Ett år kvar

Till 30!!!! Ojoj va gammal man börjar bli... Men jag får ju känna mej ung länge eftersom jag fyller så sent :) Dåligt när man va yngre men bra när man är äldre 👍🏻
Jag hade iaf lite "kalas" i måndags och fick bara bra saker :) 
Fick ett serveringsset av Micke som jag använde direkt. 

Lite tårta blev det också och en massa annat smått å gott :)

Igår va jag, Sara och Linda på bio och åt på churt street innan. Mycket gott :) vi tittade på "en man som heter Ove" men jag tyckte inte att den va så jättebra. Lite skratt blev de men ja den va sådär :) 

Idag är det ju nyårsafton och snart nytt år 😱 gud tiden går såå fort!!! Det blir iaf 3-rättersmiddag här på gården med lite gäster så de blir nog trevligt. Olivia ska sova i Norrsundet så det blir bara dom här två att pyssla med. 
Stackars Leo ser lite lidande ut :) men han är så duktig med Mino. 
Om jag hinner ska jag och Leo åka iväg och shoppa lite till han idag. Får se vad det kan bli 😉 
Dags att äta frukost och se om Leo vill vakna snart den sömntutan :) Men ute är han då ingen latmask, precis som de ska va 😀




Stackars Svante som alltid attackeras bakifrån 😋

Julafton


Leos sätt att starta julafton på 😉
Micke och hans far tog den traditionsenliga morgonprommisen här i Valbo i år och även David å Per hängde på. Det hade varit mysigt och alla 3 hundar sprang och busade

Jag höll på och donade hemma, skala ägg å räkor, fixade ägghalvorna, griljerade skinkan mm när dom va borta. Sen va det full fart hela dagen tills folket skulle komma. Hann dock få in lite tid att fixa stallet och ta en dusch. Mino va snäll och sov en lång stund. 
Micke gjorde iordning fint dryckesbord på altanen. Perfekt att ha drickat där så det höll sej lagomt kallt :) 
Dukningen fixade jag dagen före, inte helt klart här men glömde ta bild sen :) 



Men måste ändå säga att allt gick bra med matlagning och jag hann även slänga ihop saffranskladdkakan som blev väldigt uposkattad :) och maten kunde serveras strax efter Kalle. Vi hade ju knytis så jag behövde ju inte göra all mat :) gott va det iaf men som vanligt blir man ju mätt fort!!!
Kallrätterna
Varmrätterna
Dessert/godisbordet

Sen kom den efterlängtade tomten tillslut :)
Förväntansfulla barn

Mycke julklappar var det och Olivia va väldigt nöjd med allt hon fick :)
Mino och Leo sov sej dock igenom klapparna 😊
Leo sov mest hela dagen, såklart trött efter morgonpromenaden men jag tror även att allt folk och mycket ljud gjorde att han helt enkelt stängde av och sov istället. Så skönt med en hund som kan koppla av :) lika nu ikväll så var jag och Olivia hos grannen och tittade på film och Micke sitter på övervåningen vid datorn och när jag kom in låg han nyvaken i soffan :) hoppas att det håller i sej även när han blir äldre. 
På julaftonskvällen va han så trött så han ramlade ur sängen 😂

Juldagen blev lugn och skön, 
Idag gjorde vi en utflyktstur samma väg som dom gick på julafton. Pappa och Henke följde med och till Olivia tog vi cykelvagnen som vi fick av pappa i somras. Perfekt att ha lite packning och nått barn i 😜

Gullisar <3
Efter det åkte jag med Linda till köpis. Handlade lite saker och faktiskt mest till mej själv, bl.a. Ett par riktiga skor/promenadkängor på hööks :)

Eftersom det händer så lite för Lotti nu så får hon avsluta det här inlägget. 

God Natt

Ny telefon

Japp nu har jag en ny fungerande telefon 👍🏻 väldigt skönt 😀

Här hemma är det fullt bestyr inför julafton som ska firas hos oss. 14 personer blir vi så det är tur att vi har stort kök :) Men det känns ändå rätt bra och det mesta är fixat eller förberett. 
Mest städning som ska göras imorgon och dukning. Sen åker vi till Strömsbro på uppesittarkväll med lite bubbelbad och mys. 

Granen är iaf på plats och står än så länge, i år har vi för första gången en riktig gran :)

Jag slog in alla julklappar igår och förberedde lite till dukning. 

