Kvällsmockning

Kom in för ett tag sedan efter att ha mockat i grannens hage där Lotti och Peril går nu. Dom har faktiskt sovit ute varje natt sen dom började gå där men imorse tog jag in dom vid 7 eftersom det regnade och jag vet ju inte hur mycket Lottis hov tål egentligen men de måste ju ha växt ihop lite nu så jag hoppas att den inte tar någon skada av lite blött nu. Är ju inte så lätt i vårat land att inte bli blöt 😉 
Lotti börjar se blank och fin ut igen, hon såg lite dassig ut när hon kom hem :) men tjock verkar hon ju inte bli nu för tiden. Får hoppas att hon vill bli det till nästa år ✊🏻 Jag har bestämt mej för vilken hingst de blir om hon inte är dräktig nu och han ska ha mycket god fertilitet "He more or less get anything pregnant."   
Som hingsthållaren skrev när jag mejlade med dom :) 

Nu blev text å allt konstigt men jaja. Olivia har galopperat två gånger på Emma nu 😀 jag har sprungit bredvid så har inte kunnat filma men tänkte att Micke får följa med nästa gång. Hon tycker det är roligt iaf och verkar inte ha några problem med att hålla i sej ☺️

Mamma har länge pratat om att vaccinera Olivia mot fästingsjukdom TBE och nått mer men det har inte blivit av. Men igår så hittade jag en fästing i nacken på Olivia som precis måste ha bitit sej fast så mamma kollade och då va bussen som åker runt och vaccinerar här i Gävle idag så det var bara att åka dit och Maja fick också vaccin så om ca. 4v måste dom få en till spruta, Olivia tyckte det va lite läskigt så får väl se hur det går nästa gång 😊

Nu råkade det visst bli torsdag innan jag skrev klart, vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men det blir nog ganska lugnt iaf 😃
Bye byeUtenatt

Lotti och Peril sov ute inatt i grannens hage som vi får använda. 
Den hagen är ju bara några meter ifrån våra hagar så dom går bredvid varann även fast dom går där och ingången är på andra sidan så man får gå runt på vägen. Natten verkar iaf ha gått bra även om dom funderade när dom skulle få komma in igår :) Lotti har ju redan gått ute mycket idag på seminstationen. Idag verkar det bli lite regnigt så jag får väl ta in Lotti sen och hoppas att de torkar upp ikväll så dom kan vara ute inatt också :)Midsommarafton blev en bra dag först i Norrsundet på traditionsenlig fika på Bergmans fiskeri och sen försent hem för att kasta i oss lunchen innan midsommarfirande på Lunds bygdegård. Sen lite lugnare med tårta, vi firade även en 30-åring här på gården :) och till kvällen grillat med några fler och en del godricka (fast så gott är de ju inte) 😉 lite bilder

Dax för tårta i garaget :)
öltårta till 30-åringen
vår egen midsommarstång :)

Lördagen blev en slödag men igår blev det lite mer gjort, medans Mino sov så pysslade jag med allt i stallet. Mockade grannens hage va dit med vatten, sen tog jag in Emma och borstade henne lite  innan Olivia och Maja kom ut för att rida. Olivia fick till några steg med lättridning och Maja galopperade lite åt varje håll och båda travade över en bom :) Emma skötte sej såklart 


Efter ridningen åkte jag och barnen till Strömsbro för att säga hejdå till Henke som kommit hem över helgen, vi skjutsade honom till stationen och vinkade av vid tåget också :)

Sen grillade vi lite hamburgare innan de blev en liten kvällsutflykt till Mackmyra för att Svante skulle få premiärbada :)


Den här bilden blev lite häftig!! Ser ut som en stenkulle fast de är ner till vattnet :)

Mino fick ett sent kvällsbad när vi kommit hem och Olivia gått å lagt sej. Han tycker det är jättekul att bada nu för tiden och den här badstolen funkar riktigt bra. 

Idag är det exakt 1v tills Mino blir 3 månader och Lotti ska kollas igen. 

Lotti hemma!!

Jag börjar med en Lottirapport.. Jag, pappa, Olivia och Mino åkte i fredags och hämtade Lotti. Hon är seminerad igen så vi ska tillbaka på koll den 29/6, dock så va sperman rätt dålig så förhoppningarna är inte alltför höga... Men omöjligt är det ju inte :) 
Har suttit och stirrat mej blind på hingstar nu igen och fastnat lite extra för 2-3 stycken. Jag tänkte att jag ska välja ut några och ha med som reservplan när vi kollar om hon är dräktig och om hon inte är det så vet nog Anita på seminstationen vilken hingst av dom jag valt som haft bäst dräktighet i år :) 
Men anledningen till att hon är hemma är mest den där hovbölden, hon får inte gå ute på blött underlag så om hon varit kvar skulle dom va tvungna att ta hem henne från betet så fort de blir regn mm så det känns lättare att ha koll på hemma. Idag har hon fått vara inne hela dagen, Plopp och Emma har fått varit sällskap. Hon fick gå ut ca. 30 min imorse för att inte bli helt tokig :) 
Men hon har förändrats när hon har varit borta så nu är hon kär i alla här hemma. Både Peril och Emma tycker hon om och såklart Plopp. Får se hur de går att släppa ihop hästarna sen :) det är lite oroligt här hemma ibland nu, de gnäggas hit å dit å springs lite. Lotti fattar nog inte varför hon måste gå själv men imorgon ska vi nog släppa ihop dom. 
Skönt att vara hemma tycker Lotti

Annars under veckan som varit så har Olivia ridit på Emma och trava är inget problem :) Sitta eller stå är det som gäller, lite svårare att rida lätt såklart. Men kratsa hovar är roligt iaf. 


