Längesedan

Va ett tag sedan jag skrev och lite saker har hunnit hända, mest beror att jag inte skrivit på att jag varit sjuk och med en hemsk huvudvärk som gjorde att jag inte klarade av att sitta framför någon dataskärm. Kunde knappt titta på mobilen ibland, fick släcka ner och stänga av tv:n när det blev för mycket. Känns ju som nån migrän med tanke på huvudvärken men jag hade även feber några dagar och kräktes under ett dygn så jag antar att det va nån sorts influensa.
Fick feber i tisdags och kände att jag inte skulle orka att rida hoppträningen på onsdagen och frågade om Sofia ville rida så det gjorde hon och det gick jättebra =) Lotti hade sådan tur så dom slapp all vattenmattor också.
 
En liten filmsnutt:
 
 
Igår åkte jag på tävling i Österfärnebo, trodde länge att jag inte skulle kunna åka men hann pigga på mej tillräckligt så jag red en snabbis på banan på lördagkväll och bestämde mej för att åka. Det va LA:4 och MsvC:1 som vi startade i och Lotti skötte sej jättebra i första klassen och jag tycker att programmet kändes bra utan några direkt missar men domaren tyckte inte att det va riktigt så bra som jag tyckte så vi fick nöja oss med 63,29% (Jag hade velat ha 65% iaf :)) I andra klassen va det samma domare så det kändes ju inte så jättekul men i den klassen så tycker jag nästan att vi fick för mycket poäng istället. Det blev inget kval den här gången men iaf en godkänd ritt på exakt 60% Lotti blev spänd när vi red runt banan och lyssnade inte alls lika bra under programmet som i den första klassen, dessutom drog hon med mej i inridningen så jag fick inte stopp på henne fick tillslut rycka tag i tyglarna vilket inte ser så jättesnyggt ut. men domaren skrev att hon "tappar bjudning innan halt" fast grejjen va ju att jag skulle ha stannat mycket tidigare innan den där traven blev. Sen va det väl inga större missar men lite vingligt och så här å var. Det hon gjorde bäst va nog att hon skrittade på i mellanskritten istället för att tro att vi skulle göra bakdelsvändningar eller ryggning typ och hon har även känts väldigt säker i den förvända galoppen nu på slutet. Här kommer filmer från igår.
 
LA:4 (Den är lite suddig i början bara)
 
 
 
Msv C:1
 
 
 
Helgen som kommer ser vi fram emot Hanchenträning igen och helgen efter blir det både hopp och dressyrtävling =) Kanskekanske blir det kandarpremiär då =)

Slöast

Ligger just nu och slöar i soffan efter en trevlig inflyttningsfest hos Sara W igår, men det blev en lugn fest så det är ingen fara idag :) Jag och Micke åt på sätra pizzerian innan vi tog bussen igår en väldigt stor lövbit (som jag inte orkade) och en väldigt fin flaska. Olivia är i Norrsundet och roar sej så jag ska åka dit och få tacos senare medans Micke ska iväg på annat så känner mej riktigt bortskämd idag när man inte ens behöver göra mat :) men ska nog koka lite korv nu och börja städa lite här hemma så man gör nått nyttigt. Ev så tar jag mej ut på en springtur innan jag åker till Norrsundet. 

Lotti har Hanna hand om idag så hästledig är jag också, nästan iaf. ska ta in dom när jag åker hem ikväll. 
Va upp till ridhuset och trimmade dressyr igår och det gick väl rätt ok, dom där hopplastegen som hon gjort i vänstervarvet gjorde hon inte nu men det va lite svårt att få ner henne i den form jag ville. Kortsidan mot porten va väldigt farlig och då blir hon spänd i formen också men efter lite trocklande och tagen bakdel i galoppen så blev det mycket bättre och galoppen lite bärigare. Gjorde lite öppna och sluta som känns väldigt bra i höger varv och lite sämre i vänster varv men blev bättre när jag kom på att jag skulle motställa lite i början. Enkla bytena, skänkelvikningarna och ryggningar kändes däremot bra :) Nu längtar jag till nästa helg då vi ska tävla i Österfärnebo LA:4 och MsvC:1Wow

Vilken skillnad de va på FiaLottan i Onsdags, ja på 2 vis faktiskt. Jämför man hoppningen med hur hon va på tävlingen i lördags och på träningen så kan man undra hur vi tog oss runt banan felfritt ;) Men på framridningen kändes hon helt perfekt. Tack Jossan =) Vi hoppade inte så jättemycket men hon va rätt spänd och tyckte INTE om vattenspegeln denna gång. Det va mycket mer färg i nu så vattnet va väldigt blått, Vanliga mattan gick ok ett stopp men sen hoppade hon utan att vi la ner. Spegeln blev det flera stopp på men vi ska väl inte träffa på nån sån på tävling iaf =) 2 nya bilder har dykt upp också.
 
Skaplig hals ser hon ut att ha iaf ;)
 
Imorgon ska jag upp till ridhuset och trimma lite inför dressyrtävling nästa helg så hoppas hon känns lika bra då. På kvällen blir det inflyttningsfest hos Sara W och Martin och på söndag tacosmys i Norrsundet. Olivia sover där imorgon så ska passa på att njuta lite i helgen också ;)

Bilder

Fick ju ingen film på 1,10m men igår va det en tjej som mejlade lite bilder =) Verkar ha varit många som fotade under helgen så får väl se om det dyker upp nå fler bilder sen. Här är några iaf, som vanligt är öronen spetsade!
 
