Pälssättning!!

Nån(jag) kommer att ha träningsvärk i morgon, först 4 km jogging i fm hemifrån till Strömsbro där Olivia hade sovit sen dressyrträning för Hanchen på en häst som har det jobbigt med pälssättning och förstår vad allt utom framåt betyder.... Förstår ju nu varför hon stod emot på hoppträningen i onsdags också stackarn! Men det släpper väl snart förhoppningsvis. Hanchen tyckte iaf att vi skulle nöta på i morgon också, Hanchen sa ju ofta att det va bra och fin trav å fin i formen mm men de va svårt att känna de själv när man inte fick ett ända steg gratis =) Dessutom va hon VÄLDIGT kissnödig tydligen för när vi va klar kissade hon en hel sjö innan jag ens hunnit hoppa av och hon brukar i vanliga fall hålla sej tills hon kommit in i transporten, så kanske får vi lite mer bjudning imorgon.
 
Igår hade vi kräftskiva med Mickes och mina föräldrar i Strömsbro också, jag gick ju upp 5 och gjorde två Västerbottenostpajer, lite knäpp är man ju... Men det blev ju gott iaf =) Mamma hade gjort en kräftpaj också hade han fixat lite plock med ägghalvor, fetaost, oliver mm Ja kräftor hade vi ju förståss också =)
 
Självklart va de hattar på=)
 
Nån som är hungrig!
 
Och sen mätt (på mackor) och lite paj
 
En trevlig kväll iaf.
Imorgon blir det då träning på fm och sen ska vi hitta på nått med Linda och Maja och på kvällen ska jag, mamma och Yvonne (Mickes mamma) gå på bio "Hur många kramar finns det i världen" dom är ju så gulliga =)
Ska även försöka få in en titt hem till Sara W och hennes nya hem i Valbo. Nu blir det lite lördagsmys i soffan.
 
 

Träning+Träning

Igår började äntligen höstterminens hoppträningar för Leif, vi va bara 3st i min grupp igår så det va lite lyxigt:) Lotti va inte på topp men vi gick nöjda därifrån iaf. Hon va spänd som resulterade i att hon stängde av mej och det kändes som jag bara drev å drev. Men trots de så funkade hoppningen rätt bra och jag backade inte av för att hon stod emot så det kändes bra. Vi hoppade fram på 3 låga räcken på en rak linje med 6-7 språng emellan. Och sen en serie med bom, räcke, två galoppsprång, bom och räcke. Det va alltså 3 språng mellan hindrena och det sista räcket höjdes eftersom och blev rätt högt tillslut. Sen bana med 10 hinder, ett stopp på vattnet men resten gick bra. Jag har ju faktiskt hoppat vattenmattan hemma ganska mycket i sommar och den brukar hon inte stanna på nu, men när hon redan va lite avstängd så spelade det nästan ingen roll hur mycket jag tröck sporrarna i sidorna.

Den här veckan har gått väldigt fort tycker jag och imorgon ska vi ha lite kräftskiva i Strömsbro med Mickes och mina föräldrar. Myspys förutom att jag har klockan på före 5 för att göra västerbottenpaj men vad gör man inte ;) tog mej äntligen ut och sprang igen i tisdags, har blivit lite dåligt med de dom senaste veckorna men nu hoppas jag komma igång igen :)

Hittade den här bilden från förra helgen när Olivia och Maja vågade sej in i vattenfontänerna på stortorget, Olivia lyckades dock inte komma ur helt torr :)


Familjedag i stallet

Idag lyckades jag få med mej Micke och Olivia till stallet =) Händer ju inte speciellt ofta men egentligen va de ju mest maten på Trödje pizzeria efteråt som lockade....

