Regn å rusk

Kan det inte bli vinter snart, jag har kommit in i värsta julstämningen och skulle helst vilja hämta upp julpyntet NU! :-) men jag får hålla mej en vecka till antar jag.
Det som är bra är att ridunderlaget är väldigt bra men annars är det bara grått och trist.
I morse hade jag utsläpp och såg fram emot en morgonritt men strax innan jag skulle ta in Lotti så lättar gud på trycket och regnet va ett faktum. Men det finns väl inga dåliga väder, på med regnkläder och dressyrsadel så tog vi oss till skogsridbanan för ett dressyrpass. Är rätt nöjd med Lotti med tanke på att allt va blött och halkigt och jag tog inga sporrar, vi hade lite dust ett tag för att kunna springa snällt förbi det farliga hörnet men sen gick det bra och fåren som har hage bredvid höll sej stilla. Jag gjorde lite tempoväxlingar och öppnor, avslutade med byte åt båda håll som gick bra och sen en liten serpentinbåge i förvänd åt båda håll. Har faktiskt anmält mej till dressyrträning för Maria "Ia" Eriksson den 21/12, ska bli jättekul så nu har vi nått att trimma formen till.
Ska troligtvis hoppträna för Leif på onsdag också så då får vi kämpa igen :)

Imorgon ska jag och Petra gå på sista delen i Twilightserien, Breaking dawn part 2, trevligt avslut på veckan sen jobbvecka.

Olivia har fått lite nytt på rummet med bord och stolar samt en teaterskärm:)


Trött Lotti

Jag fick vara med och träna för Leif igår fm:) Vi va ute!! Tänk att ha hoppträning ute 21/11 vad ska det bli av svenskt väder. Lotti är livrädd för den ena långsidan som är mot ridhuset för att det står en rulle vattenslang där mm så det va ju ganska spänt bitvis men är rätt nöjd ändå. Har ju bara ridit där en gång förut och de va framridningen till tävlingen men hon kom minsann ihåg att det va farligt där :)
Framridningen gick iaf bra tycker jag, vi travade över bommar och gjorde bogen in sen i galoppen va de mycket förvänd galopp vilket jag tycker hon va superduktig på eftersom den känts lite dålig nu på sistone men nu red vi flera varv på volten åt båda håll.
Sen hoppades nog Lotti att lektionen va slut men då va det dags att börja hoppa. Vi började med "klockan" alltså 4 hinder på volt men vi skulle gör mindre volter vid varje hinder, två innåt och två utåt. Den övningen gick väl sådär. Sen hoppade vi en oxer med galoppbom och det gick bra förutom att den stod vid den farliga långsidan så hon drog sej innåt. Sen avslutade vi på en serie med två studskryss ett galoppsprång och räcke, det gick bra men Leif tyckte hon såg lite loj ut... Hehe stackarn va nog helt slut då men hoppar snällt ändå:) men vi behöver få lite tuffare lektioner då jag ibland kan tycka att Alex lektioner går lite för snabbt även om de är skönt ibland också, ett mellanting skulle vara bra ;-)

Idag ska jag åka med Plopp till kliniken så hoppas han slipper gips nu och får gå i hagen som vanligt. Olivia ska vara med mormor på jobbet:)


Dåligt!!!

Det blir dåligt med inlägg här, är väl för att det inte är nå tävlingar nu.
Men Lotti hålls igång för fullt iaf, hon vilade ju så länge för hovbölden så hon behöver inte direkt nån vintervila nu när hon faktiskt blir vuxen också:) men det blir väl lite lugnare över julen kan jag tänka.
Jag har planerat att jag ska starta 2 dressyrtävlingar i januari då Storvik och Högbo har helgerna efter varandra och ev. blir det LA debut i Högbo om vi är i skaplig form:) så nu blir det dressyrtrimning i vinter.
Den här veckan tänkte jag försöka få plats i nån hoppgrupp för Leif annars blir det nog ingen hoppträning den här veckan. Till nästa termin så vet jag inte riktigt hur jag ska göra med hoppträningen jag tycker både Leif och Alex är bra, jag får väl se när jag varit med nån gång för Leif nu vad jag tycker sen beror det ju på om det finns nå plats också.

