Veckan

Måndag:
En lugn dag med bygge av vintervattentunna till hästarna. Olivia hjälpte också till, eller ritade iaf på en frigolitskiva ;)
Det är en spindelfamilj som gått ifrån sitt bo 😀
Tisdag:
Jag tog faktiskt och red ett kort bpass på ridbanan, Lotti skötte sej bra och hon tyckte nog att de va lite jobbigt :) 
Efter lunch följde jag med Linda för att släppa ut våran hyresvärdens hundar. 

Onsdag:
Jag, Mino och Leo tug en tur till Svärdsjö och Anne-Li för att hälsa på henne och lilla Oliver :) 


Och Leo fick busa med Anne-Lis lilla Sigge :)

På em följde jag och Mino med Micke, Olivia och Yvonne till fjärran och badade. Kan säga att de va en trött kille vi hade den kvällen :) Linda tog med Leo ut på prommis när vi var borta. 

Torsdag:
Hände inte så mycket förutom valpkursen på kvällen. Jo vi åkte till Bomhus först och hämtade en tvbänk som jag köpt för 100kr!! Vi som tänkt köpa de ända sedan vi flyttade hit :)

Valpkursen gick iaf bra, vi tränade förbud. Att kunna gå förbi en matskål med korv i utan att ta, att inte springa efter en tennisboll som kastas mm. Inkallning gjorde vi också och sen fick vi lära hundarna en konst som var "tummen" så säger man tummen nu och håller fram handen så buffar han med nosen på tummen :) 

Fredag:
Idag, eller nu va de visst igår så tog vi de lugnt på fm men sen fick jag ett ryck att jag skulle fixa badrummet. Packade in barn och åkte till Ikea, åt lunch och sen lite shopping. Efter de hämta Leo och åka och hälsa på Anno i deras nya hus här i Valbo. Jättefint!
Sen skjutsa Olivia till Strömsbro för hon ville sova där. 
Hela gården köpte mat från pizzeria och sen har jag skruvat Ikeamöbel. 
Före. 

Efter. 
Lite mer förvaring och bättre handukshängare än vi hade innan. Sen ska jag köpa nå kprgar till hyllan och kanske lite mer matchande handdukar :)

Nu ska jag få mej lite sömn. 
Avslutar med en bild på Leo från imorse Hjälp 🙉🙈

Om Mino fortsätter sin utvecklingskurva så kommer han gå vid 9 månader!!! Det finns en tabell på 1177 (vårdguiden) där det står när barn lär sej olika rörelser. Det står vad som är tidigt, vad som är vanligt och vad som är sent. 
Vända från rygg till mage eller tvärtom är vanligt vid 5-6 månader, tidigt är 3 månader och Mino gjorde det vid just 3. Han gjorde det även nån gång tidigare. 

Krypa är vanligast 7-10 månader, tidigt är 5 månader och Mino gjorde det vid 6 mån även om han tagit sej fram från 5 månader :) 

Sitta är vanligast är 7-8 månader och tidigt är 5-6 mån. Jag tycker inte Mino haft något intresse av att sitta men rätt som det var hemma hos Sara så satte han sej. 6,5 månad va Mino, ja han sittar faktiskt nu. så lite mittemellan :) 

Han lutar sej inte mot bordet :)  

Resa sej och gå efter möbler är vanligast vid 9-10 månader och tidigt är 6-7 månader. Mino gör ju de nu så även där inom tidigspalten. 

