Vardag

Nu är det tillbaka till vardagen igen, Micke va ledig förra veckan så då va ju allt lättare men nu blir det till att börja träna på riktigt för lilla Leo. Både att vara hemma själv och att åka bil i bakluckan är det som det ska övas på :) vi har fått låna en bur av Petra så han har haft den stått inne nu och fått lite godis därinne då och då. Flera gånger har han själv gått in i buren och tuggat på något så det är ju bra :) 

Idag när Mino sov på em så var jag så trött så det blev en middagslur i soffan för alla 3!
Och vi sov ända tills Micke kom hem. 
Skönt att få vila lite när man inte är så pigg pga förkylningar. Mino snorar på han också. 

Henke kom förbi ett tag och Leo tog direkt chansen att sova i en skön famn :) 

Här kommer lite fler bilder från dopet i lördags








Och igår var vi på kalas i Norrsundet när Eddie fyllde 4 år (det är Mickes brors bonusbarn) så mycket kalasande har det blivit i helgen. 

Mino med farfar och Moma

Nä nu ska det göras kväller här. Leo som är så kvällstrött gjorde det för längesedan men jag måste tvinga ut han på en liten kiss även om de inte är så populärt hos han ;-) 




Dop

Idag var det Minos dopdag. 
Våran lilla skitunge som för tillfället är snorig och lite allmänt jobbigare än vanligt, kanske är det tänder påväg eller så är det bara förkylning. 
Men iaf så va det dop idag i Valbo kyrka med efterföljande fika hemma hos oss. 
Uppdukat i garaget

Mino skötte sej bra i kyrkan och även hemma, en massa fina presenter fick han också. Linda hade gjort fina doptårtor också

Leo fick faktiskt vara hemma hos Petra när det skulke bli så mycket folk här. Dom ska ju helst vara hemma mest i början men det kändes ändå bättre att han fick det lite lugnare. Så fick han träffa Sture också som ju börjar bli till åren och inte alltid uppskattar dom yngre förmågorna ;) men det hade gått bra iaf :) 
Annars går det bra med Leo som har lärt sej att sitta på komando :) koppelträning har vi inte haft så jättemycket men det går g bra iaf, det är mest halsbandet han inte gillar. 
GullLeo med "mormor" 
Nu ska vi ut på en kvällskiss :) 

Lotti har jag varit lite orolig för idag men förhoppningsvis är det ingen fara med lilla bebisen i magen :-/ 
Snyggo ;)

Äventyr

Igår var Leo iväg på sitt första äventyr sedan han kom hem. Vi va med Petra och Whoala på träning i Söderhamn och lillskiten skötte sej utmärkt. (Förutom sladden som gick av då)!!!! 
Träningen gick bra för Petra också tycker jag iaf ;) 
Leo fick en tandborste av Petra och ett täcke som vi får låna av Sture nu när det börjar bli ruggigt :) 




Här står han och spanar på hästarna :)

Idag har vi bara varit hemma, Leo har busat lite med Svante vilket han tycker är jättekul även om han inte har så mycket att säga till om så hoppar han rakt på Svante :) Lite koppelträning har vi haft också men det är inte så jättebekvämt med halsband. 
När man bor i en barnfamilj finns det mycket att leka med :)

Nä nu ska hästarna få komma in ifrån regnet som har kommit här ☔️





Hemlis

Idag fixade jag och Micke med en riktig hemlis :) båda barnen sov borta igår. Mino för första gången men han skötte sej perfekt med sömnen :) 
Kvällen igår var så lugn, helt tyst när vi åt middag och sen va jag ute i stallet och pysslade lite med Lotti och förberedde så att det skulle gå fort idag då vi ville komma iväg senast 7 på våran utflykt :)
En utflykt till Mora gjorde vi och med oss hem fick vi denna bedårande kille 😍


Snabba kast har det varit då jag kontaktade uppfödaren i söndags. Vi var och hälsade på dom i tisdags och idag hämtade vi honom :) Lilla Leo 💜

Noggerdog's Lagerkrans är hans riktiga namn och det var bara han som var ett altarnativ för oss

10 valpar var de totalt men bara 2 var kvar. Jag hade direkt fastnat för Lagerkrans då jag gillar färgen och sen visade det sej att den andra som var kvar bara hade fått ner en pungkula. Och jag vill ju gärna prova ställa ut mm :) enm pigg å glad kille som även gillar mat. 
Bara några visste ju då om detta och inte ens Olivia visste fast hon var med när vi hälsade på dom men visste inte att vi skulle köpa.
Vi åkte först och hämtade Mino i Strömsbro så mina föräldrar fick träffa honom och sen kom Olivia hem med farmor och farfar. Hon fick gå in först och blev såklart jätteglad även fast han kjjsov då 😊
Han har sovit mest hela tiden sedan vi kom hem. Men ätit, druckit, kissat och bajsat har han hunnit med iaf. 


