Avslöjjandet!!!!

Ni som inte är hästmänniskor kommer bli så besvikna :P haha det här är det ända som jag har hållit på med och inte kunnat säga vad de var. 
En ny hoppsadel!! Lotti har äntligen fått en sadel som passar (förhoppningsvis) jag hade den iaf på hoppträningen idag och det kändes bra fast jag hade ingen hoppgjord som passade och när jag fick ta vanliga gjorden så hade jag inget att fästa förbygeln/martingalen i så fick rida utan den. Kände att den hade behövts på framridningen när vi galopperade över bommar och hon blev stark men när vi hoppade så gick de bra utan. 
Sadeln är iaf en Lippo Fazzino med utbytbart koppjärn, jag lånade en likadan sadel från en och provred ca. 15 min i skogen. Då kändes Lotti väldigt avspänd och nöjd, sen bokade jag utprovning och då provade vi några olika men det blev en Lippo. 
Hoppträningen gick som sagt rätt bra, hon va lite spänd och stark på framridningen och hon tyckte att de va lite taskigt att börja hoppa på en åtta diagonalt över först en läskig blå planka och sen läskig planka med vattenmattan under så det blev ett stopp på den idag men resten gick bra:) vi hoppade en blandbana med bommar, serie och två kombinationer en med räcken och en med oxrar. Ev. så fick Karin med oss på film men det återstår att se. 


I tisdags va Elin snäll och red Lotti för Karin va sjuk och de hade gått jättebra :)
Får se om jag orkar ta ett trimpass ikväll, är ju skönt att slippa imorgon när det är fredag!

Helg

Lördagmorgon började med utsläpp av hästarna och sen ett trimpass i ridhuset med Lotti som kändes mestadels bra. Det är svårt att hålla henne fokuserad hela tiden när hon går och letar märken i sanden som man kan bli rädd för men hon va ganska lätt att jobba från början så skrittade fram rätt länge och sen lite travjobb med bogen in och skänkelvikningar. Sen blev det mycket galopp som även den kändes rätt bra från början och inte så stappligt som det kan va ibland innan hon kommit igång. Blev mycket enkla byten som jag tycker vi fått kläm på igen och hon håller galoppen bra in i avsaktningen men sen den nya fattningen till höger är väldigt svår då jag dels har svårt att känna när jag ska ge hjälpen och hon även verkar ha svårt att kordinera fötterna helt rätt i den fattningen så det blir antingen fel galopp eller så tar hon extrasteg för att liksom få börja med de ben hon vill och inte de hon ska men de är bara att jobba på och stärka. Avslutade med lite skolor i traven. 

Efter stallet va de hem och Yvonne kom till oss och köpte lunch som vi åt och sen åkte jag och Olivia till köpis en snabbis för att köpa en kant till en säng i strömsbro som visade sej vara värdelös och jag hittade även lite kläder bl. a. en klänning som jag hade på kvällen som jag gillade mycket :)
Svart med vita prickar, men fick ingen bild på den. 
Men apropå kvällen så va Henke så snäll och sov med Olivia i Strömsbro så jag och Micke kunde gå ut och äta på Olearys med Linda som fyller år (på tisdag) och massa andra folk. Det blev en lång och dyr kväll där med diverse olika drickor. 


Denna drink va verkligen god, som milkshake :)
Sen skulle vi ut på Harrys men kön tog så lång tid där och klockan va redan mycket så jag och Micke tog bussen hem istället. 
Fick iaf sova till 10 imorse så de va skönt sen kom Henke med Olivia efter 11 och kl. 15 åkte jag på dressyrmöte som faktiskt inte blev så långdraget som det kan bli, och mina negerbollar va uppskattade :) köpte med Max hem sen och resten av kvällen blev det inte många knop. 

