Kortinlägg

Jag tänker ofta att jag ska skriva ett snabbt inlägg bara men oftast så blir det långt tillslut ändå. Men nu SKA det bli ett kort =)
 
Har kommit hem från hoppträningen för ett tag sedan, den va flyttad till torsdag den här veckan. Idag gick träningen bra. Framridningen kändes bra och faktiskt så skötte hon sej rätt bra även när en ponnygrupp va ute och hoppadde terränghinder bredvid. Började lite spänt i hoppningen och hon stod emot lite men jag va på henne direkt den här gången och i slutet började hon kännas som vanligt och vi fick mycket bättre distanser till hindrena. Hoppade lite styrkebana med serie, studs, 3-kombination mm.
 
Igår skulle Oltner ha kommit och raspa tänderna på Plopp och Lotti men det blev ändrat till måndag istället så då kunde vi passa på att vara med på Uffeträning istället =) Gick g bra, hon spände sej för många saker så vi jobbade mycket med att jag måste ha henne inom ramarna och få ihop henne när hon spänner sej så hon i slutänden inte ska behöva spänna sej hela tiden. Gjorde lite skolor och programdelar.
 
I tisdags så fick jag ett ryck och provade kandertränset på Lotti =)
Hon kunde ha det iaf, ev. att bettena inte var optimala men jag har Plopps stång kvar också så den kanske passar bättre. Hon passar ju bra i dom blå/svarta stenarna men det syns lite dåligt på henne eftersom hon är mörk. Får se om det blir till att prova rida med de nån gång framöver =)
 
Nu är det godnatt, börjar 6.30 imorgon men slutar redan vid 14 så de är skönt, sen är det jobbfest på kvällen =)

Bad update

Här skrivs det dåligt ser jag =)
Det har hänt ganska mycket sedan sist känns det som men framför allt så glömde jag ju berätta om att vi va på cirkus förra lördagen, jag, Olivia, Linda och Maja va på brazil Jack.
Olivia började såklart med finantré
 
Cirkusen va väl sådär för oss vuxna men Olivia tyckte det va roligt iaf =) Va lite orolig att hon skulle tröttna men de gick bra. Hon fick ju en rolig ljussnurra att roa sej med också. Det va lite hästar och faktiskt dresserade katter=) Lite mer djur hade inte skadat..
 
På hoppträningen i Onsdags va Lotti ganska matt och jag fick aldrig någon bra känsla. Hon hoppade ju allt men jag höll på och vände ifrån några gånger och vattnet stannade hon på en gång och även en gång in i en trekombination. Men det blir väl som en ond cirkel när inte jag ser några bra distanser och Lotti aldrig riktigt suger tag i hindrena så blir vi båda lite osäkra, men vi kommer igen =)
På torsdagen körde vi lite genrep inför dressyrtävlingen på lördagen och hon kändes som vanligt med tanke på att hon kändes loj på hoppningen så det va skönt. Red lite programdelar och det kändes bra.
 
Tävlingen igår va i Bollnäs och vi red LB:3 och LA:3. Dagen började inte alls speciellt bra. Lotti skulle inte gå in i ridhuset va väl nån kant eller solstrimma på backen. Efter ett tags kamp som resulterat i att sadeln typ låg på stjärten efter all gånger vi backat ner för en backe så fick jag hoppa av men inte heller de hjälpte. När mamma till slut kom och gick bakom kunde hon gå in. Inge mer med de så skulle jag hoppa upp och rida fram. Nä men då va det väggar i ridhuset också..... dom råkade vara mörka nertill så det gick inte att gå bredvid dom. Kan säga att då va hon väääldigt billig, hade kunnat hoppa av och ge henne till vem som helst! Fick gå ut på framridningen ute. Där hänger de färglada plastvimplar på staketet i ena hörnet "på en dressyrframridning" MEN de va de minst farliga på hela tävlingen tror jag. Längs ena långsidan låg det stockar i marken som kant. Väldigt farligt, I ett hörn en nån typ av lyktstolpe eller nått som skuggade väldigt farligt.... Försökte hålla mej lugn trots att det kokade. Lotti kunde aldrig galoppera, bara i nån 4-taktsgalopp. Försökte med tempoväxlingar och nya fattningar men icke. Jaja slutet av framridningen började väl ändå kännas lite bättre. Det som skulle vara en rätt lugn framridning för att orka en klass till.
Väl inne på banan så skötte hon sej riktigt bra och de va ju tur för henne i det ögonblicket. Fick såklart inga direkt ökningar och inte nån mjuk galopp men lyckades ändå få ihop 66,9% och slutade på en 2:a plats. Vann ett vitt schabrak.
 
