Helgen

Fortsätter på förra inlägget och börjar med fredagen som tillbringades ute på havet med mamma och pappa, blev ingen lång båttur, vi åkte bara till Kullerharen som det brukar bli =) Badade i havet och de va faktiskt skönt, även Olivia hoppade i men hon ångrade sej nog efteråt. Hon tänkte nog inte tillräckligt utan bara hoppade som hon gör på badhuset =) Tror mest att hon tyckte de va otäckt med flytvästen som gjorde att hon flöt lite konstigt.
Efter en dag på havet så blir man trött=)
 
 
På kvällen va jag till stallet och red en tur på Lotti som va rätt pigg trots att de va väldigt varmt.
 
I lördags åkte jag och Olivia till stallet på morgonen (fick för mej att jag hade utsläpp men så va de inte) men det va bra att vi kom dit i tid och fixade till Lotti iaf. Efter de så tillbringade vi dagen i Norrsundet med Linda och Maja vid poolen, mycked bad blev de. Linda klippte mitt hår också, tänk om man va som henne och kunde allt =) Bygga möbler, göra bröllopstårtor, klippa hår ja det spelar ingen roll vad de än är för hantverk så fixar hon de.
Vi åkte hem runt 15.30 och sen va det bara att svira om för en kväll med Nytorpsgänget=) Mycket trevlig kväll, kände mej inte direkt snygg efter att ha cyklat dit i spöregn men efter lite alkohol så spelade de mindre roll ;)
Slapp regnet när jag cyklade hem på natten iaf.
Söndagen började med en lugn morgon innan de va dags för Hanchenträning, va lite orolig att vi va för ur form men det visade sej gå väldigt bra. Lotti kändes fin och Hanchen är så positiv så det känns extra bra! Tyckte vi fick väldigt bra ordning på skänkelvikningen för vänster skänkel där hon lätt tappar takten och blir trippig men nu vet jag precis hur jag ska göra i helgen=) apropå de måste jag träna på programen...
Söndagens outfit gick i turkost, det va dessutom en som uppmärksammade att även pannbandet matchade ;) är de ponnygulligt? Jag tycker iaf att hon är fin i de!
Efter avsvampning måste man självklart gnussa in sej ordentligt.
 
På kvällen cyklade vi till Strömsbro och lämnade Olivia för övernattning hos mormor och morfar och vi unnade oss en middag på resturang testebo, plankstek blev de=)
 
I morse va det träningsdag nr. 2 och klockan stog på 6.20, jobbigt på semestern! Men bara man kommit upp så, åkte till stallet och släppte ut hästarna sen in med Lotti igen och iväg på träning. Dagens outfit blev cremefärg.
Och ja även kandaret satt på, frågade igår om Hanchen ville titta hur det satt men sen blev det även att jag red på det och de va nemas problemas och Lotti skötte sej fint även idag. Båda dagarna har bestått av skänkelvikningar, skolor, ökningar, förvänd galopp och idag även bakdelsvändningar och ryggningar. 2 roliga dagar va de iaf =)
På em drog Jag och Linda+barnen iväg till Rullsand och hade det väldigt mysigt med bad och gofika. Fuskade med springningen igår så har lite dålit samvete men imorrn så finns det ingen återvändo =)
 
2 söta badtjejjer får avsluta detta inlägg.
 

Test

Gör ett testinlägg då de va längesen jag använde bloggappen för den ville aldrig funka. Inte så kul när man skrivit ett långt inlägg som sen inte går att publicera! Hoppas de funkar nu iaf :)