Men iaf så hoppade jag lite på ridbanan. Olivia fick rida dit och hem, hon tyckte de va väldigt kul fast hon tyckte även att de va onödigt att mamma skulle behöva rida för hon ville nog rida hela tiden ;) Lotti är verkligen snäll med Olivia, det har hon varit ända sedan Olivia va jätteliten och stoppat in huvudet i vagnen för att snusa på henne. Så fort Olivia tog grimskaftet när vi gick in från hagen så började hon gå jättesakta och hon har inget emot när Olivia kommer på ryggen heller. Hon är nog lite klok ändå även om det inte alltid märks =)
 
Olivia somnade i bilen hem och fortsatte sova i soffan och ville INTE vakna när jag försökte väcka henne eftersom hon inte borde sova längre, men tillslut fick jag liv i henne =)
 
På em kvällen så åkte jag med Pappa till Ockelbo för de va crousing där ( kanske inte den största man sett :)) men en trevlig tripp och jag fick ju köra lite sportbil =)
 
Nu ska jag kolla på lite inspelat från EM igen även om jag vet att Roffe blev fyra men kan va kul o så ändå.. Imorgon väntar ytterligare en trevlig dag med lite ridning och sedan mat i Norrsundet. Igår blev det grillat i Strömsbro så vi har det inte alltför dåligt =) Sen längtar jag till onsdag då hoppträningarna börjar igen!
 

Torsdag

Den här veckan har det blivit lite varannandags ridning så i måndags blev det en uteritt med lite bad i grusgropen :) och i går blev det kandartrim på ridbanan och Lotti kändes riktigt bra så det får nog bli en dag med kandaret för Hanchen nästa helg men frågan är om jag ska ta det första eller andra dagen? Det lutar nästan åt första då hon inte är så trött men får se hur det blir :)

Olivia har varit med Farmor idag då både jag och Micke jobbade kväll men dom hade nog inga problem å få tiden att gå ;)

Nu ska jag försöka hålla mej vaken till EM sammandraget där Sverige lyckats tagit ett brons i hoppning:)


Dressyrsadel igen

Den här helgen va det åter igen dax för dressyrtävling men nu hemma på GRS. Eftersom vi fick en så fin utebana förra hösten så körde vi nu med en 2-dagars dressyr utomhus, jättetrevligt har det varit och tävlingarna har flytit på bra och tur med vädret har vi haft också.
Jag skjälv startade bara på lördagen, först i LA:3 och den klassen kändes bra och vi fick 64,57% och de är det högsta vi fått i den klassen. Hamnade någonstans mitt i resultatlistan.
 
 
Sen va det dags för debuten i MSV C:1, kände väl att vi kanske inte riktigt va helt redo för de men ville passa på när det va hemma och vi lyckades faktiskt väldigt bra måste jag säga =) 63,40% och någonstans mitt i här också men är jättenöjd med den procenten. Det är dessutom ett första kval till MSV B ( man ska rida 2 MSV C på minst 62% för att kvala ) även om det känns långt borta med MSV B så är det ju ändå en merit att lyckas kvala dit =)
Här är iaf ritten.
 
 
Jag själv tyckte att det kändes lite halvlamt efter ritten, det va ingen större miss men trodde ändå inte på dom poängen men många sa att hon såg mer avspänd och bättre ut i andra klassen så det är ju inte alltid som det känns. Däremot skolorna (öppna+sluta) som ju va första gången vi gjorde på tävling blir man inte riktigt klok på, om jag kollar på filmen där slutan i ena varvet är filmad rakt framifrån tycker jag att den ser rätt bra ut, hästen är på 3 spår och hon är lite ställd, kan såklart ställa ännu lite mer men fick en 5:a och det står "för rak" menar dom då ställningen eller är det bara att köra in baken mer så det blir 4 spår som det dessutom va i början nu. Men det kanske är som en sa att domaren ser ju inte framifrån så den ser ju inte hur hästen spårar. Öppnorna förstår jag för dom blev lite vingliga men där blev de ändå 6:or. Men jag är ändå nöjd med tanke på att de va första gången så det är bara att träna på och prova sej fram till vad domarna blir nöjda med.
 
Petra hade kameran i högsta hugg också =)
 
Nu blir det en lugn vecka och sen nästa vecka ändå drar hoppträningarna igång igen och den 31/8-1/9 är det dressyrträning för Hanchen. Nästa tävling blir hoppning den 7/8 och nästa dressyrtävling blir 22/9 och då blir det LA:4 och ett nytt försök i MSV C:1 =)
 

