Lotti på STORK 26/5

Igår tävlade Lotti i Storvik med Alex i sadeln 1m och 1,10m hoppade dom. I första klassen blev det felfritt och en rosett och i andra klassen va dom felfria ända till sista hindret där den livsfarliga vattenmattan låg så då blev det ett stopp och sedan rev hon det när hon hoppade så 8 fel på hinder och 2 för tiden. Jag tyckte hon såg fin ut, hon hade känts lite spänd i första klassen men lyssnade ändå bra.

Bilder från 1.10:


Film från 1m


Film från 1.10m


Sen när vi kom hem och skulle lasta ur så va Lottis ägare den klantigaste i världen och hade inte tagit loss henne när bommen öppnades så hon fick ju såklart panik när det tog stopp och stod och drog ett tag men gick sedan in några steg igen så jag kunde ta loss henne. Stackars Fian=( Hon klarade sej bra iaf med ett skrubbsår på benet och ett över ögat, va nog tur att hon hade transportskydd på sej också annars hade det nog blivit värre sår. Alltid lär man sej en läxa. Hon blev iaf glad när hon fick komma ut och äta gräs för första gången sen=)

Och Olivia som alltid brukar sova hela natten vaknade kl 23 natten mot lördag och sov sen inte mycket mer. tror det berodde på att hon va snorig men hon blev nöjdare när hon fick sova med mej i sängen fast då kunde ju inte jag sova så mkt istället, så på vägen hem från tävlingen stannade vi på köpis så jag sprang in och köpte nässpray och nässug så inatt när hon dessutom sovit borta sov hon till strax före 9!!!! Vilket inte hänt på väldigt länge. Hon hade väl sömn att ta igen=)
Olivia har även fått en egen pool hemma hos mormor och morfar=)

Ojdå

Har tänkt uppdatera flera dagar nu men inte orkat sätta mej vid datorn där alla bilder är men nu blir det mobilbloggning iaf. Sen jag skrev sist har jag hunnit vara med Sussie till Älvkarleby där dom va jätteduktiga och kom 5:a i 1m:)
I lördags red jag Lotti på ridbanan och hon kändes super inför tävlingen på söndag. Så vi var riktigt taggade det ända som var problemet va om hon skulle acceptera klubbens nya staket!!! Efter de åkte jag till Maria Bolins stall och knoppade hennes 3-åring som skulle visas på 3-års testet i Högbo sen åkte jag och Olivia till Högbo och tittade på massa 3-åringar. Marias häst skötte sej bra och fick fina poäng. Kan säga att jag längtar tills man har fött upp sin egen pålle:)
På kvällen va jag på 25-års kalas med rosa tema och ska de va så ska de:)
Fast jag hade inte bandet på huvudet egentligen.

Åsså va de tävlingen på söndagen LB:1 och lag Div 3 va det vi red men Lotti tyckte det va jättefarligt inne på banan inte själva staketet utan bokstäverna och speciellt B där hon tom. stegrade en gång men bitvis kändes hon väldigt fin vi fick väl ihop 57% nånting. Men vi kommer igen:)


Bra uppladdning

Tränade för Uffe igår och Lotti kändes riktigt bra. Mycket bättre än jag trodde med tanke på att det inte blivit mycket trimmat den senaste tiden=/ Men nu är vi laddade för start på söndag=)
Det vi gjorde på träningen va "såklart" byten! Ville egentligen inte göra de eftersom vi ska tävla men ok då... jag tycker iaf Lotti gjorde dom bra men jag flyttar över vikten och böjer om henne för snabbt åt ena hållet så problemet sitter bara i mej=) men sen gjorde vi travserpentiner med samling över medellinjen och lite öppna och sluta. Lite travökningar som va helt ok och avslutade med fattningar och övergångar.
Bytena va iaf bättre än här=)Nöjd Lotti påväg hem från ridhuset.


Petra bara ökar beståndet på sin "farm" igår kväll va hon och hämtade dom här fårskallarna=)


Å dom små gullefjuna blir bara sötare och sötare


Själv får jag nöja mej med en hund här hemma=)


Nu ska jag strax åka ut till Valbo för att agera chaufför åt det här fina ekipaget=)

God härlig morgon


Såhär mysigt hade vi det igår morse=)

Har inte så mycket att skriva om men den här dagen verkar bli väldigt härlig så man kan passa på att vara ute.
Måste ju berätta att igår stog Olivia helt själv i ca. 5sek=) hon höll inte i sej och gjorde det helt medvetet och efteråt va hon jättelycklig och skrattade högt när hon fick applåder.. hehe... Snart knatar hon väl...

Lotti har tagit det lugnt sedan tävlingen med uteritter men i veckan blir det mer hårdkörning till dressyrtävlingen på söndag, rider ju bara en klass och det är på GRS så ganska skönt=)
På onsdag blir det träning för Uffe, va ett tag sedan nu så det blir roligt.
Ja det va allt jag hade att säga.

