Härliga dagar

Vi har det verkligen superbra här med värmeböljan som dragit in över landet så är det över 30 grader om dagarna och mycket tid måste tillbringas i skuggan eller möjligtvis i vattnet.
Det händer väl inte sådär jättemycket som jag kan skriva om, dagarna består ju mest av att kliva upp, äta frukost, gå till stranden eller poolen, äta lunch på nån resturang, fortsätta sola/bada, gå till rummet och duscha mm sen fördrink hos någon och efter de ut och äta middag. Vi brukar komma hem vid 22 tiden och då är oftast alla så trötta så det blir sängen rätt fort=)
Vi har ju bara ca 100m till närmaste stranden (Sandy bay) och sen har vi kanske 1km eller kortare till Nissi beach som väl är den största och kändaste stranden men vi tycker bättre om Sandy bay så det brukar bli den eller poolen.
Olivia tycker det är jättekul att leka på stranden vid vattnet med hink och spade, hon går ut ungefär till knäna eller max till midjan själv i havet så de är ingen risk att hon springer ut för långt men i poolen så hoppar hon ju direkt från kanterna så då får man vara beredd. Nu har hon kommit på att det är kul att flyta både på rygg och mage, hon brukar räkna till 3 sen doppar hon ner ansiktet under ytan och flyter upp med kroppen och håller andan en stund sen kommer hon upp och skrattar =)
Bildbomb på Olivia från beachen:
 
Coolingen
 
Ikväll tog vi och gick in till Aya Napa för att shoppa lite och äta, vi bor ca 2km ifrån centrum så det blir en lagom promenad men i 32 graders värme är det lite jobbigt =) Vi har bara gått dit 2 dagar annars har vi hållit oss i närheten. Blev bara shopping till Olivia, ett gulligt hårband och matchande armband som hon betalade själv i kassan och blev jättestolt =) Sen gick jag, mamma och Olivia in i en butik där det fanns massa mysiga gosedjur och Olivia fick såklart tag i en så då va det kört, hon hade ju såklart tagit en megastor och det blev stortjutande när vi ställde tillbaka den men sen fick hon en lite mindre som mormor köpte och alla var nöjda igen=) Hon har ju inga gosedjur hemma såklart.... :-) sen blev det ett par solglasögon av morfar och morbror Henke köpte den mest uppskattade saken för kvällen, en grej som hon lixom körde framför sej som plingade hela tiden och hon körde den hela vägen hem från de hon fick den säkert ca 1km kl 22 på kvällen hur lycklig som helst =)
 
På onsdag har vi iaf bokat en båttur vilket förhoppningsvis blir lite mer svalkande i värmen. Micke och Olivia ska vara kvar vid poolen så jag ska njuta till max=) Det är en katamaranbåt vi ska åka på och det är en vanlig sol och badtur med cypriotisk buffé till lunch.
 
Det verkar iaf som att allt är bra hemma med hästar och katter så det känns ju skönt.
Jag börjar bli väldigt tränings och tävlingssugen nu så jag hoppas att Lotti känns lika fin när jag kommer hem som hon gjorde innan jag åkte ;) Det roliga va att dom tre sista gångerna jag red Lotti innan vi åkte kändes hon verkligen jättebra, först ett dressyrpass i ridhuset som jag skrev om då sen red jag ut en dag och hon va jätterolig med lagom bjudning, vi galoppera mycket och gjorde några bra byten. Brukar inte byta så mycket nu förutom på hoppningen för jag vill att förvända ska sitta bättre innan vi börjar med mer byten men nån gång ibland blir det. Sen va det ju även hoppträning onsdagen innan vi åkte och den gick också superbra. Det va första uteträningen för i år med höga snövallar på sidorna. Nästan lyxigt nu när GRS har en sån fin ridbana men de är vi värda efter allt ridhustjafs! Hon va såklart superspänd först men efter lite trav så började hon slappna av.Vi började med en övning på volt, "klockan" men man skulle göra små volter inåt vid varje hinder så man hoppade samma hinder två gånger och det gick över förväntan. Kommer ihåg att vi gjorde en liknande övning en av de första träningarna jag red för Leif på Lotti och då gick de inge bra så de va framsteg=) Sen hoppade vi två olika saker en typ kombination med räcken och en oxer med galoppbom och den fick vi hoppa riktigt stort som avslutning, inte superhög men ca 1.20 va det nog men däremot riktigt lång men det gick bra och vi överlevde... Leif sa att 3 hål till hade inte varit några problem. Nä inte för hästen men jag ska ju helst sitta kvar också!!! Men vi jobbar ihop oss mer och mer=) hoppade även en studs på träningen.
Men nu när vi kommer hem blir det mest dressyrtrim då det är tävlingar 3 helger på raken och Iaträning nästa fredag.
Nä gonatt, måste vila upp mej för en dag i solen ;-)
 
