Ja kanske är det så att det äntligen ska bli lite sommar i vårat land också. Idag har det isf varit riktig sommarvärme och jag har äntligen lyckats ta mitt första dopp men förhoppningsvis inte sista. Det blev en tur till engesberg på sena eftermiddagen med sällskap av Sofia och Henke och Olivia såklart, hon börjar bli mer och mer van vid havet nu och inte lika rädd längre. I Söndags va jag, Sussie och Olivia till stensjön (tönnebrosjön) och hade en härlig dag, vi hade ganska tur med vädret då också och fick några timmars sol på oss. Jag och Lotti tog ett hoppass hemma på banan igår också och Petra va så snäll och hjälpte oss och knäppte fina kort också men dom kan jag inte lägga upp nu så det får bli imorgon. Imorgon får Lotti åka till Alex för lite genrep inför tävlingen i Bollnäs på lördag. Det blir två badbilder istället


1 år

Ja nu är det över 1 år sedan Olivia kom till världen, säger väl som alla andra "vart har tiden tagit vägen". Men i onsdags fick Olivia iaf fira sin första födelsedag som började med frukost/tårta på sängen=)
 
 
Sen var vi till furuvik med Farmor, farfar, farbror, mormor, morfar, morbror, Linda, Maja och Mamma o Pappa såklart. Vi tittade på djur och Olivia fick åka en karusell. Tiden gick så fort där så det blev bråttomt hem för att fixa grillkalaset. Det blev grillspättbuffé, som alltid när flera ska grilla så blir det lite rörigt men tillslut så tror jag att alla blev mätta och nöjda.
Buffébordet
 
Och så klart en god tårta tillverkad av Linda
För er som inte vet så finns det ett barnprogram som heter Olivia och handlar om en gris, så det är inte ett porträtt av Olivia=) Jättegod va den!
 
Massa fina presenter fick Olivia såklart så nu har hon fullt upp med allt. Jag hade sagt till mamma att hon nog ville ha en docka och en vagn att dra, efter dagens slut behöver hon defenitivt inga fler dockor=)
 
Olivia somnade iaf som en stock efter en fullspäckad dag med ytterst lite sömn för henne och jag tror hon hade roligt hela dagen=)

Lotti bättre

Lotti har fått på sej en sko (ringsko) nu och verkar ohalt så jag tänkte rida en sväng imorgon och förhoppningsvis kan vi vara med på hoppträning på torsdag fast bara ta det lugnt såklart, jag är ju så träningssugen:) Jag och Olivia tog en cykeltur till Strömsbro igår och självklart blev det ett stopp vid elefanterna:)


Halta Lotta (igen)

Lotti har fått en hovböld igen, hade en för nån månad sedan också men den här va värre och Börje har karvat bort en bra bit av hoven:( men va väl ändå på rätt bra ställe så det borde inte vara några problem att få på en sko och hoppas på att hon blir ohalt snart så jag får rida:) Lotti går nu i en egen hage, inte jätteliten men hon är nog måttligt nöjd ändå. Jag får se hur halt hon är imorgon annars får hon nog gå med Latina igen å då blir hon nog glad:) Jag skulle ju ha hopptränat i torsdags och varit på sadelprovning i fredags men det blev ju inget av de eftersom det va på torsdagmorgonen som hon va halt. Jag som va så taggad för träning. Åkte iaf med Petra till Mustang så hon hittade sej en sadel. Nu blir det väl att förbereda inför Olivias 1-årsdag på onsdag, tänk vad tiden går fort. Hoppas på finväder så blir det besök på furuvik på dagen då. Men morgondagen börjar med att pussa på Lotti


Safari

Jag, Sara och Olivia va på lite djursafari nu på kvällningen=)

Jag klappade några kameler också=) riktigt häftiga djur=)
En riktig turistattraktion. Folk blir som galna och kör upp på gräset eller bara stannar på vägen och slår på varningsblinkers för att springa t och fota... Inklusive vi också=)
 
Annars idag så va Sara med mej ut till stallet och vi fikade på det traditionella bönhuscaféet sen red jag på ridbanan och hoppade lite, bara travhoppning och lågt eftersom det va blött och halkigt i anridningarna. MEN nu ska ni få höra... Jag har ju skaffat en egen vattenmatta så jag hade byggt ett hinder tidigare med plankorna över vattenmattan och dom är g smala och eftersom det regnat senaste dagarna så var ju vattenmattan dessutom fylld med vatten...... Men Lotti hoppar på första försöket=) Vilka framsteg snart är hon  i toppform. Jag har faktiskt anmält mej själv till nån hopptävling nu, börjar ju bli sugen.. men får se hur det blir har hoppträning på torsdag så får höra med Alex då.. Guldstjärna till Lotti idag iaf.
 
Sen på em blev det spontanmiddag med Sara och Martin med grillad Lax och potatis mm. jättemysigt.
 
 

Ridsugen......

Nu är jag verkligen ridsugen, kom precis på att jag inte har ridit sedan förra torsdagen i Sundsvall, det är alltså 9 dagar inte konstigt att det börjar rycka i ridsuget=) Men idag ska jag iaf få rida för Olivias farmor och farfar är så snälla så Olivia ska få sova där inatt så jag kan ta det lugnt och njuta i stallet med bästa pållan=) (Micke är borta hela helgen) Och imorgon åker jag och släpper ut hästarna och sen får jag frukost i Norrsundet och hämtar Olivia.. kunde inte bli mer perfekt=)

Igår fick Lotti vara dressyrhäst och stand in för Latina när Petra tränade för Ia. Duktiga va dom också, Petra fick kämpa lite med tanke på att Lotti inte tränat ordentlig dressyr på ett tag..
Hade bara mobilen så ingen superbild direkt.
 
Jag och Olivia har haft lite strandhäng i 2 dagar tillsammans med några andra. Olivia tycker att det är lite läskigt vid havet, speciellt om man går ifrån henne, men istället så har hon kunnat sitta still på filten vääääldigt länge för att vara henne. Men tillslut igår kröp hon iväg själv ner till vattnet och kände på det men vände ganska snabbt igen... hehe pluttan man kan inte vara modig jämt=)
 
Nu på morgonen har jag och Olivia bara myst inne, eller ja jag låg i soffan och hon möblerade om hela lägenheten och hittade på hyss=)
Inge avslöjande
 
Bollen har hon burit från vardagsrummet till köket och lagt i lådan... å den är faktiskt tung=)
 
 

Sundsvall sommer horse show

Igår kväll vid 23 va jag hemma igen efter en trevlig helg i Sundsvall. Lotti har skött sej jättebra på tävlingen och varit som om hon varit på meeting många gånger förut.
Vädret har ju varit lite upp och ner, torsdag kväll och fredag var det skapligt väder men natten till lördag regnade det mycket så allt var vaddendränkt på lördagen och många boxar översvämmade. Lottis box var blöt men det gick. Banan va ganska bra ändå men blev väldigt upptrampad. Och jag hade ju glömt gummistövlarna hemma.... smart.
Tävlingen för Lottis del har gått bra men lite bommar har ramlat, Alex får bättre och bättre känsla på henne och hon blir mindre och mindre spänd. Det finns en film från 1,10 på lördagen på fb, här kommer lite bildbombning.

RSS 2.0