Imorgon bitti utsläpp av hästar innan jopp 10-19 medans Micke och Olivia får va hemma hela dagen då dagis är stängt :-/

Inte än

Men i början på nästa vecka ska det ske!! Idag hände ytterligare en sak i rätt riktning :)

Hoppträningen i onsdags gick iaf bra. Hon va väldigt spänd i början men hoppningen gick bra och även denna vecka hoppade hon vattenmattan direkt, lite spändare men helt ok :)  
Igår blev det en uteritt och det va nog tur att jag inte hade sett att temperaturen hade kommit ner i -14 grader.....brrr... Idag fick hon vila men imorgon blir det ridhuset och lite trimning. 
Sen blir det middag på Olearys och en kväll i vimlet på stan. Man ska bara komma på vad man ska sätta på sej också, och vad man ska göra med håret mm. Jobbigt!! Ajja får väl se om jag lever på söndag :) Nu är jag så trött så det får nog bli sängen strax. 

Träningshelg

Lotti har skött sej jättebra och vi gör framsteg hela tiden, igår kändes hon verkligen jättebra och vi började med galoppen. Först efter långsidorna red vi sluta till kvartslinjen sen öppna på kvartslinjen och sen skänkelvikning ut till väggen igen, det gjorde vi även i traven sen en bra övning att få henne mellan hand och skänkel och hålla henne stadig på linjen. Vi gjorde förvänd och enkla byten och även några riktiga byten på ett lite annorlunda sätt där målet va att få henne lite ur balans och hon skulle bli tvungen att byta galopp och även rent. Jag skulle vända rakt över ridbanan och galoppera rakt mot väggen och svänga precis när vi kom fram så hon bytte och det blev bra resultat så får väl testa nån mer gång. Sen började vi även vända lite och testade lite piruetter för att hon ska sätta sej ännu mer. Efter galoppen gjorde vi lite travjobb med skolor och det va nästan de bästa att hon va lösgjord och jättefin i formen och travade på utan att jag fick driva ihjäl mej som jag brukar få göra när hon kommer i riktigt arbete så lite starkare börjar hon bli :)
Idag va hon också duktig men traven blev lite trippig och lätt med galoppinslag då hon va lite spändare och känsligare men galoppen kändes istället jättebra idag. En bra träningshelg!

Sen har vi ju som sagt varit bortskämda först med tacos i Norrsundet igår och sen kalops idag hos farmor där det också blev lite pusselbygge :)


Jahopp en ny jobbvecka väntar så bäst att sova. 

Ytterligare ett steg

Ett steg närmare har jag kommit idag, nästa vecka kanske avslöjjandet kommer ;) haha 

Stackars Lotti som är van att oftast få vila 2 dagar i veckan får inte en ända vilodag denna vecka :)
Hoppträningen i onsdags gick iaf bra och den här gången va vattenmattan med, det va längesedan sist men jag tror aldrig att Lotti hoppat den så avslappnat som hon gjorde och redan på första försöket! Bara att hoppas att de håller i sej :) däremot va det en oxer med väldigt blåa plankor i som hon tyckte va väldigt läskig att gå nära men hon hoppade iaf på en gång. Vi hoppade en bana som innehöll lite allt möjligt som travhoppning, studs och två enkelhinder och två små kubhinder. Vi fick "bäst i klassen" av Leif men riktigt så bra kändes de inte men det va väl helt ok iaf :) jag tyckte det kändes lite stressigt ibland, Lotti va ganska på och jag blir rädd att hon inte ska nå fram och vill inte att hon ska komma stort om hon tittar lite så då sätter jag fart, genar på den böjda linjen och håller på att rida på ett språng för lite!!! Så typiskt mej :) Lotti har inte svårt att nå fram... Fatta de Agge!!!...
Men det verkar inte bli mycket hopptävlingar innan våren för i helgen är det en men då är det Hanchenträning och när hemmatävlingen 2/3 är så kom jag ju på att vi är i Göteborg på Gbg horseshow vilket ju såklart blir jättekul men så typiskt. Hoppas det finns nån bra tävling innan Horse festival 17-20/4. 