Redo för framridning till LA:3 men lindor på.
 
Framridningen till andra klassen kändes mycket bättre och nu kunde vi även galoppera normalt. Tyvärr så va ju denna klass på en annan bana då dom körde dubbla banor så då blev det nya saker att titta på såklart. I ena hörnet stod ett dressyrstaket utanför banan som va väldigt farligt och det va precis i de hörnet som jag skulle rida i innan uppridningen så jag ville rida in i vänster galopp eftersom det är svårare att hålla höger. Så första gången blev det tvärstopp innan hörnet och andra blev svängen så tvär så vi kom nästan förbi linjen. Sen va hon spänd lite här och där och i sista galoppen skulle vi rida förbi ett par reklamskyltar som vi bara hade passerat från andra hållet innan så då blev det kattskit av resten av programmet med fel galopp i en fattning mm. Fick ihop 60% iaf. Så fort något går bra så plockar hon ju poäng som tex 7:or och 8:or på skänkelvikningarna, även förvända galoppen kändes rätt lätt om hon inte blivit rädd i sista så det avslutades med 3:or och en 4:a sen 7:or på uppridningen. Det finns ju verkligen där om hon bara slappnar av. Nästa tävling blir 3 dagar i Sundsvall så då hoppas jag på en mer avslappnad häst.
 
Idag va jag och Olivia i stallet på fm och en jobbarkompis kom med sin dotter så vi gosade med getterna och hade ponnyridning på Emma =) Kvällen avslutades med morsdag middag på Husseliharen.

Tävlingsdag

Känner mej inte pigg men en rapport kommer här.
Börjar med veckan som gått. Kan ju säga att Lotti känts bättre och bättre för varje dag som gått.
Sent i torsdagskväll red jag upp till ridhuset och va ju såklart själv där. Lotti kändes väl inte riktigt på topp, galoppen har känts lite sämre än vanligt nu på slutet men samtidigt så ser jag det som positivt när det växlar vad som känns bra och mindre bra så länge det känns som utveckling och inte nån skada såklart. Det som kändes sämst i traven var faktiskt skänkelvikningarna som iaf undan höger brukar kännas väldigt lätt. Hon fick väldigt bråttom hela tiden (lite stressat) och kastade sej åt sidan men försökte rrida väldigt svaga skänkelvikningar och nästan helt utan hjälper. Blev iaf bättre och mer avspänd i formen mot slutet.
Hoppträningen i Onsdags började med att hon kändes väldigt avspänd och fin på framridningen och även skänkelvikningarna som vi gjorde kändes bra. Försökte vara väldigt lugn med hjälperna. Sen skulle vi börja med att travhoppa en bana och hon hoppar superspänt och högt över. Vattnet va som andra hinder och det kändes som hon till och med bjöd förs men sen när hon upptäckte travbommarna före blev det tvärnit, hon hoppade på andra försöket iaf. Fick hoppa 2 varv innan höjning så hon spände av lite mer. hoppade 3/4 varv i trav och 2 varv i galopp. Banan va på 7 hinder och 8 språng. Fick inte riktigt den känsla jag brukar kunna få men Lotti hoppade iaf snällt.
Torsdag & Fredag va det Hanna och Eva som red så då blev det nog inte lika hårt =) Igår skulle jag känna lite på henne på våran ridbana och den är lite djup så ville inte rida för länge eftersom de va tävling idag. Men Lotti kändes jättemjuk och fin, gjorde lite programdelar och skänkelvikningarna kändes mycket bättre även om hon hade lite bråttom fortfarande men i LA:1 är tvärningen rätt tvär så det kändes lagom =)
Tävlingen idag då. LA:1 på GRS.
Vi knep en 3:e plats=) på 65,5% vi hade lika mycket poäng som tvåan men 0,5p mindre på allmänna intrycket och hon som vann hade 1.5p mer än oss så det va väldigt jämt. Vann iaf en pälsglans och de behövde jag mest av alla priser så en lyckträff ändå =) Lotti kkändes fin på framridningen och skänkelvikningarna kändes toppenbra nu så blev inte många sånna. Men inne på banan så har dom bytt ut några skivor på ena väggen som va omålade och de va såklart JÄTTEfarligt, fick som tur var ett tag på mej så hann få henne att gå skapligt förbi dom men väldigt spänt. Det mesta i programmet kändes trots allt bra det som va största missen va nog första galoppfattningen som blev lite sen men ryggning och skänkelvikningarna kändes bäst =)
Tack för hjälpen idag bästa hästskötare Petra och barnvakt Mamma!
 
