Sadel

Idag har det varit full fart, eller inte egentligen men det känns som de. Det började med att jag igår ringde till Mustang (ett ställe som provar ut och säljer sadlar), jag har tänkt ringa länge men glömmer de jämt under deras telefontider. Men nu kom jag ihåg det och jag vet att om man vill ha tid en lördag så brukar man få vänta ett tag men då hade dom fått in ett återbud idag kl.11. Så det var lika bra att ta den och åka. Det ligger vid Arlanda så det är ju en bit=/ Men väl där så gick allt bra, hoppsadeln pumpades full med luft så den kunde jag behålla som jag ville. Dressyrsadeln tyckte han inte va jättebra så det blev att prova ut en ny som jag ville=) Fick väl prova ca. 5-6 sadlar och den jag fastnade för var Crown warmblood, den hade djupt säte, bra knästöd som passade mina ben och va smalt skuren i sitsen så det känns som man kommer lite närmare hästen, precis vad jag va ute efter. Så här ser den ut:

Just den här är inte min. Kåporna ser inte allt för roliga ut men den va i alla fall skön med bra knästöd, det är väl huvudsaken så jag hoppas att jag blir nöjd.
Sen va det ju min gamla sadel då som skulle bytas in eller säljas och jag vet ju att man inte brukar få mycket i inbyte så jag va mer inställd på att försöka sälja den själv, men dom fick värdera den och då säger hon att dom kan betala 7.500:- och jag som hade tänkt sätta ut den för 8.000:- med prutmån för lite repor, så de va ju bara att byta in så va man av med de jobbet. den nya sadeln va faktiskt inte så mycket dyrare heller så det va bra flyt idag, annars brukar det ju alltid bli dyrare än man tänkt sej när det gäller sadlar=)
Olivia provade också lite sadlar.


Vi kom hem från Mustang ca. 16.00 då lämnade vi bara av Lotti (Petra hade ju varit så snäll och mockat) ssen åkte jag hem och åt lite och lämnade Olivia hemma för att sen åka tillbaka ut till Trödje med mamma och klippa Plopp och ta in hästarna. Nu är jag lagom trött så godnatt!

Justde glömde säga att vi fick stanna i poliskontroll på vägen dit också, polisen frågade vad släpet vägde eftersom jag bara har B-kort och jag sa att det väger så man får dra den med den här bilen på B-kort, han säger Ok om du säger de så, vi har i alla fall ingen våg. Han verkade inte kunna så mycket om släp och vikter=)
Om jag minns alla gånger så har jag fått stanna i poliskontroll 6 gånger och mamma 2, jag har haft körkort i 7 år och mamma ca. 30 år... orättvist tycker jag=)

Kommentarer
Postat av: P

Du har tur med sadlar du:) Jättefin! Jag har blivit stoppad av polisen säkert 20 gånger, av det är väl 10 i Björke...fast bara två gånger med släp.

2011-10-31 @ 17:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0