Kollar man då på att lära sej gå så är vanligt 10-14 månader och 8-9 månader tidigt. Blir ju spännande att se när det blir. 
Det går lite fööör fort här :) I helgen som var så va det ju babysim/simskola på lördagen och det gick bra för båda barnen :) 
Dock så lyckades Highcruiser, (pappan till Lottis föl) få starttid precis när vi va på badet. Han skulle nämligen komma till Storvik och starta en msv A så det hade varit kul att se honom Live men jag åkte iaf dit direkt efter och hann se honom i transporten iaf :) Mamma och Petra hade åkt dit så jag har fått se lite film iaf :) 

På kvällen åkte jag, Olivia och Mino hem till Sara och umgicks ett tag. 
Söndag fm åkte jag,Olivia, Maja och Leo ut till Trödje för att träffa Sture (å Petra såklart;)) 
Och sen fick Olivia och Maja pyssla och rida lite på Emma. 
Snyggmössan Olivia 😂

Sen åkte vi direkt till Olivias dans och det gick bra :) 
På kvällen blev det gemensam tacos här på gården. 


Oj om jag skulle skriva allt som hänt i veckan nu också skulle de bli så långt så ni för nöjja er med detta så länge :) 

100 dagar

Imorgon har Lotti gått 100 dagar av dräktigheten :) och jag hoppas verkligen att det blir 200 och 300 också!!
Hon har fått rört lite på sej den här veckan då jag longerade henne lite i tisdags och igår red Sofia henne på ridbanan så det känns ju bra :) 

Leo har fått sin 12-veckors vaccination idag och det gick så brs så. Han märkte inte ens att hon stack i nackskinnet medans jag distraherade med godis. 
Nu på kvällen har jag och Leo varit på valpkurs och det gick väldigt bra tycker jag. Han blir lite otålig och ylar en del när man ska vänta men alla övningar gjorde han jättebra och lyssnade fint på mej :) vi tränade passivitet, inkallning, gå fint i koppel, sitta å vänta och förbud. Såklart bara kort stund av allting :) det är så roligt att få saker att träna på och tips på allt man kan göra. 
Mamma va snäll och passade barnen när vi va borta då Micke jobbade kväll också. 
Leo fick ett nytt täcke med posten idag :) han måste växa i det lite mer bara men det blir nog perfekt om ett tag. 
Han fick prova de men det va lite långt på frambenen så han hoppade som en kanin när han skulle ta sej fram :) 
Rumsrenhetsträningen går väldigt bra och jag kommer faktiskt inte ihåg när han kissade inne sist 😀 (förutom när Micke inte hann ut en morgon) men han har inte kissat inne när han varit själv heller så det känns bra :) han gnäller och ylar en del när han är själv men det blir nog bättre med tiden. Han har ju max varit själv typ 1h än så vi får väl se sen om de blir längre tid.  
Fina killen


Idag anmälde jag Mino till babysim också. Vi har tänkt att vi ska åka till valbobadet på dropinbad men det blir aldrig av så nu anmälde jag till sjukhuset där vi gått med Olivia. Hon har även simskola för barn 4-6 år så jag frågade om det fanns plats för Olivia och det fanns plats för båda så på lördag börjar båda två 14.30 och 15.00 så det va perfekt :) Olivia får gå på simskola istället för dans sen då jag tror att hon tycker det är roligare så får hon väl börja dansa igen sen om hon skulle vilja de :) men det är ett tag kvar på dansen än så hon får dansa på fortfarande. 


Mino hjälpte till att mocka till Plopp idag 🙈Nu ska jag och Leo krypa till sängs Stallmys

I söndags när jag skulle ut och ge hästarna mat (Emma hade tagit in dom) så borstade jag Lotti och det blev även lite frisering, Lotti hade ju såklart hellre bara fått maten på en gång :)
Manen innan
Manen efter
jag har haft lite längre man bara för att kunna knoppa men nu dröjjer det ju länge tills det blir aktuellt med knoppar igen så då tog jag av g mycket :) Lotti har bra man som oftast håller sej på en sida även när den är kort. 
Annars så är hon rund om magen och pälsen börjar växa så snart har jag en riktig björn :) 

Det gick bra för övriga familjen att sova i Norrsundet och dom va på lite utflykt på lördagen sen på kvällen va det ju kalas i Strömsbro för Pappa och Henke så det blev en trevlig kväll med god mat. Leo passa på att slappa i soffan :)

