Dressyren

Dressyren i lördags va jag nöjd med då Lotti va avspänd inne på banan men blev därav lite loj och jag hade lite dåligt tryck i henne men är somsagt nöjd ändå och domaren låg ganska lågt med poängen. Det är nog den ritt jag tycker varit den bästa för mej i msv c. Fick 60,7% så det är ju godkänt iaf=) Här kommer film:
 
 
Träningen i måndags för Eva gick bra trots en jobbig tävlingshelg för Lotti men det blev en lagom träning där vi satte tryck i henne korta stunder och sen lite vila. Vi var på utebanan och hon va faktiskt oväntat avspänd. Imorgon är det Hanchenträning och sen måste jag plugga på LA:3 och MsvC:1 till lördag då vi beger oss till Torsåker, troligtvis själv =( men det går ju de å med snälla Lotti =)
Efter träningen så red jag på Petras Samorka för första gången och hoppade lite och de var ju en upplevelse =) Snacka om gunghäst men de va roligt=)
 
 
Här är filmer från hopptävlingen i söndags också, det blev ingen film på omhoppningen i laget så det var väl därför vi hoppade felfritt då ;)
 
 
Det har börjat komma lite bilder ifrån hopptävlingen också så kanske ska köpa några =) Det är ju så många som är ute och fotar på tävlingar nu för tiden =)
 

Lång dag

Det blev verkligen en lång dag igår i Älvkarleby på hopptävlingen, värre än dressyr nästan :)
Mamma, Olivia och Sofia var med också så det va ju trevligt iaf och eftersom vi vann med laget så va det ju värt väntan ändå :)

Först red jag 1m och hade 4 fel i grunden, Lotti va väldigt spänd och ville inte gå in på banan men hon va duktig iaf fast hon tänkte stanna på tredje hindret men hoppade nästan stillastående och de va de vi rev. 
Sen va det som sagt lång väntan eftersom jag red i början och det va även en 1,10m innan laget men tillslut blev det dags iaf. 
Olivia kollar till Lotti

Jag red som tredje i laget och rundan kändes bra fast hon höll på å stegra å hade sej innan vi kom in på banan så folk fick fly lite :) vi rev ett hinder i den klassen också men som tur var red 2st felfritt så vi slutade på 4 fel totalt och de gjorde även 2 lag till bl.a det andra grs laget :) så det blev omhoppning mellan 3 lag. Dom 2 första i vårt lag rev sista hindret och sen va det jag. Jag red på lite men kom lite fel på näst sista hindret som Lotti hoppade snällt iaf och hon löft även på fötterna över sista hindret så vi red felfritt :) den sista red också felfritt så vi slutade på 4 fel igen och dom andra lagen slutade på 8 fel så vinsten var vår :) jättekul!!!

Lotti fick komma ut och rulla och springa av sej lite efter en heldag i transporten även fast dom andra hunnit gå in. 


Nu ska stackars Lotti och jag på dressyrträning efter 2 tävlingsdagar men vi får ta det lite lugnt. 
Redogörelse för dressyrtävlingen och filmer kommer senare :)

Tävlingshelg

Imorgon blir det en dressyrklass i Storvik MsvC 1 och jag känner mej laddad och hoppas hoppas att vi får visa vad vi kan :) red henne en stund på ridban idag och i början va hon lite träig men efter lite nötande så kändes hon fin. 
Sara var med ut till stallet och efter de blev det lite grillat hos oss och även Martin kom sen och vi satt faktiskt på altanen till 22, riktigt varm dag idag:)

På söndag blir det första utetävlingen för i år i hoppning så troligtvis kommer hon vara ganska spänd men det går nog bra iaf. 
Fina hoppehästen :)
Vi hopptränade ute i onsdags och Lotti skötte sej bra. Avslutade med en oxer s va 120 lång och snacka om att hon sträckte sej!!

Torsdagen

Tävlingen i torsdags gick ju som så att Lotti kändes superbra och hoppade lätt och avspänt på framhoppningen men jag red dåligt på flera hinder inne på banan så vi fick två nedslag och sen la jag en volt före sista hindret. Är sur på mej själv men det är väl bara att träna på och 1.10 känns ju inte högt iaf =) Här är film..
 
 
Nu laddar vi för nästa helg då det blir första utetävlingen för i år i Älvkarleby på söndag, där ska vi vara med i div 3 laget också. Men innan det blir det dressyr i storvik på lördag =) Jag trimmade idag och det kändes bra.
 
Nu ska jag slappa i soffan efter den långa helgen med tävlingar, fast jag har ju inte gjort jättemycket känns det som men måste passa på när Olivia är hos farmor och farfar =)
 
 

Laddad

Nu är man förhoppningsvis laddad inför morgondagens tävling =) Kom hem från Lervik efter 21 där byggde jag lite tält, pyntade påskris och inte så mycket mer faktiskt... banan va redan färdig då dom började med den vid 15, alla skolbarn har ju lov sp då kan dom börja tidigt.
Innan va jag ut och red, vi hoppade lite på banan. Hade byggt en 2-kombination och ett räcke med vattenmattan under. Lotti va spänd i början men försökte bara tänka på att få henne avspänd och att hon skulle gå där jag bad om även om det va lite farliga saker så var målet att hon oavsett hur formen var inte skulle spänna halsen så väldigt och jag tycker det gick rätt bra =) Sen började jag med att hoppa lite lågt, red lite diagonalt över hindrena i kombinationen och sen även vattnet. Jag hade visat henne de från ena hållet så de hoppade hon direkt men från andra hållet stannade hon en gång. Sen höjde jag två gånger så det va ca 1.10 sista gången jag hoppade och det kändes bra.
Nu ska jag gå och lägga mej så man orkar med helgen =)

