Mysig dag

Denna dag har ju helt klart varit bättre. Jag känner mej inte 100% men har inte fått feber iaf. Lite huvudvärk som kommer och går och lite trötta kroppsdelar...haha. Orkade knappt hålla i ratten med ena handen på vägen till Falun. Nått skit är det!
Åkte iaf ut till stallet imorse och hämtade Lotti och sen hämtade jag upp Olivia hemma som tyckte det va roligt att få följa med på utflykt :) 
Vi kom fram runt 11 och Anne-Li kom dit strax efter. 
Gick banan till 1m och självklart stoppade dom in vattenmattan i sista stund. Lotti hoppade fint på framhoppningen och även inne på banan sen, hon va inte i en bom och hoppade snällt över vattenmattan också :) felfritt och 6:e plats. 
Sen hann vi lasta in och äta lite lunch innan nästa klass. 
Gick banan till 1.10 och vattenmattan hade flyttats till ett annat hinder mitt på kortsidan, misstänkte att hon kunde titta mer där men trodde ändå hon skulle hoppa eftersom hon inte titta så mkt i första klassen. Vi startade med hinder 1-3 som hon hoppade g dåligt på och va i å klånkade, hinder 4 rev vi. 5:an va kombination som hon hoppade bra och sen vattnet, trodde hon tänkte hoppa men vi kom inte ända fram. Sen stannade hon en gång till och på tredje försöket kravlade vi oss över men rev sen hoppade hon jättefint på 7+8. Så 2 stopp och 2 rivningar + en massa tidsfel blev 31 fel :-/ ser ju inte så bra ut men man kan ju tänka att de va en rivning och resten av felen va på mattan :) 

Men en mysig dag, Olivia har skött sej och trevligt att få umgås lite med Anne-Li :) 

Nu är det bara att ladda om för 2-dagars dressyr i Gnarp nästa helg som jag och Sussie åker på :) Skitdag

Jag brukar inte klaga så mycket men idag är det inte mycket som varit positivt känns det som :(
För det första är det nått som är på g. feber, förkylning eller nått liknande. Jobbade kväll idag så började 10. Såg en lugn dag framför mej men fick veta att våra distrikt blivit omgjorda så det va bara att springa i 35st extra ingångar!!! 
Vädret var ju inte på topp. 
Resten av jobbdagen rullade väl på förutom att jag knappt orkade stå på slutet. 
Åkte direkt till stallet efter jobbet, hade dock glömt andra kläder men de fick gå ändå. Packade till tävlingen imorgon och mockade mm. Började ta in hästarna, först Samorka sen skulle jag hämta Lotti som under tiden hetsat upp sej för något och precis när jag ser henne gör hon en vurpa i blöta gräset och dimper ner på rumpan :( helt livrädd när jag tar in henne och backar halva vägen innan hon kan gå normalt igen. 

Får sms av Micke att han inte sett den ena Katten hemma och det visar sej att han lyckats smita ut sent igårkväll när jag tog in torkstället trots att jag jagade iväg han och höll koll men tydligen kom han ut ändå. Innekatten har alltså varit ute 1 dygn i detta väder.... 
Som tur var hörde jag han jamandes på altanen ca. 5 min efter jag ställt upp dörren. Micke hade haft öppet innan utan att han kommit så de va ju skönt att han dök upp iaf. Lite blöt men inte speciellt tagen och vill redan ut igen. Han längtar nog till flytten och ett liv som utekatt ;)

Jaja nu ser jag fram emot morgondagen och hoppas kroppen väljer att inte bli sjuk och att benen vill bära mej igen, att Lotti ser bra ut, får prova longera henne lite innan jag åker. Att vädret vill visa en bättre sida och att resan, tävlingen och allt annat går bra. Jag, Lotti och Olivia åker själva till Falun imorgon och Anne-Li kommer dit och hjälper mej :)

En positiv sak idag är att Olivia varit utan blöjja på dagis igen och hållit sej torr 💕
Jag och Lillfisan åt middag på Ikea i onsdags


Min stora lilla tjej <3

Potträningen har tagit ett jättekliv i rätt riktning :) hon har ju länge gått på pottan hemma men så fort hon haft blöjja så kommer hon inte ihåg att säga till om pottan. Men i lördags ville hon ha trosor när vi skulle åka iväg så det va bara att packa med lite extrakläder men hon höll sej torr hela dagen, hon försökte kissa några gånger på olika toaletter men det kom inget förren vi kom hem. På söndagen va hon utan blöjja när hon cyklade till Strömsbro och kissade på pottan där, sen va vi till plantskolan och där hände en liten olycka. Sen fick hon ha blöjja en stund. 