 
Igår va Jossan och masserade henne och hon tyckte att hon kändes rätt bra och va väldigt fin i kroppen, vi har fått några saker att göra så att hon inte ska belasta bakknäna för mycket och vi ska även sträcka på bogarna så att hon ska komma ihop sej lite i frampartiet. Hon tyckte att det va väldigt mysigt att bli lite ompysslad iaf =)

Debut

Ännu en debut är gjord för mej och Lotti men denna gång va det hoppning och första gången för oss i 1.10m Lotti har ju gått de flera gånger med Alexandra men det är ju en viss skillnad på mej och henne =) men det gick iaf VÄLDIGT bra och jag kan inte riktigt fatta att vi red felfritt och dessutom tog en 4:e placering i vår debut bland alla vana hoppryttare ;)
 
Vi hoppade även 1m och lyckades även där hoppa felfritt med en tid som räckte till 12:e och sista placeringen så Lotti va verkligen värd kvällsmaten igår =) Båda rundorna kändes bra också, i första klassen va 1+2 bra och sen mot 3.an började jag ta för mycket förhållningar och vi stod nästan på stället en bit innan hindret men sen skärpte jag mej och vi hade rätt bra flyt hela banan. Lotti va lite spänd och fick ingen riktigt bra galopp och fastnade lite i omhoppningssvängarna, ser även på filmen att vi ofta hade fel galopp som Lotti inte va riktigt lika snabb som vanligt att rätta så det gjorde väl att inte tiden blev snabbare och jag satsade inte så extremt heller, valda att rida runt hela kombinationen istället för att gå emellan tex. men jag är ändå nöjd med att i båda klasserna ha ridit som jag planerat och även räknade galoppsprång fast jag höll nästan på att glömma banan i andra klassen när jag skulle börja omhoppningen men kom som tur var på den i tid =) Självklart så blev ju inte andra klassen filmad men här är första klassen iaf.
 
 
 
Får se hur jag ska göra med nästa hopptävling som troligtvis blir på GRS men då är det inomhus och hon går oftast bättre utomhus men har iaf anmält 1m och 1.10m då också så är det väl bara att stryka om det inte känns bra i första klassen.
Imorgon kommer Jossan och ska massera Lotti, det kan hon vara värd. Sen laddar vi inför dressyren 22/9
 
Efter tävlingen igår åkte jag och Olivia hem till Sara W och sov med henne i deras nya fina hus i Valbo, riktigt mysigt med lite tacogratäng och jordgubbar doppade i choklad mm. Morgonen och förmiddagen va lugn idag sen åkte jag och Olivia till Lervik och va tävlingsledare resten av dagen, kom hem lagom till läggdags för Olivia. Helgerna verkligen bara flyger iväg, man har väl alldeles för mycket att göra så tiden går alldeles för fort, är väl bara att lägga sej nu som man orkar med en ny arbetsvecka!
 

Bättre

 
 Skitungen :) hon la sej för drygt en timme sedan och är så glad för att hon fått en "tooor tudde" :)
 
Andra dagen (i söndags) för Hanchen gick lite bättre, hon va lite mer framme för skänkeln och blev väldigt fin i formen. Hon hackar till g mycket i vänster varvet men är jättefin därimellan så det är svårt att säga vad det beror på, förhoppningsvis kommer Jossan och tittar på henne snart så får vi se om hon känner nått konstigt. 
I måndags fick Lotti vilodag och i tisdags blev det en uteritt där hon kändes väldigt fin i formen, spec traven. Innan jag red fick Lotti och Latina mysa lite tillsammans (Latina går på bantning så Lotti går själv) och det tyckte dom om förutom att Lotti tyckte de fanns alldeles för lite och äta:)
Hon va så rolig när jag skulle hämta henne, så fort hon såg mej gick hon till Latina och kliades lite jag tror hon sa typ "det va trevligt att vara med dej men nu måste jag ha mer mat så tyvärr lämnar jag dej igen" och sen kom hon och mötte mej:)
Igår va det hoppträning igen och Lotti va en helt annan häst från början, avspänd och mjuk. Det va banhoppning på en svår bana och vi hoppade den rätt högt, första hindret va paralelloxer med däck i, andra va vattenmatta, tredje va vattenspegel (vattenfylld gummimatta) och sen fortsatte de med en svår distans och oxer-oxer kombination (det får som lägst användas i 1,30) vattenspegeln va 3 ggr och vattenmattan 2 ggr i banan. Ja ni kanske förstår att den inte va helt lätt :) det gick väl inte jättebra hela tiden men vi tog oss runt banan tillslut iaf. När vi hoppade fram kom vi alldeles för nära på ett hinder som Lotti hoppade ändå och vi rev hela hindret och jag smällde knäet i ett hinderstöd, inte så skönt kan jag meddela. Gick väl bra ändå men är väldigt öm på knäet nu. Leif va iaf rätt nöjd med oss efteråt så det va väl godkänt. Nu laddar vi för hopptävling på lördag!

RSS 2.0