 
 
 

50-åringen

Nu har dagen D snart nått sitt slut, mammas 50-årsdag presenteras här mest i bilder.
 
Paket påväg:
Någon hemma?
Jaaa
En skön kudde med texten "Världens bästa mormor"
Övriga presenter va bl.a. Efva Attling halsband, presentkort på en härlig dag på Högbo bruk, en iskross och ett paraply som har en egen historia från nån diskussion om stjärnbilder så nu kan hon bara ta fram paraplyet om det blir funderingar och även annat smått och gott=)
Champagnefrukost
Dagen spenderades på stranden idag i stekande sol men lite för stormande vindar. Väldigt varmt ändå men man fick se till att hålla i sakerna.
Lite lätt lunch idag med pastasallad by Micke, mycket gott
Jag och Olivia delade på en banana split medans dom andra drack "vatten"
Lite fördrink innan middag och Olivia har hittat en ny kompis. (Rebecca och Elin han blir nog en bra morfar;))
Bordet dukat med en fin blombukett
Jag va modig och tog lite annorlunda rätter. Till förrätt fyllda champinjoner med fetaost och en vitlöks/oreganosås
Huvudrätten blev kött med blue cheesesås, mycket gott=)
Olivia hade inte sovit så mycket på dagen och blev trött efter ett tag så vi kunde passa på att gosa lite innan hon slocknade efter lite lek i restaurangens lekpark.
Till dessert en tjusig tårta och framförallt suuuupergod.
Kaffe serverades i gulliga kannor till var och en och restaurangen bjöd på champagne
En nöjd (tror jag) 50-åring påväg hem till hotellet efter en mycket trevlig dag.
 
Som ni säkert förstår så har vi det väldigt bra och även om det blåste idag så va det vaarmt och varmare ska det bli... över 30grader visar väderprognosen kommande dagar.. pust..tur det finns parasoll=)

Familjen Lundin

Det andra paret som är med oss här på Cypern är van att min käre bror Henrik Lundin ofta klantar till det och ser till att vara dyrast med färskpressad apelsinjuice mm. Igårkväll lyckades han tappa en 20 euro sedel när vi skulle betala på resturangen och självklart gick den igenom springorna i golvet!
Servitrisen gör allt hon kan för att få upp pengen med publik från den övriga personalen.
Sen äntligen med hjälp av diverse köksknivar mm lyckades Pappa få upp den till stående ovationer från personal och besökande=)
 
Ja det slutade ju lyckligt, men när vi kommit tillbaka till rummet så skulle jag leta på min mobil som jag ju lämnat på rummet trodde jag men kom ju på sen att jag hade ju haft den när vi satt i Limebaren här på hotellet innan vi gick och åt så det va bara att sticka iväg till infodisken vid 23 igårkväll och som TUR var så fanns den där. Kan ju säga att ingen va förvånad ;-) Men slutet gott allting gott!
Resturangen vi va på igår va iaf alla väldigt nöjda med, har varit lite si och så med de innan. Dom kör mycket med färdiga menyer här (förrätt, huvudrätt och efterrätt) och de brukar va mycket bättre pris på de så igår provade alla en sån.
 
