Vecka 8

Måndagen vilade Lotti och jag hängde med Linda till lite olika affärer, skulle ut och fixa Lotti och ta in hästarna sen men de höll jag nästan på att glömma. Kom inte på det alltför sent iaf phu...
Tisdagen va jag hästledig då red Karin och på onsdagen var jag ut och släppte ut hästarna på morgonen och gjorde klart allt för träningen på kvällen eftersom jag jobbade kväll så det blev direkt ut igen efter jobbet.
Träningen gick bra förutom att hon va dum på vattnet en gång. Det va ren banhoppning så vi hoppade fram på nån linje och sen på trippelbarren innan banan. Det låg väl på ca 1,10-1,20m förutom vattnet som va lägre. Började väl lite orytmiskt men Lotti hoppade fint, hoppade en tvåkombination och sen 4 språng fram till vattnet som vi låg perfekt på och Lotti tänkte hoppa men bestämde sej i allra sista sekund för att stanna och det va nära en avsittning då men klarade mej. Hon brukar ju stanna typ 10m framför när hon fjantar för vattnet men när det kommer mitt i en bana så brukar det gå bra och hon hade verkligen ingen anledning att inte hoppa nu så blev lite besviken på henne men det är ju sååå läskigt. Resten av banan gick bra iaf. Hoppade om början av banan sen och lite på vattnet. Leif tycker att hon är mycket starkare nu och hoppar mer med hela kroppen när hon tar i. Jag får inte dom där skjutsarna i stjärten lika mycket heller när det blir högre så då är jag bättre i balans även efter hindret, Även sadeln gör ju att jag är stabilare. Det går ju frammåt iaf=)
 
Nu börjar man längta efter sommaren...
 
Torsdag va jag hästledig igen då Sofia red och fredagen slutade jag tidigt så mamma va snäll och hämtade Olivia och jag åkte ut å red direkt efter jobbet, vädret va ju inte det bästa med snöslask och regn men jag har ju en så smidig och bra regnrock så jag slipper regnbyxor. Jag hittar nya finesser på den där rocken hela tiden =) Så det va bara ut och rida, dock så var det plogbilar ute åt typ alla håll och är det någonting jag inte vill möta så är det just de på en smal väg för Lotti hatar verkligen när dom har plogbladen nere så det blir bockande hemåt i sånna fall. Men red i närheten och fick in en hel del galoppjobb iaf. Satte på henne babypelhamet för att kunna jobba henne bättre, jag provade även mitt egensydda träns som jag inte ens brytt mej om att prova på henne då det är väldigt stort men det va ju inga problem!!
 
Igår fick hon Vila och idag tog jag kandaret och red upp till ridhuset. Va själv där från början och Lotti va spänd som en fiolsträng och jag hade inte så lång tid på mej då Olivia va med Pappa så kändes lite hopplöst men sen fick vi lite sällskap och efter ett tag va vi 5 st i ridhuset varav en galen häst och en som hoppade på volt så det blev nästan trångt istället men Lotti är helt klart mindre spänd när det är flera där inne och va faktiskt riktigt fin. Provade på lite galoppiruetter men de va svårt när vi va så många så får prova lite mer någon annan gång =)
 
Igår va jag och Micke ut till Hagsta på 30-års fest, Micke kom direkt ifrån ålandskryssning men han va städad iaf, tur för han =) Det va tema 90-tal på festen, lite svårt men blev lager på lager med kjol över byxorna och linne över t-shirt och även benvärmare. Sicksackbena i håret och smala hårslingor i ansiktet =)
 
Idag har jag varit på överraskningsbabyshower hos den här tjockisen
 
En riktigt trevlig och välordnad tillställning av Saras syster m.fl. jag vann dessutom en tävling när man skulle klippa ett snöre lika långt som omkretsen runt saras mage :)

Av mej fick hon en blöjjkorg med lite smått och gott :)Jag har hittat de

De perfekta pannbandet, lite tjejjigt med blommor men ändå med turkosa stenar. Lotti kommer bli såå fin.... Förhoppningsvis följer ett med hem från Göteborg nästa helg :)Lite lackat oxå ;)

Dåligt dåligt

Ja men nu kommer ett inlägg tillslut iaf. Får bli lite snabbresumé. Tävlade ju förra helgen och de gick väl g. bra på lördagen, hon va rätt spänd i första klassen (LA:3) men skötte sej skapligt iaf och vi fick 61% sen va det MsvC:1 och det va samma domare som sista tävlingen förra året då vi fick 50% men nu lyckades vi faktiskt med ett till kval även om det va precis över 62% så är vi nu kvalade till att rida msv B:) men de lär ju dröjja ett tag ;) det tråkiga är att hon blir så spänd, även om hon sköter sej så blir hon markbunden och bakbenen släpar efter. Känslan finns att poängen skulle kunna vara betydligt högre om hon slappnade av mer men jag är nöjd med att jag fick 6:or på alla öppnor och slutor :) 
Här finns film från första klassen: 
http://youtu.be/Ro3itG-szHs

På söndagen åkte jag själv och skulle debutera msvC:2, kvart i sju lastade jag och åkte så det va fortfarande mörkt när jag kom fram och regnet öste ner. Hade Lotti sadlad redan så va bara att lasta ur och gå till ridhuset, allt gick iaf bra och jag va laddad eftersom hon varit inne på banan redan och hon va duktig när jag red in men sen började hon spänna sej i varje hörn och vid dörrarna som dom har på långsidan. Varje sak jag skulle göra började bra men kunde aldrig slutföras bra för då skyggade hon för hörnet eller så. Ganska frustrerande efter ett tag så poängen blev ju därefter. Men ett roligt program iaf så vi får väl prova igen :) 
Fin man efter två dagar med knoppar. 