Igår va jag och Olivia på barnsång i strömsbro vilket uppskattas av lilla damen då det finns massa leksaker i lekrummet efteråt.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska fördriva tiden med men kanske att vi kan ta oss ner i det där källarförrådet som behöver rensas=/
Snart får man ju börja julpynta också:) fast jag tror inte att det blir någon gran inne i år för det känns som den mest kommer bli nerriven av tre stycken här hemma.

Den stackars katten som sitter fast i trädet hos farmor sitter nog fortfarande kvar där iaf igår em. Han från Ockelbo som jag fick tips om va där och klättrade nästan ända upp till katten men självklart så tog sej katten ännu högre då :-( tror dom skulle försöka igen.

Olivia har lärt sej att peka på näsan:)


Roliga planer

Har precis bokat boende till mej, Olivia, Linda och Maja på ett vandrarhem i Mora 2 nätter i december, då ska vi gå på tomteland och Orsa björnbark:) riktigt mysigt kommer de bli.

Veckan som varit har det inte hänt så mycket. Måndag och tisdag blev det vila för Lotti med skoning på tisdagen. Sulor och brodd är på så nu kommer det inge snö på ett bra tag antar jag fast jag vill de.
Torsdag va det hoppträning med mycke styrkehoppning, först framridning med en cavalettislinga, skänkelvikningar, slalom och volter. Sen travhoppning och 5,5 mm. Lotti va väldigt duktig iaf:)
Fredag blev det bara en skrittur eftersom det frusit på, igår tömkörning på gårdsplanen, Lotti är väldigt duktig och är nog ganska lätt att tömköra men en annan är ju så ringrostig så det blir lite halvdant. Skulle vara kul att vara med på kurs för Jessica (jätteduktig på tömkörning) nån gång.
Idag är det geggigt igen så Lotti och Eva kunde nog rida på lite mer ute idag.

Själv va jag iväg till Högbo en sväng och tittade på fina dressyrhästar. Såg att det är dressyrtävlingar redan i januari så det blir nog att satsa på några dressyrstarter i början på året, bara att trimma på:)

Igår va det ridsportgala på läkerol arena, jag tänkte flera gånger att jag skulle gå men blev aldrig att jag anmälde mej. Det verkar ha varit trevligt iaf, kanske blir det nästa år också.
Men istället så gjorde jag, Micke och Sara riktigt god middag hemma med rådjursstek och klyftpotatis mmm...


Badet

Nu har jag klippt ihop en liten film med lite av vad vi brukar få göra på badet, i söndags fick dom även åka rutschkana för första gången=)
 
Olivia är inte så jätteduktig på att använda benen men hon är väldigt bra på att spänna dom =)
Ibland brukar dom få balansera i våra händer och det är inga problem för henne.
Nu måste vi äta frukost och sen åka ut till hovslagarna i stallet. Jag har ju två hovslagare idag.

Bra avslut

Årets sista tävling va idag det va hoppning på GRS och jag red 90+1m och för skojs skull när det va sista tävlingen så anmälde jag till avd.A. I 90cm va det stilhoppning och där slog jag och Lotti till med våran första seger =)
Hon va väldigt spänd i början på banan men blev bättre för varje hinder, jag trodde inte att vi skulle ha chans att vinna för det känns ju inte så fint när det är spänt men jag försökta att vara så lugn och följsam som möjligt och det lönade sej och vi vann med en halv poäng före tvåan. Fick ett pris som jag ville ha också, som jag tänkt köpa flera gånger men inte blivit av så det va perfekt=)
Här är filmen, hindrena ser verkligen pluttiga ut när mamma står högre upp och filmar.
 