Hopptävling

Idag bytte vi ut dressyrsadeln till hoppsadel =)
Jag, mamma, Olivia, Sofia och Lotti åkte till Svärdsjö på hopptävling. 1m och 1,05m skulle jag rida, väderprognosen såg allt annat än lovande ut men vi hade tur och klarade oss bra det kom bara några korta stänk.
Första klassen gick väl ganska bra, inget jätteflyt och väldigt nära på ett räcke resulterade i 4 fel. Vi har ju inte hoppat speciellt mycket i sommar så kanske lite vågat att ge oss iväg =) men de är ju kul!
Andra klassen kändes mycket bättre, Lotti va rätt spänd men vi hade bättre flyt och jag kom bra på alla hinder, dock gjorde spändheten att två bommar föll men banan va på 13 hinder då de va den nya bedömninggen där man får hoppa omhoppningen även om man inte är felfri i grunden.
Här är film från 1,05m
 
 
Anne-Li kom till tävlingen också och umgicks med Olivia så jag hade gott om hjälpredor idag ;)
 
I övrigt i helgen så har jag roat mej med att inreda varagsrummet lite, köpte ny soffa förra helgen ÄNTLIGEN. Så i fredagskväll vid 19 åkte jag till rusta och köpte en matta och gardiner, kan ju säga att jag inte behövde trängas och behöver jag säga vilken färg det blev ;) Igår åkte jag till Ikea och köpte ett nytt bord. Är nöjd med resultatet =)
 
Apropå turkost
 
Börjar det bli lite överdrivet kanske? ;-)
Nu ska jag ha ångest resten av kvällen för imorgon är det back to work =(

Campinglivet

Linda ville sååå gärna åka och campa med husvagn och egentligen ville hon åka till Leksand sommarland men de tyckte jag varken att jag hade råd med eller att Olivia är tillräckligt stor. Det blev Strandbaden i Årsunda istället ;) Perfekt avstånd! Tyvker faktiskt att de gick riktigt bra för oss med tanke på att de va första gången och vi fick både upp och ner förtältet också. Vi va där tis-tor och hann grilla 3 ggr, bada 1 gång, spela minigolf 1 gång, köpa en glass var och mycke mer gjorde vi inte :) Vi hade visserligen en tv med oss så helt äkta campingliv blev det inte. Vi kunde inte fått en bättre plats iaf med lekparken 2m ifrån oss och servicehuset bredvid. Får väl se om de blir nån längre tur nästa sommar:)
Nu är det dags att kliva ur sängen och se om Olivia tänker vakna snart, ser fram emot en lugn dag idag.


Ingen tid!!

Får aldrig tid till att skriva här =( Men nuså blir det ett inlägg iaf.
Helgen som var tillbringades på Näsbyholms säteri och Gripens dressyrmeeting. Jag, mamma och Lotti åkte iväg på fredagmorgon och kom fram ca 10.30. Skulle göra min första start 12.50. Vi fick box i en länga mellan utebanan och ridhuset så det hände mycket där hela tiden så Lotti hade nog nått att titta på iaf, men när hon ville vila så va de bara att gå in i boxen så va det lungt och mörkt =) Perfekt för en häst, vi hade tur också för jag tror våran länga va den som låg bäst till med tanke på solen.
Nyknoppad och fin spanar hon mot utebanan.
 
Första klassen va då en LA:1, jag deltog i Sanna Nilsson dressyrcup i helgen och där ingick LA:1, LA:3 och LA:4. Lotti kändes fin på framridningen och hon skötte sej bra på banan också. Min klass gick i ridhuset då och det hängde lite blommor efter väggarna men det ända hon va lite spänd för va läktaren på kortsidan vid domaren. Vi red iaf ihop 66,05% och de va jag nöjd med. Låg tvåa länge men mot slutet så kom flera ooch gick om så jag trodde inte vi skulle få nån placering men det räckte till en 7:e plats =) Väldigt jämn klass då vi va 5st plats 3-7 på 66% Fick ett presentkort på Sanna Nilssons dressyrbutik som hade försäljning där under helgen.
Här är film från LA:1
LA:1 Fredag
På kvällen åkte jag och mamma in till strängnäs och åt, det va sej likt sedan sist vi var där för 4 år sedan med Ville. Strängnäs är verkligen fint med hamnen mitt i stan.
Fast mamma valde helt klart fel kläder med tanke på att stan va full av rapsbaggar =)
 
