Vilken debut

Har nog inte riktigt fattat de än men Lotti slog till med en seger i La debuten idag, ett täcke och anm.avg. tillbaka fick vi + rosett och plakett förståss. Vi red ihop 69,7% ett poäng ifrån 70% det är ju inte dåligt=)
I den första klassen som va LB:1 fick vi också 69% eller 69,3% och det räckte till en 3:e plats där. Så en väldigt lyckad dag kan man säga.
Eftersom att jag åkte helt själv idag så blev det inte mycket kort och filmer men jag tror att första klassen blev filmad med Sussies kamera så vi får väl se om den dyker upp... Filmen från förra helgen har jag fortfarande inte sett för den är på mammas mobil.
Men hur Lotti kändes behöver ju inte alltid stämma överrens med poängen, på framridningen till första klassen va hon spänd länge, hon slappnade aldrig av för kortsidan mot banan men som tur var så skötte hon sej inne på banan. Oftast får vi ju bra poäng så fort Lotti spänner av lite. Hon tittade till på nån grej och stannade upp i första klassen men i andra va hon bättre och den kändes faktiskt bättre också. Jag va nöjd även innan poängen för jag tyckte vi hade genomfört programmet och lyckats hålla den förvända galoppen, skänkelvikningarna kändes rätt bra åt båda håll och vi fick till en ryggning så bara att göra alla nya svåra saker i ett program va ju stort för lilla Fian=) Men de jag varit mest nöjd med i båda programmen är travökningarna, jag tycker att vi haft ett bra flyt och jämn takt i alla och det har varit lätt att sitta hela vägen, självklart vill man ha ännu mer tryck så småningom men ett steg i taget=) fick iaf 7:or på alla. Måste även skryta lite om att jag faktiskt fick en 8:a på "Ryttarens sits och hållning-korrektheten och finheten i samt effekten av hjälperna" den är koeff (gånger) 3 också så det ger mycket poäng.
Det är väl bara att hoppas på att det inte var någon nybörjartur utan att vi kan hålla oss i LA nu och sikta på LA:4 till hösten kanske. Men nu dröjjer det ett tag till nästa dressyrtävling så det blir några hopptävlingar istället så får vi träna på i dressyren=)
 
Petra va också med idag i LA:1 och det såg jättefint ut tyckte jag men lite dåligt betalt kan tyckas. Det va ju väldigt längesedan dom va på tävlingsbanan sist så de va kul att se dom där igen=)
 
Igår red jag Lotti i ridhuset, tog faktiskt transporten dit för de va så kallt. Det kändes väl rätt bra men Lotti hade lite småbråttomt hela tiden. Red bara fram lite i trav och galopp och sen red jag igenom LA:1. Kan ju säga att det kändes bättre idag på tävlingen än igår på genrepet, oftast brukar det ju vara tvärtom=)
Men innan jag hoppade upp på Lotti så tog jag av täcke och grimman som jag hade över tränset och eftersom jag va själv i ridhuset så höll jag inte i Lotti så noga så när grimman va av så började hon vandra iväg neråt i ridhuset (hon brukar inte göra så) När ridhuset tog slut fick hon ju vända och gå uppåt igen och jag gick för att fånga henne men hon ville inte bli fångad så jag tog upp kameran utifall det skulle hända nått roligt=) det såg verkligen ut som att hon va sugen på en riktig brall men hon började bara trava och sen sprang hon runt mej som om att jag longerade och stannade sen.. Ni får se på filmen, tokfian=)
 
 

Såklart

Att det va Lottis skägg som frusit på bilden:) Inte allt för lätt att se kanske.
Jag tog bilden i tisdags efter att jag ridit ett lättare dressyrpass på banan som blivit plogad, jättebra att kunna rida där. Ska nog försöka tömköra en dag nästa vecka.

Igår va det hoppträning och det gick mestadels bra, vattenmattan va dock jättefarlig den här gången så det va bara att lägga ner och komma över. Sen hoppar hon den så fint så. Va nog lite extra farlig för hindret stog precis vid väggen. Jag tog det g. lungt igår eftersom hon varit svullen i ett ben 1v efter ett trampsår på skenbenet, men de va mycket bättre nu så hoppas det inte kommer tillbaka. Vi gjorde iaf lite travhoppning och två linjer, en med räcken och en med oxrar, även en studsserie på volt. Allt sattes ihop till en bana och jag hoppade igenom banan en gång när det inte va så högt och sen avslutade jag henne. Hon har ju inte varit nå halt men ville inte att hon skulle överansträngas nu när det va mycket bättre och på lördag ska hon ju gå 2 dressyrklasser också. Åhh LA debut....:)