Söndag

En lugn och bra dag, för ovanlighetens skull så var inget planerat på morgonen men man är ju van att kliva upp så man vaknar ju före 7 iaf!!! Men det är skönt att dra sej och bara förflytta sej till soffan iaf. Hann vara uppe en liten stund innan Olivia vaknade och de är alltid lite skönt :) efter frukosten satte jag och Olivia igång och städade lite, Olivia är nu expert på att slänga skräp och torka soffbordet ;) sen åkte det fram lite påskpynt vilket inte hänt dom två senaste åren va och köpte lite fjädrar också och fick lite ris från Strömsbro. 
Olivia valde färger på fjädrarna. 

Olivia fatta snabbt hur man cyklade på den lite större cykeln och idag ville hon inte sluta :)

Nu på kvällningen blev det en härlig kvällsritt med Petra på våra två slashasar till havremoppar!! Hehe det va ingen turboväxel idag kan man säga men dom sköter sej bra iaf damerna. Imorgon blir det andra bullar för Lotti på Eva träningen. 

När jag kom hem blev der enkla men gooda räksmörgåsar 

Och nu ligger vi och slappar här hemma :)V. 15

Ytterligare en vecka har snart gått och nästa helg är det dags för tävlingarna :) börjar ju på torsdag och då rider jag första klassen så sen får man vara funktionär istället. Iaf lör och sön ska jag hjälpa till. Sista träningen innan tävlingen va i onsdags och den gick bra, Lotti va duktig på mattan stannade en gång från ena hållet men annars hoppade hon avspänt. Vi hoppade en g lång bana med både 2 och 3 kombination. 
På torsdagen va Olivia med ut till stallet även fast hon absolut inte skulle med först så ville hon inte åka hem sen. Hon är verkligen körivägg ibland nu för tiden. Samorka ville gärna pussas lite med Olivia och hästarna förstår att dom måste vara lite försiktiga och blir inte speciellt rädd när Olivia gör lite häftiga rörelser :)Lotti är alltid så snäll med Olivia. Idag trimmade jag Lotti på ridbanan med vanliga tränset och trots att det va mycket som hände runtom med traktorer och motorsågar så skötte hon sej väldigt bra och det blev ett bra pass. Jag har lånat en pad att ha under sadeln av Petra både idag och på Hanchenträningen sist, och "tyvärr" så värkar Lotti trivas väldigt bra med den. Den är ju inte gratis om man säger så!! 
Ikväll har vi haft grillpremiär i Strömsbro och den inglasade altanen satt inte fel i stormen

Fin pålle

Red för Hanchen idag och Lotti va verkligen superfin, träningen för Eva i måndags satt i och hon va mer alert och framme för skänkeln. Gjorde 2 helt ok byten åt höger men i vänster är hon efter i bak men dom va lite bättre än sist iaf. Fick beröm för att jag rundat upp formen mer och Lotti skötte sej bra hela träningen, tappade energin lite på slutet när hon började bli trött :)

När jag kom hem tog jag och Olivia ett bad innan Mickes mor kom med maxmat, idag va det gott med mat iaf, igår blev det inte mycket av den varan. Men man får väl skylla sej själv om man är ute och slarvar :) vi hade ju kul då iaf. Några av mina tokiga arbetskamrater :)

Åkte ut till stallet på lördagkvällen och då Petra hade hört Lotti hosta flera gånger så gick jag till ridbanan för att longera så jag skulle veta om jag kunde åka på träningen idag. Hon hostade inget men efter ett tag va hon mer vild än tam!! Inte likt henne. Så tillslut släppte jag henne så hon fick springa av sej. Kan ju inte påstå att hon blir så vacker när hon gör sina arabmoves och är spänd som en fiolsträng men efteråt kunde jag longera lite iaf :)
Vab

Idag är jag hemma med Olivia som har feber. Fast det märks inte på henne :) men lite skönt med en ledig dag faktiskt, ska ju på after work ikväll så får väl låtsas att jag har jobbat iaf :)
Olivia fixar mitt hår 

I onsdags va det hoppträning som vanligt och det va styrkeövningar på agendan. Det mesta gick bra och Lotti hoppade fint men jag fick lite kortslutning i hjärnan på en övning. 
När jag kom till Lervik så hade boxarna till Horse festival kommit och de nästan pirrade till i magen, det är verkligen nått speciellt med den tävlingshelgen och man vill verkligen inte missa den. Helst vill man bara kunna vara där hela tiden och inte behöva tänka på nått annat men ju äldre man blivit så har man ju mer måsten :) jag är iaf ledig på torsdagen och ska även tävla då. Undra om det är första gången jag tävlar på horse festival??? Kul blir det iaf :)

Sen händer det mer roliga saker och som det ser ut nu så blir vi Valbobor i slutet av sommaren :) även hästarna följer med så det är lite att fixa med. Ska åka dit och kolla lite noggrannare vad vi behöver fixa med allt men mer om de en annan gång. 

Nu ska jag nog se om Olivia vill vakna efter middagsluren :)RSS 2.0