Pay and Jump


Längtar tills tävlingarna blir utomhus så man kanske kan få lite fina hoppbilder.

Det gick iaf bra idag vi hoppade ju 90cm och kom bara lite dåligt på ett hinder, Lotti var lite spänd och tyckte att det rosa hindret var lite läskigt men hon skötte sej utmärkt=)Olivia fick vara hos sin farmor och farfar medans jag var och hoppade, 1000-tack för de=)

Göteborg

ja vi kom ju hem natten till igår så man är fortfarande lite trött för det har ju inte blivit mycket sömn den här helgen. Men kul var det, dit åker jag gärna fler gånger (helst nästa år).... =)
Tågena gick i tid både dit och hem så allt flöt på bra. Vi kom fram vid 12.30 på lördag och då gick vi direkt till Mässan (eurohorse) och påbörjade shoppingen=) sen åt vi lite dyr mat innan det var dags att hitta läktarplatserna kl. 17 för en spännande 1.55 hoppning där Roffe red felfritt i grunden till stort jubel och hade snabbast tid i omhoppningen men den satsning han gjorde på sista hindret gjorde att Ninja inte klarade av att hoppa över utan mer igenom "men vad gör man inte för hemmapubliken", Markus Ehning vann snyggt med Plot Blue.
Lite senare var det dags för världscupdressyr där Kittel och Toy Story vann överlägset

Men den sötaste var helt klart den danska hästen som kom på tredje plats med hjärta på stjärten och utsläppt pannlugg


Sen var ju tanken att vi skulle gå till hotellet som var 2km bort men med tanke på att vi hade lite att bära och klockan var typ 23.30 så är jag glad att vi tog en taxi.
Hotellet var fint och det var ju bara att lägga sej på en gång.

Söndagen började lungt med hotellfrukost och sen promenad till Mässan för mera shopping och då var det faktiskt väldigt lungt med folk i alla butiker så man inte behövde trängas överallt.
efter lite mcdonalds lunch så tog vi plats på läktaren igen för att se en young riders klass och där kom en från Bollnäs trea på snabbast tid men tyvärr 4 fel i omhoppningen.
Sen helgens huvudpunkt världscuphoppningen med flera svenskar i startlistan men tråkigt nog tog sej ingen till omhoppning men det var roligt att se ändå.
Då var klockan ca. 17.30 och tåget hem skulle gå 20.42 så vi fick fördriva lite tid med att äta mm. Men en lyckad helg tycker jag=)

Igår hände inte så mycket, red en sväng till ridhuset på Lotti och sen va jag på GRS årsmöte på kvällen.

Den här veckan är jag barnvakt åt Sture så snart ska jag göra han sällskap i soffan innan det är dags att åka iväg på pay and jump i Lervik. Hoppar nog bara 90cm.

Jag, Olivia och Sture var ute i det fina vädret och tog en promenad med Olivia i pulka men det är ju inte så mycket snö kvar så blev inte så långt, sen fick Olivia prova gungan i våran nya lekpark, den va väldigt rolig så den blir nog poppis i sommar. Sture fick springa efter pinnar för att hålla värmen=)

Gbg here we come

Imorgon drar vi till Göteborg horseshow tåget går 07.09 och det ska bli såååå kul=)
Rapport därifrån får komma på måndag, det är iaf jag, Petra, Maria & Lena Bolin som åker.

Jag hade tänkt att jag skulle fixa en film på Olivia men det får bli nästa vecka istället. Hon har ju blivit ett riktigt busfrö som "går" överallt i lägenheten och minnet är det då inget fel på för hon vet exakt vart allt som hon inte ska hålla på med är. Dax att barnsäkra kanske!!!! Hon går in i köket till kattskålen och sen bär man ut henne i vardagsrummet igen så går hon tillbaka till köket osv. så håller vi på hela dagarna nu. Sladdar är det bästa som finns så dom tar hon sej till och drar i. Känns ju fel att skriva "går" hon hasar sej fram överallt=)