Imorgon blir det genrep i ridhuset och rida igenom La:1 programet. Gokväll!
Gissa

Kan ni gissa vad det här är för något?
Nån av er borde komma på det iaf men det blir spännande och se vad ni tror:)


Debuten

Nu är debuten gjord
Lotti kändes rätt fin och avslappnad på framridningen men sen va det ett farligt hörn med frost på väggen och även på marken så då blev ju allting lite spänt men Lotti får godkänt med tanke på hur länge sedan de va vi tävlade dressyr, i maj förra året. Vi fick några 7:or sen va det 5:or och 6:or så det är ju jämt iaf. Fick prick 60% men jag fick 2 minuspoäng för att jag tog för lång tid på mej efter startsignalen, men det va ju medvetet så inget att bry sej om=) Nu är vi iaf uppvärmda inför LA debuten på lördag. Mamma filmade men jag har inte filmen än så den kanske kommer senare. Jag hade det superlyxigt med två hästskötare idag och jag tror vi alla va glada att jag bara skulle rida en klass när det va -20 grader. Lotti va helt frysen efteråt stackaren. Jag höll mej varm hela tiden tack vare ett väldigt tajt tidsschema och ett par tåvärmare som Petra som tur var gett mej i julklapp =)
 
Idag har jag och Olivia och mamma varit på julgransplundring på mammas jobb. Olivia började med att springa runt granen och roade sej själv. Sen dansade vi runt granen, ganska trångt med mycket folk men jag och mamma höll Olivia i varsin hand så vi visste var hon va=) Men sen kom Göte in och Olivia blev jätterädd.. hehe.. Göte är en människa utklädd till hund. Så då va det inte lika kul att dansa längre. Men så fort Göte var utom synhåll va det full fart igen. Olivia (mormor) van även ett pris på lotteri.
Göte är lite för nära så det är bäst att vara i mormors famn
 
En som är överlycklig för sin balong och godispåsen hon fick i fiskdammen=)
 
Imorgon startar den nya vardagen, jobb varje dag (vardag) och inga lediga veckor längre, tur det är sommar snart ;) Min nya medryttare har dessutom åkt till Thailand i 2 veckor, det är man ju inge avis på. Så det blir lite pysslande att hinna med allt men det löser sej alltid=)
 

SuperLotti

Ibland är hon en Gris och ibland är hon Super=)
Hoppträningen i onsdags gick jättebra, hon va liksom sej själv igen. Hon har ju varit lite mer spänd än vanligt dom tidigare träningarna på för Leif men nu börjar hon kanske vänja sej att åka dit. Hon va inte lika konstig när jag red fram heller, lite tjurig på dom andra är hon men kändes inte som att hon skulle flyga iväg iaf. Hon tycker inte om när det blir en häst framför och en bakom, hon kanske börjar bli en primadonna nu när hon är vuxen=)
Vi red iaf fram på mittvolten och flyttade dom mycket i skänkelvikning, i höger varv gör hon de nästan för enkelt och i vänster varv är det väldigt svårt men hon kämpade på, sen red vi lite förvänd sluta och även sluta i galopp.
Vi började hoppa på 4 hinder som stod snett över medellinjen så man hoppade på bågar sen varannan blev i vänster galopp och varannan höger. Det skulle vara 5 språng emellan först sen 4 ibland. Hon va jätteduktig med vattenmattan också=) Men det är svårt att få henne att landa i höger galopp i lydnadsövningarna, när man hoppar bana sen så fixar hon det själv men på kommando är det svårt. Sen va det 2 serier efter långsidorna med trav in kryss och på ena sidan två räcken med ett språng emellan och på den andra två oxrar med två språng emellan. Som avslutning hoppade vi först räckeserien sen 3 hinder på S-bågen med 4 språng emellan sen oxerserien och efter de hela S-bågen men med bara 3 språng emellan. Då skulle man ta alla hindrena på en linje så dom hoppades snett och de hade Lotti inget emot fast det blev lite vingligt första gången men andra gick bra=)
 
I tisdags så va vi ut på en ganska kort uteritt men med mycket härlig pulsning i både trav och galopp, så härligt med snön...

