Full pott idag

 
Idag blev det full pott när vi va och hoppade i Högbo, 90cm+1m felfritt i båda, första nollan för oss tillsammans i 1m. 90 va clear round och i 1m red vi avd.B. Det kändes faktiskt riktigt bra idag det va bara in i kombinationen i 1m som jag la henne lite nära men det löste sej bra iaf =) Men annars är jag faktiskt nöjd med mej själv också (Lotti är ju alltid duktig) det känns lite mer avslappnat och jag börjar nog lite mer på Lotti och rider inte lika forcerat som det har kunnat bli ibland. Det spelar väl in att Lotti börjar bli mycket mer avslappnad inne på banan och koncentrerar sej mer på hindrena istället för allt runt omkring. Jag kom ju till och med ihåg att räkna galoppsprång ;-)
Film från 1m
 
 
Jag va ju bortskämd idag med två hästskötare och inget barn, det är lyx de=) Imorgon ska jag vara hästskötare åt Sussie och Smirnoff istället och Olivia får väl vara maskot=) Sussie tog förövrigt sin första 0:a i 1.10m idag dom är så duktiga dom.
Nu blir det soffan och så mycket bättre.
 
Lite fler bilder, det är synd att hoppbilder aldrig blir bra i ridhus.

Ett till

Av nån anledning känner jag för ett till inlägg idag, inte ofta det blir två inlägg på samma dag:)
Men när jag ändå va inne på temat Olivia så kan jag berätta att vi varit på Ikea och köpt en pall som Olivia kan ha på toaletten när hon ska borsta tänderna som är sååå kul tycker hon (iaf att suga på tandborsten)

Petra det är klart att hon har hästar, flera stycken men en har väldigt mycket finare hovar än Latina ;-)

Nu ska jag och Molle fortsätta slöa oss i soffan, det är så mycket att titta på på onsdagar.
Imorgon åker jag och Olivia till Maria och Milton för lite bus, sen blir det hoppträning på kvällen:)
Sen bilderna, det tråkiga med mobilinlägg att alla bilder blir sist.


Lite Olivia

Tänkte att det kanske va dags för ett inlägg som handlar lite mer om Olivia så vissa blir lite nöjdare (spec. farfar) =)
För tillfället så är det lite snorigt hos damen för att en tand är påväg men hon brukar klara sej från feber iaf. Hon är väldigt sällskaplig nu också och vill helst komma upp i knäet vad man än gör fast samtidigt så vill hon ju inte bli buren. haha bra kombination. Men snygg är hon iaf.
 
Helst vill hon vara ute hela dagarna fast de vill inte alltid hennes föräldrar när det är dåligt väder. Man måste verkligen börja köpa riktiga ytterkläder till sej själv också när man har barn.
Jag skulle inte vilja vara passagerare i den här vagnen iaf
 
 
Hon har även börjat träna på att gå promenad med vagn och hund
 
Den där vagnen är verkligen favoriten för tillfället, råkar man flytta vagnen eller så när hon inte ser så kommer hon direkt och kollar. När vi skulle gå in från bilen häromdagen så hade Olivia vagnen ihopfälld i knäet och då satt hon och gnällde/grinade ända tills vi kom in och fällde upp vagnen så hon kuunde gå med den. Ibland får någon passagerare åka med också. Typ den här dockan.
 
Jag och Olivia va till stallet igår på dagen, fast hon sov i bilen medans jag fixade och jag var glad att jag inte skulle rida för hästarna hade varit så smarta och rullat i vattnet som det är ganska mycket av i hagen nu så dom var blöta och leriga från topp till tå trots att det var soligt och fint ute.

Snart så

Ska vi nog få till den där nollan i 1m =)
Vi har varit på hopptävling idag och hoppar 90+1m, i första klassen gick det bra och vi fick en rosett. Jag är nöjd med mej själv också förutom vid ett hinder där det blev lite mycket rattande.
I 1m fick vi 4 fel för rivning på första hindret, vi kom inge tokit eller så på det men Lotti glömde helt enkelt att lyfta på fötterna så det blev en grov rivning men resten av banan hoppade hon högt över. Jag rattade för mycket igen på samma hinder som i första klassen. Det syns inte så mycket på filmen men på fjärde hindret fick jag en riktig knuff i stjärten och tappade konrollen efter (vilket syns) men sen höll jag mej i manen=)
Nästa helg satsar vi på felfritt i Högbo!
 