Lotti fick ju träna både onsdag (dressyr) och torsdag (hoppning) den här veckan och båda träningarna gick bra, vi gjorde lite öppna, sluta, galoppiruetter, förvänd galopp, ökningar+samlingar på dressyrträningen och på hoppningen började vi med klockan (4 hinder på volt) sen hoppade vi en oxer högre med galoppbommar före, tanken var att vi skulle komma i lugn galopp utan tryck och att hästarna skulle jobba själva med hindret och det gick riktigt bra speciellt att hon va så lugn även efter hindret i landningarna. sen hoppade vi en slinga med klockan, oxern och en studsserie på lite olika sätt.

Veckan som kommer är det dressyrtävling på GRS på söndagen så vi måste väl träna lite dressyr i veckan, men tänkte att jag skulle vara med på pay and jump på tisdag och sen är det hoppträning på torsdag men nån dag får vi nog in lite dressyr också=)

Nu är det väl bäst att sova så man är pigg i helgen=)

Levande igen

Nu har man kunnat börja leva lite normalt igen så man kan åka till stallet och fixa, jag red för Hanchen i morse och det gick jättebra trots att jag inte ridit sen hopptävlingen förra söndagen (hästen har ju blivit riden iaf). Vi fick göra lite skänkelvikning, öppna, sluta, förvänd galopp mm. Hanchen tyckte att det hade hänt mycket och att hon såg fin ut=)
Sen på em så åkte jag, Sara W och Olivia ut till Högbo och tittade på hopptävlingar men hade hoppats på att hinna se lite från 1.30m men det hade gått så segt där så vi fick se 1.10+halva 1.20, massa fina hästar.

Igår va jag iväg på babysim som jag fick åka själv på men det gick de också, Olivia tyckte det va jättekul den här gången och skrattade från början. Kanske berodde på att inte pappa var med ;) Men nästa vecka blir det han som får åka dit när jag är i göteborg. Men eftersom pappa är mycket roligare än mamma så blir hon väl helt galen då.

Har inte så mycket mer att skriva om eftersom det inte hänt så mycket den här veckan men nu blir det annat den kommande veckan, Lotti får gå både dressyr och hoppträning då så vi får ta igen allt vi missat.

Sjuk

Jag som aldrig är sjuk fick feber igår, åkte dock iväg på stallmammaträff ändå, trodde inte att det var så farligt men ångrade att jag åkte dit sen hade över 39 grader när jag kom hem. Får hoppas ingen blev smittad.
I morse kändes det lika illa men efter alvedon så har jag känt mej lite piggare idag så jag åkte till ATG eftersom Plopp skulle undersökas.
Det var väl ganska positiva besked, inga senskador men en riktigt rejäl vrickning och lite förändringar på röntgen, hon kunde inte säga exakt vad det var utan vi ska låta han vila ca. 1 månad och är det inte bra då så får det bli grundligare undersökning. Men hon trodde det skulle bli bra, han skulle dock stå på box ca. 2v till innan han fick gå ut i hage:( får iaf ta korta promenader nu, gammgubben.

Lotti har ju inte gjort speciellt mycket den här veckan så hon är väl kanske smått galen om vi tar oss iväg på hoppträningen imorgon. Har inte ridit henne sedan tävlingen. I måndags blev det en snabbis på linan och på tisdagen vilade hon. Hade tänkt rida ordentligt idag men det ville ju inte kroppen så vi lindade på och gick till ridbanan för longering. Hoppades på att det inte var så halkigt där i djupsnön men det var det. Longerade lite försiktigt iaf men vågade inte spänna in så mycket så hon kunde hålla balansen sen fick hon springa lite lös, hon sprang försiktigt eftersom hon visste att det var halt.

Men hon va så söt så, först föste jag iväg henne och sen kom hon tillbaka när jag visslade=)Petra: jag lånade all utrustning av dej, tack för lånet=)

Nu blir det sängen och kurera så vi kan åka på hoppträning imorgon.