Olivia sover i Norrsundet inatt så vi har det lugnt och skönt. Efter stallet köpte jag med kinamat hem och sen har jag bara slappat i soffan och tittat ikapp på lite inspelade saker:) imorgon tränar jag 15 och sen åker vi ut till Norrsundet och får tacos när vi hämtar Olivia och på söndag har farmor bjudit hem oss på lunch. Det är inte synd om mej :)
Fullt upp

Mamma å pappa åker till Mexico och jag får fullt upp. Hehe nädå men dom prickade ju in rätt tid att åka så dom slipper skotta. Idag tänkte jag ha en lugn em när jag va stalledig men jag kom inte hem förren 19.30. Först fick jag skynda mej hem och byta om sen hämta Olivia så snabbt som möjligt (vilket inte är så lätt) hon vill helst springa i korridoren en halvtimme och sen gå väldigt sakta till bilen. Vi åkte raka vägen till vianor för att dom skulle byta ut nån olja som dom tydligen haft i fel på servicen så det tog väl ca. 20min. Sen skulle jag ut till Harkskär och slå på en sko så vi stannade hos Farmor och fick lite mat där och Olivia fick vara kvar där när jag åkte och skodde och det gick såklart jättebra, hon hade gömt sej under en filt när jag kom tillbaka :) det roliga är bara att när Olivia gömmer sej och man frågar något så svarar hon aaa lite tyst, hon tror väl att hon inte hörs när hon gömt sej heller :)
Coolingen

På vägen hem stanna vi i Strömsbro och tog in posten, skottade lite och ställde fra soptunnorna så ja inte är det svårt att få dagarna att gå iaf :)

Imorgon jobbar jag kväll så åker ut till stallet på morgonen och fixar allt så jag bara kan åka ut och hämta Lotti på kvällen innan hoppträningen. Blir många turer fram och tillbaka men men. 
Igår tog jag transporten till ridhuset och trimmade lite, tog vanliga tränset och red mest lite lösgörande med mycket övergångar. Hon va ganska stel i galoppen från början men kom igång sen, gjorde lite förvänd, enkla byten och lite riktiga byten. Hon är ju oftast efter i bak men ett såg jag i spegeln att de va rent så det är bara att nöta på. Är ju Hanchenträning i helgen och då får hon gå båda dagarna så hon är nog trött till måndag :)
Svettig Lotti

Det är ju faktiskt härligt

med snön, det blir mycket ljusare, hästarna är rena, underlaget blir bra och det går faktiskt att åka rutschkana ändå ;)

Men det va ju rätt kyligt idag så det va bara att pylsa på sej när jag åkte till stallet för att släppa ut hästarna men jag höll mej varm hela tiden och tom. när jag red. Jag hade tänkt att jag skulle trimma lite i ridhuset i helgen men det visade sej att de va hoppträning där hela helgen så jag satte på kandaret och red ut idag :)

Det gick faktiskt bra och Lotti fick jobba på, gjorde lite byten i galoppen men de va mest luftsprång i början. Eftersom jag hade kandar så drog hon inte ner huvudet och det va bara roligt men sen gjorde hon en del bra byten också. 
På em idag åkte jag och tittade lite på Helena Persson träning på GRS och sen blev det lite lyx med Maxmat. 

Igår skulle jag ha ridit men det blev lite andra roligheter istället så det blev bara lite snabblongering på gårdsplanen. Efter lite lek i snön blev det först en tur till köpis för att byta en sak på hööks och jag, Micke å Olivia åt lunch på Ikea. Lite andra ärenden blev det också. Sen följde jag och Olivia med Sara till hennes pappa som fyllt år och där blev det massa smaskigt sen åkte vi direkt och fixade stallet å tog in hästarna. 

Plopp tycker det är så härligt att rulla i snön så det blir minst 2-3 rullningar innan morgonmaten :)

Förhoppningsvis så slipper Plopp få kolik nu när det kommit snö iaf, han har haft flera svängar sedan den gången han fick dropp :(

Nä dags å ladda för ny jobbvecka nu då!

Snö

Regnet har precis börjat omvandlas till snö ute, typiskt jag som hade tänkt ta en springtur i trödje imorgonbitti när jag släppt ut hästarna. Får se hur det ser ut imorgon då men känns ju tveksamt :( fick sån jädrans träningsvärk efter förra turen har aldrig varit med om liknande så tänkte att jag skulle ûspringa på lite mjukare underlag och då är det lättare där ute:) 

Hoppträningen igår gick väl ganska bra, hon verkade ganska loj redan på gången men kändes fin och som vanligt när vi red fram och hoppningen gick också bra men vi va inte riktigt på topp nån av oss tror jag :) 
Imorse blev det en kort uteritt för jag hade utsläpp idag också och kände att jag ville slippa rida på fredag så då blev det två täta pass. Vi kom ju hem mellan 22.30-23 till stallet igår och sen ridning vid 8.00 idag :) men hon kändes väldigt fin idag och vi gjorde några byten som kändes enkelt. 
Sen har jag kommit ett steg närmare med det jag hoppas på ;)
Hur ska man klara av vinter nu när det varit så varmt.... Hoppas det blir lagom med snö så man kan rida iaf. 

