivå så det är bara att hoppas på en mer avspänd häst till nästa tävling som inte blir förrän 9/11 i Högbo så vi hinner träna lite tills dess. Petra fick iaf lite fina bilder trors vädret och jag tycker Lotti gör sej väldigt bra i kandaret =)
 
Jag trodde inte att mamma skulle filma i detta väder men det gjorde hon så den som orkar får titta =)
 

Duktig häst

Jag har blivit dålig på att uppdatera här men nu blir det bara en liten snabbgenomgång av hopptävlingen på GRS idag (filmer kommer senare)
 
Det är alltså reg/nationella hopptävlingar på grs fre-sön denna helg och jag och Lotti startade 1m och 1,10m idag. Lotti har varit jättelugn och avspänd hela dagen, lite saker va läskiga på framhoppningen men inne på banan har hon skött sej toppen. Första klassen kändes jättebra och vi kom runt med 4 fel för en rivning på hinder nummer 2 där jag ändrade min plan när jag närmade mej hindret och insåg att vi inte skulle få plats med de sista galoppsprånget så jag fick rida på lite istället och hon blev lite lång å flack och petade ner en bom med bakbenen. Annars kändes resten bra, kom lite nära in i kombinationen bara. Det va även vattenmatta med på hinder nr. 5 men det gick bra idag och hon hoppade den så snällt =)
I andra klassen gjorde jag lite för många missar så vi slutade på 17 fel (1 tidsfel) egentligen är jag g nöjd med rundan i stort men vi kom lite nära på tvåan och rev den sen gick 3-5 jättebra men mot sexan som va en kombination så red jag på för mycket och försökte hoppa av ett språng före Lotti så hon trampade om och fick med sej bommen så vi tappade balansen och kunde inte fortsätta på B hindret men kom om och de gick bra sen kom vi lite nära på sjuan fast där hade hon kunnat lyfta lite mer på benen. Jag vet inte om hon tittar på husen under hindret och inte registrerar hur högt bommarna ligger för hon river med sej bommen grovt och håller på att trassla in sej i den. Men sen fick vi avsluta med ett fint språng på sista hindret =)
Jag tycker ändå att det kändes bra och 1.10 känns faktiskt inte så högt när man rider, det är bara jag som får lite bråttom och inte tror att hon ska räcka fram på dom galoppsprång de ska vara så jag rider på för mycket och genar på dom böjda linjerna. Men vi blir väl mer rutinerade för varje gång.
 
Stackars Lotti får kämpa vidare imorgon för då åker vi på dressyrtävling i Söderhamn =) Kandardebut!!
 
 

RSS 2.0