90 cm
 
 
1m
Det vägrar bli rätt film inlagd, datorn vill bara lägga in samma film igen så ni får klicka här istället
 
 
Snälla tant Sara har hjälpt till med Olivia idag och på morgonen va hon med morfar. Supertack för de!!!
På em var vi till lervik och fixade nför ponnydressyren imorgon (tävlingen som gud glömde) massa småtjejjer var där och jätteduktiga men inte många vuxna. Funktionärslistorna är fortfarande inte fyllda men det ska väl gå ändå.
Nu är jag så trött så det blir nog tidigt i säng ikväll.

Dressyrsadel

Idag har jag ridit i dressyrsadeln igen efter typ 4 månader. Den har ju varit på lagning på Mustang i ca. 3 månader och innan de va de ju mest hoppning för Lotti. Men det va verkligen skönt att få rida med dressyrsadel igen, man får lixom en helt annan sits och inverkan på hästen. Jag red iaf en snabbis på skogsridbanan idag, det va mörkt och banan va vattenfylld men det va inte halkigt iaf. Red bara i trav och galopp på volten, vågade inte göra så mycket eftersom jag inte såg hur underlaget va. Sen va det bara att skynda iväg för att gå på dressyrmöte som jag skulle hålla i :-/ Gick väl sådär men några saker kom vi ju fram till iaf.
Imorgon blir förhoppningsvis en lugnare dag på jobbet än det va idag och sen är jag ensam hemma för Micke och Olivia ska sova i Norrsundet. Skulle såklart behöva göra massa saker men tror att jag bara ska vila:-) tyvärr så har jag ju intaget i stallet imorgon men jag ska inte rida iaf så det tar inte så lång tid.
Det tråkiga är ju bara att jag inte får träffa Olivia förren onsdag kväll... Men desto roligare blir det då:)

Sen va det mejlet då. Det blev negativa besked :( Men jag hoppas fortfarande. Det är inget mer spännande än att jag vill åka till Ullared men det va fullt på bussen. Hoppas på återbud nu:)

Glad skit!


Mörkerritt

Ikväll har jag varit ute och ridit i mörkret för första gången den här hösten, har ju haft tur på olika vis att jag kunnat rida på dagarna när jag varit hemma eller så har jag tråning eller nått sånt. Lotti tyckte iaf att det va lite läskigt i mörkret idag och ville skynda sej hem=) det blev bara en lugn tur med skritt+trav. Man får väl ta och införskaffa en sån där värstingpannlampa i år så man står ut med mörkret.
På vägen hem stannade jag på konsum för att handla lite men då blev jag så sugen på thaimat när jag kände lukten så jag köpte hem kycklingspätt med jordnötssås som jag och Micke delade på. Egentligen så består ju mitt "nya liv" av att följa en diet men på helgerna får man fuska lite=) även om den här veckan varit lite slapp över huvud taget...men det är bara att ta nya tag=)
 
Imorgon kommer det repotage i tidningen om dom som Sofias änglar varit hos så det tycker jag att ni kan läsa=)
Nu ska jag fösöka hålla mej vaken till en film innan det blir sängen. (Brukar ju inte lyckas).
Imorgon blir det ridtur tillsammans med Petra och på em babsim. Sen är det jobbvecka igen=(
 
Jag skickade iväg ett mejl igår också som jag hoppas få ett positivt svar på för nu är jag så sugen så jag inte kan hålla mej längre ;-)
 
I soffan har man alltid sällskap av den här krabaten, just nu ligger han och snarkar...
   
                                                                                                                             

Nu är det gjort =)

 
Idag va vi inbjudna till avslutningsfesten i Sofias Änglar, dom har varit hemma hos Mickes föräldrars grannar den här veckan och renoverat massor, Jag har bosatt mej på altanen hos svärföräldrarna emellanåt för att vara som en typiskt nyfiken svensk=)
Först va det bara Sofia och Johnnie där (och miljoners byggare förståss) men vi fick reda på att Mattias legat sjuk på hotellet så igår och idag har han också varit med.
 
Dom började med att visa runt dom som bor där först och sen skulle vi stå i hallen och överraska dom med Champagne och jubel =) Fint va det iaf, (jag vet inte hur det såg ut innan) men vad jag förstår så va det en klar förbättring.
Anledningen till att dom fått vara med i Sofias Änglar är att tjejjen i familjen lider av graviditetsrelaterad hjärtsvikt och lever idag med hjärtpump i väntan på transplantation av ett nytt hjärta. Dom är verkligen värda allt dom har fått efter allt dom behövt genomlida. Från att vara helt frisk och vänta sitt första barn till detta öde med flera hjärtstopp och turer med helikopter och inte veta om man överlever eller inte. Ni kan läsa allt om hennes sjukdom här. Det är bara att hoppas att en transplantation lyckas och att hela familjen kan börja leva som vanligt igen.
 