Imorgon är det ju tävlingsdebut för året och det ska bli så roligt trots tidig morgon, hoppas att Lotti inte är alltför spänd inne på dressyrbanan, jag har packat med finskydden så jag hoppas Petra lyckas få till nå fina bilder ;-)
Jag har anmält mej till en hopptävling i Söderhamn också den 9/2 men får se om någon kan följa med då, va inte så säker på att jag ville åka när jag anmälde men väldigt sugen på att åka nu när träningen gick så bra=)
 
Nu ska jag strax hämta Olivia på dagis som förövrigt gått jättebra, hon har nästan inte tid att säga hejdå när man lämnar henne utan springer direkt in till en bygghörna så får man gå efter och ta en puss och kram. Hoppas att det går lika bra på måndag när Micke lämnar eftersom hon ofta är lite mer pappig, Men  det går nog bra=)
Sen ska jag, Sara och Olivia åka hem till Linda ikväll på lite mat och mys.
En hjälm är införskaffad nu också=)

GrisLotti

Igårkväll när jag kom till stallet och hade tänkt mej en ganska snabb lördagkväll i stallet med en lagom uteritt så ser Lottis box ut som rena bombnedslaget!!! Söndertrampat bajs överallt och högar på vissa ställen och renskrapat på andra. Det finns väl visserligen vissa som har det så varje dag men när man inte är van med det så blir det extra jobbigt:) tog säkert en timme att mocka, kändes de som... Nä men det tog säkert en halvtimme istället för 10min. 
MEN som tur var så blev det en jättemysig uteritt med lite pulsning och inga bockningar i sikte:) det gjorde ju inte saken sämre att jag hade en ny superbra pannlampa och att snön som kommit gjort underlaget perfekt. Så grisen blev förlåten och heter numera Lotti igen:)
 
Idag hade jag utsläppet så jag va där tidigt, det blev en tur till ridhuset i bitande kyla. Tänkte bara rida en kort stund där och rida igenom programmet men det va fullt med hinder framme så det blev inget med de:( hindrena va dessutom livsfarliga så lotti va spänd hela tiden. Jobbade mest i galopp och jag tycker inte högergaloppen va lika dålig idag och fattningarna gick skapligt. 
 
Idag har vi varit på babysim också, Olivia känns ju inte direkt som en baby längre men det heter så upp till 2år=) Olivia tyckte af att det va superkul nu när det va så längesen fast den där halvtimmen går ju alldeles för fort bara. Får se om vi lyckas få in nåt bad på Fjärran i veckan kanske. Imorgon blir det dagis igen och Olivia blir nog överlycklig när vi kommer dit.
 
Här ser ni boxen igår jämfört med idag så som det brukar se ut.  Syns inte så bra på bilden men det va bajs överallt.
Lotti har inte så trevliga väggar på sina bajsställen som ni ser så man har att skrubba när det är dags för rengöring=)

Ia träningen

Jag tycker att träningen gick helt ok med tanke på hur länge sedan de va vi tränade dressyr sist. Lotti kändes bra från början och vi jobbade med att få till den där högersidan, i vänster varv bogar hon gärna ut och lägger huvudet på sne och vänster bak är svårt att få med och i höger varv så lägger hon säg gärna inåt istället men bitvis blev det riktigt bra. Galoppen va lite halvknackig i höger varv i början så det är ju helt klart något som sitter fast där nu men det blir bra efter ett tag. Hon växlar ju hela tiden mellan saker som känns bra och dåliga så så länge det växlar så ser jag det nästan som positivt och att något är under utveckling och förbättring =) Men det får nog bli en koll av Jossan snart men just nu är inte ekonomin på topp.
Jag är iaf laddad inför tävlingen om en vecka, dom har tagit med alla reserver nu så nu vet jag att jag får rida LB:1 är det då i Högbo.
Petra kom och knäppte lite bilder men hennes kamera och hon är inte riktigt bästa kompisar än så det är lite svårt att få bra bilder i ridhus, men ni får iaf se Lottis fina outfit i turkost. Supernöjd med både schabraket och lindorna=)
 
Kim filmade lite med min telefon också så jag kanske lägger ut någon filmsnutt senare. En liten bild ur en film.
 
I onsdags åkte jag ju iväg till Lervik och hoppade lite. Lotti har blivit lite konstig och i början så är hon verkligen jättearg på alla hästar och när nån rider förbi så känns det som att hon ska explodera och bocka. Men än så länge har hon bara studsat iväg lite. Frågan är ju om hon är sur eller rädd egentligen?? Det är ju alltid lite rörigt och mycket hästar när vi rider fram till hoppträningen men hon kanske ger sej snart. Vi hoppade iaf lite klockan (fyra hinder på volt), travhoppade ett räcke och avslutade på en linje med räcke och oxer som vi hoppade lite högre och hoppningen kändes riktigt bra och jag la henne bra på hindrena, lite stort nån gång men det är bättre än att jag börjar plocka i henne. Hon va dock livrädd för en bajsknöp som låg mellan bommarna på travhindret....
 