Mormor och morfar har ju en rolig hängmatta som man kan ligga lite hur som helst i :)


Igår va vi på stan på fm och sen åkte vi till parkbadet med Linda och Maja och där sa Olivia till att hon ville göra nr 2 och på andra försöket kom de i toaletten :) efter badet ville hon inte ha blöjja och vi åkte direkt till stan och mötte upp Micke å David för middag på Terrassen som va väldigt gott. Där blev det en kiss på toaletten också :) lite svårare att göra behoven på toa istället för potta så det är bra att hon kan de också. Idag ville hon ha trosor på morgonen så det va bara att låta henne testa på dagis och när jag hämtade henne hade hon samma byxor som när jag lämnade vilket innebär att hon varit torr hela dagen :) även resten av dagen/kvällen har hon varit torr. Så får väl se om det håller i sej eller blir nått bakslag. 

Idag har jag trimmat Lotti på ridbanan, det va ett tag sen sist så hon behövde joggas igång en del. Men kändes ändå g. mjuk men ibland lite kantig i galoppen. Sen va jag, mamma och Olivia hem till Sara och gosade med Vincent :) 

Imorgon ska jag hoppträna på morgonen så det är bara att ställa klockan. 
Det går framåt nu med flytten också så inom några dagar hoppas jag komma med flera detaljer kring allt :)


Myslördag

Började med att åka till stallet och släppa ut hästarna sen blev det en mysig ridtur på Lotti med lite bad. 
Mest för att hennes hovar behöver lite fukt :) 
Sen red vi en sväng och övade lite byten som jag tyckte kändes mycket bättre än de brukar så hoppas de är på rätt väg :) 
Sen hem å duscha innan vi for ut på tur, först till Sara å Martin så Olivia fick träffa lilla Vincent för första gången å OM hon tyckte de va mysigt!!! Hon ville inte åka igen iaf :) 
Sen åkte vi ut till Mickes jobbarkompis i Sandviken som fyllde år. Fast den största delen av den släkten är mina arbetskamrater så det va ju ok :) Olivia tyckte det va roligt där iaf. 
På vägen hem köpte vi med oss kinamat så nu har vi matlådor i typ 1 vecka.... När vi varit hemma en stund ringde Martin och sa att vi skulle komma och ha lite trevligt :) Va ju synd att vi redan ätit då det serverades gomat där men vi fick i oss lite smakbitar iaf :) Olivia va glad över att få åka till bebisen igen. 


En väldigt söt å snäll bebis är han den där Vincent 💗

Imorgon blir det nog en lugn dag utan direkt planer och sen är jag ledig mån-ons i veckan så det blir inte jobb förren fredag vilket känns väldigt skönt. 

Lotti hadetrampat av sej en sko i veckan när Sofia skulle rida i tisdags så det blev vila mån och tis. Jag lyckades få på den i onsdags men den satt inte jättebra. 
Trasig hov :(
Hoppträningeb gick iaf bra i värmen. Lotti verkade väldigt trött när jag gjorde iordning och började rida fram men kom igång efter ett tag och hoppade fint. Avslutade med en 3-kombination på 1.25-1.30m phu läskigt nästan ju :) Men Lotti hoppar så fint så. 
Nästa helg har jag anmält till hoppning i Falun så hoppas skon sitter på då. 

Olivia var med till stallet i torsdags och hon red både på Plopp och Emma och tränade på att leda Emma lite i hagen :)

Sen kom Micke och Henke ut så vi åt på Trödje pizzeria och även mamma å pappa kom dit :)
Fredagmorgon tömkörde jag Lotti på ridbanan vilket gick bra men hon är ju lite seg och det är svårt att få bakdelen att arbeta ordentligt. 
 
Avslutningsvis lite bilder från tävlingen förra helgen :)Nöjd

Jag är nöjd med tävlingsdagen i söndags. Det började med att hon kom till mej i hagen när jag skulle ta in henne, sen stod hon ovanligt snällt när jag knoppade och jag blev nöjd med dom också. Har lyckats lära mej göra rullknoppar med bara en snodd nu :)
Dom ser bäst ut på lite håll. 

