Tävlingen

Som vanligt känns Lotti fin på framridningen, lite fjantig för saker men ändå avspänd. Inne på banan blev hon spändare och spändare och tillslut tappade jag tålamodet och tänkte att jag struntar i poängen och sa till henne ordentligt. Hon bara biter tag i bettet och så stressar hon igenom hela programmet istället för att ta det lite lungt och inte göra saker innan jag ber om det. Hon typ skenar ju i trav in på meddelinjen men jag tog tag i henne och när hon lyssnade på mej så hann jag lätta några steg innan halten. Trots den spända känslan så fick vi bra poäng på travdelen och fick den sista placeringen. Kul men tänk om allt fick kännas bra vilka poäng vi skulle kunna få. Men de är väl bara att komma igen!!
Lyckades iaf göra rullknoppar :)
Blev en impulsgrejj när jag hade börjat knoppa så nästa gång ska jag nog göra lite annorlunda från början och så ska jag införskaffa svarta silikonsnoddar. Så bra med snoddar som inte går av. 

Idag va det Evaträning igen och jag fick rida på framåt och hålla i handen för att verkligen få henne i ramen, vara ärligt på tygeln och framme för skänkeln för att hon inte ska kunna titta på så mkt. Svårt och jobbigt men hon blev fin på slutet iaf :)


Härlig dag

Riktigt varmt är det idag. Sitter på altanen och Olivia leker utanför, verkligen skönt sånna här dagar att man inte bor flera våningar upp. 
Alla fordon är parkerade :)
Hon är dessutom utan blöjja och har gjort nr. 2 två ggr nyss!! 

Imorse åkte jag och Olivia ut till stallet och släppte ut hästarna sen vid nio kom  mamma och pappa ut och jag tvättade transporten medans pappa bytte hjul. Efter de blev det en härlig ridtur och pappa (morfar) och Olivia åkte iväg i sportbilen. En tur till Norrsundet och farmor o farfar hade det blivit :) 
Jag och mamma red upp till skogsridbanan så jag fick känna lite på Lotti inför morgondagens tävling. Hon kändes fin, satte inte så mycket tryck i henne utan testade lite olika programdelar. Förut "glömde" hon ju ofta bort hur man ryggade om man inte gjort de på ett tag men det verkar som det har fastnat på riktigt nu :)

Igår va Micke ute på partaj så jag och Olivia åkte ut till min Farmor och där blev det en liten skogstur innan maten, vi hittade massa stora stenar och även ett trähus som man kunde gå upp i :)



Nu blir det en fortsatt lugn dag!


Dålig bloggerska

De är jag de ;-) Dagarna går ju så fort och vips är det nästa dag. Men de är ju skönt med fredag imorgon iaf :)

Olivia va med ut till stallet idag och vi började med getmys. 


Det va inte lätt att få med Olivia därifrån men sen blev det lite kaninmys också. 
Och till sist fick Lotti boxen mockad också ;)

Igår va det hoppträning och de gick väl lite upp o ner, hehe nädå inte så mycket ner men de va inte riktigt lika bra som dom två senaste träningarna. Förra veckan gick det väldigt bra, hon va fin på framridningen och hoppningen gick bra. Känslan när vi hoppade banan va verkligen bra jag liksom hörde galoppstegen i huvudet och vi kom perfekt på alla hinder :)
Igår hoppade vi fram på vattenmattan i början och hon blev väldigt spänd och då blir galoppen sämre och jag får svårare att känna och hitta distanserna men det slutade helt ok iaf :)

I måndags började deessyrträning för Eva Ålander i Trödje och de kändes riktigt bra. Petra kom och tittade och filmade även lite. Här kan ni se ett byte som inte är rent men vi är i alla fall på god väg :) http://youtu.be/px7ZsUvKlUA
På måndag är det dags igen. 

På söndag rider vi en LA:1 på fältis så hoppas hon är lite avspänd iaf. 