Suck

Jobbveckan började ju bra, 06.18 frågar Micke när jag börjar. Jo 06.30.... Jippi!!! Va ändå på jobbet vid 06.40 så ganska bra jobbat tycker jag, hann dessutom se till att Olivia skulle få med sej allt till dagis, bre mackor och komma ihåg de jag behövde sen tar det ju dessutom ca. 12-13 minuter att åka dit också. Ajja imorgon får jag väl ställa ett tredje larm och hoppas att jag inte stänger av de i sömnen också :) 
Annars gick det väl helt ok på jobbet 1h och 20min övertid bara, men imorgon tänker jag inte va kvar nått fast då slutar jag ju mycket senare istället. Sen va det en som behövde byta sin fredagkväll så jag jobbar kväll både torsdag och fredag, men de får jag ju tillbaka nån gång :) 

Igår följde Henke med mej och Olivia till Fjärran på lite bad, nu va ju alla pooler öppna så lite roligare än sist. Sen blev det lite kinamat och en slapp em/kväll. 

Idag va det ju som sagt dags för dagis igen efter julledigheten, Olivia va ganska trött imorse inte så konstigt kanske med tanke på att hon gått upp tidigast 9 oftast på slutet :) och hon tog lång tid på sej att somna igår också och de är ju inte likt henne. Men dagis tycker hon är kul iaf och ville först inte följa med hem när jag kom. 
Olivia har blivit väldigt duktig med pottan nu och har gått på den flera gånger om dagen sedan ett tag tillbaka och det har inte blivit några olyckor på golvet. Men de är ju när hon kan vara naken hemma, hon säger inte till när hon har blöjja men vi brukar prata om det så de kommer nog snart de också. Blir ju svårare nu när hon är på dagis hela dagarna och då blir det ju blöjja på. Men de är väl bara att nöta på:)

Åhh det börjar ju massa djurprogram nu, har precis tittat färdigt på Djurens hjältar som handlade om djurambulansen, djurens ö och en veterinärstation så lite som djursjukhuset fast ändå inte. Sen ska det börja ett om djurskyddsinspektörer snart. Blir mycket tårar med andra ord ;)
Blev lite fruktsallad så här på kvällskvisten också men snart sova så man orkar med den sena hoppträningen imorgon. 
Ångest

Inte långt kvar tills man måste jobba igen =( Skönt att man får börja med en 4-dagarsvecka iaf!
Åkte ut till stallet imorse, släppte ut hästarna och fixade allt till Lotti innan det va dax för ridning. Lotti brukar ju inte direkt bli galen men hon har ju varit g. pigg nu på slutet fast va inte direkt orolig. Men hon va väldigt laddad/dryg när jag gjorde iordning, Red ut och skrittade ganska långt först innan jag travade och provade även en galoppfattning åt vardera håll bara så hon inte skulle explodera=) Hon va dock piggast i skritten och vill gå fort, annars kan hon vara ganska bekväm och gå i sakta mak. När jag kortade upp tyglarna ville hon trava iväg direkt. Men hon skötte sej bra iaf och började frusta rätt fort i traven så det va nog skönt att få röra lite på sej =) Hon har ju bara vilat 6 dagar så det behövs ju inte direkt nån igångsättning, nu är det Karin och Sofia som rider mån, tis så min nästa ritt blir hoppträningen på onsdag.
Jag har dessutom hittat en sak som jag hoppas på men de får ni veta mer om en annan gång ;)
 
Efter stallet idag så tog jag mej faktiskt ut på en löprunda, de va ju verkligen på tiden. Blev ca 4km men det va rätt segt idag, hemskt i början men kom tillslut in i flytet fast det kändes g jobbigt hela tiden all julmat har satt sina spår men nu är det bara att köra på. Kanske blir det vårruset 2014? Nån som hänger på;) hehe nä det blir nog inte så mycke springa så länge det är mörkt men lite då och då är ju bättre än aldrig!
 