På torsdagen va det Hanna som hade henne och vädret va ju inte så trevligt med snöstorm så jag va ju inte helt säker på att hon skulle våga ge sej ut men tänkte att hon får avgöra själv och senare fick jag ett sms att dom varit ute en timme i snöstormen. Känns väldigt skönt att hon inte blir skrämd av dåligt väder=) Men självklart så skulle jag inte tvinga någon att rida i oväder och hade det varit jag själv som skulle rida så vette tusan om jag hade gett mej ut.
 
Igår va det ju träning och ikväll blir det en uteritt, jag har ju fått nya pannlampan nu så nu är det inga problem att rida i mörkret=) Imorgon blir det en tur till ridhuset för lite programträning.
 
Olivias inskolning har gått jättebra, i onsdags va vi där från ca. 10.30-12 så vi gick hem efter dom ätit lunchen. Olivia lekte för fullt hela tiden och när vi gick på lite rundvandring fanns det massa korridorer att springa i. Hon tror väl bara att vi va där för att leka=)
På torsdagen gick vi dit till 9 och vi va där till 14. Jag lämnade henne en stund mellan 10-10.45 sen åt vi lunch och sen fick hon sova där. Eftersom det va oväder fick dom sova inne i vagnarna (annars sover dom ute) och det gick bra, jag va inte där när hon vaknade och sen när jag kom satt hon med en fröken och läste bok. Hon blir ju glad när hon ser mej men så länge jag är borta så är det inga problem men de trodde jag inte att det skulle vara heller=)
Igår va hon där 9-12 eftersom jag skulle iväg på träningen sen och då åkte jag hem mellan 10-12 och allt hade gått jättebra och hon hade ätit ordentligt.
Nästa vecka hoppas jag kunna lämna henne 9-14 varje dag, kanske inte måndagen men resten av veckan. Så kan jag fixa lite hemma innan det är dags att börja jobba för fullt...blä... Men pengarna är välbehövliga.
 
Tur det har kommit mer snö så man kan åka pulka igen=)
 
Det blev en tur till leklandet i veckan också när det va snöstorm ute så då va det inte mycket folk där, jätteskönt=)
 
 

Slit och släng

 
Jag och Olivia har inte varit hemma många minutrar dom senaste dagarna, i söndags va de ju full fart som ni vet och igår började vi med att gå med Linda på stan en stund. Skulle inte ha nått men mysigt att bara strosa runt lite. Åkte till stallet vid 12 och mockade mm sen stannade vi hos Maria och Milton på hemvägen och va där några timmar innan vi åkte hem. 
Idag åkte vi till Owes en sväng, glömde ju köpa nåt till Lucas igår när vi va på stan. Blev en sväng på Underbarn och köpte lite strumpor till Olivia. Sen åkte vi vidare till Köpis, orkade inte åka hem för jag skulle till stallet och hovslagaren om ett tag så tänkte att Olivia kunde sova i vagnen när jag kollade i lite affärer. Hade presentkort på Gina tricot och Kappahl och hittade faktiskt 2 par byxor och 1 tröja ( inget på rea såklart ) Jag kan nästan bara handla till mej själv om jag är själv annars blir det bara till Olivia nu för tiden:) 
Gick ett varv på Ikea också och köpte två tyglådor till en vägghylla som Olivia fått på rummet, all förvaring är bra förvaring! Sen tog vi en varsin korv på Ikea. Väldigt praktiskt att ge Olivia och 15:- för lunch till 2 personer är ju överkomligt:)
Sen åkte vi ut till stallet och väntade på Börje, det skulle dröjja ett tag innan han kom så då snodde jag Sture och vi tog en promenad. Jag tycker det är mycket roligare att promenera om man har en hund med så jag passar på att sno han vid tillfälle, jag tror inte han klagar över att få följa med heller:)
När Lotti hade fått nya fötter åkte vi raka vägen till Kim i Oppala och hälsade på hennes lille Lucas, man har ju glömt hur små dom varit. Och Olivia fick leka med Vincent, fast han tyckte nog mest att hon röjde bland hans leksaker:) bjudna på mat blev vi också. Supertrevligt!
När vi kom hem va det läggdags för Olivia och imorgon är det första inskolningsdagen så vi ska vara där vid 9.15. 
 
