På tävlingsbanan igen

Fick äntligen åka på tävling igen i lördags, hoppade 90cm i Storvik. Skulle vara funktionär sen så det blev bara en klass men det va lagom att börja med.
Det gick iaf bra och vi fick en rosett för en felfri runda:)
Tävlingen skulle ha varit ute men efter allt regnande fick dom ha den inomhus istället men framhoppningen va ute så vi va lagomt skitiga efteråt.

Resten av dagen tillbringades i domartornet på Grs, mycket duktiga ekipage fick man se. Idag va jag dit och tittade på 1.50, VW Grand prix finalen med 75.000:- i första pris och Peder Fredricson blev den lyckliga vinnaren.

Nu är det bara att förbereda sej för en jobbvecka.

Lite bilder från bästa hästskötarfotografen:


Lervik

Just vad GRS är nu, en riktig lervik efter alla hästar, lastbilar och bilar. Hoppas att det blir bättre väder resten av helgen. Det är alltså stora Grand Prix tävlingar i Lervik i helgen där många kändisar är med och tävlar om stora prispengar.
Jag och Olivia va där en stund och tittade idag (Olivia tyckte att det va roligast med alla vattenpölar) men imorgon ska jag vara där hela dagen/kvällen utan barn och vara funktionär=) fast först på morgonen åker jag med Lotti och startar en 90cm på STORK. Bästa hästskötaren Petra följer med, ska bli sååå kul att få tävla igen=)
 
Hopptränade för Alex igår och det gick jättebra, hon känns ju fortfarande ganska oriden och stark när jag rider fram, fast vi hade trimmat på lite i veckan;) men hoppningen känns jätebra. Ett stort framsteg igår va att vattenmattan va med och nu hade inte Lotti hoppat den sedan Alex red sist men hon hoppade på en gång och jag behövde inte ens använda benen! den va ju självklart livsfarlig när man inte skulle hoppa över den men huvudsaken är ju att hon hoppar iaf. Hon börjar nog mogna på riktigt=)
 
Nu på kvällen som jag och Olivia tillbringat helt för oss själva så tog vi och hade lite myskväll med enklare tacos i soffan, eller ja Olivia sprang mest runt och tog en tugga då och då. Sen tog vi en skön dusch innan det va läggdags för damen. Nu blir det lite tv innan sängen. Upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna innan tävlingen.
 
Jag och Sara tog en promenad till boulongern i veckan och det finns en perfekt rutschkana till Olivia där som hon lärde sej att åka helt själv i  =)
 

Regn å regn

Riktigt trist dag idag och jag har varit riktigt seg och klädde inte på mej riktiga kläder förren typ kl. 14:) men lite lat måste man ju få vara ibland. Olivia fick iaf gå ut och plaska lite i vattenpölarna så hon skulle bli nöjd.
Jag åkte till stallet vid 17.30 och tänkte ta mej en ridtur för det regnade inte så mycket då men sen kom det en skur fast det lugnade sej efter ett tag igen. Men det tog sån tid med alla blöta täcken mm så det blev manfrisering istället vilket va väldigt välbehövligt nu när vi är igång igen:) tog av ganska mkt eftersom det inte är någon dressyrtävling inplanerad så gör det inget om den är lite kort. Men det blir spännande att se hur den ser ut imorgon för den va blöt när jag ryckte den.
En sån här dag önskar jag att vi hade hästarna hemma eller iaf så nära som när dom stod i Strömsbro, då hade man haft full koll på vilket täcke dom hade på sej och man kan byta när det behövs mm. Nu står vi ju i ett bra stall iaf så det är ju inte så att hästarna blir lidande men bara det att man inte vet är jobbigt. Det funkar ju inte direkt att åka flera gånger om dagen till Trödje och inte vill man be om massa tjänster hela tiden heller. Just idag hade jag visst glömt täcket hon hade velat haft kvar i pannrummet men som tur var så har hon ett g. nytt regntäcke så hon va helt torr under.
Jag tog och longerade henne en snabbis bara för att se om hon blivit nå sämre igen nu när hon hopptränat och så men det såg bra ut:)

Jag har anmält oss till en 90cm på STORK nästa helg bara för att få göra en start ute. Hoppas nån vill följa med, P kanske??:-)
Mamma och pappa sitter just nu på planet till Turkiet så dom är det inte ett dugg synd om och jag är inte ett dugg avis!!! Hoppas dom får det bra iaf.

Jag har precis kommit hem från bio med Linda, vi såg Rivalerna. En komedi så man fick skratta lite:) Nu är det natti.

Olivia och mormor läser en "kalender"


Äntligen hoppträning:)

Jippi igår va jag och Lotti på hoppträning och det va ju ett bra tag sen nu. Lotti va glad, springig och till en början kändes hon helt oriden:) men emellanåt så slappnade hon av lite. Huvudsaken va ju att hon kändes fräsch och de gjorde hon:) Hon va faktiskt inte alls speciellt spänd på bommar och hinder som hon kan vara när hon inte hoppat på länge, hon kanske har mognat på sej. Vi började iaf med att trava cavalettibommar och hon va bara lite spänd första gången men travade iaf igenom på rätt sätt ändå. Sen hoppade vi på en 5,5:a några gånger och efter de två små plankhinder på volt som det skulle vara lika många steg mellan båda. Sen avslutade vi med en liten bana inehållande 5,5:an, plankorna, tvåstuds och en oxer. Jag ville bara hoppa ett varv och som tur var gick det galant från början så vi kunde känna oss nöjda:) Nu är vi på g igen!!!
Plopp är också pigg och frisk nu, och även Latina börjar hitta formen igen:) så nu är det 5 av 5 i stallet som är igång.