I fredags kom Leos uppfödare och hälsade på och det va jättekul 😊 så snäll som hade fina Julklappar med till Olivia och Mino och en blomma. 
Jag tror att vi fick godkänt som Leos ägare iaf😉
Leo med sin första Matte 

Sen blev det en händelserik helg för Leo, i lördags följde jag med Malin ut i skogen med hundarna och där träffade vi på en jägare som inte var så munter... När vi va några hundra meter ifrån honom så sköt han 2 skott. Som tur var blev ingen hund rädd och dom fick massa godis sen. Frågan är ju om det verkligen va ett rådjur framför bössan när han sköt!!!
I söndags så följde vi med på Lagottopromenad på I14. Leo passade såklart inte in i gänget men han hade väldigt kul 😀 tror det var totalt 11 hundar och Leo hittade 2 kompisar som han lekte/sprang extra mycket med. 

Sen hade han det mysigt med lillmatte 😍

Mino hittade på ett nytt krypin igår :)


Han är hopplös när diskmaskinen är på och lyckas pausa den mest hela tiden så jag blir galen!!!! 
Olivia och Mino busade lite i duschen idag också :)

Nä nu säger Leo godnatt



Första natten

Japp Mino sover för första gången i sitt eget rum nu och det blir ju spännande och se hur det går 😊
Det är ju lite opraktiskt hos oss då Minos rum är ett genomgång till Olivias rum och dessutom saknar båda rummen dörrar 😏 men jag har satt upp mörkläggningsgardiner i dörröppningarna så det blir lite avskilt iaf och det gör faktiskt stor skillnad. Planen är väl att i framtiden få upp någon form av vägg i Minos rum så det bara blir en gång till Olivias rum. Egentligen så skulle väl vi ha haft sovrummet uppe och Olivia nere men i vårt sovrum så har vi även ytterdörr och det skulle inte kännas bra att ha Olivia där. Men nog om de, Minos rum blev iaf väldigt fint och det är så mycket ljusare när man kommer upp dit. 
Inte så lätt att se tapeten i mörkret men den är svagt brunrandig. 


Nybäddad säng med nya sängkläder, som egentligen var tänkta till Leo men det blev fel storlek så de va bra att Mino kunde få dom istället 😊 verkar ju få godkänt av katten iaf!!
Jag skulle vilja ha en sänghimmel som finns på Ikea och även rullgardiner till fönstrena måste inhandlas men de får bli längre fram i tiden 😉

Garderobsdörrarna har jag inte målat än, det får nog bli till sommaren när man kan stå ute :)
Om ni glömt hur det såg ut innan:

Igår var jag och Micke på varsin julfest med jobbet och barn+hund var utplacerade på olika stationer 😉 Mino i Strömsbro, Olivia i Norrsundet och Leo i Trödje. 
Kvällen var trevlig och avslutades med dans på hits for you och då hade även Micke kommit till stan också för att åka bussen hem med mej sen, men vi hade tur och fick skjuts istället :) 

Min telefon håller på att ge upp och dessutom går den snart i bitar så jag och Micke åkte till Mediamarket i fm och tittade på ny telefon, bestämde mej för att köpa en men då va de krångel med nån sida så dom kunde inte göra klart köpet... Jag skulle komma tillbaka senare men jag tror att jag kommer beställa den direkt från datorn istället :) 

Olivia ville vara Elsa på kvällningen så hon har sprungit framåtillbaka och känt sej fin :)

Nu ska jag och Leo (som redan sover skönt) njuta av att det inte är nån Mino i sovrummet. Godnatt!!!


Börjat

Nu har jag faktiskt börjat med renoveringen i Minos rum :) har målat en gång så hoppas hinna en gång till imorgon. Man måste ju rätta sej lite efter hur länge Mino vill sova också :) 
Men det kommer verkligen att bli skillnad och kännas mycket ljusare. 
Den här fina tapeten är det som blir övermålad. 
Lite ljusare
Ska nog måla om dom fina garderobsdörrara också 😉

Hoppas att pappa vill hjälpa mej med tapetsering i helgen så Mino snart kan flytta in :) ska bli väldigt skönt att slippa barn i sovrummet. 

Jag och Petra hade iaf en trevlig dag på Sweden international horseshow i fredags. Det är verkligen mycket större än Globen. Och kul att man kan se framridningen också som syns här tillsammans med mässan. 

Här är tävlingsbanan

Och här har Peder Fredricsson vunnit en klass :)

Shopping blev det inte så mycket. Blev ett par ridvantar och en stallbok, hade tänkt att om det fanns något uppvisningsträns för fölisen så kan jag köpa de. Och faktiskt så dök det upp tillslut :) med fina pärlor på pannbandet. Nu är det bara att fortsätta vänta och hoppas allt går bra. 

Lipande Lotti

I måndags provade jag och Olivia att baka lite marsipan och chokladgodis :)

Inte dom vackraste 😉
Nä kanske man ska förflytta sej till sängen :)


RSS 2.0