Vädret är vi nöjda med så här långt och det ska bara bli varmare och varmare så vi ska nog klara oss, idag blir det första dagen som vi ska gå till stranden "Nissi Beach" blir spännande=)
 

Cypern

Igår kom vi fram och idag har vi haft en dag vid poolen. Ganska lagomt varmt när solen va framme men lite kallt när det kom ett stort moln. Jag och Olivia har iaf badat, och jag har även varit med på vattenaerobic så jag är den enda som förtjänar middagen ikväll=)
Flygresan hit gick iaf väldigt bra, planet gick i tid och det va verkligen värt att ha extra benutrymme när Olivia va med så hon kunde till och med sova på golvet framför oss.
Självklart är dockan med.
Hon satt i Mickes knä vid start och landning men brydde sej ingenting och på bussresan tittade hon på pingu=)
När vi kom till rummet blev hon överlycklig och hade nog kollat in allt innan vi knappt kommit in och det allra bästa är att det går att springa runt runt genom sovrum-altan-vardagsrum.
Lite roligt va de när vi hörde att hon hittade bollen i resväskan och när hon kommer fram har hon satt på sej solhatten också, vaddå semesterfirare:
 
Igår va alla så trötta så vi gick bara över gatan och åt och sen blev det sängen.
Idag blir det nog lite längre promenad till nån resturang men först duschning och insmörjning och vila=)
 

Helgen

Bilmetro Horse Festival har pågott i 4 dagar på GRS, jag har inte alls varit där lika mycket som jag brukar men hade iaf tagit ledigt i fredags så då stog jag på framhoppningen på morgonen vilket var väldigt kallt efter ett tag och sen va man fryssen hela dagen. Satt en klass i domartornet också. Idag va jag också där en stund och stog lite på banan. 
Olivia sov i Norrsundet i fredags och Micke va borta så jag kolla på Let's dance och åt lite mat i Strömsbro. Blev ingen ridning för jag tänkte rida lördagmorgon istället när jag hade utsläpp men vädergudarna va ju inte dom snällaste så tillslut gick jag bara till hagen för att ta av grimman istället för att ta in :-/ Lotti va nog nöjd för hon tycker inte om att ridas i blåsten men det blev ju 2 dagars vila också. 
Idag red jag och Petra till ridhuset som hade fått läkage så en stor vattenpöl gjorde oss sällskap. Men Lotti kändes faktiskt riktigt fin trots det farliga vattnet. Gjorde lite skänkelvikningar, öppna, sluta, förvänd galopp och några ökningar. Hoppas hon är i lika bra form när vi kommer hem igen:)

Problems

Jag har stooora problem. I maj är det så mycket tävlingar som jag vill åka på så om jag skulle anmäla mej till alla klasser jag skulle vilja rida så skulle det bli totalt 7 tävlingsdagar på 4 helger, blir nog lite väl mycket för både Lotti, mej och även plånboken. Men problemet är ju vilka jag ska välja???
Det som står först på agendan när vi kommer hem från cypern är en dressyr i Hofors, äntligen kanske vi får debutera på lång bana! Blev ett tag lite sugen på att prova LA:3 men efter att jag tittat på programmet som är nytt för i år så krävs nog lite mer träning så jag har anmält till en LB:3. Helgen efter är det hemmatävlingar och då blir det en LA:1. Upptäckte ju där att jag hade anmält hoppning i Österfärnebo på lördagen (dressyren är på söndagen) men då lär det ju bli dressyren jag väljer eftersom det är hemma. Kan ju såklart åka på båda men de orkar jag nog inte:) helgen efter de har Bollnäs 2-dagars dressyr med LB:3 och LA:3 båda dagarna så kanske kan jag prova en A:3 där. Frågan är om hon orkar 2 klasser då?? Helgen efter de har falun hopotävling med väldigt passande klasser. Suck och stön. Även Högbo hade lagt med en 1m på deras tävlingar som är 9-12/5 så den hade ju varit rolig att rida också men måste ju ta ledigt då eftersom det är på torsdagen så de skippar jag nog.
Blir nog bra tillslut.

Idag blev det faktiskt träning för Leif på morgonen då jag fick frågan om att jobba kväll idag så då slapp jag missa träningen som skulle vara imorgon egentligen:) det gick väl rätt bra, hon va duktig med vattnet, vi hoppade bana och hon va liksom lite slingrig och drog sej åt lite olika håll men jag tror det kan berott på all sol som va farlig på banan efter och över hindrena men hon skötte sej bra iaf:)
Soldyrkarna med lika täcken