Fina LottiLotti skötte sej riktigt bra idag, jätte lugn och snäll på tävlingsplatsen och tog sej runt banan dock med 2 rivningar och ett stopp på vattnet. Men för dagen helt klart godkänt. Första rivet skyggade hon för en fotograf i landningen och andra vet jag inte riktigt, det va insprånget i kombinationen och hon hoppade väl helt enkelt lite för kort.
Här är iaf film, hon hoppar ju vattnet efter hon har stannat på de men det kom inte med=)


Tävlingarna hölls på lugnet i Falun och det är verkligen en fin tävlingsaréna dom har där men en sak måste jag klaga på, eftersom transportparkeringen va typ 1km från tävlingsplatsen så hade det ju varit bra med en skylt där det åtminstone stod vilket håll man skulle gå åt och även en högtalare där hade underlättat. Men bra tävlingar så dit kan man åka fler gånger=)

Petra var ju med idag också som hästskötare, tog semester och allt för att hjälpa mej=) Å jag är ju glad att man var två med dom avstånden, Petra har investerat i en systemkamera också så nu får man finfina bilder på stjärnan.Planen för Fialottan nu är div 3 dressyren på GRS den 20:e och sen får hon hoppa nån klass i Storvik helgen efter som uppladdning för meeting i Gagnef 15-17/6, får se om det kan bli nån 1.20 där=)

Å justja när vi kom hem från tävlingen idag hade Petra fått tillökning i djurfamiljen.

Taggad

Jag är taggad för att åka till Falun med Lotti på torsdag, jag har en bra känsla så jag tror att det kommer gå bra=)
Igår va jag till Alex med henne och hon va mycket bättre än sist vi va där. Alex har ju en härlig galoppbana runt hagarna där hon även ställt upp hinder, förra gången va det bara två småhinder men den här gången va det riktiga oxrar. Superbra träning för Fialottan. Filmen är från första gången vi va där.


Det har ju verkligen varit härliga dagar nu och man kan tillbringa hela dagarna utomhus. I söndags va jag, Sara W, Olivia och två hundar upp till Hemlingby och gick 5km med lite picknickpaus, supermysigt.
Olivia tycker verkligen om djur och det tycker jag är jättebra.


Det är härligt att man kan börja vara ute på altanen och vi har ju en fängelsedörr för att kunna ha dörren öppen utan att katterna smiter och igår när vi va inne så satt Olivia jättelänge och tittade på några som spelade bandy utanför, riktigt avundsjuk såg hon ut när hon snällt fick sitta bakom galler ;)


I söndags va sista gången på babysimmet också så i sommar så får man försöka hitta på ställen och bada själv så får vi se om det blir fortsättningskurs till hösten, hon tycker ju att det är kul och den här gången va hon ännu duktigare på att dyka också.
Förra veckan va Micke och Henke på simmet och Henke har en telefon som man kan ha under vattnetImorgon känns det som att det är fullt upp och jag tror att jag måste åka till stallet 2 ggr för att få till det..hmm det återstår att se=)


Lervälling

Blev att jag åkte ut till Högbo idag också eftersom att det sken upp precis innan laget skulle börja MEN det höll inte i sej..... Men fy farao vilken lervälling det hade blivit på hela anläggningen. Är ju inte så konstigt om inte butikerna får sälja nått när det knappt gick att ta sej till dom:) inte till läktaren heller för den delen om man inte hade en flotte. Dessutom var det två stackars ryttare som flög av i sörjan å ja dom landade ju mjukt iaf. Det blev väldigt mycket fel idag till skillnad från igår då GRS kom näst sist på 4 fel så kom dom idag tvåa på 16 fel, lite skillnad. Dom blev även tvåa totalt och får vara med på Strömsholm i sommar:)

I morse åkte jag med mamma ut till stallet och vi tog en mysig skrittur och eftersom Plopp bara skrittas så tog jag och Lotti en liten galopptur på egen hand. Jag hade satt på gramanen för att prova idag, Alex tycker jag kan ha den vid uteritt om hon lätt spänner sej. Å vilken häst jag fick, helt underbar känsla när vi bara kunde galoppera på helt utan att titta på saker i en rund och härlig galopp med galoppombyte i svängarna och lydiga tempoväxlingar. Jag kommer ju inte börja rida med den varje dag men helt klart när det ska ut och galopptränas för nu måste vi börja jobba på kondisen, bägge två dessutom:) men imorgon blir det ett dressyrpass på någon ridbana och på måndag åker vi till Alex. Jag hoppas verkligen att det går bra i Falun på torsdag. Fina Fialottan!


Bilder

Några bilder blev det iaf, fast jag tror jag har fel kvalité på kameran för tycker att dom är sämre än dom brukar vara..Några bilder på Maria och Pirre också som gjorde en superfin runda. (fast han stannade också på samma hinder men bara en gång iaf=)
Nu ska jag ut till Högbo och hejja fram laget=)

Högbospelen

Just nu pågår tävlingarna i Högbo för fullt men idag är man inte så avundsjuk på dom som rider i det regniga vädret. Men jag och Lotti var ju iaf där i onsdags, Lotti och Alex startade då i 1.10. Jag hade ju inte allt för höga förhoppningar när vi åkte dit efter förra tävlingen men hoppades ju såklart. Lotti skötte sej bra och såg fin ut på framhoppningen och väl inne på banan så började det väldigt bra, dom hoppade bra på ettan lite tveksamt på tvåan bra tre,fyra och fem men sen på sexan blev det stopp:( tydligen jätte farligt hinder tyckte Lotti. Det va många som fick stopp på de hindret och Alex hade haft stopp där tidigare också så hon kanske va extra beredd och de känner säkert Lotti. Men det kändes iaf bra att hon va bra fram dit:) Så nästa blir 1.10 i Falun på torsdag.
Vi provade lite ny utrustning också för att få Lotti att koncentrera sej mer på ryttaren än allt runt omkring så hon hade dubbla huvor och blinkers. Även ett annat bett och så har hon börjat få magnesium:)
Ska lägga in lite bilder sen också.

Igår blev det riktigt skönt på eftermiddagen i Högbo där jag och Olivia tillbringade dagen:)


RSS 2.0