Fick sms om att Leif är sjuk så hoppträningen är inställd imorgon... Typiskt... Men Maria ville åka dit och hoppa lite ändå så det blir bra. 
 
Stöldgodset:)
 

Nån som sover gott inatt

är Olivia efter en fullspäckad dag som började med att vid 9.30 åkte vi (jag, Micke och Olivia) till fjärran och badade till ca 11.45, en liten paus för att äta pannkaka blev det. Jag passade på att simma 10/12 längder i motionsbassängen också, är ju faktiskt jobbigare än man tror att simma men en perfekt träningsform för mej som älskar vatten=) Ska försöka få tid till att simma fler gånger, fjärran ligger ju faktiskt på vägen från jobbet! Har beställt ett 20ggr kort också. Det blir väl mest bad med Olivia men nån gång kanske man tar sej dit själv.
Sen åkte vi iaf hem, Olivia somnade i bilen så hon sov i vagnen nån ca 2h och jag visste inte vad vi skulle hitta på resten av dagen kl. va ju bara typ ett och många timmar kvar av dagen så skickade ett sms till Linda, hon åker ju in till stan ganska ofta=) vi bestämde iaf att vi skulle åka till leklandet, vi va väl där mellan 14.30-17. Både bad och lekland på samma dag vilken dröm!
En liten cykelolycka blev det, jag trodde det skulle bli tårar men de va inte så farligt som det såg ut så det va bara på´t igen.
 
 
Den här kanan skulle man åka med pulka i men det gick visst lika bra utan, va som ett rullband. Olivia sprang upp och åkte massor med gånger helt själv. Va lagom hastighet på den=) Maja tar emot.
 
Studsmatta är alltid kul, speciellt att ramla;)
 
Jag va hästledig idag, Hanna red ut med mamma i morse och det hade gått jättebra. Det är så dåligt underlag så dom kunde väl bara skritta och trava lite grann men hon fick ju se lite mer vägar iaf.
Igår va jag och Petra upp till ridhuset för lite dressyrtrim. Först hade vi klippt Latina och hon fick väl inte högsta betyg men det är ju inte så lätt när man är sååå kittlig.
Lotti kändes fin när jag travade fram, tog stöd på bettet direkt och gick i en stadig form. Efter ett tag började jag kräva lite mer och gjorde lite skänkelvikningar och sen galoppjobb, galoppen är alltid lättast att jobba men av någon anledning ville inte Lotti fatta höger galopp nå gärna hon började antingen slängtrava eller stannade upp men när vi väl fick galopp så va de inge konstigt. Hoppas det bara va nått som satt fast lite och har släppt nu. Hon va lite stark i handen hela tiden men gjorde inga större affärer av de, gjorde lite öppna och sluta i traven och hon har blivit mycket jämnare i sidorna och har lättare med takten i vänster varvet nu. Det märks att vi har trimmat på ett tag nu=)
 

Jag skulle kolla ett gammalt minneskort från en kamera och hittade en Villebild, va ju inget speciellt med den men fick mej att börja tänka på han bara så han får avsluta det här inlägget.

Ännu mera redo

Det tar sej mer och mer för varje dag:)
Idag åkte jag och Olivia ut till köpis vid 10 för att köpa ett schabrak som Petra hade sett på Hööks igår. Jag har ju kollat varenda gång jag varit där om dom inte har något schabrak med turkost i men det här har aldrig funnits och tydligen hade dom inte haft det så många gånger bara typ fått hem det nån gång ibland och det fanns inte att beställa heller. De i brunt verkar det finnas massor av men inte det gråa. Nu hade dom det i dressyrmodell så det får bli så och då kan jag behålla hoppschabraket som jag fick. Det skadar ju inte att de va halva priset på schabraket också så det kostade bara 134:-

Sen åkte vi ut till stallet för att klippa Lotti, Olivia fick sova medans. Jag tänkte att jag skulle prova bremsa Lotti så jag kanske skulle kunna klippa ända fram till huvudet och det funkade jättebra:) så när jag va klar med dom svåra ställena så kunde jag ta av bremsen och hon va jätteduktig hela tiden. Hade hjälp av Petra så imorgon är det Latinas tur istället, får väl se om hon kan uppföra sej lika bra;)

Sen blir det lite dressyrtrimning i ridhuset så blir vi fulladdade inför fredagens träning:)
Igår va jag och Petra också till ridhuset men då blev det lite hoppning med studs och 5,5:a. Det började inte så bra när vi skulle rida för Lotti hade trampat av sej skon och haft sönder hoven mycket men det blev bingo i hagen och jag kunde få dit skon så vi kunde rida. Lotti skötte sej bra förutom ett bocksprång i anridningen en gång, busan.