På söndagen hade jag inga funktionärssysslor så då fick Leo följa med och titta på 1,45m klassen för lite miljöträning med mycket folk och hundar som rör sej och även stora hästar att titta på. Men han skötte sej bra och låg å mös i knä på läktaren :) 
Efter tävlingarna åkte jag hem och hämta släpvagnen sen tillbaka och lastade tältet som brukar vara min uppgift nu för tiden :) 

När vi är ute på kvällen så får Leo ha ett lysande halsband på sej som funkar jättebra och det är bara att ladda med usb :) 

Mina små gullisar

Ensamtid

Den varan blir det ju inte så mycket av nu för tiden. Men inatt har jag varit helt själv hemma för resten av familjen sover i Norrsundet :) 
Dock så kom jag hem vid 22 igår och måste åka nu snart vid 7.30 till Lervik för att vara funktionär på våra hopptävlingar, så det blev inte så mycket ensamt ändå ;) men skönt att kunna ligga i sängen en hel natt utan att behöva kliva upp iaf. 

I torsdags va vi på första valpkursen och det gick bra, de var teori nu första gången med väldigt mycke nyttig information om hundarnas utvecklingsperioder, inlärningsmetoder, olika sätt att belöna och korrigera mm. 
Hundarna fick vara med för social träning och Leo skötte sej bra, lite pipig när han tyckte att man väl kunde få busa lite med dom andra hundarna :)
Men tillslut så somnade även Leo sist av alla :) 

Mino kryper på han och utforskar världen, vattenskålen åker upp och ner från golvet hela tiden och Leo får inte alltid vara ifred i sin bädd! Självklart ser vi ju till att Leo får sova ifred men samtidigt så är det ganska bra att han accepterar Mino eftersom han kommer att krypa runt överallt nu :) ofta så kan dom leka med samma leksak och Leo verkar vara lite försiktigare när han tar saker från Mino. Djur brukar ju vara kloka på det viset :) här kommer en filmsnutt
https://youtu.be/SlZLgzmLEOA
Och den här filmen måste jag bjuda på också, jag kan inte låta bli att skratta :) 
https://youtu.be/pqTxal3piJE

Nä ni kallar plikten på Lervik. Tack å hej


Höstlöv

Igår när jag hämtade Olivia på dagis så höll hon precis på och plockade en fin höstbukett helt på eget initiativ :) 
så härliga färger

Lotti kollades i tisdags och hon är fortfarande dräktig 😀 väldigt skönt att få veta :) Hon såg dock inga fosterdelar men såg att livmoderns storlek överrensstämmer med hur långt gången hon är så det är ju bara att hoppas på att de stämmer. Jag som såg framför mej att man skulle få se ett hjärta slå som man såg på 30 dygn, men antagligen så har dom olika apparater. 
Bara 8 månader kvar nu då 😊
Sofia red henne lite på ridbanan igår så hon fick röra lite på den där stoora magen som kommit fram :)

Idag ska vi på första valpkursen med Leo :) men det är bara teori idag så nästa vecka får han börja jobba lite :) 
Men han är redan duktig på sitt och kan nu även ligg :) 
Här har han busat lite med vattenslangen


Mino

Den här posen gör han ofta när han stannar upp och ska titta på något. 
Och precis nu när jag tänkte skriva att han inte riktigt kryper än så titta jag på honom och han tog flera krypsteg 😀 annars har det varit lite mera sälteknik för att komma framåt men det går med en väldans fart om han sett ut ett mål (oftast en vattenskål)!!!!

I lördags bjöd Sussie hem mej på langos. Mmmm så gott :) alla barn och Leo fick följa med men det gick bara bra. 

