Höleverans

Ja det har nästan blivit lite kris på hösidan då våran höbonde givit oss lite fel information och sen inte gått att få tag på, men tillslut ordnade det sej och vi har nu hö ett tag till :) trots att lastbilen kom klockan 21 en måndag så var vi ändå 6st+chauffören som hjälptes åt så det gick fort 👍🏻 
Fördelen med en sen leverans va ju att barnen sover, men apropå barnen så har Olivia varit snorig några dagar och idag va även Mino det så jag hoppas att det inte blir något värre iaf 😢 

Jag har ju hunnit med den första och kanske sista tävlingen för i år också!! Det var dressyr på Stork både lördag och söndag, LA:4 båda dagarna. Jag va med och red dressyrspecial för Eva i tisdags och vi va bara 2st så det blev privatlektioner :) Det va välbehövligt så vi fick igenom lite mer lösgjordhet och så. 
Men tävlingen då första dagen kändes det väl ok på framridningen, galoppen bra men traven hade jag lite svårt att orka sitta ordentligt, inne på banan va de väl inga större missar men hon fick lite bråttom i bakdelsvändningarna och blev ofta stark men vi fick dryga 60% iaf. Söndagen gick bättre, hon va nästan lite seg på framridningen men jag tyckte de va bättre :) inne på banan väntade hon mycket bättre på mina signaler och vi lyckades med skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Endast en miss blev det och 62,29% som vi blev 4:a på, dock bara 3 placeringar :(

Skulle skriva massa saker men känner att jag måste försöka hinna få lite sömn innan nån vaknar här nu 😴


Hoppelihopp

Såå roligt de var att hoppa i torsdags 😀 hade väl egentligen inte tänkt att jag redan skulle börja hoppa kanske men då Carro är borta denna vecka så blev det så. Tänkte att jag skulle rida en dressyrspecial istället men Emma var så snäll och ställde upp som barnvakt så då blev det hoppträning iaf. Mino sov sej igenom den så det va nog inte alltför jobbigt att passa honom 😉 
Träningen var iaf rolig med lite olika styrkeövningar/serier. Även vattenmattan fixade vi utan problem. Det var första träningen ute för den här våren. Nästa vecka blir det nog Carro igen då jag inte har någon barnvakt. 

Lotti har ju gått och blivit brunstig också så idag var det bara att dela av hagen för Lotti och Plopp. Men så nu kanske det händer saker för Lotti snart genom att påbörja sin väg till moderskap 😊 har väl i princip bestämt mej nu gällande det mesta men berättar mer när det är spikat! 

Ikväll har vi varit i Strömsbro och fått lite grillat men Olivia sover i Norrsundet så vi behövde bara dras med ett barn. 
Man kan undra vad han drömmer?? 😄
Han somnade innan vi åkte hem och jag kunde lägga honom direkt när vi kom hem så frågan är ju hur länge han sover nu innan han vill ha mat?, känner att jag borde ha lagt mej redan men ska ta och göra de nu iaf så kanske det blir lite sömn. Han har sovit väldigt bra 2 nätter nu så jag ska inte klaga. 2 nätter innan de var det lite tidiga mornar, men nog är dom ju söta när dom sover iaf 😊

Imorgon blir det en ridtur med mamma och Plopp så godnatt!!


Mycket roligt!!

En vecka till har gått, Mino blev 2 veckor igår och det flyter på med honom. Han har varit ute på massa utflykter redan men vet inte så mycket om de då han mest sover sej igenom aktiviteterna :) Fast han börjar vara mer vaken också och även visa sina röstresurser emellanåt! Dock har han tagit igen det idag då han mest sovit och även fick lägga sej tidigt nu så får väl se hur natten blir 😬 än så länge så har nätterna varit väldigt bra så får väl se hur länge det varar. 

Lotti har även hon haft en bra vecka, eller hon kanske inte tycker de men hon har iaf presterat bra 😉 
I tisdags startade Emma kycklingdressyr på GPK och det gick bra. Dom fick ihop 66% och en 3:e plats 👍🏻 
På onsdagen körde jag henne till GRS så Carro fick rida lite inför hopptävlingen i torsdags som även den gick väldigt bra så dom slog till med en felfri runda i 1,10cm och tiden räckte till 3:e platsen 👏🏼👏🏼👏🏼  En lite dålig film här :)
http://youtu.be/4d9IQYPnqM4

I fredags svingade jag mej upp i sadeln igen och det kändes faktiskt helt ok
Blev ett kort pass på ridbanan och Lotyi kändes bra, himla tur att man haft snälla människor som ridit och hållt igång damen så det bara är att rida som man vill nu :) Mamma följde med till ridbanan och Mino sov snällt i vagnen. 
I lördags red Sofia ut på en lugnare tur och igår fick hon välförtjänt vila. Idag tog jag med Lotti och Mino till ridbanan för ett pass och Mino sov snällt även idag så det blev ett lite intensivare dressyrpass idag och Lotti va lite mer bångstyrig idag och försökte springa ifrån arbetet lite, men man kan ju inte ha för höga krav varken på Lotti eller mej 😉 även om Lotti gått mycket så blir det ju olika ridning beroende på vem som rider. Får väl se om jag har träningsvärk imorgon. 
Lite bonusbilder från veckan som gått:
Min nya favvofrukost, bananpannkaka med hallon :)
Mickes dammprojekt :)

1 vecka

Idag blir lilla Mino 1 vecka. En vecka som han mest roat sej med att sova och äta lite däremellan :)

I tisdags va vi till sjukhuset för kontroll och pku prov. Han hade gått ner en del i vikt vilket jag förstod eftersom han mest sovit och inte ätit så jättemycket. Han såg lite gul ut också fast det va ingen fara på värdena men vi fick komma tillbaka på onsdagen för vägning och kolla gulsot men då var allt bra och vikten hade ökat igen :)

I torsdags åkte jag och Mino med Lotti på hoppträning och det gick bra, vattenmattan var farlig men det har ju hänt förut ;-) 

Igår var vi till Strömsbro och åt lite påskmat å hade trevligt och nu är vi snart i Norrsundet för samma sak skulle jag tro :)
Tidigare idag har jag kört Lotti till Hofors för dressyrtävling med Emma, LC:1 och jag tyckte att det såg bra ut och att Lotti skötte sej men hon hade känts jättespänd. Haha jag vet ju precis hur det är när hon känns såå mycket spändare än vad de ser ut :) dom fick iaf 60% 

Sen red Emma sin häst också som gjorde sin första dressyrstart :)

Nästa helg är det Horse festival som gäller så Lotti får väl göra en start där iaf så får vi väl se när jag kravlar mej upp själv sen :)

RSS 2.0