I tisdags blev jag, Henke och Olivia bjudna på lunch hos farmor i Bönan. Pepparlax och potatis. Mmmmm. Olivia tyckte också att det smakade bra:) Sen åkte jag ut till Norrsundet och lämnade Olivia där för övernattning så jag kunde hoppträna för Alex på kvällen. De va kul, känns som de va jättelängesen. Lotti va pigg och gjorde lite bus efter hinder. Det va mest markarbete och ett hinder som hoppades högre på en linje med studs först och sen 5 galoppsprång till en oxer. Först hade vi ridit över 4 småräcken på medelinjen med varierande 4-5 språng emellan och en sak som måste hänt med Lotti är att vi inte hade några problem att hålla rätt galopp hela vägen i båda varven. Tidigare har hon gärna landat i vänster galopp efter hindren men nu va de inga problem :)
I onsdags va jag barnfri under dagen och Micke jobbar ju nu så jag va ut och sprang med Henke i spåret men de va bara de att han stukade foten efter typ 300m!!! Så fick springa själv ändå. 4,2km spåret blev de då. Sen slängde jag ihop en rabarberpaj som blev väldigt god :) på em åkte vi och tittade på lite soffor. Bara vi blir av med den vi har så kan vi åka och köpa en ny. Blir nog tippen för våran eller att lämna den någonstans.
Torsdagen började med att jag och Olivia släppte ut hästarna och sen gick jag med Olivia i vagnen och Lotti bredvid till ridbanan och longerade henne där, båda tjejjerna va verkligen duktiga. Lotti gjorde de hon skulle och Olivia satt snällt i vagnen utanför banan. Även när jag släpper ut hästarna så väntar Olivia snällt vid uppsittningspallen :) När vi va klar åkte vi hem en snabbis för att sen åka till Storvik och möta Micke för fika/lunch, en god räkmacka blev det. Sen åkte vi och hälsade på Sara A och hennes familj. (Dom bor i storvik) Efter de blev det lite shopping på köpis och middag på Ikea :) inte ofta man kan äta mat för 49kr tillsammans för både mej och Olivia.
Helgen får ni veta mer om nästa gång. Kan avslöja att Lotti kändes mycket fin idag på träningen:)
Två vovvar!


En dag på museet

Känner mej stolt =)
 
Sprang 5,45km idag och höll ett mycket högre tempo än jag gjort tidigare dock lite för högt kanske, har legat på allt mellan 6.50-över 8 min/km förut men får tar det lite lugnare nästa gång =) Sprang ju bara på asfalt nu också så det är ju lite skillnad mot att springa i spår. Skulle vilja springa 4,2km i stigslundsspåret på onsdag men vågar ju inte springa där själv :-/ nån som vill hänga på??=)
 
Har ju dessutom cyklat framåtillbaka till tågstationen idag för att åka med rälsbussen till järnvägsmuseet med Linda och 3 barn... mycket mysigt va de=) dagen i bilder.
 
Nu blir det dusch innan soffhäng.. Imorgon ska jag äntligen få hoppträna =)
 

Genomgång

Har ingen större blogglust men en lite genomgång av veckan med mest bilder får det bli.
Mån-tis va vi ju hos Ville, på onsdagen va jag till stallet på morgonen och släppte ut hästarna, sen blev det ett kortare pass på ridbanan med kandaret. Hade ställt om det lite nu så stången hamnade lite längre ner och jag vet inte om det hade någon betydelse men den här gången blev hon mer känslig men det kändes rätt bra ändå. Förhoppningsvis så blir det träning för Hanchen nästa helg och då tänkte jag att hon kanske kan titta hur det sitter.
Efter stallet va det dags för Olivias första tandläkarbesök =) Men de va ju snabbt avklarat då hon bara räknade tänderna men Olivia fick iaf en ring som hon är väldigt stolt över.
På kvällen blev jag bjuden på langos hemma hos Sussie.. mmmm..
Fick inte lägga upp den här bilden ;)
 
I torsdags va det den stora dagen då Olivia blev 2 år!! Stor tjej nu..
Massa presenter fick hon tex. dockor, kläder, hink+spade, dockhus, dockkläder, matlåda+flaska, trehjuling, sparkcykel, filmer och en grill så hon kan grilla med pappa ;) mm...
Hon hade så fullt upp med alla saker så jag tror det enda hon åt va typ 2 geléhallon =) En trevlig dag va det iaf som avslutades med att Sussie och Sara W kom och åt mat+tårta på kvällen.
 