Helgens tävling

I Lördags va vi till Falu Ryttarsällskap på hopptävling med FiaLottan. 1m och 1.10 va vi anmälda till. Det va en väldigt stor anläggning (Svedens gård) och jag har aldrig varit där förut. Det är nog väldigt fint där på sommaren :)
Allt flöt på väldigt bra och det va framridning i ett mindre ridhus som Lotti tyckte va väldigt läskigt men hon hoppar ju hindren iaf. Man kunde rida fram lite ute också men det va så blött efter nattens regn och snö så jag skippade de. Tävlingsridhuset va väldigt ljust och fint och hindrena va också fina och banorna roliga. Tyckte väl att de kändes lite elakt att ha vattenmattor på tredje hindret som stod längst bort och hoppades från utgången!! Nu bryr sej ju inte Lotti om vart utgången är men de gör ju många andra. Lotti va faktiskt så duktig så hon hoppade vattnet i båda klasserna ( det va 3 runda plättar ) som låg under :) tyvärr så rev vi ett hinder i första klassen, bara en slarvrivning. Och i andra klassen rev vi dom två första hindrena. Hon stod emot och tittade på ettan och skruvade sej lite över så hon rev de och sen la jag henne för nära på tvåan men i övrigt kändes de bra. Det va ju länge sedan vi va borta och tävlade hoppning så det känns godkänt :)
Hon va iaf fin i sitt nya set!!
 
Filmer:
 
Sen har vi ju fått påökt i stallet också av Petras nya stjärna :) vi red ut på en liten tur i söndags och hon skötte sej väldigt bra. 
 
Även Olivia fick rida lite i söndags men hon hann bara upp innan hon tyckte att hon ridit färdigt 



Bäst i klassen

Det va vi på hoppträningen i onsdags :) 
Vi hoppade fram på lite småhinder och linjer, vi hoppade en slinga på 4 hinder där vattenmattan va 3:e så jag ville att vi skulle vara i bra balans efter 2:a hindret och bromsade lite mycket och Lotti tyckte däcken under såg lite läskiga ut och la på en nit, men vi hoppade igen och då gick de bra och vattenmattan tog hon som ingenting :) vi avslutade med en bana på 12 hinder som gick superbra och vi kom perfekt på allt, även vattnet gick bra från andra hållet. När vi hoppat sista hindret va det som att gå i mål efter en felfri ritt på tävling :D Bara hoppas att det känns lika bra imorgon!!



Härligt med vår





På dagens ridtur blev det även ett dopp i havet vilket Lotti tyckte va väldigt mysigt när vi väl va i vattnet :) Hon ville gå längre ut men jag tyckte det räckte med en liten bit ut. Skulle rida lite vägar som jag ofta red förut men typ aldrig nu för att det jämt är översvämningar där nu och fast det torkat så bra nu så fick vi ändå vända efter en bit :( 

Mamma hämtade Olivia på dagis idag så jag kunde åka direkt till stallet efter jobbet så började med att rida medans det va ljust och sen fixade jag lite i sadelkammaren. Jag måste maka ihop mej nu när Petra får hem nya hästen i helgen, men det är lättare sagt än gjort när man har mycket saker (har kommit ikapp dej nu Petra) du får iaf en sadelhängare och några krokar ;)

Ikväll va det premiär för nya programet ryttareliten, bra program men dom där Zettermans bjuder då inte på många leenden. 
Imorgon blir det hoppträning igen :-D

Lugn helg

Har haft en riktigt lugn helg då Olivia sovit i Norrsundet och jag hade ingen tävling eller träning inplanerad så igår åkte jag ut med Olivia dit och fick frukost sen till stallet och trimmade ett pass på ridbanan i stormen. Riktigt lyxigt att ridbanan går att använda redan :) Lotti va fin men blev seg mot slutet, hon fick iaf inviga nya pannbandet. 

På kvällen va vi ut och åt på Helt enkelt med Linda och Maja ( David va sjuk ) blev deras goda kyckling! Sen hem till oss för att kolla på melodifestivalfinalen. 
Idag blev det bara slapp i soffan på fm och vid 14 åkte jag till lervik för att titta lite på Helena Persson träning. Mötte Yvonne och Olivia i stallet vid 16.30 så Olivia fick en liten ridtur
Lotti är så duktig med henne :)
Efter stallet blev det middag på TP (Trödje pizzeria) 

Hoppträningen i onsdags gick bra, det va lång framridning som kändes bra och sen hoppning på en linje med 4 räcken där vi fick variera antal språng. Avståndet va lika långt mellan alla och jag fick rida på 3-4-5 så det gällde att få henne att lyssna tillbaka så vi fick in 5 språng. Sen hoppade vi en serie med 3 kryss och en oxer ut, ett språng mellan varje. Oxern höjdes eftersom. Avslutade med att hoppa linjen lite högre och med 3 språng mellan varje. Lotti gjorde ju allt hon skulle men hoppade lite lojt, några språng på oxern va bra iaf. Hoppas hon är lite piggare på onsdag eftersom årets första hopptävling blir på lördag :)

Nu lite tv innan sängen!!