Leo fick då åka själv i bakluckan för första gången och på vägen dit sa han inte mycket och hade lagt sej ner innan vi kom dit (det tar typ 5 min att åka) och hemma hos Sussie sov han mest :) 
På vägen hem va det mera pip och yl så då tyckte han inte att de va nå roligt.
Men idag har vi varit ute och åkt lite igen och det va inga problem, lite pip i början men sen sov han hela tiden, även när jag va in och skickade lite brev och han va kvar i bilen så gick de bra :) sen va vi till Jennys hund å katt för å köpa ett blinkande halsband så han syns i mörkret här :) han har ju även reflexväst som syns bra men om han skulle springa iväg för långt så syns nog inte den. Lite annat smått å gott blev det såklart också :)


Nu tycker jag att det syns på Leo att han växt sen han kom hem å snart är han väl en stor killa våran lillplutt :)

Imorse va han med mej och släppte ut hästarna för första gången och det gick bra, det märks att han börjar vänja sej med dom där stora djuren lite mer nu, fast då kan man ju bli lite för nyfiken istället. Men de va bara en gång som han gick alldeles för nära men då sa jag åt honom så flyttade han sej lite längre bort. Duktig kille! 😀
Igår pysslade jag och Olivia om Lotti lite grann och imorgon ska hon kollas på 90-dygn så jag hoppas verkligen att allt ser bra ut ✊🏻

Övning pågår

Leo har varit hemma själv några gånger nu, det är ju bara korta stunder såklart och det går väl skapligt. Han kan pipa lite när man går men han blir tyst ganska fort, däremot så går han alltid och kissar 1-2 gånger när man är borta även om det är 15-20 minuter max och han precis har varit ute så det är nog mer bara en grejj att göra som förhoppningsvis avtar när han blir tryggare. Sen självklart så brukar han ju hitta på något bus när man är borta också :) 
Men imorse va han själv ca 30 min då jag hade tid hos bvc med Mino och när jag kom hem så låg han i sin bädd och hade kissat en liiten fläck bara så de va ju bra :) 

Igår var Orri här under dagen också så då hade Leo sällskap när jag åkte med Olivia till dagis men han hade kissat ändå så de gjorde ingen skillnad. 

Idag har Svante varit med oss nästan hela dagen. Är ju bra att dom får umgås mycke så det inte blir så mycket bus varje gång dom ses ute på gården :) Svante är ju bara 6 månader så det är klart dom vill busa! 
Jag lämnade även dom själv när jag gick ut å mockade och tänkte att dom blir väl trött snart men dom va fortfarande igång när jag kom tillbaka och även då hade han hunnit med en kiss inne. 

Men kompisar är dom iaf :) Leo kan inte vänta tills Svante druckit färdigt. Men tillslut fick jag dom att lägga sej på varsin plats och Leo somnade såklart direkt :) 
Sen när jag hämtade Olivia så passade vi på att träna på bilåkning. Jag tog med Svante så inte Leo behöver bli själv i bilen när jag hämtar. Men tycker att det verkar gå väldigt bra för Leo att åka i bakluckan. Leo satt i buren och Svante bredvid. Sen blev det en tur till min farmor också så det blev ganska mycket bilåkande men han tog det med ro och hade ju sällskap av Svante :) Får ta någon tur med Leo själv och hoppas det går lika bra :) 

Leo tyckte att det va väldigt konstigt med glasdörrar och Mino tyckte nog mest de va roligt :)
Mino har blivit väldigt van med hundar som kliver på honom och slickar han i ansiktet :) men han tycker att det är roligt att titta på dom iaf. 

Lite häst bland alla hundar också ;)
Sofia var här i tisdags och red på Lotti medans jag gick med en sovande Mino i vagnen. Lotti skötte sej mest men några gånger fick jag rycka in när det dök upp något farligt. Däremot alla djur vi stötte på var inte så farligt iaf :) 
Dessa 3 bilder tar jag från samma plats :DLotti tycker att det är väldigt kul att välta vattentunnan så matte får släpa lite extravatten, dessutom så kan man tro att hon inte fått vatten på flera veckor när man fyller på :) Plopp får snällt vänta på sin tur. 

Nu ska Mino få lite välling innan läggdags. Han fick det första gången igår så får se om det går i idag också :)

RSS 2.0