Bebis

Haha inte för mej =)
Men tänk vad kul det skulle vara att få ett litet föl. Få ha en häst från start och gå igenom alla tester mm. det är något som jag verkligen skulle vilja få göra nån gång i mitt liv. Oddsen har ju iaf ökat nu när man har ett sto=)
Jag Petra och Lena va iväg på hingstvisning på Lövsta hingst och seminstation. Jätteroligt och lärorikt och vilken j***a snygg anläggning. Dom visade rätt många hingstar, mest hopp men en del dressyr och nån multitalang, bl.a. "Royaldik" vilken snygg och rörlig häst som dessutom hoppade hus. Kan även tillägga att Royaldiks mor Herka xx är helsyskon men Lottis morfar Heraldik xx
Hoppa högt kunde han
Och även springa fint
Verkligen en hingst för Petra att fundera på om det skulle bli aktuellt att betäcka Latina tycker jag=) För Lotti så blir den ju lite väl nära släkt även om det inte gör så jättemycket i tredje led så känns det ju lite konstigt. Kanske blir lite mycket fullblod för Latina men det skulle nog bli en väldigt ridbar avkomma.
Petra har haft ögonen på Don primus som står på Lövsta men han blev ingen favorit efter vi sett honom, traven va ioförsej väldigt fin men annars hade han lite brister också och väldigt litet huvud.
Don Primus
 
Som avslutning visade Tinne upp sin nya kür på hästen Divertimento
 
Jag har ju hittat en favorit som jag gärna skulle betäcka Lotti med den dag man skulle få möjlighet. En riktig multitalang som nedärver fina kvaliteér.
Chico´s boy
Mamma kommer säga att det är bara för att den har min favoritfärg =) Han är ju dock ganska dyr men vilken snygging det skulle bli. Kanske nån som vill bli delägare ;-)
 
Jaja nog med drömmar, på morgonen innan vi åkte till Lövsta så va ju jag och Lotti och startade 1m på fältis och det gick väl inte så jättebra. Pappa följde med mej så det va bra, vi va där i lagom tid och besiktade mm så det blev inge stressigt men det tråkiga med inomhustävlingar under vintern är ju dom små framridningarna och fältis hade kommit på en idé om att man bara fick var 3 på framhoppningen för att dom hade en 15m volt som gick att rida på ute. Eftersom man bara fick vara 3 så va det omöjligt att hinna hoppa fram för att hinna gå in på banan en start före vilket Lotti verkligen behöver. I slutändan sp blir det ju stressigt ändå. Gick iaf in på banan sen och Lotti va ju inte sitt allra spändaste men hon va ju inte riktigt framme för skänkeln vilket ju är svårt på dom små framridningarna. Jag la henne väldigt dåligt på ettan så vi rev den och sen stannade hon två gånger på fyran. första gången kom vi dåligt och andra gången hade vi knappt galopp såg jag på filmen. Men sen hoppade vi om och då blev det felfritt när hon började spänna av. Är väl inget att hetsa upp sej för snart börjar ju utesäsongen iaf=) Film från den felfria rundan
 

16 dagar

Nu är det bara 16 dagar kvar tills vi åker mot värmen:) dags att börja packa snart kanske, blir ju lite mer att tänka på nu när man åker med barn för första gången men som vanligt så tar man väl med alldeles för mycket.

Nu ska jag snart ta en dusch innan det är dags för eftermiddags jobb på postverket, va och släppte ut hästarna i morse och tog en liten ridtur i härlig sol. Igårkväll blev det lite impulsiv hoppträning för Alex i Trödje och det gick bra, vi hoppade bana. Ska ju tävla på söndag så ville hoppa en gång innan de. Eftersom det är påsklov så är det ingen träning för Leif men nu alldeles nyss så fick jag ett sms från Leif om att det skulle vara träning imorgon men då kan inte jag och dom andra tiderna som gick att välja va tis el. ons morgon nästa vecka och då jobbar jag såklart. Anledningen är att horse festival är nästa vecka och då kan vi inte träna på onsdagen så får väl se om jag är med för Alex nästa vecka också.

Ska iaf rida 1m på söndag men det drygaste är att den är regional så man måste veterinärbesikta bara för att rida 1m som dessutom är en clear round!!! Men men så är det, problemet är bara att ingen kan följa med mej, hade ju inte varit några problem om jag kunde göra iordning hemma men hon får ju inte ha nått på sej vid besiktningen så då blir det lite krångligare. Men det finns säkert nån där som kan hjälpa mej. Efter tävlingen ska jag och Petra åka och titta på hingstar:)
Snart börjar utesäsongen


RSS 2.0