Igår åkte jag och Maria till travet med hästarna och red på travets skogsbana så hästarna fick galoppa ordentligt. Man skulle haft sånna vägar hemma vid stallet ;) Hästarna skötte sej bra trots att dom va onödigt spända emellanåt men Lotti är då verkligen ingen räcerhäst... På slutet skulle vii släppa på dom lite extra och Pirre stack iväg i full fart medans Lotti fick ett väldigt ryck när hon märkte att han försvann och jag kände hur rumpan drogs in för att hon skulle sätta fart men vi kom endå typ 100m efter =) Olivia följde med ut till stallet efter och vi gav Plopp godis såklart!
Sen åkte vi och handlade på Ica maxi till pastasalladen jag skulle göra till dagens möhippa för Sara Andersson. Så idag har det alltså varit möhippa för henne och det började med att Micke fick hämta henne med motorcykeln och körde henne till Högbo bruk.
Sen började vi med äventyrsbanan och ja jag ångrar att jag tänkte göra den.. typ 10-15m upp i luften på väääldigt ostadiga linor, stockar mm. man hade selar men skakig va man ju iaf. Jag som inte ens åker karuseller. Sara stackarn som är höjdrädd också fick det inte lätt där uppe så vi vände efter några hinder och gick tillbaka. ush.. Tezza (Saras syrra) däremot hon körde på hon=)
Rätt högt!
Sen blev det lugnare aktiviter med kanotpaddling och minigolf
Ett gäng glada paddlare med mej som förste styrman ;)
Lite fika och paketöppning
Vi avslutade dagen med middag på kanalkiosken i Sandviken, god mat men servicen va väl sådär, vi fick säga till efter 30 min när dom fortfarande inte tagit dryckesbeställningen!
Nu blir det slapp i soffan, familjen Andersson får avsluta detta inlägg.
 
 

Ville

Det va sååå kul att få träffa Ville igår och han va lika sällskaplig som vanligt och fick massa morötter =) Han fick passa på och njuta när dom höll i hans hagkompis som är 4 år och bestämmer över Ville. Dom gick på bete dygnet runt och hade fin utsikt över vattnet. Han såg så välmående ut (hade ju inte förväntat mej nått annat) och va jättefin i kroppen och glad... Tror kanske att han kände igen oss lite grann iaf =) Hade kunnat stå och titta på honom hur länge som helst. Gud va man önskar att man kunde spara alla hästar och aldrig behöva göra sej av med dom men det är tur att man fick bra köpare iaf så man inte behöver känna sej orolig för att han inte skulle ha det bra. Ville kommer alltid vara speciell och den bästa häst jag någonsin haft och jag hoppas jag får följa honom hela hans livstid. ( Högsta önskan är ju så klart att han fick bli min igen men det är ju inte så realistiskt;-)) Hoppas iaf att jag ska kunna åka och titta på någon tävling som Fanny och Ville är med på framöver.
 
Annars gjorde vi ju en liten minisemester och bodde en natt i Smedjebacken. Jag hade bokat en stuga på Smedjebackens stugby och det lät ju mysigt och bra men när pappa som körde först svängde in på ett industriområde såg det inte lika mysigt ut ;) Stugan va ju rätt mysig iaf och om man bara kollade åt ett håll utanför såg det rätt ok ut.
 
Jag står alltså på samma ställe på båda bilderna =) Men vi grillade och låtsades som att vi va på en mysig plats iaf.
Vi kom fram till stugan lagom till lunch så vi promenerade till centrum och åt lunchbuffé på en kinaresturang, sen hittade vi en jätterolig lekpark tyckte Olivia så vi stannade där ett tag.
Sen åkte vi till Ludvika och hälsade på Ville som ju va själva grejjen till varför vi åkte=)
 
Idag va jag och mamma duktiga och stack ut på en joggingrunda innan vi åt frukost, 4km blev det och vi (mamma) hittade en supermysig väg i ett naturreservat där man sprang längs vattnet och över flera broar. Det va även en stor fårhage vi sprang runt som allmänheten fick gå in i och det stog tom. ett dass inne i hagen =) Lyckades ta några bilder medans vi sprang.
 
Sen begav vi oss hemmåt och pappa hittade på lite snirkliga vägar så vi hamnade i Stjärnsund och åt lunch, sen en varsin glass i Torsåker och sen hem. Väldigt fina gårdar och vyer såg vi på vägen hem. En mysig liten tripp =)
Dagen avslutades med en Pizza på resurang testebo, mumma.
 
Olivia fick i söndags sova första natten i sin nya säng och stolt som hon va så gick det hur bra som helst. Idag blev andra kvällen hon skulle lägga sej där och hon ville helst strunta i att borsta tänderna ochså för att kunna lägga sej så fort som möjligt=) Apropå de så blir det första tandläkarbesöket för henne imorgon.
 
Tror jag ska göra som Olivia snart också och lägga mej.
 
 
 
 
 

Sista dagen

Nu är det bara en dag kvar till SEMESTER!!! Ska bli så skönt.
 
Igår tillbringades em/kvällen på stan och Brända bocken med Linda och hennes kusin+barnen =) Perfekt utsikt mot scenen. Jag tog en ceasarsallad och Olivia mumsade i sej pannkakor.
 