Nu blir det sängen och hoppas febern försvinner =( Imorse kände jag mej inte alls hängig men däremot helt fullproppad som att det va påväg upp eller att jag skulle bli magsjuk men tänkte att det går över när jag rör på mej, sen kändes inget medans jag tävlade men jag blev aldrig hungrig fast klockan va ca. 11.30 och jag inte hade ätit nåt men tog iaf en macka. Började känna mej febrig när jag va i stallet och sen har det bara blivit värre under dagen. Men jag har ju varit tävlingsledare så bara att lägga åt sidan =) Åt lite mat iaf men är inte hungrig än. Stackars mej!!! =)
 
Men som plåster på såren så hade pappa sagt att jag skulle komma förbi för att han skulle prata med mej. Inte likt pappa så blev ju nervös när det lät så allvarligt men när vi gick in i garaget så stod det en sprillans ny cykel till mej och en barnsits till Olivia =) En röd kärringsnurra med 7 växlar och massa andra finesser. Nu måste jag se till att använda den också! Tack Pappa =)

Tuff dag

För Olivia idag så hon slocknade i bilen påväg hem från min Farmor som blev dagens sista utflykt idag=)
Vi började med att åka ut till stallet där Olivia först hjäöpte till att mocka mm. Sen hälsade vi på hos getterna vilket hon tyckte va väldigt roligt.
Lite höns hälsade vi också på och tittade på Petras urgulliga kycklingar.
Sen blev det lite arbete med att börja slå i stolt till sommarhagarna, Olivia lyfte upp stolparna och slog i dom. Teamwork ;)
Sen lite lunch på stående fot för Olivia (som hellre gav köttbullarna till Sture) För att sedan sova i bilen innan badet. Badet va roligt iaf.

Hem och käka lite middag sedan vidare för att hälsa på Farmor och Kalle i Bönan innan hon däckade i bilen=)
 
Nu till Lotti. Träningen i fredags gick bra, lite ringrostig i början men fin på slutet. Vi tränade lite delar ur LA:3 och det gick bra allt förutom förvända i vänster varv men till slut så.
 
Tävlingen igår va ju LB:3, första utetävlingen för året och första gången på lång bana. Det va i Hofors och dom har en jättestor utebana där själva tävlingsbanan var placerad längst bort från framridningen och resten va full med terränghinder så Lotti va väldigt skeptisk till att gå hela vägen förbi dom där monstren. Men när vi väl fått startsignal så skötte hon sej rätt bra och sprang rakt in mellan staketen utan att tveka. Hade väl inga stora missar men hon va spänd på vissa ställen och sladdade därför lite med bakdelen och i andra travökningen som kändes rätt bra så hoppade hon åt sidan för något i slutet, fick 5st 5/5,5 och resten 6/6,5/7 så rätt jämt ändå. Slutade på 62,73% och typ mitt i resultatlistan.
Redo för tävling.
 
Nu är det bara att ladda om för jobbvecka och ny tävling nästa helg, då blir det LA:1 så den har vi ju provat 2 ggr iaf men helgen efter blir det större utmaningar =)
 

Drygt med jobb

Så skönt med en ledig dag idag men väldigt segt att man måste jobba imorgon bara:(
Men jag är iaf taggad på dressyrträning för Ia imorgonkväll och tävling på lördag.
Igår va det hoppträning för Leif och eftersom många tävlar i Högbo i helgen så blev det bara en grupp 18.20 så jag fick lite stressigt eftersom Micke inte kom hem förren 17 från jobbet, men väl i stallet så skulle jag hinna lagom ändå OM inte Lotti vägrade bli fångad i hagen.. Grrr... Hon va väldigt billig ett tag kan jag säga. Jag kom lixom inte ens fram till henne innan hon krökte på nacken och stack iväg in i skogen medans Latina snällt stod kvar och tittade på och jag bara kände hur hon skrattade åt mej... Lotti har aldrig gjort så förut så jag vet inte vad som flög i henne, kanske va hon skrämd av getterna men det verkade inte så. Jag fick iaf tag i henne när jag hämtat lite groov. Vi blev sena till träningen men den gick bra iaf, hon va lite spänd och kändes rätt kort i galoppen men de kan ju spela in att hon va skodd på morgonen också. Hon hoppade iaf jättefint i 4-kombinationen sista gången. Vattenmattan va såklart med som första hinder på hela träningen ( Leif brukar va så snäll ) dessutom stod 2 däck på den. Lotti stannade en gång men hoppade sen, helt klart godkänt efter 3 veckors uppehåll och första mattan på utebanan i år. Som Leif sa så skulle det vara mer förvånande om hon inte stannade och titta en gång:) jag hade ju inte varit fram och visat henne den nånting innan. Efter träningen får hon bo kvar ett tag till:)
Idag blev det en skogstur så hon inte stelnar till efter hoppningen nu när det blir 2 dressyrdagar.

