Längta

Jaha nu har mamma sett till att man ska få längta ännu mer efter att få åka utomlands.... typ exakt 232 dagar, åhhh det är ju hur länge som helst ju =( Men jaja det finns inte ekonomi till nån resa tidigare iaf så det är bara att vänta=) Det är iaf det här hotellet vi ska bo på
 
Sex pooler och två stränder, jag får nog bada så jag klarar mej=) men det är nog kallt i havet då.
Det är iaf Aya Napa Cypern som vi ska till den 19:e april 2013 när mamma blir lite äldre...
 
Jag har tänkt länge att jag ska göra nått bildkollage eller nått på Ville så nu har jag äntligen gjort de och det blev även på Plopp och Lotti och en förstoring på Olivia och en på Plopp till mamma. Jag har inte skaffat ramar än men här kan ni få ett litet smakprov=)

Dilemma

Det är ju bara att inse att när ridstövlarna gått sönder för tredje gången och ridskorna har fler hål än en grevéost så är det dags för nya skor, men vilka vill jag ha???? Jag ska laga stövlarna igen men uppenbarligen så håller dom inte att användas för mycket så det är nog bra att ha skor och chaps också.
Jag har kollat runt lite, jag vill ju ha skor som är sköna och som går att använda hela året. Helst vill jag ha svarta men dom som jag hittat som verkar bäst just nu finns bara i brunt=/ men de är väl inte hela världen. Fast jag måste köpa svarta chaps för jag har ett par tävlingsskor i svart men dom håller inte att ha till vardags.
Det största dilemmat är ju ändå priset, ska man köpa de man verkligen vill ha så är man ju uppe över 2000:- på en gång men men.
Ska nog prova dom här skorna och chapsen iaf.


Skrittur

Igår va jag och Lotti ut på en skrittur men det blev bara en kort en för innan hade jag varit och byggt dressyrbana på lervik till tävlingarna idag, det tog en väldans tid så det blev sent till stallet. Men mysigt va de iaf:)

Lotti fick ha sin nya fina flughuva x2 idag, en på ridturen och en i hagen. Har ju hittat på matchande schabrak till den turkosa men jag misstänker att dom inte säljer dom längre:( verkar vara nya färger/modeller varje säsong från hv polo. Kanske får bli ett Lamicell ändå.

Först finhuvan sen två ufon och en söt Plopp i kvällssolen.


Sadel

Det händer inte så mycket nu så finns inte så mycket att skriva om men Lotti är ju då fortfarande halt, fast egentligen inte:) hon är ju bara halt när hon springer i höger varv inte rakt fram. Men hon äter metacam nu så jag hoppas att det hjälper lite. Jag ska iaf börja skritta henne nu så kommer vi igång lite snabbare sen.

Idag har jag vart iväg med henne på sadelprovning, prestigesadlar. Blev väl ingen såndär wow känsla men den som passade Lotti bäst va en som heter Versailles, faktiskt inte den dyraste iaf:) men jag vet inte riktigt vilken jag tyckte bäst om egentligen. Lotti kändes iaf himla fräsch så länge man inte svängde för mycket åt höger. Men när vi hade provat typ 20 sadlar började hon tröttna ;) inte så konstigt kanske. Blev som sagt inte så mycket klokare.

Jag har ju börjat jobba nu också och den här veckan har jag varit i Valbo. Trevligt de:) skönt att få vara ledig nästa vecka igen.

Nu sooova!!!

Justde, jag va ju på Fridas fina bröllop på Engeltofta förra helgen också. Fint par:)