Idag har jag varit och köpt en säng till Olivia. En vikare från Ikea, man viker lixom ner gavlarna när man vill göra den större.
Tack Sara som tipsade om annonsen ;) och Pappa som följde med och hämtade den.
 
Efter de åkte jag och mamma ut till stallet och jag passade på att hoppa lite när mamma kunde vara med och bygga. Det gick bra men hon va väldigt pigg till en början på framhoppningen. Hade byggt upp en linje för lite styrketräning och även ett litet hinder över den vattenfyllda vattenmattan. Hon blev aldrig riktigt avslappnad på vattnet men stannade aldrig iaf. I linjen började hon slappna av och ta i lite mer när det blev högre. Mamma filmade sista gången men det blev lite hackigt för hon provade nån sportinställning.
 
 
I tisdags blev det ett dressyrpass på ridbanan också och hon kändes faktiskt bra, trodde vi va mer ur form för det har inte trimmats så mycket sista tiden men det gick bra, gjorde lite öppnor, skänkelvikningar och g. mkt förvänd galopp. Hon får lite bråttom i rörelserna ibland som i öppnan och skänkelvikningarna men de blev bättre på slutet. Ska nog ta mej till ridhuset någon dag så vi kan träna lite program.
Jag har kunnat planera om lite i tävlingsschemat för de verkar inte bli något div 2 dressyr så nu har jag fått in en hopptävling helgen efter Gripen och helgen efter de är det dressyr hemma. En tuff start på höstterminen =)
 
Det roliga vi ska göra på minisemestern i veckan är att hälsa på den här snyggingen =) Gissa om jag längtar!
 

Trodde inte att man kunde sakna honom så mycket som jag fortfarande gör =( men han har det jättebra där han är nu så det ska bli så kul att träffa honom igen har gått alldeles för lång tid sedan jag va där sist.. fyfy...
Nä nu måste jag tänka på nått annat innan jag börjar storböla=)
 
Olivia har fått en ny rolig pool hemma hos mamma och pappa som hon ska få inviga imorgon =)
 
Nä bäst att hoppa i säng så man inte försover sej sista dagen.

ojojoj

Ledtråd
 
Jo det är sant =) Hela 2 ggr har jag varit ute och sprungit nu men som ni ser så har jag ju inte direkt dom nyaste springskorna.... är väl typ nå inomhusgymnastik skor som är sen man gick i mellanstadie.
Nä men första gången va i lördags bara helt oplanerat från ingenstans så vaknar jag kl 7.00 och bara känner att jag måste ut och gå.. sen tänker jag eller kanske att jag ska springa tillochmed. Olivia sover ju ändå så länge =) Så jag gav mej ut, va ju tvungen att ladda hem nån app bara så jag ser hur långt jag tog mej... gick en bit först men sen sprang jag och det gick bättre än väntat. Hade mobilen inställd på miles och jag visste inte hur lång en miles va men räknade ut sen att jag sprang ca. 3,5km iaf. Hade kunnat springa längre men måste ju vara lite smart nu så jag inte tar ut mej för mycket. Sen idag tag jag Henke med mej så sprang vi i stigslundsspåret, tänkte ta 2,5 så det blev lite lagom men de spåret fanns visst inte längre så nu va det 4,2 eller nått 1,6 men vi hamnade lite här och var så det blev iaf 3km i slutändan och det kändes rätt lätt idag också men lite tyngre åt vaderna när det va mjukare underlag. Nästa gång blir väl jobbig antar jag, brukar ju gå lätt först och sen bli en svacka. Får väl se om jag håller i de.. Så nu kan jag börja lägga ut på fb när jag sprungit och bilder i träningskläder =) Fast nä det gör jag nog inte. Det här va nog första och sista bilden =) Möjligtvis när jag införskaffat nya skor.
 
Lotti har Sofia tagit hand om och motionerat idag och det hade gått så bra så =) Imorgon tänkte jag ta ett litet dressyrpass, det står ju inte på förren det är dags att åka till Gripen 2-4/8.
 