Maja vill ju också vara med och pyssla med Emma och hon lär sej väldigt fort så nu kan hon i princip göra iordning Emma själv, tränset kan vara lite svårt men hon har lyckats med de också :) hon har tom galopperat på Emma också och Emma sköter sej så bra så :) 
När dom inte kan bestämma vem som ska rida hem är det tur att hon är så snäll. 

Förra måndagen va jag barnen och mamma till Furuvik på en trevlig dag och Olivia fick åka massa karuseller med mormor :)Getterna var självklart en favorit och de va inte bara en gång hon tjatade om att hon ville ha en hemma :)


Blir helt klart någon mer dag på furuvik i sommar :)

I lördags va vi i Norrsundet och firade Hasse som fylllde år i fredags och någon har visst haft lite roligt med min telefon där....Dom här bilderna finns på telefonen!!! Vem kan vara den skyldige :)

Har släppt ut hästarna för ett tag sedan och nu fick Lotti gå ut trots att de inte torkat upp än men jag hoppas det går bra. Men det va inte skönt ute fast de ser soligt ut så va de kallt och blåsigt men förhoppningsvis blir det varmare under dagen :)

Mino har börjat sova längre på mornarna så just nu sitter jag själv i soffann, vet inte när de hände sist :) men han vaknar nog snart. 
Olivia har sommarlov nu så hon är ledig från dagis ända till 18/8. Känns så meningslöst att lämna henne 8-11 som är tiden hon får gå under sommaren!
Vi får se vad dagen har att bjuda på men lite ridning på Emma blir det nog iaf :)

Snart 10v

Klockan är 23.50 så om 10 min blir Mino 10v :)
Idag har vi varit på bröllop i Järbo kyrka och sen middag i en gammal skola bortanför kungsberget. Trevligt och jättegod mat :) blev bara bild på dessertbordet. 


Det är en som Micke brukar dansa ihop med som gift sej så inte direkt nå folk jag känner som va där. Men jag kände mej mer än nöjd när jag och barnen åkte hem ca. 21.30 efter desserten. Micke kommer väl hem om några timmar :) 
Olivia och Mino va så fina så 

Fullt upptagen med en nyckelpiga :)

Olivia red Emma på ridbanan i onsdags och fick prova trava lite och de tyckte hon va roligt. Har satt på en rem frampå sadeln som hon kan hålla i lite extra i :) men det gick så bra så och Olivia fick träna lite styrning också :)

I torsdags blev det lite spontant en långpromenad med Mino i vagnen och Olivia på Emma :) kan meddela att Emma gillar inte självgående gräsklippare!! Olivia fick sej nog en liten knäck i ryggen när Emma flög iväg så hon fick hoppa av en bit men när vi var förbi det farliga ville hon hoppa upp igen :) trodde hon skulla klaga på att hon fick ont i stjärten men de gjorde hon inte och när vi kom hem ville hon trava lite i hagen. 
Igår red Maja lite på ridbanan och det gick jättebra. Hon fick träna lite lättridning i traven. 
Olivia ville rida idag men de hann vi inte så imorgon får vi väl hitta på något igen :) 
Lite gos i hagen igår. Olivia sa att hon va så glad att Emma flyttat till oss över sommaren :)


Lotti forrsätter de att gå dåligt för :( hovböld och gips går hon med just nu och de blev ingen semin i fredags. 


På återseende :)

:-(

Lotti va tyvärr inte dräktig så nu blir det troligtvis ny insemination på fredag. Bara att vänta igen då 😁 

Annars har väl inte så mycket hänt, vädret är tråkigt och det känns inte alls som juni nu!! 
Men sommaren hinner väl komma än :) 

Idag tänkte jag att Olivia ska få rida lite på ridbanan om den inte blev helt dränkt i regnet som precis kom här. Hann iaf få in vagnen under tak som Mino låg och sov i innan värsta skuren kom 💦 
Igår longerade jag Emma lite och hon va ju helt klockren på de hon lilla gullponnyn :)Jag testade nyss göra de som blivit så populärt nu, nämligen bananglass :) 
Faktiskt riktigt gott, hade i lite hallon också men nästa gång ska jag nog prova med lite kakao eller nå choklad istället 😊
Blev väldigt mycke av bara en banan och liite hallon :)

Till helgen blir det fullt upp igen med jobbfest på fredag och bröllop på lördag. Men söndagen ska väl bli lugn iaf :) 
Olivia försöker lära Mino sitt nya spel 😍RSS 2.0