Nu ligger han under täcket med mej i sängen och jag ska försöka få lite sömn innan barn och hund vaknar igen :) 
Myspys 😃
 


Regnväder

Idag ska det bli riktigt regnväder! Jag som hade tänkt ridit lite men fördelen är ju att man inte måste rida i dåligt väder när inte hästen är igång ändå ;) 
Jag har iaf bokat in 90-dagars koll på Lotti den 6/10 så då är det bara att hålla tummarna :) 
Lotti som mest står och äter hela dagarna börjar få riktigt trivselhull. Men det är helt ok denna vinter :) 

Annars har det väl inte hänt så mycket, Mino fortsätter växa och fler å fler klädesplagg blir för små :) 
En dag när barnen va i vardagsrummet å jag i sovrummet så blev det helt tyst. 


Tröttisar :) 

Så här hittade jag han i sängen en dag också



Nä dags att släppa ut hästar och sen väcka Olivia innan hon ska till dagis :) 






Dressyrsadel

Ja nästan 4,5 månad sedan var det jag satt i en sån :) 


Den här sommaren har varit de längsta uppehåll från hästryggen som jag har haft sedan 7 års ålder jag red visserligen 2 gånger i somras men de räknas knappt. Men det har varit ganska skönt att slippa allt pusslande med barnvakter mm nu när man har 2 st dessutom :) Fast nog har man ju varit sugen emellanåt också och faktiskt har jag saknat hoppningen mer än dressyren. Men nu kommer jag rida lite då och då bara så Lotti kommer ju inte bli helt igångsatt utan bara lite underhållsriden. 
Så kommer vi igen sen lagom till nästa Vinter när Lotti förhoppningsvis fått en fin och frisk fölis under sommaren 😍

Igår var prästen hem till oss inför Minos dop som vi ska ha den 26/9 i Valbo kyrka. Vi valde psalmer och sånt, de va nån vers som gärna någon förälder kunde läsa men varken jag eller Micke är speciellt sugen på de 😁 

Hade inte så mycket mer att berätta om idag så tack å hej :)



Hmmm

Ska försöka gaska upp mej och börja skriva igen lite kort om vad som hänt i sommar

• Lotti är dräktig med Highcruiser.  Hon är kollad på 17 och 30 dygn så nästa gång blir på 90 dygn i början av oktober. 

• Olivia har fyllt 4 år och fått en massa fina presenter. 

• Mino har hunnit bli 5 månader och växer hela tiden, han står på alla fyra och ser ut som att han ska krypa iväg när som helst :) 

• Emma åkte hem för några veckor sedan men det har varit jättemysigt att ha henne här i sommar :)

Självklart har vi gjort en massa saker i sommar och det blev ju tillslut sommarvärme så man har kunnat ha några baddagar :) men nu blir det nutid ;)

Helgen har spenderats hemma, igår red jag ut med mamma en sväng i skritt+trav. Lotti är ju inte riden något i sommar nästan men tänkte rida henne lite då och då nu framöver så att hon får göra någonting ibland :) 
Igår va vi även på cirkus jag, mamma och Olivia, Olivia tyckte att de va väldigt roligt och faktiskt så va hon nästan mer intresserade av akrobater än djuren. 




Idag kom det sista lasset hö inför vintern så nu är höskullen nästan full 👍🏼
Jag ska bara få tag på lite halm som jag kan köpa så jag har ingör Lottis fölning. 

Pappa har varit så duktig några helger nu så vi har barn"föl"säkrat lite i stallet och byggt ett staket för alla cyklar mm som står där och sen är två nya höhäckar byggda och lite annat smått å gott :) 
Vi har dragit ut häckarna med min bil och bogserlina :) 

Annars rullar det på som vanligt nu med Olivia på dagis tis-tor. På söndagar har hon dans och snart så ska babysim för Mino komma igång också :) 

De var allt för ikväll, tack och godnatt 😴. Eller lite bilder kan ni få se. 







Biopremiär för Olivia :) 

RSS 2.0