Pälsfällning

Jag undrar om Lotti har börjat med de nu?? Jag har ju inte ridit henne sedan i onsdags eftersom jag va borta i helgen och igår va det föräldramöte, idag jobbade jag kväll så då longerade jag på morgonen och hon va väldigt lugn och nästan loj. Annars brukar hon ju vara lite pigg eftersom hon inte varit ut nått innan och der brukar ju alltid komma nån liten brall vid första galoppen men ingenting idag, det va ju väldigt bekvämt då hon höll volten bättre än hon brukar och galopperade i ett jämt lugnt tempo. Imorgon är det hoppträning så det är ju bara att känna hur hon känns. Kanske tur i oturen att Hanchenträningen blev flyttad för när jag tränade under pälssättningen va det nog de jobbigaste jag gjort, det är väl även jobbigt för Lotti själv. 

Nu till Göteborg, på lördagen började vi med frukost innan vi begav oss till Eurohorsemässan för shopping, blev inte jättemycket men fick med mej det här fina iaf


Ska dock inte ha Pannbandet till hoppningen det får nog bli till kandaret :)
Nån mer sak blev det också. 
Till lunch blev det den berömda räkmackan men jag och mamma delade på en och kan säga att de räckte gott och väl, det är sjukt mycket räkor på men gott är det :)
På em/kväll hade vi biljetter till läktaren och Maria hade bokat oss på rad 1 (andra raden) och det va väldigt kul att sitta så nära. Först va det dressyr och küren, några fina hästar
Biggles med Kristian von krusenstierna som jag har ridit för en gång. 

Lite svårt att tänka sej men denna hingsts pappa är Lottis morfar, den va väldigt maffig trots 50% fullblod och den ända likhet jag såg va att den hade lika uttryck i ögonen som Lotti. 


Patrik Kittel och Toy Story som gjorde ett prickfritt program men fick ändå se sej slagen av en väldigt fin tysk häst. 
Segerekipaget

Efter en paus med lite donkenmat va det dags för Göteborg grand prix 1.55 hoppning och där blev det svensk seger som gjorde att stämningen va på topp :)
Några hoppehästar

Marcus Ehning

Edwina Tops Alexander

Michael Whitaker

Den här bilden är dålig men det va en från sydafrika och hästen hoppa så sjukt bra, man kan se frambenen här. 
En rolig dag va det iaf!

På söndagen åt vi frukost i lugn och ro innan tåget gick hem och utan förseningar. 
När man rör sej i dom större städerna stöter man ju ofta på lite kända personer så även nu, lite skådisar som vi inte kom på vad dom hette. En gick runt med en giljotin eller hur det stavas :) men på tåget hem till Stockholm så kom denna man och gick förbi
Lite roligt!!






På plats

Det har vi ju varit ett tag. I Göteborg alltså :) även om vi missade det anslutande tåget i Stockholm så hade vi sådan tur att de gick varje timme så vi tog oss fram smidigt ändå. Hade ju inte direkt bråttomt. Vi började med att luncha på nån resturang som hade lunchbuffé sen blev det lite shopping på H&M innan vi gick till hotellet som bara ligger några hundra meter från stationen. Efter installationen blev det en till shoppingtur, Maria hade inga kläder inför kvällen så det va ett måste ;) blev lite påsar med tillbaka. 

Det ingår middag på hotellet så vi gjorde oss iordning och åkte ner (med hissen) för en sen middag, va va mätta efter lunchen fortfarande men lite fick vi i oss iaf. Sen va tanken att vi skulle vidare till en fest som horseshowen ordnade och det kan ju se ut som att vi va taggade för fest



Men i själva verket satt vi mer och gäspade ikapp så det slutade med att vi tog hissen upp för att sova istället :)
Imorgon blir det frukost och sen kolla in Eurohorsemässan på fm och sen kolla på tävlingar under em/kvällen. 

Annars i veckan har det väl inte hänt så mycket, det är lov så det va ingen hoppträning. Men jag åkte till Trödje ridhus och tog fram lite cavaletti och två småhinder som jag hoppade många gånger tills hon gjorde de avspänt. 
Mina övningar

Fina tjejjen


I tisdags fick jag umgås lite med Sture på morgonen :)


Väldigt ledsen när det är dags att bli lämnad igen
 
Nu är det godnatt!!


RSS 2.0