Lite nytt

En arbetskamrat skulle sälja sina köksmöbler till bra pris och jag tycker om sånna stolar :)

Så tänkte att jag kan ju testa lägga ut våra möbler så kanske man kan bli av med dom också och ja det tog ju typ 10 min så var det sålt :)
Så nu har vi lite större bord som passar in lite bättre i vårat stora kök :)

Idag har vi varit på julgransplundring på mammas jobb och den stora höjdpunkten för barnen är(ska vara) hunden Göte! 
Men Olivia tycker att han är sååå läskig :) det va 2 år sedan vi var där sist så då va hon ju ganska liten och idag var hon väl förberedd och sa att hon skulle inte vara rädd för Göte men så fort han kom in i dansen kom en tårögd tjej som dansat så glatt innan :) Livrädd!! Men tillslut hade hon faktiskt skakat hand med honom 2 ggr :) krama va lite för läskigt men hon kunde iaf dansa en bit ifrån och äta glass ganska nära den snälla hunden :) 
Men hon är väldigt stolt och vill brätta för alla att hon träffat Göte :)
2 lottvinster blev det också för Olivia. 

Nu på kvällen har jag varit med Emma och Lotti till Gävle ponnyklubb där dom ridit en dressyrlektion för Knäcken och de gick väldigt bra för dom så de blir säkert fler gånger :)

De får avsluta för idag :)

Kanske börjar bli dags

Av naturliga skäl (kanske) så har man inte lika bråttom att fixa allting till andra barnet men tiden rusar ju iväg så det börjar väl bli dags att se till att vi har de vi behöver. Mycket har vi ju nu och även om en det nu verkar bli en pojke så råkar ju vissa saker vara rosa ;) men de som står på inköpslistan innan bebis kommer är väl egentligen bara babyskyddet (bilstol) för den vi hade till Olivia sålde jag för jag ville iaf ha ett annat. Sen tänkte jag skaffa en ståbräda till Olivia som man sätter på vagnen. 
Jag har börjat rensat i rummet på övervåningen där massa flyttkartonger mm hamnat och tänkte försöka få ordning i veckan med skötbord mm och sen är det väl bara vaggan och vagnen som ska fixas iordning.

Olivia sov i norrsundet natten som var och de är ju alltid skönt att ha lite barnfritt :) Jag och mamma va ut och red imorse och testade en ny bra väg men tyvärr så halkade Plopp till när vi va längst bort såklart. Va inte jättehalt först men står han mest på 3 ben :( får se hur det är imorgon. 


Lotti hopptränade i torsdags och de gick bra, hon hoppade inte så mycket eftersom inte hoppat något på länge men hon blev väldigt taggad av att hoppa och la på en brall :) antagligen så blev hon lite sur för att en bom låg för nära bakom ett hinder och hon fick skynda sej ner med benen samtidigt som hon tog i så då blev de lite bus även på hindret efter :) men de är ju positivt att hon blir lite pigg och inte bara spänd när det va längesen hon hoppade :) 

Nu är det God natt


Lotti igång

Lotti börjar komma igång nu och idag kom ju en massa snö så förhoppningsvis ligger den kvar ett tag iaf :) Första dagen jag skulle skritta ut på nyårsdagen så var det såklart storm ute och Lotti var väldigt spänd men det gick bra ända tills vi skulle hem över åkrarna och det var bara för mej att hoppa av när hon eldat upp sej till bristningsgränsen.. Suck..
Men efter de har det gått bra iaf, hon har varit lite på hugget och fått in några bocksprång men inget allvarligt :) Jag har varit in till ridhuset 2 ggr så Carro har ridit och ska in imorgon också. Tycker verkligen att de syns att Carro lärt känna Lotti mera nu och får henne att jobba på bra :) Olivia skötte fram och avskrittning sist
På torsdag börjar hoppträningen igen och Lotti ska få träna förmiddagar denna termin så det blir skönt att slippa dom sena onsdagskvällarna. 

Ja idag/inatt kom ju massvis med snö, mysigt men en del jobb blir det också. Men när vi hade skottat en hel del under fm så kommer en traktor och svänger in på gården som en räddande ängel. Annars hade vi nog inte varit färdiga än! Men ridunderlaget blir ju toppen iaf :) jag och Emma va ut på en ridtur i snöstormen igår, fast Lotti tyckte att de va ett väldigt dumt påhitt för hon tycker inte om piskande snö i ansiktet och allra minst i öronen men hon skötte sej ändå väldigt bra och vi tog oss hem som riktiga snömonster. 

Nu är min kropp slut efter all skottning så det blir att göra sängen sällskap nu.. 


Jul och Nyår och födelsedag

Snart är alla helger över med alla firanden. Julen firade vi som vanligt med fm i Norrsundet och em i Strömsbro. Olivia fick massa paket av två tomtar. Och även jag fick alldeles för mycket som vanligt :) Olivia va inte lika rädd för tomtarna i år som förra året iaf :)

Min födelsedag blev bara ett lugnt firande med Mickes och min familj som kom på lite tårta. Fick en fin köksmaskin och presentkort mm. 

Olivia hjälpte till och gjorde hela ringen runt med geléhallon :)

Nyårsafton firade vi hemma på gården med dom andra och lite mera folk. 12 vuxna och 4 barn blev vi och jag å Linda fixade en 3 rättersmiddag mm som jag tror blev uppskattad av alla :) först en räkcocktail med melon, grape, creme fraishe och lite annat. Sen fetaostfylld kyckling med balsamicosås och pasta. Och sen en hallonsorbé fylld med mascarponecremé och hallonsås till. Gott gott :) tänkte inte på att ta bilder på maten dock. 
Linda hade pysslat ihop lite skoj till festen :)
Det har varit trevliga helger men nu vill nog hästarna komma ut!


RSS 2.0