Sen gick jag och Olivia till affären (hon sov) och handlade lite fläskfilé mm till en maträtt som blev mycket god, en blandning på grädde, creme fraiche, soya, lingonsylt och buljong hälldes på köttet och sen 1,5h i ugnen, mmmm...med pastahjul till. Sara kom hit på kvällen också och fick lite mat;) Va ju synd att Sverige förlorade hockeyn bara.
 
Satt och tittade på lite gamla youtubefilmer och hittade denna på Ville när vi kom 2:a i 1.10m på Nytorp=)
Det är lite roligt att hästen med stjärn som står och tittar i hagen när vi är klara är gulliga Diggis. Henne saknar jag också mycket fast hon är ju gammal nu och har väl haft lite olika krämpor vad jag förstått.
Det är ju inte den vackraste rundan men Ville va duktig på att inte riva iaf =) Det är Lotti lite sämre på men hon har ju andra fördelar ;)
 
Känns skönt nu att jag kan titta på bilder och filmer på Ville utan att börja grina, hehe jag vet ju att han har det så bra=) Men han kommer fortfarande vara den som betyder mest ett bra tag framöver. Jag har fortfarande han som skärmsläckare på mobilen och han fick självklart den bästa platsen på byrån =)
Plopp betyder ju såklart också mycket men han finns ju fortfarande kvar hos oss, han blev ju dessutom 21år nu gammelponnyn.... still going strong.  Nä nu blev klockan alldeles för mycket!! Godnatt!

Veckan

Man blir helt dagvild när det är helger och jag varit ledig men snart är det ju söndag och ytterligare en vecka är snart över. 
Det har varit en lugn vecka, i måndags blev jag och Olivia bjudna på lunch hos farmor och jag fick fina presenter:) sen va de nyårsafton och på nyårsdagen blev inte mycket gjort. I torsdags följde Linda o Maja med till fjärran och på kvällen åkte jag å tog in hästarna. Igår hade jag utsläppet så det blev till och väcka Olivia och packa med frukosten. Linda o Maja kom och Emma fick ställa upp på lite ponnyridning som hon skötte galant, Olivia fick börja trava lite och bara skrattade fast hon studsa som en vante :)

Lite gos med getterna blev det också men Olivia brhöver bara röra sej lite så flyr dom hehe, hon ser väl lite tokig ut:) fast om hon kan stå still så kommer dom fram. Maja fick en favvo "den enda utan horn" den stod kvar med henne hela tiden fast dom andra flydde :) Här kan man se att det är fart runt omkring

Men dom är väldigt sällskapliga och gulliga getterna:)
Pusspuss

Åkte och hälsade på Sara en sväng på em/kvällen å sen blev det lite tacosmys. 

Inatt lyckades jag väcka Olivia också så trodde det skulle vara kört, jag hade jättesvårt att somna (hade såklart sovit en stund i soffan) men vid 4 tiden kom jag på att jag hade glömt släcka granen i Olivias rum som jag inte fick släcka när hon la sej. Jag smög iaf upp dörren men direkt såg jag henne titta mot mej så jag stängde fort igen men då hör jag Olivias små steg och dörren öppnas av en jätteglad tjej som säger "hej mamma" åhh neej!!! Men hon gick snällt å la sej igen och somnade nog om g fort. Men de va svårt att hålla sej för skratt när hon öppnar dörren så glad mitt i natten<3 Granen fick jag såklart inte släcka nu heller! Sen lyckades jag somna men vaknade efter typ 20 min för att jag drömde en sjuk dröm om jobbet... Drömmer ofta saker som har med jobbet att göra, det är ju tragiskt:) fast den här va nästan en mardröm. Fick sovmorgon iaf så nån timme hann jag sova. 