Kortvarig lycka =(

Igår såg jag lite ljus i tunneln men det släcktes idag igen=(
 
Nä men jag åkte med Lotti till Ulltuna igår för att kolla upp att hältan verkligen sitter i hoven fortfarande. Hon hade blivit omskodd i måndags på båda fram och va faktiskt mycket bättre tis-ons så det va med blandade känslor jag åkte men ändå skönt att få det kollat.
Hon va inte alls mycket halt när vi longerade där och i ridhuset va hon så spänd så det gick inte att se någonting men ute på asfalten såg man hältan bättre. Vi bedövade bort hoven och då blev hon bättre så det va ju bra.
Sen skulle hovslagaren titta på hoven och han skar bort lite mer och djupare och hittade lite mer spår av bölden och trodde att det va bakterier kvar som kunde irritera i hoven. Vi fick metacam utskrivet och veterinären tyckte jag kunde skritta eftersom hon va så lite halt i 2 veckor och sen kolla henne på volt igen.
Så idag åkte jag ut lycklig att få sitta på henne igen men (som tur var) så tänkte jag att jag longerar henne lite och kollar innan i förhoppningen om att inte ens behöva hämta ut metacamen....... superhalt blev resultatet av de=( så det var bara att lägga om hoven med jodomslag och släppa ut henne i hagen igen. Det hade vätskat mycket ur hålet i hoven också men det är ju bra så kanske allt skit kommer ut. Men det är nog bara att inse att det kommer dröjja innan vi är tillbaka på banan igen=( Hon verkar ju ha så ont av att det är skuret i hoven så det måste få växa till sej ordentligt. Hoppas att metacamet hjälper lite iaf.
 
Men imorgon blir det roligare saker att tänka på för då ska jag på mitt första bröllop=) På Engeltofta så det blir nog väldigt fint bara vädret blir bra.
 
Det hinner väl bli snö och kallt innan man får börja rida ordentligt igen=(
 
 

Myshelg

Har haft en riktig myshelg, i fredags va jag och Olivia i Norrsundet med Linda och Maja, vi badade massor i poolen och åt gott. Sen tog vi en kvällstur till köpis. Igår va jag och Olivia och släppte ut hästarna sen va det full städning ett tag innan vi tog oss till sommaryran med Sara, Linda och Maja. Jag va nöjd när jag hade fått äta en langos:) Sen åkte jag och Sara hem och hade kvällsmys och tittade på OS när Olivia lagt sej. Och eftersom både Sara och jag va karlfria så sov hon kvar:)
Idag har vi varit på bakluckeloppis för första gången, jag fyndade en pusselmatta åt Olivia (ska ta en bild när jag pusslat ihop den) och en ram följde också med. Sen promenerade vi vidare till söder och hem till Sofia som skulle bjuda på tacos. Jag hade sån tur så Linda kom och hämtade Olivia innan vi va framme hos Sofia.
Men när vi skulle till att börja promenera hem till Sara igen så kom jag på att bilnyckeln följt med i Olivias väska :/ och bilen stog utanför Sara och jag skulle till stallet. Eftersom jag inte kom in i bilen så kom jag inte heller in hemma eftersom den nyckeln va i bilen. Snacka om att lyckas med det omöjliga:) men problem är till för att lösas...... Kom på att mamma jobbade så det var bara att promenera dit och låna hennes bil och Micke fick lämna av min nyckel i stallet så löste sej allt tillslut. Det konstiga va ju att ingen va förvånad över vad jag lyckats med...,,, vaddå jag har aldrig glömt eller tappat bort nått förut ;)

Lotti såg iaf lite bättre ut idag så nu får ni hålla tummarna att hon är bra snart.

Mitt och Saras OS-mys:)


Tävling

Olivia är med och tävlar i "sommarbilden 2012" i gd=) Den här fina bilden har vi skickat in som Sara W har tagit när vi badade.

Bläää=(

Lotti va fortfarande halt när jag kollade henne i lördags=( fialottan då som vill börja jobba lite igen.
Jag kollade henne idag igen men det var lika. Börje kom ut och tittade och klämde på hoven men hon reagerar inget. Fast det känns iaf som att det har någonting med hoven att göra men Börje blev lite förbryllad och vet inte riktigt vad det kan bero på. Vi ska iaf börja med att sko om henne i fram på tor/fre så får vi se om det blir någon skillnad, annars är det väl bara att åka någonstans och se om dom kan hitta på felet.
 
Annars har det varit en lugn dag, började med att åka ut till stallet och fixa färdigt i boxen så dom slipper sova ute en natt till, dom fick göra de inatt och de va inte allt för populärt=) Men nu är boxen renskrubbad iaf fast jag kom ju ganska snabbt på att 3 av 4 väggar i min box är helvita...... inte så praktiskt, får nog bli till att måla om nästa år eller helst i år.
Sen hämtade jag upp Sara W så följde hon med mej en snabbis på stan och sen blev det lunch på sibylla.
När Micke slutade jobbet åkte vi ut till Norrsundet och hälsade på, med stopp vid stallet på vägen så Börje som sagt fick titta på Lotti.
 