 
I 1m va det ju första gången vi skulle kunna få rida en omhoppning och det fick vi =) Grundomgången kändes riktigt bra med flyt hela banan, kom bra på alla hinder ock kom även ihåg att räkn galoppsprång där jag skulle. Omhoppningen gick också bra förutom att vi kom lite nära på ett hinder så vi rev de. Jag svängde ganska snävt på dom vå första hindrena i omhoppningen för annars va det så läng väg att rida. Men nu är vi verkligen laddade inför nästa år och då är hon ju 7 år så då blir det avd.A jämt.
Här är lite av 1m men tyvärr dog batteriet efter sex hinder. Lite tråkigt att inte få se omhoppningen men så är livet
 http://www.youtube.com/watch?v=IL8bYNysKcg
Tack för hjälpen idag, häst och barnskötarna Mamma och Sara W =)
 
Efter tävlingen va det bara att skynda hem till simmet, det blev Micke som badade idag också men nästa vecka får jag nog hoppa i. Mer från badet kommer imorgon.

Lugn vecka

Den här jobbveckan har varit rätt lugn då jag har jobbat tre kvällar 14-19 mån, tis och fre. I måndags va Olivia i Norrsundet för Micke skulle också jobba så då kunde jag passa på att ta lite tid på mej i stallet och eftersom det snöade så började jag med att brodda sen fick hon bli klippt också, tänkte bara klippa lite men det vart hela på en gång:) sen red vi en liten sväng men det gick knappt för hon fick massa styltor bara.
Micke och Olivia sov i Norrsundet mån-tis också så på tisdagen åkte jag till Olstorps ridhus och red ett dressyrpass. Det va verkligen längesen sist men Lotti skötte sej bra.
På torsdagen va det hoppträning som vanligt och den gick bra, jag bad om att få hoppa vattenmatta eftersom risken finns att den kommer på tävlingen på söndag, Alex la den under en oxer och hon hoppade på första försöket:) vi hoppade en lydnads/caprillibana med travbommar, galoppbommar, studs och travhoppa ett kryss på böjd linje till en oxer. Det va två sånna linjer så den ena låg vattenmattan under. Vi fick avsluta med att hoppa linjen med vattenmattan några gånger högre och sista gången fick hon hoppa av rätt stort på vattnet=modig Lotti ;-) Vi är iaf laddad för årets sista hopptävling som är hemma på GRS och jag har anmält till avd. A så i 90cm är det stilhoppning och i 1m kanske vi kan ta oss till omhoppning.
Idag är det ponnyer som hoppar så jag ska åka dit om ett tag och bosätta mej i domartornet hela dagen.

Igår så trodde vi att det va kört för lilla Plopp:(
Han skadade sej på en ridtur för ca. ett halvår sedan och då trodde vi att det va en senskada men han blev bättre snabbt och vi tog en röntgenbild som inte visade nått jättestort. Men han vilade och sattes sen igång igen, sen för nån vecka sedan va han blockhalt en kväll när jag tog in och vi trodde han slagit upp skadan igen. Men han va mycket bättre redan dagen efter och fick vila ca. 2 veckor men blev aldrig helt bra så förra fredagen åkte vi till kliniken, han ultraljudades och Anna hittade 2 senor som är sammanväxta vilket dom inte ska vara men det är ju inte värt att operera gamla Plopp så det blev vila och metacam. Men i torsdags när jag tog in han hoppade han i princip på 3 ben igen. På samma sätt som förra gången fast ännu värre, han va inge bättre igår så vi åkte in akut till kliniken med inställningen att det nog inte är värt att försöka nå mer. MEN efter ett tag klämde Anna i hoven och han ömmade rejält i tån, hoppet kom tillbaka. Som tur var så va Johnny där och bara han fick av skon slappnade Plopp av från att ha stått och skaka i hela kroppen av smärta. Efter lite skrapande öppnade sej den stora varbölden i tån. En JÄKLA hovböld!!! Hade den varit på ett annat ben hade man säkert tänkt på de men nu blev vi blinda på senorna eftersom det va samma ben. Nu är han gipsad och får stå inne så länge det är blött ute men han blir iaf bra:)


RSS 2.0