Hopptävling

Tävlingen igår kan väl summeras som att hästen va bättre än ryttaren=) I första klassen gick det bra vi fick 4 fel för en rivning så helt ok, i andra klassen fick vi 6 fel för ett stopp+tidsfel, fast det var inte ett stopp utan jag som vände ifrån grrrr.. dålig pilot, sen kändes det som att vi kom fel på alla hinder, fast det gjorde vi inte riktigt. Kom lite nära på första hindret och sen kändes det som att jag inte hade nån kontroll och tog inget beslut till andra hindret så då vände jag ifrån, sen hoppade vi tvåan kom dock nära igen.... sen kom vi bra på 3+4, femman va kombination hon stod emot lite och jag red för dåligt så kom in lite långsamt så hon fick hoppa långt ut sen kom vi bra 6+7 och nära på sista. Duktig häst som hoppade trots tafflig pilot, men nästa gång gör vi det bättre=) tänkte inte visa filmen men kan ju vara kul för er att se en dålig runda så ni ser förbättringarna sen (förhoppningsvis) Fast jag klippte om den så det ser ut som att vi blev felfria=)Plopp är mycket bättre och går nu obehindrat men har stått inne sedan torsdags och tycker det är måttligt roligt, vi ska in och ultrajluda senorna på onsdag så får se vad det är då. Han har iaf fått lyxmat som han älskar trots att det är medicin i=)

Olivia tar sej framåt nu med en väldans fart om hon vill, hon kryper inte men tar sej framåt .

Idag har vi provat pulkan ute


En tuff bodysiut har hon fått också=)


Har märkt att det inte går att kommentera inläggen jag gör på mobilen tydligen fast det ska gå=/ Men nu kan alla kommentera tycker jag=)Stackars Plopp

Plopp har gjort sej illa när han va ute på ridtur igår på em, jag tittade på honom på kvällen och då var han blockhalt på v.b. Och när han kommit in från hagen började det svälla och benet blev varmt. Jag lindade på vanliga stallbandage bara och hoppades att han inte skulle svälla upp för mycket. Det va ingen skillnad idag på morgonen så han fick gå ut, jag och mamma åkte dit på em och han va fortfarande lika halt och svälld i skenbenet mest ner mot kotan. Jag ringde till Ultuna för råd men dom kunde inte säga nått så distriktarna fick komma och hon misstänker senskada på djupa senan. Så hon la om med zinkbandage som ska vara bra stöd och så blir det boxvila tills nästa vecka då vi får åka in och ultraljuda senorna på kliniken, tydligen va det bra att vänta en vecka för att se skadan bättre. De var ju tur i oturen så vi inte behövde åka iväg till Ultuna eftersom ATG är stängt den här veckan. Det går ju fortfarande att hoppas på en allvarlig stukning men det är nog inte så troligt:( blir väl sjukhage och promenader hela våren för gammelponnyn.

Träningen för Uffe igår gick iaf mycket bra. Det var nog tur att jag hade varit där på måndagen för nu var hon mycket bättre från början, vi började med tagen framdel i trav och galopp, sen fick vi göra några byten som vi fått börja lite smått med dom går väl inte så jättebra känns som jag aldrig gjort byten förut:) men ibland får vi till det. Känns ändå som att det är mer viktigt att den förvända blir bättre och bättre just nu. Sen fick vi göra lite vändningar i skritt och galopp och hon va jätteduktig i galopp:) gjorde stegen också med varierat öppna och diagonal sluta. Får rida mammas lektion imorgon för Gitta så hoppas hon är lika fin då. Sen laddar vi för hopptävling på söndag.

Avslutar med en bild på olivia efter badet idag


2012-02-07

Idag har det varit en lugn dag, jag och Olivia har varit på lervik och fixat lite med funktionärsgrejjen, vi ska fixa funktionärer till alla tävlingar under året i både hoppning och dressyr. Blir spännande och se hur det kommer fungera:) Efter det så åkte vi ut till stallet och mockade mm. Hon fick vilodag idag så blir det dressyrträning imorgon. Sen när vi kom hem så kom Mickes mamma med mat:) blev sallad för mej eftersom det är nyttig vecka.