Sen åkte vi till Lervik och började med att rida LA:4 där kändes hon fin och skötte sej på banan. Lite loj ibland bara men domaren gillade formen hos Lotti så vi fick nytt personbästa på 67,0% och en 5:e placering. Bl.a. 7 och 8 på bakdelsvändningarna. Sen blev det lite vila i transporten innan nästa klass MsvC:1. Gjorde iordning henne själv då och hon verkade lite trött (va ju varmt i söndags) stod väldigt stilla iaf :) Kändes inte riktigt på topp på framridningen, fick inte riktigt fram henne och hon ville inte ta för sej utan blev bara kort i stegen. Fick henne lite bättre precis innan start och tänkte typ att de bara va att ta sej igenom programmet men fick iaf lite bättre känsla på banan och de va samma domare så nytt pers igen på 64,89% och delad 7:a (6 placeringar). Tre 6,5 och en 7:a på skolorna kändes bra :) kom på när jag skulle göra ryggningen att jag inte gjort nån på framridningen men fick en 7:a så de gick ju bra :)
Petra har lite fina bilder på oss men måste sitta vid datorn för att kunna sno dom ;)
Snygg pose
Jag vill ha godis tack!!

Dags igen

Ja dags att börja skriva igen. Tyckte det kändes lite tråkigt efter tävlingen förra helgen då jag va i Torsåker och Lotti skötte sej bra i msv c men det återigen inte syns i protokollet. 60% lika som helgen innan i Storvik då jag också var nöjd. Jag red en LA:3 i Torsåker också men där va hon alldeles för stark och ville dra iväg så vi tappade ofta formen mm så att inte dom poängen blev bättre va inte konstigt :) jag åkte helt själv dit men Lotti skötte sej bra och fick stå och titta på dom som red fram :)
Fast det är rätt tråkigt att åka själv på tävling men Micke och Olivia kom en liten sväng iaf :)

Igår va det dags igen för dressyrtävling men nu på Fältis. Har ångrat under veckan att jag inte valde hoppning den här helgen istället men nu va de ju redan betalt så... Började med LA:4 där det först va massa farliga hästar runt framridningen som knappt syntes mer än när dom rörde sej och grenar som rörde sej när dom åt på träden så det blev inte mycket till avspändhet där. Inne i collectingring började hon skygga för ett ljust parti på väggen, jag tröck till henne ordentligt och hon skärpte sej direkt men inne på banan va det som sist vi var där och hon skygga för alla ljusare plankor så det blev inte mycket bra. Trots de många 7:or i travdelen men 5:or i den fyrtaktiga galoppen. 57%. Hade tätt mellan starterna så hon hann in ca. 15 min i transporten för tränsbyte sen dags för msv C:1. Red en liten sväng på en skogsslinga sen på framridningen ca. 6-7 min där hon skötte sej väldigt bra nu. Gjorde lite öppna, sluta och förvänd galopp. Mycket rundare i formen med kandaret och lättare å hålla henne. In på banan och travprogrammet kändes jättebra med bra flyt och nästan ingen spändhet. Galoppen fortfarande spänd men ingen större miss tittade en gång på väggen så va nöjd efter och fick 62,3% vilket kändes helt ok. Ledde faktiskt ett tag men visste ju många bra efter. Blev slagen av tre med bara tiondelar, surt...:) bl.a Sussie så de va ju kul iaf. Låg på sista placering med bara en kvar och det va ju den tippade vinnaren så tråkigt att komma precis utanför men med alldeles för många missar så fick vi en placering med oss hem :) Kul!!! 


Gårdagens knoppar efter 2 ridna klasser. Jag börjar få dom att hålla nu och gör dom dessutom med bara en snodd:) 
Nästa helg blir det samma klasser på hemmaplan. 

Annat som hänt under denna tid får ni i lite bilder. 
Olivia bakar
Den där dockan har det mysigt
Mormor som försöker sej på barnarbete ;) klia på ryggen. 

Olivia ville äntligen rida igen och sken som en sol. 

Jag klarade uppkörning för B96 i lördags också :) 
Och natten till söndag kom den här ursöta krabaten till världen också. Sara och Martins son. 
RSS 2.0