Hur dum får man bli???

Haha igår när jag skulle åka till stallet så stannade jag vid sophuset för att slänga sopor, jag tog soppåsen från passagerarsidan och sen när jag skulle åka igen så hoppar jag in på passagerarsidan och ska köra iväg.... Kände mej måttligt dum när jag upptäckte att det inte finns nån ratt där:-D hoppas ingen såg.

Ajja Lotti kändes iaf väldigt bra igår, jag red henne på ridbanan i skogen i både trav och galopp också råkade det stå två små cavalettihinder och ett litet hinder uppställt så vi avslutade med att skutta över dom en gång åt varje håll och Lotti va precis som vanligt:) sen när vi kom tillbaka till stallet så longerade jag henne lite och hon va ohalt, så länge hon inte springer på nå stenar då men de är ju som vanligt. Så nu räknas hon som frisk och vi laddar för en lättare hoppträning på torsdag. *jippi*

vi va på babysim igår också och Olivia va som vanligt mer vild än tam, helst ville hon "dyka" från kanten hela tiden (fast de ingår ju inte riktigt i planeringen än) jag ska lägga in nått klipp i veckan:)

Nu är det bara att göra sej klar för en jobbvecka:-/

Lotti pyntar för julen redan nu:)


Flyger iväg

De är de bara tiden som gör hos mej iaf. Den här veckan har gått i en väldans fart och det blir ju så när man har mycket att göra.
Olivia sov hos farmor och farfar måndag-tisdag så jag hade tänkt att jag skulle hinna ta det lite lugnt men jag tror jag han sitta ca. 30 min båda dagarna.
Måndagen va de köpa spån på morgonen, rida och sen möte på kvällen, tisdag upp tidigt för att hinna rida innan hovslagaren skulle komma men som ringde och va sjuk. Som tur var så skulle Börje komma och sko framfötterna så han kunde sko hela hästen. Sen kom Olivia hem igen och allt jag plockat undan pluss 2000 saker till va framplockat på nolltid. Onsdag va jag och Olivia hem till en jobbarkompis och hade trevligt och gick långprommis. Torsdag hade vi inget planerat men spontant så åkte vi med Linda, Marie, Maja och Wilma till parkbadet å som Olivia trivdes "som fisken i vattnet":-) hon är nästan för orädd nu, springer rätt ut tills det blir djupt och hoppar i från kanten ca. 150ggr och som tur är så tar ju "nån" emot när man kliver rakt ut från kanten. Det värsta är den dagen som "nån" inte är där:) men det blir garanterat fler besök på badhus. Behöver jag säga att hon somnade ovaggat!
Idag har Sara W varit här och umgåtts med oss och nu på kvällen va vi i Strömsbro.
Å idag har äntligen min lilla bror lyckats klara körkortet, stort Grattis!!! Men nu när man kan utnyttja han så flyttar han till Övertorneo i ett halvår typ...
Dessutom har mitt nya liv börjat också men mer om de en annan gång:)
Imorgon ska jag ut och rida Lotti å då hoppas jag att hon känns bra så kanske det kan bli lite galopp eller så.
Hej Svejs


På bättringsvägen

Jag hoppas verkligen att hältan ska släppa snart, idag skrittade jag och Petra ut men vi gick in en sväng på skogsbanan och provade trava lite och faktiskt kändes hon inge halt i höger varv:) men om man longerar på hårt underlag så är hon fortfarande halt men snart så.... Fast hon har visst trampat av sej en sko idag också så det är bara att leta imorgon...suck...

Efter en härlig morgonridtur så åkte jag ut till Jäderfors och tittade på hopptävlingar med första omgången i div 2. Jag och Lotti skulle troligtvis ha varit med egentligen:( men förhoppningsvis kanske vi kan nån av dom andra omgångarna.

Nu ser jag fram emot en ledig men nästan fullspäckad vecka, fast det är bara roliga saker så det ska nog gå bra:)

Mamma och pappa har tydligen bokat en sista minuten resa och åker om två veckor....vaddå avis!!!

Gosfian:


Typ 25-års fest

Igår hade Sussie och hennes kompis 25+ fest i en jättemysig lokal i Mediatemplet, riktigt trevligt med god dricka och tilltugg samt roliga tävlingar och trevligt folk:)
Olivia sov i Strömsbro hos mormor och morfar så idag tog jag och Olivia en cykeltur till Lervik och tittade på Helena Persson träning och på em va det babysim på schemat. Olivia mer vild än tam kom idag på att det va jättekul att hålla sej i kanten och sen kasta sej bakåt. Det är ju tur för henne att "någon" tar emot henne:)

Lotti har varit ute på skritturer i regnväder och sköter sej bra fast hon egentligen har ganska mycket överskottsenergi som hon gärna skulle vilja spela ut men hon håller sej i skinnet:) hoppas verkligen att hon blir ohalt snart.

Den här veckan är det min tur att jobba igen....det är konstigt att dom lediga veckorna går mycket fortare:)

Jag köpte nya skor+chaps i fredags, det blev på hööks. Chapsen är nån typ av syntet men dom är jättemjuka och sköna och ser ju ut som skinn. Billiga va dom också:) Fast jag behöver fortfarande nå rejälare skor att ha i vinter också.
Får väl se hur länge stövlarna håller när jag lagat dom igen, jag kanske får önska mej nya i julklapp/present:)


RSS 2.0