Idag va jag, Micke och Olivia ner på stan och åt lunch med Yvonne på flanör, smaskigt:) shoppade även 2 par skor, 2 t-shirtar och 2 tröjor till Olivia:) sen mötte vi upp Sara och vi premiär åt på altanen för i år och konstigt nog blev det tacos ;-)
Nu ska jag kolla lite på LA:3 programmet, men bara lite så jag inte blandar ihop nå prgram till lördag.
Härligt ren häst man fick borsta idag!!!

https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2983091/7-3/pic_518c18ceddf2b31ca56220a3.jpg" class="image">


Tillbaka till vardagen

Nja inte riktigt än eftersom det varit helg men imorgon blir det på riktigt när man måste jobba, är ju skönt med en röd dag den här veckan iaf.
Jag har iaf varit till Lotti igår och idag, allt va bra med henne fast hon fått lite mer vila en vad som va tänkt den här veckan pga. 19 ursöta killingar som flyttat till gården men som hästarna tycker är livsfarliga eftersom dom går precis bredvid våra hästar, och lite andra saker. Men det gick bra att rida igår trots att det började storma mot kvällen. Red ett kort pass på skogsridbanan och hon va lika "seg" som vanligt när man trimmar utan sporrar:) avslutade med att galoppera över lite bommar, lotti va duktig.
Idag red jag upp till ridhuset för att rida igenom LB:3 inför lördag och jag va själv i ridhuset så de va ju bra. Ridpasset började lite halvtaffligt men efter ett tag kändes hon fin. Avslutade med lite skänkelvikning, förvänd glp och enkla byten.

Efter stallet va de minisim för Olivia vilket va väldigt uppskattat av damen och sen åkte vi med Yvonne (svärmor, farmor) till Ikea en sväng:)
Imorgon blir det dagis så får väl se om hon saknat de.


Dags för hemresa

Ush!!
Vi har det alldeles för bra här för att behöva åka hem imorgon.... men självklart längtar man hem till hästen men så mycket mer är det inte. Man brukar ju kängta hem till sängen men det är så sköna sängar här så inte ens de lockar =) Men det är ju alltid skönt att komma hem på något sätt.
Jag och Olivia ska iaf hinna med lite bad i morgon fm mellan incheckningen av väskorna och till bussen går, det blir ca. 9-10.30.  Känns som jag har kontroll på packningen så bara vi kommer upp i tid och äter frukost så ska vi nog hinna =)
Vi har såklart varit ute och ätit ikväll och som sista kvällsmiddag så provade 5 av oss en cypriotisk meze typ plocktallrik med lite såser, haloumi, laontza (kassler), sallad, omelett, olika kött mm.
 
 
 
Båtresan vi va på igår va superhärlig, det va en katamaran vi åkte med som hade lite solbäddar framtill också ankrade vi för badning 3 ggr tror jag i det kristallklara vattnet. Provade till och med snorkla lite och det va verkligen häftigt även om det mest va sand så va det som en helt annan värld. Men jag är ju så feg så blev ju livrädd när det kom fiskar =)
Tanken va att vi skulle segla lite så Henke fick hjälpa till att hissa segel, men det blåste inget så det gick inte.
Vi började med att åka till gränsen mot Famagusta (spökstaden). All bebyggelse som syns på den översta bilden är helt ödelagt.
 
Idag avslutade vi med en dag på stranden och det märks verkligen att det är varmt här med tanke på hur mycket folk som är i vattnet! Vi som trodde att havet skulle vara för kallt att bada i =)
Även mamma, pappa, Göran och Carola finns nånstans i vattnet.
 
Snart ses vi i Sverige
 
 

RSS 2.0