På måndagen red Karin och tisdag blev det vilodag så då följde Olivia med ut och fick rida lite på Plopp. Onsdag va det hoppträning och den gick helt ok, ett stopp på vattnet blev det. Vi hoppade en blandbana med studs, travhoppning, galoppcavaletti på volt, trekombination och enkelhinder. Va en lång bana och Lotti va rätt spänd första delen men sen släppte det och gick jättebra. När den va slut frustade hon säkert 5 gånger så det släppte verkligen ;) vi gjorde om första delen sen så då blev det bra också. 
Måste bara säga att jag är väldigt nöjd med sadeln och jag får mycket bättre balans i den så det känns bra. 
Torsdag blev det en kort uteritt före jobbet och fredag fick hon vila. Klippte Plopp då också och det va ju faktiskt på alla hjärtansdag. 
Rätt nöjd med tanke på att maskinen inte är jättebra :) Gullig iaf. 
 Igår åkte jag, Micke och Olivia till Fjärran för lite bad och kl. 16 byggde vi dressyrbanan på GRS. Efter skulle jag rida men blev tömkörning på gårdsplanen och det gick bra. Idag har det varit ponnydressyr och jag va tävlingsledare på fm sen hämtade jag Olivia och åkte tillbaka igen. Olivia tyckte det va väldigt roligt att springa nere på banan när vi plockade undan och brydde sej inte om vart jag var :)
Nu blir det kväller. 


Ojdå

Är det ok att gå och lägga sej 20.50?? Det känns iaf väldigt skönt, fast nu har jag kollat igenom lite dressyrprogram och lite bloggning nu så klockan hinner bli lite mer iaf :) 
Jag och Olivia har varit själv hemma i em så vi lyxade till det med kinamat och sen blev det lite städning innan läggdags. 
Snygg bild på Olivia med en fin mössa som Petra sytt :) ser lite rolig ut när den står upp men fin om man trycker ner lite. Fast nu har hon fått en till som inte är lika hög ;) jag fick också en jättefin!!
Kommer att användas flitigt

Igår red jag upp till ridhuset och det va faktiskt första gången på väldigt länge som jag inte tog transporten dit:) Hade kandaret och Lotti känns fin. Jättebra ibland men ibland hittar hon lite kryphål om jag inte är med på noterna. Red iaf igenom MsvC:2 programmet en gång och det gick helt ok. Vi är laddade inför helgens tävlingar så jag hoppas att jag slipper bli besviken.... Men ska tänka positivt och tro på att Lotti (och jag) sköter oss. Får rida för 3 olika domare så de är ju lite kul iaf. 
Det blev en uteritt i söndags ändå, mest för att jag ville rida i nya sadeln och det va så skönt med lite härlig morgonluft efter lördagen ;) perfekt underlag också när det hade töat lite. Busred några varv på en åker också så hon fick frusta på ordentligt. Jag känner mej iaf nöjd med sadeln och Lotti verkar trivas och känns mjuk i ryggen. 
Idag har Sofia ridit och imorgon blir det hoppträning. Vila på torsdag och lite lätt ridning på fredag inför helgen. 
Nu tillåter jag mej själv att sova :)


Livet är orättvist!!

Varför ska man behöva må så här, det va längesedan det var så illa som idag men det va ju trevligt igår iaf ;-) 
Det va after work med jobbet, jag jobbade till 19 så kom lite senare men dom hade väntat in mej innan dom beställde mat. Vi va på cheers först och åt god mat, sen fortsatte de på Olearys och avslutades på Harrys med massa dans. Blev ju kanske lite mkt av de goda menmen så kan de bli ibland och man får ångra de idag. 

Skjutsade Micke till Sandviken vid 16 idag sen handlade jag och Sara lite på coop och åkte hem till henne sen. Fick i mej lite tacos och Sara hade lyxat till det med en efterrätt också:) och mello såklart!!
Men kan ju inte påstå att jag känner mej hungrig än. Stackars mej ;) imorgon får man vakna som en ny människa och åka till stallet på morgonen. Ev så får hon vila imorgon för det är inte säkert att det blir nån vilodag kommande veckan. 
Det blev iaf ett trimpass i ridhuset igårmorse då jag fick jobba kväll men ställde kravet att jag måste hinna rida innan så började kl. 12:)
Mamma och Plopp va också med dit och de va tömkörning i halva ridhuset och ett hinder stod efter ena långsidan men Lotti va riktigt fin, jag hade kandaret och galoppen va helt klart bäst vilket känns skönt. Fick till bra enkla byten och fick även till fattningarna till höger så nu har jag lite bättre koll på när jag ska ge hjälpen för att hon ska hinna få med alla ben:) På slutet va hon väldigt fin i handen och loss i nacken. Hon grymtar lite som en gris när hon är loss och får bra shwung i traven men det blir svårare att göra ökningar när hon är så ihop men det är bara att stärka mer. 
Idag har Sofia varit ute på en tur med henne. 
Nu måste jag börja plugga in dressyrprogrammen till nästa helg. 


RSS 2.0