Olivia har en sån söt jeansklänning som hon fått för längesen av farmor och farfar och växt i nu=)
 
Men jag är ju såååå tävling och träningssugen nu... bli bra snabbt Lotti <3
 
 
Nu hittade jag på bilderna på Latina som jag letade efter till förra inlägget, måste varit blind då=)
 

2012-08-04

Jag förstår inte varför all text klumpar ihop sej när man gör inlägg från mobilen, det ser bra ut när man skriver men sen är allt i ett stycke=( hoppas dom fixar det snart.
 
Igår va jag och mamma på 50-års fest på Engeltofta och firade Leif Hall, mycket trevligt va de och det är så kul att se alla människor i annat än ridkläder=) vissa känner man inte ens igen när dom inte har ridhjälm. Några roliga tal hölls men det va ändå ganska så lugnt tycker jag. Maten va väl sådär, allt va gott men köttbitarna var fettiga och kycklingbitarna väldigt konstiga och mest ben. Men som sagt trevligt med allt folk.
 
Haha i torsdags så ville Petra att jag skulle hoppa lite på Latina, ohh visst det va roligt men herregud vilken galning. Ganska lugn när jag red fram men så fort vi började hoppa blev det rodeo... men på slutet började hon slappna av lite igen... det va väldigt längesen hon hoppade sist. Känns som det skulle ta ett tag att komma i den här formen igen=)
Vet inte vart alla bilder tagit vägen på latina och mej, hittade bara den här nu.
 
Nu höll vi oss på liiiite lägre höjder.
 
Mamma och Plopp har varit på det berömda tantlägret i Trödje i veckan och dom verkar ha haft det lika trevligt som vanligt, jag och Olivia tog en promenad och tittade på deras sista ridpass som gick så bra så. Vita lindor tom.=)
 
Också va det min egen häst... hehe nä men jag hoppas att hon är bra nu, har inte tittat ordentligt på henne men tänkte att jag skulle lina henne lite idag och om hon ser bra ut så blir det ridning på måndag och sen kör vi på och hoppas det håller den här gången. Jag har planerat det mesta av höstens tävlingar och kanske blir det så att jag bara rider själv resten av året men det beror lite på... Pratade med några igår på festen och dom har anmält ett div 2 lag i hoppning och behöver kanske fler i laget så jag ska vara med eller som reserv där. Det går i 1.10m men en får rida 1m så får väl se när det närmar sej hur många det är. Har planerat in några fler dressyrtävlingar också.
Lotti hade fått en fin present av Petra=) kanske en tröst/krya på dej present...
 
Nu är det dags att åka och se hur hon mår <3

Bilden

Bilden kom visst inte med i förra inlägget:( blir nån bonusbild också:)


Nya mål

Det har varit lite tyst här, det vart inte riktigt som planerat med Lotti då hon på framhoppningen i Bollnäs i lördags kändes halt:( mycket riktigt så var det hovbölden som kommit tillbaka eller inte blev riktigt tömd förra gången. Väldigt retsamt när man åkt långt till en tävling och inte får starta. Men men det hade kunnat vara värre. Jag hade ändå sån tur så att Börje var där och vi kunde stanna hemma hos honom på vägen hem och åtgärda hoven, så nu har hon gått med omlägg lör-tis och idag fick hon på en sko. Hon verkar inte så halt nu men vi tar det lugnt ändå så hon får vara några dagar till innan vi sätter igång igen, vi fick iaf stryka alla tävlingar hon va anmäld till, skulle ha tävlat idag och nästa vecka i tierp. Även om hon är bra nu så vill jag inte stressa på så nu siktar vi mot nya mål. Anmälde mej själv till hopptävling 9/1 och hon är även anmäld till dressyr den 26/8 så vi har lite att träna till:) Jag har haft den stora lyxen att vara barnledig från igår fm till idag på em, riktigt skönt ibland så igår va jag och Micke ute och åt på Church street mmmmm... dagen idag tillbringades på köpis med Petra. Olivia hade knappt tid att hejja när jag kom och hämtade henne för hon hade fullt upp med att leka. Imorgon blir det mys med Sara och Sofia, sen på kvällen bio med Sussie:) tur man kan göra annat när man inte får rida. Olivia har fått supertuffa converse skor och klänningen som hon fått förut är ju en golfklänning. Vaddå rikemansbarn????:) sådär dyra fina skor har inte hennes mamma iaf:)


RSS 2.0