Men åter till det roliga, det va uppdukat en liten buffé i huset med grönsaker och dipp och snittar mm. Lite bilder lyckades paparazzifarfar få också=)
             Johnnie och Mattias va mycket längre än jag trodde=)
           Undra vad Olivia spanar på ;-)                                                                                                                       
Sofia håller i sonen till familjen som bor där.
Micke blir överlycklig när han får en öl av Mattias=)
 
Programmet kommer att sändas någon gång efter nyår så då blir det spännande att se vad som fastnat på film=) förhoppningsvis är inte jag med så mycket men Olivia är nog med en del...

Spännande

Idag eller ikväll kommer det hända spännande saker:) mer om det en annan gång. Men det innebär att det inte blir någon hoppträning ikväll:( menmen det är sånt man får offra ibland.

Den här veckan blir det lite varannandags ridning, men Lotti ska väl inte dö av de. I måndags va jag och Lotti iväg till Mustang för att hämta dressyrsadeln och prova ny hoppsadel, jag har ju även gjort ett fynd på en helt ny Stübbensadel som jag skulle kolla om den låg bra, det gjorde den såklart inte:( Det märks ju direkt när det är ett märke som inte sadelprovaren gillar, han la på sadeln, sa det här går inte och hängde bort den. Jag frågade om han kanske kunde sälja den där men det skulle vara sååå svårt att få den såld, stübben är ju ändå ett g. Populärt märke igen och en sprillans ny sadel till bra pris är nog inte så svårt att sälja. Men jag provade iaf några sadlar typ 4-5 stycken men ingen föll mej i smaken och när jag sa att han fick ta fram precis vad han ville oavsett pris så tog han den jag tyckte sämst om.... Hmm. Sen hade han ingen mer som kunde passa sa han så det var bara att ta den gamla sadeln med hem igen. Jag behövde iaf inte betala någonting för att dom haft min dressyrsadel så länge så de va ju bra iaf.
Jag hade stübbensadeln på öppet köp men nu har jag beslutat mej för att behålla den iaf och lägga en korrigeringspad under och den kändes bra då.
I tisdags blev det ingen ridning och igår skulle Karin rida men hon va sjuk så jag åkte ut istället, som tur var kunde Olivia vara med mamma eftersom Micke jobbade kväll. Jag försökte få plats på hoppträning för Leif igår men det var fullt. Jag red iaf till skogsridbanan och hoppade några skutt där och det gick bra.
Nu ska jag väcka Olivia så vi kan åka och släppa ut hästarna.
Lite stor blöja kanske:)


12-10-05

Då va ytterligare en jobbvecka över och jag ser fram emot en ledig vecka =)
 
Igår va det hoppträning och den gick helt ok, Lotti va mer avslappnad och eftergiven på uppvärmningen. Vi red fram på 3 galoppbommar där man skulle ha lika många galoppsprång mellan den första till andra och andra till tredje, det gick väl inte klockrent. Hon va dukdig att hålla rätt galopp hela vägen men lyssnar lite dåligt på förhållningar. Sen hoppade vi en oxer med galoppbom och ett räcke med galoppbom. Det gick bra ocj vi fick hoppa högt på den övningen. Sen hoppade vi en linje med kombination (2 glpsprång) till en oxer med 4 galoppsprång emellan och det gick bra. Sen va det en båge med två småhinder som lades till i övningarna, de ena hindret där hade vattanmattan under och hon hoppade den på en gång nu också fast ville gärna hoppa långt åt ena hållet. Lotti hoppar väldigt fint iaf men det är ridningen mellan hindrena som behöver slipas en del =)
 
I tisdags fick Lotti gå ett lite hårdare dressyrpass på skogsbanan, vi red mycket serpentiner, öppna och sluta och i galoppen lite tempoväxlingar och förvänd. Nu när jag hade ridit igenom henne ordentligt innan vi red förvänd va det inga problem jämfört med sist jag skulle prova så kändes det som att hon inte alls orkade. Tror att hon börjar komma in i en lite segare period nu med höstrusket så jag måste inhandla lite B-vitamin tror jag=)
Imorgon blir det en tur med Petra och Latina.
 
Nu ska jag fortsätta städa lite innan det är läggdags, har gjort efterrätt till morgondagens langoskväll också, mysigt blir det!
 
 
Fast min blir det då inge rödlök på=)

RSS 2.0