Ny vecka, Nytt liv

Första måndagen i Minos liv...
Igår morse klockan 05.08 kom han 1vecka efter beräknat datum men han var snabb när han väl kom :) 
2884g liten och 52cm lång så det finns inte många gram fett på lillkillen men de ska han väl kunna äta på sej lite :)

Vi fick åka hem runt 13 så då åkte vi och hämtade Olivia i Strömsbro som hade varit på Moraträsk med mormor och morbror och inte visste något om att lillebror kommit än. Hon fick gå och titta på honom i bilen och det tog en liten stund innan hon förstod men sen började hon klappa och gosa med honom :) 
Mino sover till största delen men Olivia hade lite svårt att sova inatt och var vaken några timmar och det visade sej också att hon hade kräkts på rummet så inte så konstigt att hon vaknat!!! Vet inte varför hon kräkts men hon verkar inte magsjuk iaf och har varit på dagis idag utan problem så det verkar inte vara någon fara iaf. 
Men nu blev hon väldigt trött och sover här bredvid mej i soffan så vi får väl se hur den här natten blir :-/

Två tröttisar <3

Imorgon ska Mino på undersökning på sjukhuset så vi får se hur allt ser ut då med gulsot och sånt annars blir det nog en lugn dag i övrigt med nått besök :)
 
Stolt storasyster


3 dagar

Jahopp 3 dagar till bf nu och än har ingen liten tittat ut. Hoppas han vill göra det till helgen :) 
Nu sitter jag på Olivias dans och dom hoppar å skuttar för fullt där inne :)
Imorse va jag på hoppträning med Lotti som tyckte vattenmattan va lite läskig idag och mycket solfläckar på hindrena gjorde att de blev lite spänt men ändå en hel del fina språng också :) 
I tisdags red Carro på utebanan i det härliga vädret. 

Jag har varit ut med våra hyresvärdars hundar två dagar nu också och sånna här dagar är det ju helt klart mycket trevligare att ha djur än om det är skitväder. 


Imorgon kommer Anna ut och kollar på Plopp så vi får hoppas att det ser bra ut så han kan få börja sättas igång ordentligt :) 

Det är väldigt mycket rådjur runtomkring så ibland får man lite besök. Inte än

Lillen har inte velat titta ut än men han får gärna göra de när de behagar ;)
Så länge kommer lite veckan i bild och film. 
Hopptävlingen förra helgen gick väl med lite blandat resultat
Lotti hade så bråttom in i transporten så där stod hon medans jag satte på täcke mm. Känns ju bra att hon är trygg med trailer :)

Lite myspys med gammelfarbrorn i måndags


Han verkar lite bättre i benet nu så han har fått börja skritta lite iaf. 

I tisdags tog jag och tömkörde Lotti på ridbanan i stormvindar men hon skötte sej bra, himla skönt när ridbanan tinat fram. 
I onsdags red Emma henne i ridhuset och i slutet kom hon loss ordentligt och blev mycket fin 

Lite skadeglädje får man ha när Plopp gnider in sej och njuter utan täcke. Lotti va ju faktiskt lite svettig så hon fick ha täcke på ;)
Torsdag med hoppträning och Lotti hoppade riktigt bra hela träningen igenom. Först travhoppning som hon helt klart va bäst i klassen på sen lite andra övningar. Två filmsnuttar. 

https://youtu.be/e4v-pDKM1jw

https://youtu.be/5xIheqXX-mI

Fredag red Sofia ut henne tillsammans med Emma och lördag red Emma henne på ridbanan och idag rider dom lektion på gpk så Lotti är det full fart för :)

Lite bakning har det blivit i veckan också, morotskaka och choklad/kladdkakemuffins med banan i
Himlans lätt, snabbt och gott faktiskt :) om man gillar banan förståss. 

Härliga dagar har det varit den här veckan iaf så man har kunnat vara ute hela dagarna och igår grävde Micke upp rabatter och annat utefix höll dom på med. Olivia räddade maskar

Å ja tomteluvan har jag inga kommentarer på ;) 

Puff har perfekt utsikt på fåglarna :)

Själv va jag mest parkerad framför datorn och bruksprovet med en massa fina hingstar och den jag önskade skulle bli godkänd blev det men den gav mej också lite tvivel. Men det var även kul att få se den här som jag har funderingar på L'Acteur 15år gammal
https://youtu.be/Ghs--NrygTU

Väldigt ädel hingst men verkar lämna himla bra temperament och många fina avkommor 
Skulle nog bli en fin fölis med Lotti
Fast jag skulle ju gärna vilja ta någon med lite mera tecken på sej men de vet man ju inte om det blir ändå :)
Men planerna just nu lutar väl iaf mycket åt att det blir betäckning av Fialottan :) man kanske skulle hitta en sponsor bara ;)


Tävlingar

Tävlingen i Söndags gick bra för Emma, Lotti skötte sej och Emma tyckte det va roligt. Hon blev lite spänd i formen speciellt i traven men i första klassen fick dom många fina siffror :)

Nu på söndag är det hopptävling på GRS med Carro 1m + 1,10m. Igår va de hoppträning för dom och de gick väldigt bra, hon fjantade på vattnet från ena hållet bara. Och rev trippelbarren in i kombinationen 2 ggr, antagligen för att hon ville landa för snabbt för att det kom ett hinder direkt igen. Lite lurit dedär :) men 3:e försöket hoppade hon tillräckligt långt iaf. 
Film på banan
http://youtu.be/2E4GQTAXlJE

Sen efter tävlingen på söndag ska vi på konserthuset på "Brännvin i kikaren" nån fasch eller vad de heter :) som vi fick i julklapp. Så lillen får gärna hålla sej kvar till efter de sen är det helt ok om han vill titta ut snart ;) 


RSS 2.0