I Lördags va det ju 30-årsfirande för David så vi åkte ut till Norrsundet vid lunch och lämnade lite saker hos Mickes föräldrar sen gick vi några hus bort dit kalaset va =)
Hamburgerlunch och massa lek för Olivia som tar vem som helst och ropar Pappa till så får dom roa henne, Majas lekstuga va väldigt poppis också.
Linda visar upp sina fina tallrikar som hon lindat in med en varsin vikt servett som en skjorta med fluga på, rosa till tjejer och nån annan färg till killar. Pysselmajjan =) Gott va de iaf.
Senare på em lämnade vi Olivia hos Mickes föräldrar där hon varit ända till idag, 2 nätter alltså. Sen umgicks vi ett tag och senare tog vi 19 bussen till stan för att äta på Terrassen bar och kök. Ja hur va de då???? Förutom att vi fick vänta 1h 30min på maten så va maten VÄLDIGT god. Jag tog revbensspjäll för jag va inte jättehungrig och tänkte att det inte brukar vara så jättemycket mat på revbensspjäll men!!!
Kan säga att jag blev mätt, gav bort en bit kött till en som tog lax och inte va lika nöjd som oss andra men då blev han på gott humör igen iaf =) Som kompensation för väntetiden så bjöd dom på en runda öl/cider och även kaffet till dom som ville ha de.
Sen gick vi vidare till O´learys men där han vi lagom sätta oss så kom dom och sa att dom stängde 12!!! på en lördag. Så vi gick till Interpool och spelade biljard istället. En mycket trevlig dag va det iaf.
 
Gårdagen va ju barnfri så på fm åkte jag med Pappa och Henke till Engeltofta men vattnet va iskallt så det blev bara solning där en timme ca, sen tog jag å pappa sportbilen och åkte till Högbo bruk för att äta mjukglass mmm... Mycket gott=) Väldigt fint va de där, jag har faktiskt aldrig varit där förut.
 
Avslutade dagen med att åka ut till Saras Pappa och ta ett dopp vid gammelannabadet och då va det faktiskt skönt i vattnet så vi låg i en stund, sen ut till stallet för att ta in hästarna i klänning och tygskor =)
 
Idag va det jobb som vanligt men nu är det sista veckan innan semester och de ska bli himla skönt. Semestern kommer dessutom starta med en minisemster på ett helt dygn i en stuga å inte vart som helst ;) Men vart kan ni få vara lite nyfikna på ett tag.
 
 

Vecka 27!

Den här veckan har bestått mest av jobb och lite ridning.
Micke och Olivia roar sej om dagarna medans jag jobbar =) 1 vecka till måste man stå ut tills jag får 4 veckor semester så ska väl överleva de iaf.

I måndags fick Lotti vila och i tisdags red Hanna men i onsdags blev den stora dagen då Lotti fick ridas med kandaret för första gången =)
 
Fick det inte att passa optimalt tyckte jag så får försöka hitta någon som kan titta lite bättre. Jag tog Plopps stång som är 11,5cm då jag tyckte att min 12,5 va lite lång men jag vet inte om det blev lite för kort istället. Men tror att jag ska hissa ner stången ett hål och då blir det nog lite mer plats på sidorna, tyckte det kändes som bettet hamnade för långt ner men nu när jag tittat på massa bilder mm så verkar stången sitta rätt långt ner. Lotti har inget direkt emot att ha bettena i munnen och hon reagerade inge speciellt på de när jag red heller utan kändes som vanligt så det va ju bra. Men det kan ju bli annorlunda nästa gång. tänkte att jag skulle prova nån dag i ridhuset sen så blir det lite mer på riktigt =)
Igår vilade hon och idag hoppade Sofia lite på henne, det gick jättebra. Dom fick hoppa 5,5 och 2 enkelhinder bl.a vattenmattan. Det blev ett stopp första gången men de är godkänt med tanke på att det va första gången Lotti hoppade på ridbanan i år och första gången på flera år som Sofia hoppade och dessutom på storhäst =)
Här kommer ett litet klipp
 
 
Dom va så duktiga så och jag fick min träning genom att köra alla hinder till ridbanan, först upp på släpkärran och sen av, hinderstöden är inte direkt lätta =)
Imorgon rider Hanna och vi tillbringar dagen i Norrsundet och firar David som fyllt 30 och på kvällen åker vi in till stan medans Olivia får sova kvar i Norrsundet.
 
Latina har varit på stuteriet hela veckan men tyvärr så verkar inte hormonbehandlingar mm ha gett något resultat =( så himla tråkigt... Men nu får väl Petra och Latina komma igång mrd ridningen igen så man får fler konkurrenter på tävlingsbanorna=)
 

RSS 2.0