Lördagen började med tidig morgon då jag skulle starta 08.12 i LB:2, på lördagen skulle jag rida båda klasserna på utebanan så det kändes bra med en uppvärmningsklass till LA:3. Jag va nöjd med Lotti hon skötte sej bra även på den banan, lite spänd på övre delen av långsidan mot läktaren. Blev dock lite chockad när poängen kom och 57,8% jag hade väntat mej g mkt mer men det är ju en bedömningssport så inte så mkt att göra åt de. Andra klassen red jag vid 13 i den värsta hettan på 30 grader. Lotti käpade på men blev trött, fick lite bråttomt och tog en del egna beslut och dessutom lite extra spänd, det syns inte så väl på filmen. Men jag va nöjd med henne iaf, fick ihop 61,4% och de va väl vad ritten va värd. Det va samma domare som i LA:1 första dagen.
Här är film. LA:3 Lördag
På lördagkvällen va det ryttarfest med cateringmat och de va trevligt, inte så märkvärdig mat men vi blev mätta iaf =) Vi bodde i ett rum som låg över ett stall ca 500 från Lottis box men den ena framridningen va utanför där vi bodde och många hade uppstallning i de stallet också så det va en rätt stor anläggning. Det var 4:a rum där vi bodde med 2 i varje så vi lärde känna några fler också som vi satt med vid maten. Jättetrevliga damer från Norrköping=)
På söndagen va det LA:4 som skulle ridas i ridhuset men inte förren 14.12 så vi hade en lugn förmiddag med lite packning och så, vi hade dessutom fått sovmorgon då en annan som bodde vid oss fodrade. Lotti brukar alltid tröttna lite sista dagen så det var lite mer bankande än vanligt men hon brukar ge sej bara man har gått.
Tävlingen gick iaf väldigt bra och vi kom 2:a =) Har inte riktigt fattat de än tror jag men jag är väldigt nöjd med Lotti i helgen iaf och hon har mestadels varit duktig med allt som kan vara farligt så det är bara att hoppas på att det fortsätter så. Hon va lite rädd vid ingången i den här klassen för solen lös in lite vid porten.
Tyvärr missades lite i början av klassen då kameran krånglade.
 
 
 
Lotti va nog lagomt less när hon va tvungen att sadlas igen för prisutdelning=) Eftersom det gick så bra fick vi vara kvar extra länge för att vänta på prisutdelningen. Jag red 14 och vi kom iväg 19.... hemma vid stallet kl 22 så det blev bara att kasta in Lotti i boxen och göra det mest nödvändiga.
Men helt klart en lyckat helg iaf med bra väder, trevliga tävlingar och trevliga människor. Åker gärna dit igen!
 
Det hände en liten rolig sak också när vi tog en liten biltur på lördagen för att leta efter en badplats där vi kunde svalka oss lite, men nån badplats hittade vi inte men däremot de här.
Väldigt flott gård som vi gärna hade velat ta en närmare titt på, speciellt de 8-kantiga stallet=)
 
Den här veckan har bestått av camping tis-tor men mer om de imorgon.
På söndag är det äntligen dags för en hopptävling så idag tog jag hjälp av Petra och hoppade på ridbanan, Lotti skötte sej mycket bra. Efter de va det dressyrmöte som jag fick sitta på genomblöt, då huvudet är dumt för kroppen lida! Hade sådan tur att Mamma erbjöd sej att Olivia kunde sova hos dom så nu kan jag passa på att rida imorgon bitti också, väldigt snällt =) Nu är de natti
 

Bröllop

I tisdags va jag och fick mina naglar fina av Anno, konstigt nog så blev det turkost ;) Olivia tyckte det va så spännande så hon fick också lite färg på sina naglar och hon satt helt blickstilla när det målades på lite rosaglittrigt lack :) Efter de åkte vi till Norrsundet för att fira Patric (Mickes bror) som fyllde år. Men först stack jag ut å sprang i norrsundsspåret, kul att springa på nya ställen det blev 4km spåret där första delen va mycket terräng. Sen blev de massa fika så dom kalirier som försvann kom snabbt tillbaka ;)
Igår va det bröllop på schemat mellan Sara och Magnus dom va såå fina så :) Vigseln hölls i Bomhus kyrka och sen fortsatte de på Birgittagården i Kungsgårn. Olivia hade svårt att vara tyst i kyrkan men de går ju inte att göra så mycket åt:) hoppas hon inte störde alltför mycket. Väldigt mycket god mat och fika fick vi iaf och barnen fick paket. Nu ska jag väcka Olivia som ska iväg till Furuvik med Farmor och massa andra:) lite bilder.


RSS 2.0