Igår red jag upp till ridhuset, skulle göra det i söndags men då kom jag på att det va hundkurs där så det fick bli igår istället. Hon kändes faktiskt riktigt bra, eller inte i början då kändes det knappt som att hon kunde galoppera men det berodde nog på att det varit så kallt och blåsigt så dom står väl och spänner sej i hagen. Efter ett tag blev hon som sagt bra, jobbade henne mest i galopp och avslutade med att göra ett byte åt varje håll och efter de red jag förvänd ett varv åt båda hållen, inga problem alls. Förvända börjar sitta bättre och bättre hela tiden så vi kanske kan försöka oss på nån LA till sommaren eller hösten kanske:) gjorde lite skänkelvikning också och undan höger går det bra men undan vänster brukar hon ramla iväg och tillslut är vi som en ostbåge, beror mycket på att jag ofta hamnar åt höger också så nu tänkte jag på de hela tiden och efter några gånger gick det bra.
Fåt komma med rapport om träningen imorgon.

Just nu ligger Olivia och sover på min arm, hon brukar inte sova nått på em nu för tiden men idag va hon visst trött:) hon börjar dock bli väldigt tung men man vågar ju inte röra på sej. Mysigt är det iaf.


Njuter

Just nu njuter jag av att vara helt ensam hemma, det är inte ofta det händer men om en timme ska jag också åka till Norrsundet där Micke och Olivia är för att äta tacos:) Inte helt fel de heller ska bara dusha, plocka i och ur diskmaskinen, sätta igång en maskin tvätt............ mm först.

Igår va ju jag och Lotti på hoppträning för Alex och det gick jättebra, vi va bara 2st och den andra hästen hade inte rätt ryttare så dom hoppade inte så högt. Det blev ett tufft pass för Lotti eller iaf mer intensivt eftersom vi va själv på slutet. Det va roliga övningar med lite travhoppning, serie, upphöjda galopphinder på volt och ett enkelhinder. Vi började med att hoppa på volt och sen hoppade vi på serien, in i trav på ett kryss+räcke studs och ett galoppsprång till kryssoxer vi fick hoppa den flera gånger på rad och Alex breddade och höjde vartefter så det blev lite mjölksyraträning ett tag. Sen hoppade vi bana av allt. Till sist fick vi avsluta med att hoppa högre på ett räcke som hade massa travbommar före men då gjorde hon om till galoppbommar. Kom perfekt på de varje gång:) Nu är vi laddade för hopptävlingen nästa helg.

Å gud vad mysigt det är med all snö som kommer nu fast det hade ju passat lite bättre i december kanske, det blir iaf bra ridunderlag. Nej nu lär jag sätta fart. Olivia gjorde en Mike Tyson och bet katten i örat idag.


Bada

Olivia har verkligen börjat tycka att det är jättekul att bada. hon plaskar och har sej och nu kan hon ju sitta själv i baljan också, på lördag börjar äntligen babysimmet igen som haft ett långt uppehåll. Snart borde vi få dyka ordentligt med dom=) Vi har iaf tränat på att hälla vatten på huvudet så nu tycker hon inte att det är nå läskigt.


Den första tanden är ju sakta men säkert påväg också men hon verkar inte allt för berörd av den, hon har varit lite snorig bara men jag tycker den växer sååå sakta=)
Suga på bordet är också kul men snart blir det väl tandmärken.


Lotti rullar det väl på med, ikväll blir det hoppträning. I tisdags red jag upp till ridhuset, planen va att jag skulle rida dressyr men jag kände mej så omotiverad så jag tog hoppsadeln istället=) Tur var det för i ridhuset stod det hinder framme och ett låg vattenmattan under så jag tror inte vi hade fått nått avspänt dressyrpass i alla fall. Men nu kunde vi ju hoppa över hindrena istället... vi tog oss över vattnet också=) Men hon va väldigt pigg så jag hoppas hon är lite lugnare ikväll.

RSS 2.0