Jag tycker det bruna schabraket är väldigt fint också, kanske vore nått Petra med limegröna lindor;-)


Taggad och laddad

Är jag inför det kommande häståret=)
Idag fick jag besked på att jag fått plats på hoppträningen för Leif på onsdagar, väldigt sena kvällar blir det men de är de värt. Träningarna börjar om en vecka.
Dessutom har jag ju träning för Ia på fredag nästa vecka också så nu ska vi komma igång på allvar. Första dressyrtävlingen är den 19/1 i Högbo där har jag anmält LB:1, står som reserv men tror nog att jag kommer med. Annars blir första tävlingen i Storvik helgen efter, där har jag anmält LB:1+LA:1 hjälp hur ska vi klara de=/
 
Lottis lilla busperiod verkar ha gett sej nu, idag kom Hanna och red ut med mej och Latina, det gick jättebra och båda hästarna skötte sej super. Så nu hoppas jag att det kommer funka bra med Hanna som medryttare men det tror jag nog=) Lotti verkar gilla henne iaf. Imorgon blir det ridning i ridhuset, förhoppningsvis kan jag hoppa lite men det beror på om det är mycket folk i ridhuset och om jag har nån hjälp, annars får vi väl trava lite cavaletti bara.
 
Nyårsafton firade vi som sagt i Norrsundet och Linda hade som vanligt fixat supermysigt med findukning och allt därtill, snodde en bild från Linda
Såhär fina va glasen med såpbubblor och allt=)
 
Förrätten blev baconlindat äpple och ost med ruccola och salamisallad, huvudrätten oxfile med potatispuré och grönsaker på smördegsplatta och en god sås, efterrätten en jättegod och mastig chokladbakelse typ med hallonsås (på bilden). Mätt blev man iaf.
 
Vi spelade bingolotto men såklart inga vinster sen efter de gick vi ut för att släppa iväg en ljuslykta
Det gick jättebra och den for iväg i skyn, Maja tyckte det va så spännande så vi tog en till men det gick inte lika bra, den fastnade i ett träd och Maja blev livrädd istället (och Linda) så dom gick in. Men tillslut slocknade den så de va ingen fara den hänger nog kvar i trädet än=)
Sen gick vi in och spelade spel "med andra ord" superkul spel, lätt att förstå och blev aldrig långtråkigt. Vid tolvslaget skulle vi släppa iväg två lyktor till men det blev samma resultat en gick bra och en gick dåligt. När dom tar vind på vägen upp så gira dom bara åt sidan och in i träden även fast vi inte va speciellt nära nått träd.
Sen spelade vi lite till innan jag och Micke gick hem till hans föräldrar och sov, Olivia va redan där och sov så sött och hade inte vaknat av nå fyrverkerier så de va skönt.
Sen hade jag utsläppet på nyårsdagen så det va bara upp tidigt men bortskämd som man är så va frukosten framdukad så då fick man i sej lite innan man åkte=) annars brukar det bara bli en macka i bilen på vägen.
Fick nå ryck så jag klippte Plopp innan han fick gå ut, måttligt road av de va ju han men han tycker nog att det är lite skönt att slippa lite päls. Gammelgubben som är 20 år nu.
 
Imorgon blir det nog en lugn hemmadag innan stallet på em, städning behövs ju alltid av nån anledning=/
Idag åkte jag till Ica Maxi och handlade så då gick jag in på barnens hus och tittade, visste att dom hade rea på kläder men va väl inget speciellt jag behövde igentligen men det blev en vinteroverall (till nästa vinter) 4 strumpbyxor och en mössa. Med 75% rabatt på allt blev det 261:- istället för 1044:-!!!! alltså overallen kostade 175:- istället för 699:- då kan man faktiskt riskera att den inte passar nästa vinter men då är det ju bara att sälja den=)
Om en vecka ska Olivia påbörja inskolningen på dagis, eller förskola heter de ju. Det blir spännande och hon kommer säkert tycka att det är roligt.
Nu blir det Fjällbackamorden tyckte väl inte att förra avsnittet va jättebra men det går ju att titta på iaf.
 

 
 

RSS 2.0