Idag åkte jag, Sara och Olivia på en liten tur till Owes och Ikea, köpte ramar och lite dra på lakan till både Olivias och våran säng så nu ska jag snart gå å lägga mej i nybäddade sängen, fick sängkläderna av Sara å Martin i present fin färg;)

 Lite fint på byrån blev det också

Åkte ut och mockade till Lotti medans Olivia sov i bilen så blev det gjort:)
Lotti har ju vilat i 6 dagar nu men imorgon ska jag rida, det börjar rycka i ridnerverna nu och jag är laddad inför kommande träningar å tävlingar. Har anmält till första dressyrtävlingen i Högbo 8-9/2 blev 3 klasser så förhoppningsvis kan hon börja slappna av tillslut:) blir även debut i MsvC:2 så nu har vi lite att träna till. Är dock reserv i en klass men förhoppningsvis kommer vi med iaf. Blev en tur till Ryttarstugan igår och inköp av nya helskodda vita ridbyxor och eftersom dom hade 2 för 1 på rean så blev det ett par mörkblåa också, helt ok!
Nu är det godnatt


Nyåret då?

Blev en riktigt trevlig kväll de :) Vi va ute i Norrsundet med David och Linda m.fl. Sussie följde med ut också och Micke hade med sej en jobbarkompis så totalt va vi 10 vuxna och 3 barn. Davids bror stod för mesta matlagningen och Linda hade som alltid dukat fint och hittat på massa pyssel:)Till förrätt åt vi nån ärtsoppa (alltså på gröna ärtor) som toppades med champagne, den va faktiskt helt ok tom för kräsne mej :) varmrätten oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Och pannacotta till dessert. 

Olivia hade sin tuffa kjol som hon fick i julklapp men lyckades aldrig ta nån bra bild på henne


Hon sov hos Mickes föräldrar så efter dom större barnen skjutit lite fyrverkerier så gick vi och lämnade henne där, eftersom vi va i Davids föräldrars hus så är det bara typ 4 hus emellan :) riktigt lyxigt att bara kunna lämna henne där när det va dax att sova :)
Kvällen fortsatte med massa prat och skratt och vissa blev sneare å sneare

Hahaha den bjuder jag på ;) va inte så bra på att hålla rakt jag!
Blev lite fyrverkerier vid 12-slaget också, riktigt fina faktiskt. Dom med blått i är mina favoriter (otippat va)Klockan blev typ halv tre innan jag å Sussie gick till Mickes föräldrar för att sova, Micke och hans kompis fick sova på ett annat ställe. Man va ju inte jättepigg när klockan ringde 07.15 för att åka till stallet och släppa ut hästarna. Mickes mamma va snäll och körde oss dit eftersom hon inte dricker nått. Men de gick bra iaf och vi gick å la oss en stund igen när vi kom tillbaka. 
De va vårat nyår de :)

Jul och Nyår

Börjar bli lite sent för det där julinlägget men lite snabbt i bilder så var det en väldigt bra julafton trots snöbristen. Vi åkte till Norrsundet på uppesittarkvällen efter jobbet och det blev bingolottospel där, ingen vinst för mej på de men 6 rätt på V75 gav hela 34kr woho!!!
På julaftonsmorgonen började vi med lite gröt och sen den traditionsenliga promenaden. Blev inte så långt i år och Olivia kunde inte bli dragen av Orri i pulkan. Men en tur till vattnet blev de iaf. 
Olivia lyckades radera den bästa bilden på henne och Orri :(

Sen gick vi hem igen och efter en stund va det dags för lunch som bestod av julmat förståss. Och efter de kom tomten:) Olivia blev överlycklig när hon såg han i fönstret och va inte lika rädd som förra året men vill gärna sitta i knä på mamma eller pappa. Fast ta emot paketen gör hon gärna ;) det märks att hon är äldre sedan förra julen för paketöppningen går betydligt fortare nu :)
Hon fick en sångbok av Maja
Har inga bilder på norrsundstomten i min mobil. 
Sen åkte vi till Strömsbro med mellanlandning i stallet och fixade Lotti, alla hästarna fick varsit knäckebröd till kvällen:)


I strömsbro började vi med Kalle och hans vänner sen julmat igen och Olivia fick smak för snapsen!


Även där kom tomten sen och lite läskig va han men hon tror verkligen på tomten nu och har stenkoll på att han kommer med paket :)


Mycket julklappar blev det för Olivia och här är några


Stoor björn är namnet på denna kille, även filten tyckte hon va mysig md tillhörande tofflor:) jag fick också många bra julklappar men nu vill hästarna komma ut så nyåret får ni läsa om senare. RSS 2.0